Uitgerekend oktober 2019 deel 2 - Zwangerschapsforum

kleintje013❤️ - schreef op 21-07 om 12:34
Aaaaah monique wat een knapperd 
967 antwoorden en 13597389x bekeken
ZwangereMonique - schreef op 21-07 om 15:13
Haha thnx Kleintje! Ik vind haar zelfvoldane mondje wel heel cute iig 
Zantiax - schreef op 21-07 om 21:47
Mooi hoor monique!
ZwangereMonique - schreef op 22-07 om 08:05
Thnx Zantiax  
kleintje013❤️ - schreef op 22-07 om 12:06
Zo het suikerdrankje zit erin, nu nog een uurtje wachten en dan weer prikken voor de 2de keer wat een vieze smaak zit eraan het drankje zeg baba maar het moest 
Elena - schreef op 22-07 om 13:12
Misschien een domme vraag maar wat is die suikertest/ suikerdrankje. 
Ik ben nu 26+2 maar nog niks over gehoord, alleen dat ik met 29 weken bloed moet prikken voor rhesus omdat ik negatief testen.
Anne - schreef op 22-07 om 13:17
Hoeft ook niet, is de Suikertest. Die word tegenwoordig gedaan als daar aanleiding voor is, om te kijken of er zwangerschapssuiker is. Bijv bij een te hoog BMI, groot kindje, eerder grotere kindjes, vaak bij medische zwangerschappen (die opgevolgd worden in het zkh). Dus alleen als ze denken aanleiding te zien om een extra controle te doen
Anne - schreef op 22-07 om 13:17
Ik duim voor je kleintje! Hopelijk een goede uitslag dat drankje is idd niet zo lekker.
Elena - schreef op 22-07 om 13:32
@anne, Dank je wel voor de uitleg.
Ik hoop dat ze door de vingers zien dat de kleine hier groot is . Hou niet zo van prikken en ziekenhuizen, teveel slechte ervaringen mee.
ZwangereMonique - schreef op 22-07 om 13:33
Ik vond t drankje wel meevallen eigenlijk haha pure suiker.. maar hopelijk valt de uitslag mee en heb je geen suiker  
Meid23 - schreef op 22-07 om 13:35
33 weken
Hier met 12 weken en 28 weken bloed moeten laten afnemen en dan wordt ook onder andere het suiker gecontroleerd ;-) Dit gaat vanuit de verloskundige en schijnt standaard te zijn? 
Elena - schreef op 22-07 om 14:17
Bij mij is met 10 weken bloed af genomen voor rhesus, B12 en ijzer. Hier gaan ze met 29 weken weer op testen zijn mijn verloskundige, heb verder ook nog niks over suiker gehoord vandaar dat ik het vroeg. 
Ik wacht het wel af, eerst met 29 weken de prik halen en dan gelijk lekker op vakantie .
Meid23 - schreef op 22-07 om 14:20
33 weken
@Elena Bij mij idd daar ook op en dan ook meteen het suiker zoals ik het van mijn verloskundige begreep ;-) 
ZwangereMonique - schreef op 22-07 om 14:54
Ja ze kijken ook wel via t bloed Meid, maar wat Anne zei; als t kindje groter is, of je veel vruchtwater hebt oid dan willen ze toch n uitgebreidere variant testen als alleen via t bloed. Mijn bloedwaardes waren ook prima, maar de andere signalen allemaal anders, dus dan willen ze t zekere boor t onzekere nemen.. 
Elena - schreef op 22-07 om 15:33
Oke, ik wacht het rustig af en hoor de uitslag dan bij de 32 weken screening  
ZwangereMonique - schreef op 22-07 om 16:02
@elena, als ze nu nog niks benoemd hebben dan zul je de dans ontspringen.
Toevallig hebben veel meiden in dit groepje een suikertest gehad, maar tis zeker geen standaard iets
deb95 - schreef op 22-07 om 16:05
Sowieso ligt het ook aan de gynaecoloog die je hebt. Bij mijn eerste hoefde ik het niet en nu wel omdat diabetes in de familie voor komt, maar dat was bij mijn zoon ook al  Dus volgens mij hanteren ze ook allemaal eigen protocollen. 

Ik heb woensdagochtend de groeiecho en uitslagen van de antistoffen en suikertest, maar aangezien ik niet eerder gebeld ben, neem ik aan dat het wel goed zit. 
Meid23 - schreef op 22-07 om 16:07
33 weken
Ah oké, alleen vraag me dan eigenlijk wel af hoe ze dat constanteren als je gewoon bij de verloskundige loopt ;-) bij de verloskundige was immers de laatste echo met 11 weken, met 19+1 de 20 weken echo gehad maar dat was extern.           Maar ga er dan maar vanuit dat me bloedwaarden goed waren en dus geen suikertest hoef           Volgens mij doen ze ook geen echo s meer bij de verloskundige (wat opzich wel jammer is want kijken is altijd leuk) enkel wanneer ze twijfelen over de ligging rond de 35 weken ;-) 
Elena - schreef op 22-07 om 16:28
@meid23, 
Ik loop ook alleen bij de verloskundige en heb met 19+3 (20 weken echo) ook de laatste gehad (zelfs geen groei echo hier). Bij mij doet de verloskundige nu alles op gevoel, ze voelt hoe, waar en hoe grote de kleien man is. Ik mag alleen met 32 weken terugkomen voor een extra ''20 weken'' screening omdat mijn placenta veels te laag licht in de baarmoedermond, inplaats van 20 mm hier 10 mm. Dit is voor mij eigenlijk geluk hebben want ik mag nog 1 keer extra spieken anders moest ik vanaf week 19 tot de geboorte wachten. 
Meid23 - schreef op 22-07 om 16:35
33 weken
@Elena Hier dus idd net zo, ze voelen enkel nog aan de buik geen echo s meer tenzij ze dus bij 35 weken twijfelen over de ligging ;-).                       Heb wel bij 27+2 zelf nog een pretecho gedaan omdat ik haar zo graag nog eens wilde zien      Wel jammer zo weinig echo s (al zijn echo s om medische redenen natuurlijk alles behalve leuk).
kleintje013❤️ - schreef op 22-07 om 17:25
Dames..

de gene die de suikertest hebben gehad hoelang duurde het voor jullie de uitslag hebben gekregen? En van de rhesus factor?

En over de echo's hier met 30 weken nog een groei echo en dat is dan ook mijn laatste echo tot de geboorte dus spannend!!!
deb95 - schreef op 22-07 om 19:02
@Kleintje: ik krijg het pas na 2 weken te horen met de controle. Maar neem aan dat ze eerder gebeld hadden als het fout zat. Had de suikertest 2 weken geleden en nu woensdag afspraak bij de gynaecoloog.
ZwangereMonique - schreef op 22-07 om 20:09
Sja, dat weet ik ook niet goed meid en Elena. Ik denk dat t eraan ligt dat ze dan voelen en meten hoe hard je groeit. 
Mijn buik was in 2weken tijd verdubbeld dus dat is wel aanleiding tot een suikertest. Maarja, ik krijg natuurlijk 2 wekelijks echo’s dus is inderdaad niet te vergelijken... 

@kleintje; ik kreeg ‘m meteen ter plekke... maar geloof indd dat ze overal hun eigen protocol handteren, met alles...  
Anne - schreef op 22-07 om 20:13
Ze kunnen het aardig goed voelen of het kindje gemiddeld is, klein of groot. Nooit exact maar dat kunnen ze met de echo ook niet zien. Een hele grote buik valt vanzelf op, bij mijn dochter zeiden alle verschillende verloskundige altijd dat ze bovengemiddeld was en bij geboorte was ze 4200 dus klopte wel
Anne - schreef op 22-07 om 20:16
Betreft de uitslag zei mijn verloskundige geloof ik dat ze zouden bellen als het niet goed was. Je zou evt morgenochtend even zelf kunnen bellen als je benieuwd bent, maar ze wachten geen 2 weken oid als er iets is. Als er zwangerschapssuiker uit komt willen ze er gelijk wat mee. Bij mij was de uitslag een uur later al bij de verloskunde praktijk, toen belde ze dat alles goed zat
kleintje013❤️ - schreef op 23-07 om 10:45
Dankjewel dames voor de antwoorden! Ben benieuwd hoelang het dan gaat duren bij mij met de uitslagen neem aan als het echt foute boel dat ze dan wel bellen... 
Anne - schreef op 25-07 om 09:37
Wat een stilte hier, iedereen ligt zeker te puffen bij het zwembad (of is aan het werk). Blij als het na morgen iets afkoelt probeer zoveel mogelijk met de buik uit de zon te blijven en koelte te zoeken voor de ventilator en zwembad.b deze Extreme hitte lijkt me voor de baby ook niet goed 
deb95 - schreef op 25-07 om 10:06
Wij gaan straks even naar een strandje hier vlakbij. Even afkoelen met onze peuter. 

Hier minder goed nieuws bij de gynaecoloog. Hadden gisteren de groeiecho. Begon al met een te hoge bloeddruk van 150/95... urine getest en daaruit kwam een klein spoortje eiwitten en heel veel ketonen. Zoveel zagen ze vooral bij mensen die uitgedroogd zijn, maar ik drink 2,5 liter per dag...daarna de echo en daaruit bleek dat mevrouw van haar lijntje net boven het gemiddelde naar de p10 lijn was gezakt (slechts 10% van de baby’s op dit termijn is kleiner). Dus goed gesprek met de gynaecoloog en die vermoed beginnende zwangerschapsvergiftiging en nieren die het zwaar hebben. Heb sowieso ook afspraak bij internist van de week nu.. en moet nauwlettend in de gaten gehouden worden. Iedere week bloeddruk meten en urine leveren. Over 3 weken opnieuw groeiecho. Als ze dan nog meer daalt of eiwitten toenemen is de kans groot op opname tot de 37 weken....
Duimen dus dat de eiwitten niet toenemen en mijn lichaam het trekt. Kans op inleiding is wel heel groot. Juist terwijl ik dit keer hoopte op een natuurlijke bevalling. Maar ja alles voor die kleine meid. Gelukkig doet zij het verder goed 
Anne - schreef op 25-07 om 10:35
Oh dat lijkt me schrikken! Zeker als je weet dat je genoeg drinkt, laat ze het maar goed in de gaten houden en hopelijk blijft je meisje nog goed groeien! Even genieten en ontspannen met jullie kleine. Ik duim voor je!
Hier komen we niet verder dan het zwembadje in de achtertuin, naar de Waal aan het strandje is mij nu te warm. Misschien vanavond om 20 uur voor het slapen gaan. Slaapt jouw zoontje goed met dit weer? Mijn dochter heeft veel moeite met slapen door de warmte
ZwangereMonique - schreef op 25-07 om 10:37
@Anne, ik en de warmte gaan vaak wel goed samen. Gister zelfs in de zon gezeten - heerlijk  vind t puur in onze bovenwoning veeeel te benauwd.. maar zaterdag gaan we verhuizen dus tellen af ;-)
Mn voeten zijn wel weer opgezwollen.
@Deb, op jou al gereageerd, maar nogmaals probeer positief te blijven... je staat gelukkig onder strenge controle nu!! Maarja de zorgen zullen toch blijven  

Zelf ben ik gisteravond ook weer extra naar het ziekenhuis gegaan aangezien ik al vanaf de middag om de 10 minuten harde buiken had (zelfs in rust).
Werd alleen maar pijnlijker in de avond dus hups daarheen.. wsl zijn het indd ‘onschuldige’ weeen... maar mijn baarmoedermond leek ten opzichte van vorige week dit keer niet verkort te zijn (fjieuw)
De kindjes bewegen door mn hoeveelheid vruchtwater nog super veel.. dus wsl reageert mijn baarmoeder daarop.
Ik vind de zwangerschap wel steeds ‘akeliger’ worden... daar waar ik in t begin positief, rustig enz was; vind ik het nu wel spannender worden met veel meer angsten zorgen... 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend oktober 2019 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan