Uitgerekend oktober 2019 deel 2 - Zwangerschapsforum

Anne - schreef op 25-07 om 10:45
Oh wat knap zelfs in de zon zitten doe het je niet na haha. spannend zaterdag verhuizen, heerlijk naar jullie nieuwe plekje, gelukkig is het zaterdag iets minder heet dan vandaag en morgen. De gezwollen voeten herken ik gelukkig bij mij nog niet zo heel erg, maar wel als ik echt actief word buiten. Wat goed dat je toch even bent gaan checken in het ziekenhuis als ze zo regelmatig kwamen,nog beter dat het geen effect heeft gehad op je bmm. Hopelijk blijft dat zo!
967 antwoorden en 17288475x bekeken
ZwangereMonique - schreef op 25-07 om 12:36
Haha ja ben altijd al n extreme zon-aanbidster geweest  
Ja echt super fijn als we over zijn in onze woning met heerlijke tuin! Aftellen geblazen..
Sja tis met dit weer ook niet gek met onze voetjes haha lekker in n verkoelend badje zetten ;-)
Ja had t hier laatst geloof ik niet gepost, maar sta onder strenge wekelijkse controle omdat mn baarmoedermond in korte tijd korter wordt / open is gaan staan.. en mag dus ook vrijwel niks meer doen, vooral veel rusten en alle activiteiten beperken! Dus die vele weeën enz zijn niet bepaald gerust stellend..
Een vroeggeboorte is bij mij sowieso n feit namelijk..... maar wanneer dat is?!... 
Anne - schreef op 25-07 om 14:38
Had dat gelezen op fb idd hopelijk nemen je meisjes lekker de tijd om nog even door te groeien! Scheelt nog iets dat jij zo goed tegen de zon kan, levert mij echt stress op haha.
Puck - schreef op 25-07 om 15:16
Sorry dat even binnen kom vallen. Ik spiek af en toe even hoe het met sommige mensen die ik van nod-groepjes ken, gaat.

@ Deb: wat vervelend zeg! Hopelijk wordt het de komende tijd niet erger. In elk geval maar even goed rustig aan doen!

Voor de andere dames ook veel succes in het laatste trimester!
Anne - schreef op 25-07 om 15:54
Dankjewel puck, hoe is het met jou?
kleintje013❤️ - schreef op 25-07 om 18:26
Dag dames...
Hier net terug van de verloskundige en ook even een tegenslagje gehad in mijn ogen dan teminste heb de uitslag van me suikertest terug en die was niet goed nuchter waren me suikers prima, maar naar het drankje moet hij tussen de 4 en 7.5 zitten en de mijne zit op 9.5 hier nog dames die bekend zijn met zwangerschapssuiker?
Puck - schreef op 25-07 om 19:46
@Anne: ik ben nu hopelijk 5 weken zwanger, maar afgelopen weekend een flinke bloeding gehad, dus nu erg onzeker. Testen liepen erna wel verder op, dus we houden hoop.

@Kleintje: wat vervelend. Ik wil beterschap zeggen, maar ja... gaat niet zomaar over natuurlijk. Hopelijk krijg je er niet te veel last van. 
ZwangereMonique - schreef op 25-07 om 19:56
@Anne; ohh zit jij ook op fb? Heb de link nooit gelegd  haha
@ kleintje: balen dat je dus toch suiker blijkt te hebben. 1 voordeel tegenwoordig kunnen ze dat heel goed onder controle houden. Snap dat t niet leuk is om te horen, maar houdt goede moed dat het met een beetje goede hulp ook weer goed onder controle tr krijgen is.
Heb je nu vervolg afspraken met diëtiste ofzo?
Anoniem (Gast) - schreef op 25-07 om 20:01
@kleintje ik las dit toevallig. Ik ben vorig jaar in Oktober bevallen van een flinke dochter. Ik heb ook zwangerschapssuiker gehad. Ik heb dit onder controle kunnen houden door goed op mijn voeding te letten. Ik moest wel verschillende keren bloed prikken per dag en dit tweewekelijks doorsturen naar het ziekenhuis. Ik heb geen insuline moeten sluiten. En was uiteindelijk makkelijk onder controle te houden. 
Anne - schreef op 25-07 om 20:23
@kleintje, hopelijk kan het gewoon voldoende zijn op een soort dieet te gaan maar leuk is het niet.
@monique, jazeker maar onder mijn eigen naam. Anne is een naam die ik gewoon erg mooi vond altijd al en een van de doopnamen van mijn dochter (maar dan Anna)
kleintje013❤️ - schreef op 25-07 om 20:41
Ik voel me er ergens heel erg rot om waarom weet ik niet, denk bang wat het voor de kleine inhoud en wat hem voor schade dit kan aanbrengen en aan wat voor circus ik mee moet gaan doen.. vind het gek want nuchter was hij goed maar na dat vieze drankje was hij te hoog maar je krijgt wel 75 gram ineens na binnen gegoten
ZwangereMonique - schreef op 25-07 om 23:06
@anna; wie ben jij dan op fb?

@ kleintje; hopelijk voel je je beter na gesprekken met n diëtiste. Ik hoor veel positieve verhalen en dat t binnen no time vaak goed onder controle gehouden kan worden  
Anne - schreef op 26-07 om 00:02
Ik heb een dochter van anderhalf, als je kijkt dan zie je haar op mijn pf maar nooit met haar gezicht reageer af en toe. 
ZwangereMonique - schreef op 26-07 om 16:21
Ohh.. als t op de brabbels pagina is, dan weet ik t denk ik wel ;-) 
Je hebt t ooit over n buggy gehad toch? 
Meid23 - schreef op 26-07 om 17:12
Hier zojuist de kinkhoest vaccinatie laten zetten ;-) kon gelukkig bij de huisarts hier in het dorp       Voor de dames die hem ook gaan laten zetten (uit NL) als je bij de huisarts laat zetten is hij een stuk goedkoper dan bij de GGD  heb er 39 euro voor betaald, assistente heeft hem gezet.              
Anne - schreef op 26-07 om 20:28
Nee echt alleen oktober uitgerekend, zitten volgens mij ook niet brabbels mensen op. Klein groepje. Nog niet verdiept in buggy's moet ik overigens nog wel doen net als de rest. 
@meid23 ik heb hem ook gehaald, 36,36 koste het bij mij. Idd ook bij de assistente van de huisarts, al heb ik begrepen dat dat nog niet overal mogelijk is?
Meid23 - schreef op 26-07 om 21:12
@Anne Klopt, onze apotheek had er nog 1 als ze er geen hadden gehad had ik hem bij de GGD in de dichtsbijzijnde stad moeten halen (wat wel lastiger was geweest met werk en was daar ook €61) dus blij dat ik de laatste hier had
Nala - schreef op 26-07 om 22:40
Ik heb deze week contact opgenomen met mijn huisarts, helaas zetten ze de kinkhoest vaccin bij ons niet en heb dus voor woensdag een afspraak bij de GGD moeten maken. Jammer van de extra kosten maar het is voor een goed doel!

Ik heb nu sinds 1,5 veel last van mijn stuit. Gynaecoloog gaf aan dat dit bekkeninstabiliteit is. Heb al een fitnessbal waar ik geregeld op zit, dit verlicht de klachten iets.. maar pijn begint steeds erger te worden. Iemand nog andere tips??
Meid23 - schreef op 27-07 om 05:58
Vervelend Nala dat ze bij jullie huisarts niet zetten ;-) hier doet de assisente het gewoon                   Volgens mij zou je hem zelfs gewoon bij de apotheek kunnen halen en bij wijze van je partner kunnen laten zetten of de verloskundige.                 Was gewoon een kant en kaar spuitje (wel gekoeld bewaard)  bij ons zei de huisarts wel dat als hij bij de apotheek op was ik alsnog naar de GGD moest gaan. Dichts bijzijnde GGD is voor ons 15-20 min enkel met de auto en GGD werkt enkel onder kantoortijden dus ben blij dat ik bij de huisarts terrecht kon (2 minuten vanaf me huis/werk)
Maar het is idd voor een goed doel
Wat naar dat je zo n last hebt van je stuitje, wellicht kan een fysio helpen (dat die ook oefeningen voor thuis kan geven?).                          Hier gelukkig weinig “klachten” heb het enkel snel warm en moet in de nacht vaak plassen (wat ik eerst echt nooit hoefde in de nacht).                         Gisteren na het zetten van de prik ook meteen een wratje op me arm laten aanstippen maar die hebben ze zo hard aangepakt dat ik er nu een dikke blaar onder heb dus daar wel veel pijn aan op dit moment  
Nala - schreef op 27-07 om 07:22
Hier werd helaas gezegd dat alleen de GGD aan de kinkhoest vaccin kon komen.. anders hadden we hem inderdaad zelf gezet (zijn beide verpleegkundigen). Niks aan te doen helaas, ben al blij dat ik woensdag al terecht kan, want de prik kon ik het beste in week 28 laten zetten en dat red ik nu nog net!  Moet er wel ook voor naar Nijmegen, zo’n 20-30 min rijden.
Vervelend zeg van de pijn aan je arm! Goed in de gaten houden of de blaar niet gaat ontsteken. Wat betreft de warmte vond ik het de afgelopen twee dagen ook wel zwaar, hele dag binnen voor de ventilator gezeten met alleen onderbroek en BH aan  Gelukkig koelt het nu een stuk af!!


Fashionkillaaaah - schreef op 27-07 om 10:18
Hoi dames  Hoe gaat het met iedereen? Niet te veel last gehad van de warmte? Ik heb nachten niet kunnen slapen  Echt afgezien? Maar gelukkig is het nu al wat koeler in huis & buiten  Deze nacht vertrekken we ook naar Kos Griekenland voor een weekje Is ons huwelijksreis nog 
Woensdag controle gehad bij de gynaecoloog en alles was in orde Ben 25 weken en babytje weegt al 838 gram Het zal dus zeker een baby van 4 kg zijn , want moet nog 15 weken gaan. Maar dik zal hij niet zijn. Ze hebben op de echo gezien dat ons klein ventje lange beentjes heeft. Dat zal hij van mij hebben 
4 augustus zijn we terug van reis en de dag erna mogen we voor een 3D echo Spannend!!  Hopelijk ligt ons ventje goed, want elke keer als we op controle gaan bij de gynaecoloog, laat hij hem niet zo goed zien Maar het belangrijkste is dat hij het goed stelt 
Meid23 - schreef op 27-07 om 10:55
@Nala Wel vreemd dan idd ;-) maar gelukkig kun je hem op tijd halen  heb hem zelf gisteren gehad bij 29+1 hij “moet” als je er voor kiest tussen week 28 en 32 heb ik begrepen                   Waarschijnlijk wonen wij wel bij elkaar in de buurt vanaf ons is Nijmegen namelijk ook 20-30 minuutjes met de auto (afhankelijk waar in Nijmegen ).  
Mijn man heeft voor de ICSI bijna alle injecties gezet hij werkt in de ouderenzorg, paar keer toen hij avonddienst had heb ik ze wel zelf gezet ;-).     
Heb zelf maandag te fanatiek bij de airco gezeten en nu al vanaf dinsdag keelpijn en sinds enkele dagen ook een vervelende hoest er bij  dus pas nu zelf wel meer op voor de airco gelukkig gaat het vandaag lekker regenen  daarna maar eens de ramen in huis open hopen dat t beetje afkoelt
Meid23 - schreef op 27-07 om 10:56
@Fashion een hele fijne vakantie gewenst 
Fashionkillaaaah - schreef op 27-07 om 11:11
@meid23: Bedankt! 
Elena - schreef op 27-07 om 11:31
@Anne, Ik denk dat wij op het zelfde FB groepje zitten, is een groepje van 24 dames nu. 

Ik moet de kinkhoest vaccinatie ook bij het GGD halen, kost € 70,00. Huisarts en apotheek hier doen het niet ????
kleintje013❤️ - schreef op 27-07 om 11:37
@Fashion een hele fijne vakantie gewenst!


Hier gaat het wel meis & met jou? De afgelopen dagen waren erg zwaar zo met die warmte gelukkig heb ik zomervakantie en kon ik lekker in het zwembad gaan liggen om verkoeling te zoeken alleen de nachten waren zo pittig met die warmte heb amper geslapen en dan  Heb ik maandag nog te horen gekregen dat ik zwangerschapsdiabetes heb , ik moet aanstaande dinsdag naar het ziekenhuis voor met de verpleegkundige te praten over hoe en wat nu verder het word of een dieet of insuline spuiten.. dus even een domper! Maar niet het einde van de wereld...
Net ook de uitslag van de rhesus terug gekregen en die is gelukkig helemaal goed!!
 
Hier nu 28 weken en de kleine woog al een kilo maar heeft ook erg lange benen zoals ons eerste kindje ook had en heeft.. nog 11 weken te gaan spannend hoor!!!
Nala - schreef op 27-07 om 11:49
@Meid ik denk ook dat we bij elkaar in de buurt wonen. Wonen allebei immers ook niet ver van Uden af (allebei daar een echo gehad). Onze “kleine” meid werd op 27+6 dagen geschat op 1,3 kilo. Ook hier lange beentjes die ze van haar papa heeft en buikje is ietsjes boven gemiddeld 
Anne - schreef op 27-07 om 12:43
@elena, even gekeken maar momenteel 22 leden  
Helemaal blij met het weer, nog wel wel warm maar zoveel beter dan het was. Eindelijk ook weer een beetje geslapen  
kleintje013❤️ - schreef op 27-07 om 13:04
Oh nala was jou kleintje al 1.3 kilo met 27+6 dagen?  Ik dacht dat mijn kleintje al te zwaar was met 26 weken was me kleintje 1 kilo al zei de echoscopiste van de pretecho dat ik me geen zorgen hoefde te maken... 
Meid23 - schreef op 27-07 om 13:35
Ons meisje was met 27+2 1128 gram ;-) en Qua metingen (buikje etc) kwam ze op 27+6 qua grootte   1,3 kilo is dus wel boven gemiddeld  maar hopen dat al onze kleintjes voorlopig lekker blijven zitten

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend oktober 2019 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan