Uitgerekend oktober 2019 deel 2 - Zwangerschapsforum

Anne - schreef op 05-11 om 15:11
@im, het is inderdaad een heel gepuzzel. Hij drinkt uit een Difrax fles met een de Brown speen, morgen komt de dr Brown fles en ga ik die proberen of hij daar rustiger mee drinkt. Hij krijgt borstvoeding uit de fles. Hoop dat de fles wat verschil maakt want zo is ook wat, het is ook niet dat het te snel gaat, of nou ja niet echt. Hij verslikt zich continu maar doet wel een half uur over de fles. Hij is alleen ontzettend onrustig, gespannen en een verkeerd drink ritme. Weet het ook niet zo goed, morgen huisarts langs voor verwijzing logopedie
967 antwoorden en 14025396x bekeken
Meid23 - schreef op 05-11 om 16:11
39 weken
Ons meisje krijgt ook borstvoeding uit de fles sinds enkele dagen, hadden een zeer overstuur kindje en ik had tepels die echt tot bloedens aan toe gekloofd waren. Waarschijnlijk was mijn productie toch te laag (voor een baby van ruim 9 pond bij de geboorte) en ging ze daardoor zo hard zuigen en zo vaak vragen uiteindelijk ben ik dus fulltime gaan kolven ook om me tepels wat te sparen en toen kwam ik er dus achter dat de productie erg achteruit was gegaan.
Geef haar nu dus ook een beetje flesvoeding niet erg leuk maar aan een kind wat in 14 uur tijd maar 4 uur slaapt heb je ook niks en dat is vooral voor haar erg vervelend.
Verder doet ons meisje het hartstikke goed  en nu met de bijvoeding is het weer ons tevreden meisje
Emmy - schreef op 05-11 om 19:51
Hoi meid23,
Ik heb ook fulltime gekolft. Ik merkte na een paar keer ook grote achteruitgang inde productie. Ik ben haar toen in de ochtend 1 voeding of gedeeltelijke voedingen gaan aanleggen. Toen bleef productie stabiel. Misschien ook een oplossing/idee voor jou.

Succes fulltime kolven vond ik pittig!
Meid23 - schreef op 05-11 om 19:59
39 weken
@Emmy Heb zelf tot een paar dagen terug fulltime aan de borst gevoed en dat ging heel goed tot ik een slaapgebrek kregen, zo druk was met haar troosten dat ik te weinig eten en drinken binnen kreeg en de productie volledig instortte ;-)            Was afgelopen zaterdag heeft ze in 14 uur tijd 4 uur geslapen de rest ben ik aan t aanleggen verschonen en troosten geweest en dat heeft enorm opgebroken en me hele productie om zeep geholpen  en heb echt kloven die enorm bloeden dus aanleggen kan helaas nu echt even niet. 
Anne - schreef op 05-11 om 20:16
@meid23, vervelend die kloven. Wellicht toch iets met tongriem waardoor ze verkeerd aanhapt? Mijn dochter deed dat destijds, had net geen kloven maar wel altijd veel pijn, laten klieven en pijn was direct weg. Voor het kolven, powerkolven of iedere 1,5 a 2 uur ff kolven doet soms wonderen. Hier wil de productie alleen niet voorbij de 800 komen helaas. Komende week toch nog vaker kolven om de productie een boost te geven. 
Volgende week woensdag kunnen we voor het eerst naar de logopedist, hoop zo dat ze ons kan helpen. Wie weet komt hij dan ooit nog aan de borst zou met de reflux ook makkelijk zijn
Meid23 - schreef op 05-11 om 20:26
39 weken
@Anne Ze dronk heel goed aan de borst maar sinds ik thuis ben gekomen wil je te veel doen (lees huishoudelijke taken en de zorgen voor Milla en kraamvisite dat rusten er bij in schoot en de dag dat ze zo overstuur was kwam ik dus al helemaal niet aan rusten toe ook niet aan slapen in de nacht en dat heeft de productie echt opgebroken.                  Hij gaat nu wel weer wat omhoog maar heb ook nog wel wat last van verstoppingen ;-)                   Als de tepels weer enigszins hersteld zijn wil ik ook wel weer proberen aan te leggen om het zo ook te boosten ;-) Milla heeft nu echt al 120 cc minimaal per voeding nodig met haar 2,5 week oud dus dat is ook het “nadeel” van dat ze zo groot is, grote honger 
Anne - schreef op 05-11 om 20:29
Ah ja dat doet de borstvoeding niet goed, valt ook niet mee de rust pakken. Ze drinkt flink inderdaad, 120 nu. Markus zit op 7 a 8 keer 100/110 ongeveer nu en is 5 weekjes. Wel super dat ze nu rustig en tevreden is, blijft toch het belangrijkste warme douche wil wel eens helpen voor verstoppingen. En als het echt vastzit de trillingen van een elektrische tandenborstel
ZwangereMonique - schreef op 06-11 om 12:45
Wat leuk om al die baby foto’s te zien  
En ja, ze veranderen snel hè.. 
@fashion; zo’n grappige foto van je zoontje! Echt lief! 
En Deb, jouw meisje is ook cute!
Fijn dat jullie allemaal je draai al aant vinden zijn en dat t makkelijke kids zijn.
Wij vinden t nog steeds zwaar met onze huil meiden.. ondanks voedingsophoging en Osteopaat. Een beetje meer rust en slaap zou wel fijn zijn.
Mijn meiden zijn inmiddels 7weken! 
Elena - schreef op 07-11 om 10:37
Hallo dames,

Ik heb even een tijdje niks van me laten horen. Ik had het even druk, en kreeg nogal wat voor mijn kiezen.
Gefeliciteerd voor iedereen met een kleine wonder.

Met Theo gaat het goed en hij groeit als kool. Van 2150 naar 3135 gram, 49,6 cm lang en een schedelomtrek van 21,5 naar 34,6 cm. Theo is nu bijna 6 weken bij ons maar is gecorrigeerd bijna 2 weken oud. 
Vorige week bij het consultatiebureau kreeg ik te horen dat Theo naar het Ziekhuis moet voor foto's want ze verdeken hem op CHD (heupdysplasie), 8 januari wordt hij onderzocht en horen we meer. Hij heeft nu ook laxeermiddel want hij heeft problemen met zijn darmpjes, hopen dat het werkt anders moet dat ook onderzocht worden. Gelukkig is hij verder helemaal gezond, erg makkelijk en doet het super.
Nala - schreef op 07-11 om 16:46
Hier gaat ook alles goed! Lynn is nu 4 weken oud, ze woog bij de geboorte 4 kilo en weegt inmiddels 4,9 kilo! De voeding gaat ook goed. Ze drinkt overdag aan de borst en in de nacht geef ik flesjes afgekolfde moedermelk 100cc. Ze laat er in de nacht 3-4 uur tussen zitten. Een heel verschil als met in de kraamweek want toen kwam ze elk uur 

Op deze foto was Lynn 3 weekjes 
kleintje013❤️ - schreef op 07-11 om 18:31
Wat een knapperd Nala
kleintje013❤️ - schreef op 07-11 om 19:05

Ten eerste super leuk om te zien hoe alle oktober babytjes het doen en hoe knap ze Allemaal zijn Hier een fotootje van onze zoon,
Hij is nu 3 weekjes en 3 dagen oud en doet het super goed.
Hij is alleen een super langzame drinker dus zit ik per flesvoeding wel 25-30 min niet erg hoor maar zijn er meer babytjes hier die ook zo langzaam drinken?
Hij zit nu op 5x 135 cc en heeft hier ook echt genoeg aan voor nu dus houden we het hierbij tot hij aan geeft meer honger te hebben.

Hij krijgt zijn laatste voeding om 12 uur snachts en hij slaapt dan door tot 7.40 ongeveer dus hoe gelukkig mogen we ons prijzen
imw - schreef op 08-11 om 08:30
Hoi meiden!

Ik ben even afweezig geweest.. maar ook ik ben bevallen van een hoopje geluk! Zijn naam is brody en hij is nu al zo geliefd. We genieten vollop en zijn onze weg aan het vinden in ons nieuwe leven..  
29-10-19 is hij geboren. Vandaag 10 daaggies oud en wat vliegt de tijd.
kleintje013❤️ - schreef op 08-11 om 12:33
Wat een kleine knappie ook al joh
Onze oktober babys zijn allemaal knap vind ik haha!

Hoe is het met je imw?
Hoe is je bevalling gegaan , hoop dat het allemaal voorspoedig is verlopen en dat je er met een goed gevoel op terug kijkt( voor zo ver dat gaat natuurlijk haha) 
imw - schreef op 08-11 om 17:55
Jaa mooie kindjes! Goeie maand dus haha.

Mijn bevalling is goed gegaan. Ik kan er goed op terug kijken, ik vond het wel heftig en hele happening maar zowel bevalling als herstel gaat/ging goed. Ik moet mezelf wel soms helpen herrinneren dat ik ben bevallen , en dat het pas 10dagen terug is. Ik wil teveel te graag te snel.   Bevslling duurde 17uir en heb bijna 12uur op 4cm gehangen dat vond ik mentaal best heftig... maar verder zowel baby als ik deden het goed tijdens bevalling.
Ik ben zo ontzettene blij dat ii niet meer zwanger ben. En geniet daardoor ook extra hard!
Ondanks de krampjes en slaap tekort
Met jullie ook alles oke?
kleintje013❤️ - schreef op 08-11 om 18:28
Heeeeeeel herkenbaar dat stukje van teveel te snel willen!
Hier ook zo 3 weken geleden een keizersnede gehad en ik doe eigenlijk alles weer gewoon... wat eigelijk niet mag but hey... blame it aan het vrouw zijn

Hier een geplande keizersnee gehad , die opzich erg goed is gegaan en snel verliep, ik vond het wel echt enorm spannend om er bewust sochtends met me koffertje naar toe te gaan wetende wat er komen ging en dan vooral de ruggenprik( die vond ik wel vrij heftig)  maar omdat het zo gepland was, was alles ook voorbereid in het ziekenhuis en dat bracht rust dus kan ik er achteraf met een goed gevoel op terug kijken! Daarna kwam het herstel en daar keek ik enorm tegen op maar dag 2 was ik al weer aardig te been en heb ik me zelf alleen gedouched enzovoorts en voelde ik me weer mens, ik had paracetamol en diclofinac als pijnstilling en die hielpen me wel door de dagen heen onze zoon is nog 4 dagen opgenomen geweest ivm te lage glucose waarde die ze niet stabiel kregen maar nu is gelukkig alles goed met hem maar zoals ik al aangaf is het een enorm trage drinker maar dat went moet ik zeggen behalve in de nacht als hij nog komt want hij sliep eigenlijk al door van 12 tot 07.30

Anne - schreef op 08-11 om 22:20
Wat leuk al die knappe baby's,  wat worden ze al groot om te zien dat pasgeborene gaat er snel vanaf.
Hier alles goed, wel een hele pittige tijd. Markus is heel erg onrustig, huilt veel, last van reflux en krampjes maar vooral de reflux volgens mij. Drinkt nog steeds moeizaam de fles en woensdag voor het eerst naar de logopedist toe, ben benieuwd of het helpt. Hij slaapt bijna niet, huilt ontzettend veel en slaapt alleen in mijn armen. Hoop  dat we nu op het ergste punt zitten en het snel beter Word, samen met het kolven word ik langzaam gek van het gehuil. Klaagmodus weer uit, verder langer een supermooi mannetje en hopelijk snel vrolijker.
Anne - schreef op 08-11 om 22:23
@imw, nog van harte gefeliciteerd!! Ik had het al gezien op Facebook, maar superleuk en ook alweer 10 dagen oud.  Hoe gaat het hem brody.
ZwangereMonique - schreef op 09-11 om 12:59
Lieve foto @ kleintje! En wat een luxe dat hij zo lekker doorslaapt! Ik ben jaloers! Haha

@ Anne, ik weet er alles van hoe vermoeiend t is met 2 huilbaby’s.. hopelijk wordt t indd snel beter.. want het is heel zielig vd kleintjes maar ook killing voor jezelf. Hopelijk kan er iets gevonden worden dmv andere voeding oid.wij proberen nu infacol en loop bij een osteopaat.. dus wij proberen ook van alles.... 
en ook ik heb nachten dat ik er gek van word hoor.... dus niet gek en ook dat hoort erbij.... hang on! 
kleintje013❤️ - schreef op 09-11 om 13:28
Dankjewel meis!!! 
En jaa luxe is het zeker , we mogen niet klagen hoor over het algemeen is ons mannetje erg tevreden en rustig, ik hoop dat jullie snel een reden vinden waarom jullie meisjes zo huilerig zijn kan me voorstellen dat het erg pittig is als ze beide huilen en dat je daar soms stapelgek van kan worden! 
Anne - schreef op 09-11 om 14:30
@Monique,  moest van de week nog aan jou  denken bij het consultatiebureau. Markus was aan het huilen en een ander babytje ook,  lijkt me pittig met twee baby's tegelijk en zoveel huilen.  Hopelijk helpt de osteopaat bij jullie,  zelf ook geweest en merk geen verschil eigenlijk.  Hier hebben we een kuurtje voor spruw gekregen,  weet niet of het zo snel kan maar markus lijkt wat te kalmeren  al. 
@meid23, hoe gaat het? Worden de kloven enzo wat minder? Hopelijk lukt het kolven goed
Elena - schreef op 09-11 om 15:17
Vandaag ben je 6 weken bij ons. Wat ben je gegroeid kleine man van me. 49,6cm, 3035 gram.
kleintje013❤️ - schreef op 09-11 om 16:02

Wat een knapperd
ZwangereMonique - schreef op 10-11 om 00:14
@Anne; ik heb m’n goede en slechte dagen. Dagen dat ik t goed trek, en dagen dat ik er knettergek van word.. soms hebben we gewoon koppijn als beide dames zo aant krijsen zijn  hoevaak ben jij naar de osteopaat gegaan? Voor ons wordt t maandag de 3e keer. Ik kan ook nog niet zeggen dat t echt lijkt te verbeteren. Maar vrienden zeggen dat je t een kans / de tijd moet geven. 
Ah.. had markus ook spruw.. hebben mijn meiden ook gehad. Maar daar zijn ze inmiddels vanaf en t huilen is tzelfde gebleven. Hoop voor jou dat t helpt en dat je dan een van de oorzaken van t huilen gevonden hebt. Hopelijk kan de logopediste ook iets voor hem betekenen... 
Anne - schreef op 10-11 om 05:52
@Monique, snap ik. Die hoofdpijn komt bekend voor, als ze zo hard huilen ook stukje frustratie, je wilt ze zo graag helpen en het lukt niet. Ik hoop het inderdaad! Hij was gisteren overdag een stuk rustiger maar heeft in ruil daarvoor de hele avond gehuild. Wij gingen naar de osteopaat voor voorkeurshouding en voor zijn kaak, heeft voor beide wel geholpen geloof ik. Maar gaande weg is hij steeds harder gaan huilen. Hij h3eft ook wel echt last van verborgen reflux, dus als hij zo blijft ga ik toch maar naar de huisarts voor medicatie ofzo maar vind dat ook heel wat. Kunnen ze ook weer krampjes van krijgen  fijn trouwens dat bij jullie de spruw weer weg is. Hoe lang duurde de kuur? Wij hebben nystatine gekregen en staat op kuur afmaken, maar met een potje van 100 ml en 4 ml daags duurt het 25 dagen, lijkt me wat lang 
@elena, wat een knapperd en nog heerlijk mini
Babytje4 - schreef op 10-11 om 08:20
Elena mijn jongen is ook gekomen op 36 weken gisteren is hij geboren na 16 lange uren. 
Elena - schreef op 10-11 om 09:40
@Anne dank je wel en ja hij is nog steeds mini. 
Elena - schreef op 10-11 om 09:48
@Amélie.
Gefeliciteerd met jullie zoon.
Hoe gaat het met de kleine en hoe groot en zwaar is hij? Even nieuwschierig. En hoe gaat het natuurlijk ook met jou?
Theo was bij geboorte 2150 gram, lengte -, schedelomtrek 21,5cm. Theo is dan prematuur maar heeft ook een achterstand van 3 weken (dysmatuur) placenta werkte bij mij niet meer.  Bij mij heeft de complete bevalling 35 minuten gebuurd en ik kan me er bijna niks van herinneren. 
Babytje4 - schreef op 10-11 om 10:01
Hey hij weegt 3260kg en 51cm groot voor 36+4 weken hij doet het zeer goed eet goed aan borst dus wat meer vragen. 
kleintje013❤️ - schreef op 10-11 om 11:07
Gefeliciteerd meid met de geboorte van jullie zoon! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend oktober 2019 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan