Nipt test zegt mannelijk, gynaecoloog bevestigd 100% zekerheid vrouwelijk - Zwangerschapsforum

Ella - schreef op 30-01 om 13:37
Hallo,

Wij hebben nu 2X een nipt test laten uitvoeren en men blijft zien dat het hier om een jongen gaat. De gynaecoloog is 100% zeker dat het een meisje is en dus is de nipt-test doorgestuurd naar Gent ter controle. Indie ze hier nogmaals het mannelijke gender detecteren raad ze een vruchtwaterpunctie aan.
Heeft nog iemand dit meegemaakt?

Groetjes,

Ellen
24 antwoorden en 25772283x bekeken
liesx - schreef op 30-01 om 14:23
Ik heb geen ervaring met nipt test want wij moeten daar flink voor betalen in Nederland. Maar wil je t zo graag weten dat je er een vruchtwaterpunctie voor over zou hebben??????
Ella - schreef op 30-01 om 15:08
Het geslacht zal me een zorg wezen, maar het feit dat dat een afwijking is (XY chromosomen bij een foetus die XX eruit is) baart me uiteraard wel zorgen. Gynaecoloog is er ook zo vaag over en zegt dat ik me tot de 3de controle uitsluitsel biedt niet druk moet maken gezien de uitzonderlijkheid van deze afwijking.
Dus nu vroeg ik mij af of er mensen zijn die dit ook ooit hebben meegemaakt.
liesx - schreef op 30-01 om 15:24
Pfoe, ik snap je wel ja.  Ben benieuwd wat de uitslag is van Gent!
Ellie - schreef op 03-02 om 01:00
Bij ons had de gyn eerst gezegd dat ze 100% zeker was van een meisje maar de nipt zei een jongen. De volgende echo's waren telkens onduidelijk en vandaag op 22 weken eindelijk nog eens een duidelijk beeld en het was heel duidelijk te zien dat het een jongen is...
Kunnen ze met de echo wel altijd 100% zeker zijn vraag ik me af...  wij zijn er altijd vanuit gegaan dat de nipt 100% correct was en de gyn ook maar menselijk is en een fout kan maken in de beoordeling.
Vuurdraak - schreef op 03-02 om 17:54
Oei Elke!
Wel ik zou de nipt geloven hoor.... Echo's kunnen makkelijk fout geïnterpreteerd worden. En als 't kleintje slecht lag bij je 20 weken echo kan het piemeltje verborgen gezeten hebben achter de navelstreng of werden balzakjes verward met schaamlippen.... Heb je foto's?
Misschien kan je omstreeks week 28 een 3D/4D echo laten maken zodat je de details zelf goed zal kunnen zien?
Shirley - schreef op 10-02 om 14:03
Hey,
Hier 
Ella - schreef op 13-02 om 10:02
Bij deze bewezen dat zelfs Nipt-testen niet 100% accuraat zijn... Na de 3de nipt afgenomen in Gent is het bevestigd, het is een meisje met alles op en aan????
Dus geen kans op een AOS-syndroom! 
De test op chromosomen is voor 99% correct, die op het geslacht dus niet. 
sneeuwvlokje - schreef op 13-02 om 10:48
wauw, bizar. Dat had ik niet verwacht bij de nipt-test. Het geslacht is nochtans ook bepaald op basis van de chromosomen dus ik zou denken dat dat ook 99% correct moet zijn dan. 
Blij dat het uitgeklaard is voor jou! 
Vuurdraak - schreef op 13-02 om 12:19
Vreemd maar interessant! Ben blij voor jou dat ze geen afwijking heeft
Mare (Gast) - schreef op 22-07 om 16:11
Hoi Ella, 
Hadden ze daar een verklaring voor dat ze eerst zeiden dat het een jongen was maar dat het bij de volgende nipt toch een meisje bleek te zijn? 
Ik heb ook de uitslag van de nipt test en die zegt ook jongen maar mijn gevoel zegt dat ik eerst de echo moet afwachten..... ben benieuwd naar je antwoord. 
FiFi - schreef op 24-07 om 11:28
Wow dit is de eerste keer dat ik hoor dat de NIPT test er naast zit
Toen ik de mijne liet afnemen vroeg ik aan de gyneacoloog nog of het geslacht 100% correct is met de NIPT. Ze zei dat ze nog nooit een fout had meegemaakt en dat die er altijd al had op gezeten. 
Maar het kan dus wel degelijk ... 

Bij ons kwam uit de test meisje, en pas met de 20 weken echo kon de Gyn wel degelijk bevestigen dat het om een meisje gaat via de echo. Niet dat ik daar ooit aan twijfelde aangezien ze zei dat er nog nooit een fout was voorgekomen ... 

xx 
Leyla (Gast) - schreef op 02-12 om 10:52
Is er uiteindelijk een meisje geboren? En hoe zat dat dan met het feit dat de nipt twee keer jongen aangaf?
Samira (Gast) - schreef op 15-12 om 18:46
Hier net hetzelfe. De nipt test zei een jongen en op 16 weken echo zei de gynaecoloog een meisje. Wij wachten nu gewoon af tot 20 weken echo en dan zien we wel. 
Ientje87 - schreef op 07-02 om 23:12
Hey Samira, was bij u de nipt test correct? Is het een jongen geworden?
Ientje87 (Gast) - schreef op 07-02 om 11:37
Dag Ellen,
Héb je bij de geboorte dan een meisje gekregen of een jongen? En is dat de eerste kindje van u? 
Bij mij had de gynaecoloog ook gezegd dat ik een meisje zou krijgen. Nipt test zegt dat het een jongetje is. Ik wacht nu op de echo eind deze maand. Ik had heel veel meisjes kleren besteld en heb alles terug gestuurd. Ik durf niet meer op de echo uit te gaan en denk dat de nipt test wel gelijk heeft. Waar hebben ze bij u een nipt test gedaan? 
Mijn uitslag kwam van het UZA in Antwerpen. Ik hoop dat je nog iets laat weten. Dank u
ivy (Gast) - schreef op 18-05 om 20:06
Ik kom net van bij de gyneacoloog.
Op 12 weken gaf de gyneacoloog aan dat ik waarschijnlijk een meisje verwacht. Daarop de nipt test laten uitvoeren. Die deelde mee dat het een jongen is. 
Op 20 weken(vorige week) een echo laten doen maandag voormiddag. Zij zag 100% duidelijk een meisje. Dus de nipt test opnieuw laten afnemen. In de namiddag een bevriende gyneacoloog gezien(het voordeel als verpleegkundige) als extra controle haar laten kijken zonder te zeggen wat ze vermoedden. Om geen uitslag te sturen. Ze keek en zag: een meisje! 
De week nadien (vandaag) belde ik de gyneacoloog op voor de uitslag van de 2e nipt test. Die zei weeral dat het een jongen was. terug op echo enkel een meisje te zien, en goed te zien. Lag met de poep mooi stil en beentjes open????
Nu aanstaande woensdag een afspraak in het UZ Gent voor opnieuw een consult. Ook sprak ze van genetische afwijkingen. 
Ik hoop van harte dat het gewoon een meisje is en dat de nipt test verkeerd is. We gaan ons kindje sowieso doodgraag zien wat de uitkomst van de ook is.... 
wel ben ik ondersteboven van de kilte van mijn gyneacoloog alsof het allerdaags is en ik me niet moet aanstellen met mijn zorgen. Snel afschuiven naar collega’s 
Anoniem (Gast) - schreef op 19-05 om 09:22
Bij hoeveel weken heb je de laatste echo gehad? 
Mama82 (Gast) - schreef op 20-05 om 18:41
Ook voorgehad. Bij mij ging het een meisje worden en toch bevallen van een knappe, flinke zoon.
Specialist UZA zei dat dit wel vaker gebeurde. 
Ik heb nog maar weinig vertrouwen in de NIPT test...
Hafiz (Gast) - schreef op 24-05 om 18:17
Mama 82 is je zoon zonder chromosome afwijkingen geboren?
Mama38 (Gast) - schreef op 12-07 om 23:35
Ik heb ook NIPT test laten doen. Het word een meisje maar me hart zegt dat ik echt moet wachten op 20 week echo!
Flore (Gast) - schreef op 21-02 om 22:40
Hoi hoi, 
Wij hebben nu ook precies hetzelfde, NIPT zegt een jongen maar 12 w, 16w en een pretecho zeggen allemaal een meisje. Dacht dat de test heel betrouwbaar was maar nu geen idee meer waar we vanuit moeten gaan.....
Jly (Gast) - schreef op 14-08 om 07:53
Is er een jongen of een meisje geboren nu?
Roosje (Gast) - schreef op 02-07 om 21:44
Ik deed nipt test op 13 weken, kwam jongen uit. Ik wacht nog op de 16 weken echo. De info die kreeg van de gyn was dat niks 100% is. Ik heb al jongens en van hun gaf mijn gevoel ook echt jongen. Bij deze zwangerschap heb ik gewoon twijfels, heb zo'n meisje gevoel. Maar goed zolang het maar gezond is. Ik wacht nog even af.

Voor de mama's die toch een verkeerd geslacht kregen bij de boot test. Hoe ging de bevalling? En hoe gaat het met de baby's?
Sarah (Gast) - schreef op 20-07 om 20:12
Hallo iedereen heb op 12 weken nipt test gedaan het is een jongen. Maar mijn gevoel zegt meisje maar denk je dat het gevoel meestal klopt ? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Nipt test zegt mannelijk, gynaecoloog bevestigd 100% zekerheid vrouwelijk' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan