Uitgerekend oktober 2019 deel 2 - Zwangerschapsforum

Meid23 - schreef op 12-11 om 13:20
33 weken
Ons meisje is echt een reuzen baby heb ik het idee ;-) nu 3,5 week oud en al in maatje 62 (maat 50 heeft ze nooit gepast) 
967 antwoorden en 13596896x bekeken
kleintje013❤️ - schreef op 12-11 om 15:40
Ze gaan snel he Meid23
Hier onze zoon sinds vandaag ook in maatje 62
Meid23 - schreef op 12-11 om 15:47
33 weken
@Kleintje ja veel te snel ze zit met sommige dingen al in maat 68 haar jasje bijvoorbeeld en die zit nog krap ook???? en dan is ze nog geen maand oud 
kleintje013❤️ - schreef op 12-11 om 16:17
Dan is ze indd wel heel groot maar ach als ze het goed doet is het goed toch
Meid23 - schreef op 12-11 om 17:42
33 weken
@Kleintje ja nu gelukkig wel maar het is wel heel lastig want haar maagje is klein maar haar voedingsbehoefte heel groot dus ze wil vaak meer drinken dan haar maag aan kan en dan krijgt ze kramen en gaat ze spugen dus nu moeten we haar gewoon in delen geven maar dat kost wel veel tijd en energie en zeker als je ook nog moet kolven en de productie nog altijd niet goed (genoeg) op gang is en ik daarom ook echt in de nacht moet kolven erbij om enigsinds in de buurt van haar vraag te kunnen komen. Kolven kost me nu nog telkens zo n 1,5 uur en vervolgens 2 uur rusten (als Milla teminste slaapt) en dan weer kolven en ben ook nog verre van hersteld van de zeer heftige bevalling van 20,5 uur dus het is behoorlijk zwaar gelukkig heb ik een lieve partner die me helpt 
Anne - schreef op 12-11 om 18:21
@meid23, ze lijkt inderdaad heel groot zo in het nestje maar jouw nestje is wellicht iets kleiner dan die van mij markus zit hier met 6 weken wisselen in 62 en 56, woog vrijdag 5170 en was 58cm, over een week ga ik weer wegen .fijn dat de kindjes goed groeien allemaal. Hoe gaat het net voeden meid23?
Meid23 - schreef op 12-11 om 18:28
33 weken
@Anne volgens de maker van het nestje is het nestje geschikt tot 6 maanden en kleding maat 74 en Milla past er echt nog maar net in  willen morgen wellicht even naar het inloop halfuurtje bij consultatiebureau om te laten wegen en meten.       Het is echt per merk verschillend maar een jasje van noppies maat 68 past niet eens dicht  ze groeit zo ongelofelijk hard  met voeden gaat het redelijk heb het behoorlijk zwaar door het vele kolven kom ik weinig aan me rust toe en Milla heeft veel honger maar een kleine maag dus dat is echt lastig maar het gaat wel en stuk beter als vorige week met kolven  
Nala - schreef op 12-11 om 18:43
Wat fijn dat alle kindjes zo goed groeien! En super om te horen dat sommige kindjes al doorslapen, geeft hoop hihi! Hier komt ze namelijk echt nog om de 3 uur en vannacht was echt een ramp! (Niet kunnen slapen door darmkrampjes) 
@Meid23 Woow maatje 62 al! Gaat echt hard zeg  Lynn was 4,0 kg bij de geboorte, weegt nu 5,0 kg en is 5 weken oud. Ze is 57 cm lang en zit nu in maatje 56. Noppies is trouwens wel een merk dat erg klein uitvalt vind ik! 

Morgen komt de lactatiekundige langs omdat de borstvoeding niet zo gaat als ik zou willen. Ze is vaak onrustig aan de borst en we zitten beide van top tot teen onder. In de nacht kolf ik, aangezien ze anders elk uur komt dus ben benieuwd of we dit alles kunnen verbeteren.. vermoed ook dat ze een tekort tongriempje heeft, dus ben erg benieuwd naar het consult! 

ZwangereMonique - schreef op 12-11 om 21:10
@ Anne, bij ons duurde de kuur 10 dagen. Maar was hetzelfde spul als wat jullie hebben.
De osteopaat kan ook iets aan de reflux doen toch? Althans, daar had ze t bij mij over.. maar je kunt indd ook naar de ha gaan en om iets vragen. 
Wij hebben een soort van laxeer middel gekregen omdat ze denken dat de dampjes dan wat soepeler worden, maar vind laxeer middel heftig klinken voor die kleintjes.
En bij ons huilen ze nu ook steeds vaker savonds / snachts.... dus great... volhouden! 
Ben altijd jaloers op die mensen die zeggen dat hun babys amper huilen haha
Anne - schreef op 12-11 om 23:00
@Monique, klopt daar schijnen ze wel wat mee te kunnen maar merk daar geen verschil in. Maar sinds een paar dagen spuugt hij terug in plaats van doorslikken en heb het idee dat dat hem geen zeer doet. Hij huilt wat minder in ieder geval, alleen slapen. Hij slaapt wel weer gelukkig maar alleen in mijn armen. Op zich niet erg maar merk dat ik door de dag heen pijn heb aan schouders en ellebogen.  Bij jou groeit de onrust zo te lezen? Vervelend dat ze nu in de avond en nacht ook huilen, kunnen ze niet iets met voeding proberen? 
@nala , fijn dat de lactatiekundige komt! Hopelijk kan ze wat betekenen voor jou en zorgen dat de borstvoeding beter loopt. Tongriem kan voor veel problemen zorgen, zou in dat geval wel informeren naar verschillen tussen klieven en laseren. Weet het fijne niet van laseren, maar met klieven heb je paar weken nabehandleinhen.
@meid23, dat kolven hakt erin. Dubbel werk, hopelijk kan ze snel weer gewoon drinken. Ik kolfde hier eerst strikt iedere 3 uur, was er helemaal klaar mee en dacht stap wel over. Kolf nu 6 keer per dag en kolf nog net zoveel, benieuwd of het stabiel blijft. Ga proberen de nachten langzaam over te slaan. 
Anne - schreef op 12-11 om 23:03
@nala, ik trouwens ook. Markus komt trouw na max 3 uur, wat ik hem ook geef. Dacht vandaag maak grotere flessen van 140, kwam hij nog steeds 8 keer. Een liter op dus.. Lijkt me wat veel voor een baby van 6 weken, maar ja. Wat ik wel weet is dat het snel kan draaien, mijn dochter was destijds ook heel onrustig enzo. Bij 4 maanden sliep ze ineens door heerlijk, hoop daar nu ook op
Anne - schreef op 13-11 om 14:58
@kim . Laten we het leuk houden.. net bevallen, last van stuwing en ieder uur voeden in de nacht is gewoon pittig. En dan mag je best even klagen wat mij betreft, als je het al zo noemt. Snap dat nooit zo goed, ik ben bijvoorbeeld ontzetten blij met mijn zoontje, zeker na de miskraam destijds, maar ook ik vind het wel eens erg zwaar. Die eerste weken zijn gewoon pittig, zeker zo kort na de bevalling.  Zegt wat mij betreft niks over het eindelijk hebben van een kraamtijd  of de gewenstheid/reden van dit kindje. Snap je reactie niet zo goed. 
kleintje013❤️ - schreef op 13-11 om 15:57
Ik zie het berichtje van kim niet...
Elena - schreef op 13-11 om 19:30
@meid23, wauw maatje 62 al.
Hier met 6 weken en 4 dagen net maatje 50 en dan zijn de mauwen nog te lang.

Theo is vandaag bij het cb geweest voor een extra controle. Hij weegt nu 3675 gram, komt super aan ondanks zijn darmproblemen. De kinderarts was heel tevreden over hoe het gaat en over 2 weken mag hij weer komen. 
Anoniem (Gast) - schreef op 14-11 om 11:21
Kleintje op de vorige pagina onder het bericht van amelie. Ze gaf een hele stomme reactie. Alsof amelie even niet mag klagen. Iedereen heeft er behoefte aan even te klagen. 
kleintje013❤️ - schreef op 14-11 om 13:15
Ik snap gewoon niet dat er altijd mensen tussen moeten zitten die een ander gaan aanvallen als ze eventjes klagen , WAT GEWOON MOET KUNNEN..
Zwanger zijn is nu eenmaal niet altijd even makkelijk of fijn , sommige gaan er fluitend doorheen en sommige hebben het lichamelijk en geestelijk gewoon wel zwaar dat is voor iedereen anders..

Dus laten we het asjeblieft leuk houden en een ander niet aanvallen als die even haar hart lucht en klaagt!
Babytje4 - schreef op 14-11 om 13:41
Kim ik doe niet zo negatief ik heb dat kindje gewenst en zeker geen spijt van maar ik had een kleine baby blues gehad door de vermoeidheid enzo.... en voor mij is het nieuw want mijn 2 dochters moest ik afkolven had pas BV na 1 maand en hier nam hij het verkeert kon niet goed zuigen en had kloven op tepels dus had ik nog meer pijn met die stuwing ik kon zelf niet liggen van de pijn. Had 6uren geslapen gedurend 3 dagen dus was ik uitgeput en kreeg te horen dat hij veel was afgevallen en was bang dat ze het van mij nam en in couveuse ging liggen. Nu thuis ga het veel beter hij slaapt goed en eet nu om de 3 uren. Sorry je hebt het miesschien verkeert begrepen maar ik klaag zeker niet dat hij veel vraagt enzo.... maar was te uitgeput en vroedvrouw zei het ook als je niet rust zal u lichaam op een moment los laten en voor BV is het niet goed en sinds dat probeer ik zoveel mogelijk te rusten wanneer hij slaapt want ik wil zo lang ik kan BV geven dat contact met mijn bolleke is mijn moment met hem en leuk te zien dat als hij eet het hem zo smaakt hoe koddig nu heb ik nog stuwing maar normale stuwing doen pijn maar kan verdragen want op kraam was afschruwelijk. Maar op kraamafdeling te veel bezoekers het is onze eerste kindje dat we op kamer haden dus iedereen kwam dan. Ik wens u veel succes verder voor u. 
Anoniem (Gast) - schreef op 14-11 om 15:26
Kleintje inderdaad, klagen moet kunnen.

Amelie je bent een geweldige moeder. Al ken ik je niet persoonlijk.  Luister niet naar wat andere zeggen en geniet van je zoontje. Mama zijn kan soms zwaar zijn en dan willen we ons hart luchten bij andere mama's. Dat maakt je geen slechte of minder goeie mama. 
kleintje013❤️ - schreef op 14-11 om 17:29
HELEMAAL MEE EENS!!!
Zantiax - schreef op 14-11 om 20:56
O jee wat een aanvallende reactie. Iedereen mag wel eens klagen zeker. Is mn derde spruitje voor me en soms heb ik het ook lastig. Doet dan al eens deugd als je toch je hart kan luchten! 
Babytje4 - schreef op 15-11 om 14:38
Hey meiden het is niet erg ik heb het zeker niet verkeerd aangepakt. Ik weet diep vanbinnen wat er echt is en ik heb geen spijt dat  ik een baby heb en zal er nog hebben want we zouden graag een vierde kindje wel niet direct maar later wel. Dus zou ik echt klagen zou ik geeb vierde willen. Nu geniet ik van mijn jongen en stress ik niet want ook niet goed voor BV.
kleintje013❤️ - schreef op 19-11 om 19:03
Dag dames...


Wat een stilte hier nu he mis het geklets wel hoor!
Hoe is het met iedereen??

Veel liefs xxx
Anne - schreef op 19-11 om 20:53
Inderdaad erg stil hier  
Hier gaat alles wel goed, spruw is weer terug dus gaan nog even door met de kuur. Markus huilt en overstrekt erg veel dus gaan nu de kinderfysio proberen . Hoop het, want op goede dagen kan het zo'n lief en vrolijk mannetje zijn. Gun het hem zo wat blijer te zijn (en mezelf ook wel). Gelukkig is de oudste ontzettend gek op hem en super lief voor elkaar
Hoe is het bij jou kleintje?
kleintje013❤️ - schreef op 19-11 om 21:42
Wat vervelend dat de spruw weer terug is  dat is zo zielig vind ik!  En heb je die stap zelf gezet baar de kinderfysio? Of hebben ze je daar op aangestuurd? Hier heeft onze kleine best een grote voorkeurshouding naar rechts, en het consultatiebureau geeft hem/ ons nog 2 weken dat te corrigeren zo niet word er ook een fysiotherapeut in geschakeld... vind dat ze er nogal erg boven  op zitten bij ons , snap dat jij zoiets hebt van help me ivm overstrekken en huilen en dat dit ook vervelend is voor markus zelf... 
verder gaat het hier eigenlijk heel goed, hij drinkt goed en drinkt lekker door...
De eerste inentingen staan gepland voor 5 dec en kijk er weer zo tegen op vind dat altijd zo zielig  


Heel veel liefs!
Anne - schreef op 19-11 om 22:37
Lastig is dat,  je voelt je er niet helemaal fijn bij begrijp ik? Als je vind dat consultatiebureau te dicht op je zit zou ik dat gerust aangeven.  Voorkeurshouding is wel belangrijk om te verhelpen als zijn hoofdje er van afplat. Bij mij is het op eigen initiatief eigenlijk,  mis het echt dat hij ontspannen is . Zit/ ligt als een plank op schoot als hij niet slaapt. Krijg soms pijn in mijn arm als ik hem lang vast heb,  maar kan hem bijna niet neerleggen want Word vaak gelijk weer wakker en gaat weer huilen. Hoop dat als de spruw weer weg is hij wellicht ook wat ontspannener Word. Maar ook als hij niet huilt is hij vaak overstrekt. Hoe gaat het nu met drinken bij jou?
kleintje013❤️ - schreef op 20-11 om 10:06
Nee dat klopt inderdaad ik voel me dr niet helemaal fijn bij ergens al weet ik dat het uit bezorgdheid is.. bij onze dochter 4 jaad geleden werd er niet zo op gehamerd dat mocht allemaal eventjes duren en we moesten zelf proberen die houding te corrigeren , daar hebben we nu dus maar 2 weken voor gekregen....
Ik vind dat een kindje voortaan nogal aan waardes moet doen en ook meteen al vanaf de geboorte en dat stoort me... als er iets niet gaat zoals hun het willen zien worden er meteen toeters en bellen ingeschakeld snapje wat ik bedoel??
Zelf zie ik inderdaad dat onze zoon graag naar rechts kijkt en dan ook zo wil liggen maar een afplatting is naar mijn idee nog niet aan de orde, maar wie ben ik he...
Anne - schreef op 19-11 om 22:38
Maar als jij denkt het valt mee en het valt ook mee en je ziet er nog geen noodzaak in.. jij bent eindbaas hierin.  Merk je zelf wel echt de voorkeurshouding?
Anne - schreef op 20-11 om 12:18
Dat is niet fijn nee, lijkt me dat als jij aangeeft meer tijd te willen dat daar geen actie op ondernomen Word gelijk (tenzij je bekend zou zij n bij jeugdzorg oid). Zijn ook zat mensen die helemaal niet bij cb  komen tenzij voor vaccinaties. Als je echt een duidelijke afplatting gaat zien ben je al wat laat natuurlijk, maar als het geen sterke voorkeur is zal dat ook niet zo snel gebeuren denk ik? Wat ik met markus ook wel eens doe is hem op zijn zij laten slapen, ene keer op rechts, andere keer op links. En ik geef de fles als hij op mijn benen ligt  (hoofd bij knieën zeg maar) en dan ene keer fles in de linkerhand en andere keer rechterhand. Zo moet hij wel zoals jij het omschrijft zou ik ook wat zenuwachtig worden van ze, klinkt dwingend. 
kleintje013❤️ - schreef op 20-11 om 13:16
Jaa dat vind ik dus ook...
Ik ga mezelf niets laten verplichten heb ik mezelf voorgenomen ik/wij zijn ouders en wij zien die afplatting zelf ook wel en houd het zelf echt wel in de gaten, hetzelfde als zijn balletje dat nog niet ingedaald is daar maak ik me best zorgen om.. en hun hebben het al over opereren met een half jaar als het er niet zit hoe kan je een moeder ongerust krijgen want dan moet hij onder narcose...

Met andere woorden ik ben best gespannen door dat gedoe allemaal maar goed ik vertrouw er maar op dat alles goed komt! 
Babytje4 - schreef op 20-11 om 18:26
Onze 3 de wonder 1 week en 3dagen.
 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend oktober 2019 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan