Uitgerekend oktober 2019 deel 2 - Zwangerschapsforum

kleintje013❤️ - schreef op 10-07 om 11:09
Jaa heb die toen met me dochter meteen kunnen gebruiken omdat die pas met haar 4e week thuis was ivm ziekenhuis opnamen maar zal het inderdaad even naar vragen dankje voor de tip!!
967 antwoorden en 13614701x bekeken
imw - schreef op 10-07 om 12:50
Fashionkillah die foto is herkenbaar!! Heb precies zo’n foto haha!! Leuk he
Ik heb gewoon een matras besteld een gewoon  nieuw matrasje. Dat geneuzel met verkoop ben ik zo klaar mee.  Als kinderen in afrika groot worden op een stapel kleren kunnen wij ons kindje heus wel op een matrasje leggen van zusje.  Maak je ook vooral niet druk wat andere vinden of zeggen. Wij slaan hier zo extreem door echt niet normaal haha... maja wie ben ik!  Hihi
ZwangereMonique - schreef op 10-07 om 13:04
Haha imw.. maar ben t wel met je eens dat ik t matrasje ook gewoon zou hergebruiken. Tis gewoon van zn eigen zusje.. dat is gevoelsmatig een ander gevoel als dat t van een wildvreemde is.

@ meid; nog nooit van gehoord ivm die aerosleep matrasjes haha 
Wij hebben alleen die, dus mag hopen dat t gelijk vanaf de geboorte gebruikt kan worden.. extra dekentjes inslaan anders dus ;-)
Meid23 - schreef op 10-07 om 13:10
33 weken
@ZwangereMonique Volgens mij mag de earosleep cover niet gebruiken icm met een kruik, en doordat de earosleep van die gaatjes heeft zeg maar is het te fris voor de baby (zoals ik het heb begrepen) daarom mag je het de eerste weken niet gebruiken maar kun je beste even navragen bij de kraamzorg  
imw - schreef op 10-07 om 13:15
meid23  jij zal alles geloven wat ze je vertellen in een winkel goeie klant dus! Trap niet overal in he. Normale spullen is niks mis mee hoor..
En op elk product wat er wordt uitgebracht hier worden er 30 verschillendd studies op losgegooit want we hebben gewoon niks beters te doen...
kleintje013❤️ - schreef op 10-07 om 13:15
Ik voel me een beetje veroordeeld... door de reacties die ik hierboven lees kan aan mij liggen hoor heb het beste met de kleine voor en wil
Hem niet te kort doen omdat hij ons 2de kindje is, en ja het is van zijn zusje geweest dat klopt maar gevoelsmatig doe ik hem dan tekort
imw - schreef op 10-07 om 13:22
Neee kleintje totaal niet!!!! tegendeel zelfs
Juist door alles en iedereens menig ga je twijfelen aan jezelf. Dat moet je dus niet doen!
Jij heb het goed voor met je kindjes en laat dus ook niet een ander zegge wat je moet doen.
Dat is mijn reactie wat ik bedoel, dat hele commerciele geneuzel van tegenwoordig vind ik zo beroerd. Je zal je bijna een slechte moeder voelen omdat je niet het beste van het beste hebt gekocht volgens alle andere.
Maar dat is flauwekul. Dat is wat ik bedoel maak je niet druk jij doet je ventje niks te kort. nooit!
kleintje013❤️ - schreef op 10-07 om 13:40
Je hebt helemaal gelijk imw dankjewel moet mezelf geen schuldgevoel aan laten praten door andere of bedrijven , me verloskundige zegt ook dat het helemaal niet nodig is een nieuw Matrasje te kopen 
Meid23 - schreef op 10-07 om 13:24
33 weken
@Imw zeg juist dat de airosleep cover niet gebruikt mag worden bij pasgeboren baby s (wat ze er in de winkel dus niet bij zeggen) kraamzorg waarschuwd er voor (heb laatst intake gesprek gehad met kraamzorg)  
@Kleintje013 Je doet je kleintje zeker niet te kort hoor Meis  hier is het onze eerste dus alles nog moeten aanschaffen maar mochten we ooit een tweede krijgen dan zullen we ook zeker spullen hergebruiken  heb zelf ook een tweedehands wiegje (van kennissen) over gekocht om haar de eerste weken bij ons op de kamer te leggen vond het ook zonde om voor die paar weekjes veel geld uit te geven aan een wieg  
kleintje013❤️ - schreef op 10-07 om 13:39
Dankjewel lieve Dames dan heb ik het verkeerd begrepen sorry
Het is inderdaad zo dat je je haast een slechte moeder voelt als je niet alles nieuw koopt voor je 2de kindje terwijl het matrasje bijv van eerste kindje niets heeft geleden.. 
imw - schreef op 10-07 om 13:45
Kleintje wat ik al zei haha als kinderen in Afrika groot komen in huisjes van klei zonder kachel ( en tis heftig om te zien hoor!)
Kunnen wij hier in nederland heus een matrasje hergebruiken haha.
We vergeten echt stil te staan bij alle faciliteiten en middelen die we hier allemaal hebben..  we boffen echt.  En jou kindje boft met een ouder zusje.  
Maak je nie druk meis echt!!
En 1 tip voooooral niet teveel goooglen. Haha 
ZwangereMonique - schreef op 10-07 om 14:03
Ik veroordeel ook niet hoor!.. 
maar ik zou iets wat ‘van jezelf is’ ook gewoon hergebruiken. Niks mis mee.
Mijn tweeling krijgt ook een 2e hands bedje - maar ik heb voor t eigen gevoel voor de meiden een aerosleep matrasje gekocht - dat is en blijft ook t enige matras wat we zullen gebruiken... ;-) 
als t van een eerder eigen broertje of zusje  was geweest had ik t ook gewoon hergebruikt.. niks mis mee. Kost allemaal al geld zat, dus tis alleen maar fijn als je dingen kunt hergebruiken. Dat is ons nadeel nu, wij moeten alles dubbelop ‘nieuw’ aanschaffen... 
ZwangereMonique - schreef op 10-07 om 14:05
Oja en voor winkels is t makkelijk om lekker in te praten van de hormonen van een zwangere vrouw. Dus tuurlijk zeggen zij: “dat t niet goed is”.. maar niks van aantrekken en lekker t matrasje van zn zusje gebruiken!
ZwangereMonique - schreef op 10-07 om 15:50
Nav mijn zeurende lage buikpijn-klachten en gister ‘drukkend bandgevoel’ om mn buik en kortademigheid heb ik vandaag toch maar eens t zhuis gebeld. Kom zojuist terug van controle en dat was ook niet helemaal voor niks. 
Mijn lichaam zit nu qua buik op t eind van een eenling zwangerschap en daar handelt mijn lichaam ook naar. Door de grote hoeveelheid vruchtwater (wat overal op en tegenaan drukt) - krijg ik dus de hele tijd harde buiken en de andere klachten enz. Als ik suiker had gehad was t vele vruchtwater verklaarbaar geweest en was er iets direct aan te doen, maar dat is dus niet t geval. Het tweeling syndroom wordt nu ook extra goed in de gaten gehouden..
Helaas was mijn baarmoederhals ook binnen een week verkort van 39 naar 32 (met nu n kleine opening).. dus dit moet nu echt telkens goed gecontroleerd worden.. enige wat ik kan doen; rustig aan (maar dat deed ik al en goed genoeg volgens t zhuis) en aan de bel trekken zodra ik t niet vertrouw of vocht / bloed ga verliezen. 

Ik word er toch wel n btje emo van en hoop dat mijn kindjes zo lang mogelijk in mn veilige buikje mogen blijven en dat ze gezond over een aantal weken (en niet nu) geboren mogen worden! 
kleintje013❤️ - schreef op 10-07 om 16:22
Jeetje monique wat een verhaal....
Goed dat je aan de bel hebt getrokken en toch naar het ziekenhuis bent gegaan! & ik ga met je mee duimen en hopen dat je kleine lieverds nog blijven zitten voorlopig!! Hoe gaat het nu verder? Nu wekelijks een controle of moet je echt zelf goed naar je lijf luisteren en bellen als je het niet vertrouwd?? 
ZwangereMonique - schreef op 10-07 om 16:59
Vooral het laatste... tenzij er volgende week weer andere dingen uit de controle komen. Dan kan t plan van aanpak zomaar wijzigen. Heb al gehoord wat de evt opties zijn als mn baarmoederhals korter wordt, zijn allemaal geen dingen waar ik nu vrolijk van word.. dus ik moet voor mezelf even n plan van aanpak gaan maken hoe ik NOG MEER rust kan gaan creëren voor mezelf en de meisjes.. 
Ck - schreef op 10-07 om 17:12
Dank je wel Deb95 zijn er ook heel blij mee (was wel even lastig want ze lag heerlijk de hele tijd met haar handjes voor d'r gezicht) jij ook al een mooie 3d!! Wat een wonder he... Om het zo te zien! 
Zantiax - schreef op 10-07 om 18:40
O jee monique wat een nieuws. Goed dat je naar het zh gwst bent! 
Che3ky - schreef op 11-07 om 19:28
Mama's, 
Ik heb vandaag de suikertest mogen doen en ben net gebeld door de verloskundige. Geen goed nieuws! Ik heb zwangerschapdiabetes met een hoge waarde. Voel mij momenteel zo rot, denkend aan de medische afspraken, dat ik nog niet helemaal klaar ben plus dat het mogelijk kan zijn dat ze eerder dan 40 weken gehaald wordt. 
Is er een mama die hier bekend mee is?? 
kleintje013❤️ - schreef op 11-07 om 20:42
Hey meis! 
Ik ben hier niet bekend mee , dus kan je hier helaas niet mee helpen maar wat zul je geschrokken zijn hoeveel weken ben je nu exact? En wat gaan die medische  controles inhouden...
Ik denk aan je ! 
Che3ky - schreef op 11-07 om 21:18
En of ik geschrokken ben ..zag het totaal niet aankomen. Heb vd rest ook geen klachten wat kan duiden op diabetes. Ik ben 25 weken en 3 dagen. Zoals de verloskundige vertelde..krijg ik afspraken met de gyno, internist, dietiste en andere verloskundigen. En ik moet in het ziekenhuis bevallen ipv thuis.  
ZwangereMonique - schreef op 11-07 om 21:58
Cheeky; het klinkt miss stom; maar ik zou willen dat ik diabetes had! Ik heb nu teveel vruchtwater en ze weten niet waar t aan ligt. En dus is er niks aan te doen.. bij jou gelukkig wel. Snap dat t niet fijn is om te horen, maar de diabetes is namelijk heeeel goed onder controle te houden als je onder begeleiding van t zhuis staat. Vandaar al die extra afspraken. Zou me nog niet te druk maken over vroeggeboortes, want vanaf nu houden ze je extra in de gaten en is er nog niks ernstigs aan de hand. Je baby’s zullen wsl alleen groter zijn / worden.. vandaar ook de bevalling in t zhuis.... 
Laat t maar even bezinken en hopelijk kom je snel tot rust en wordt je snel goed geholpen! 
Anne - schreef op 11-07 om 22:20
Vervelend, cheky. Kan me voorstellen dat er dan ineens veel op je afkomt, het is het beste voor jou en de baby maar fijn is het niet. Hopelijk kunnen ze al veel met een dieet en hoef je geen insuline? Volgens mij halen ze alleen vroeger met insuline, omdat het dan beter is voor de baby. Anders bekijken ze gewoon hoe groot de baby is en hoe het gaat.
mama02 - schreef op 12-07 om 08:48
Ehm even een vraagje over de aerosleeper!
Hoezo mag je die niet bij de geboorte gebruiken?? 
Mijn zoontje sliep 3 jaar geleden meteen de eerste nacht al op?? 
En wilde de baby ook gewoon daarop leggen

Meid23 - schreef op 12-07 om 09:50
33 weken
@mama02 Volgens mij omdat dit nogal ventilerend is en dus moeilijker warmte vast houdt waardoor de baby snel(ler) afkoelt ;-) maar andere beste eventjes met je kraamzorg overleggen? 
ZwangereMonique - schreef op 12-07 om 11:47
Volgens een vriendinnetje die alles tot op de bodem uitzoekt is t weglaten van de topper de eerste weken ook al voldoende (mocht de baby zich zelf niet warm kunnen houden). Haar 2 kindjes hebben ook gewoon met topper gelegen en nergens last van gehad 
Anne - schreef op 12-07 om 14:13
Yess, is idd een advies omdat sommige kleintjes al moeite hebben met temperatuur houden. Ze koelen dan sneller af, plus dat je dan geen kruiken er op mag/bij het kindje kan leggen omdat als die om wat voor reden gaan leggen het hete water in die topper blijft en het kindje kan verbranden. Anders kan het in het ergste geval in het matras trekken
mama02 - schreef op 12-07 om 16:28
Echt?? Nooit geweten
ZwangereMonique - schreef op 12-07 om 17:17
@mama maak je niet al te druk.. je zoontje is ook goed terecht gekomen toch  en de 2 kindjes van mn vriendin ook. Als hij zich niet goed warm had kunnen houden had je t vanzelf wel gemerkt.. 
Anne - schreef op 12-07 om 18:41
Is ook, mijn dochter had er wel moeite mee en heeft tot 10 dagen met 2 kruiken geslapen om warm te kunnen blijven en dan nog daalde die wel eens onder of rond de 36  graden   mijn kraamzorg was er ook heel druk mee, zal ook verschillen per organisatie/kraamverzorgende

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend oktober 2019 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan