Uitgerekend oktober 2019 deel 2 - Zwangerschapsforum

kleintje013❤️ - schreef op 27-07 om 15:21
Bij mij word er nu een verband gelegd met die zwangerschapsuiker dat de kleine een halve week op groei voorloopt..’maar als ik zo lees is mijn kleintje niet de enigste...
967 antwoorden en 14024778x bekeken
Meid23 - schreef op 27-07 om 15:23
39 weken
@Kleintje Ik heb zelf geen zwangerschapssuiker, met de 20 weken echo liep ze nog een paar daagjes achter en nu een dag of 4 voor dus denk dat ze gewoon groeispurt hebben gehad  
ZwangereMonique - schreef op 27-07 om 15:58
Mijn baby’s lopen volgens de artsen voor op eenlingen  uniek voor n tweeling  met 26 weken was 1 baby al over de 1100 gram en de ander weegt altijd net iets minder. Komende week moet ik weer op controle dus vraag dan wel na hoeveel ze met 28’weken zijn. 

@fashion; geniet lekker van de vakantie / huwelijksreis! Zal goed doen 
Fijn om te horen dat je kleintje t goed doet, zeker voordat je op vakantie gaat.
En ik ga komende indd ook navragen voor t vaccin! 
Anne - schreef op 27-07 om 17:44
Ik heb tussendoor nooit geweten hoe groot ze geschat werd, altijd alleen voelen zeg maar en dan zeiden ze bovengemiddeld. Dochter was bijna 4200 bij geboorte. Had geen zwangerschapssuiker dus hoeft niet per se daardoor te komen. Sommige kindjes worden gewoon groot. Ben benieuwd wat ze dinsdag zeggen, zal eens vragen of ze denkt dat het een groot kindje word.
ZwangereMonique - schreef op 27-07 om 18:09
Haha ja indd. Mijn kindjes hebben het gewoon goed bij mij zeggen ze altijd.. suiker kan er indd een oorzaak van zijn, maar zegt zeker niks. Een vriendinnetje is bevallen afgelopen week en haar zoontje woog ook 4600 dus... ook n flinkerd en geen suiker bij haar
Zantiax - schreef op 27-07 om 22:07
Hey dames!
Veel plezier fashionkillah!
O jee kleintje diabetes. Hopelijk lukt het wat met het dieet.

Ik heb het dus echt lastig gehad met de warmte afgelopen week. Ik was gisteren kapot. Ik kon niet meer. Mn voeten zaten zo dik. Was kort van adem, had hoofdpijn. Naar ha gwst omdat mn man er niet gerust in was maar alles was ok. Dus gelukkig gwn van de warmte. Ben zo blij dat het afgekoeld is vandaag. Hopelijk betere nacht nu.
Ik zit dan ook nog wss met een schimmelinfectie pff. Maandag moet ik op controle. Zal het daar aangeven. Anders gaat alles goed hier
Che3ky - schreef op 28-07 om 14:45
@Kleintje013
Ik heb zelf ook zwangerschapsdiabetes en was in het begin er helemaal van af maar na controle te hebben gehad bij de gyno, was het al stukken minder. Hij vond mn buik wat aan de grotere kant maar de kleine meid groeit netjes in haar curve. Verder moet ik dagelijks 4x prikken om mn waardes bij te houden. Al eet ik gezond, ze blijven wat aan de hoge kant. Moet een dietiste inschakelen maarja..die zijn momenteel op vakantie. Ik zou mij niet al teveel zorgen maken als ik jou was. Goed op je voeding letten en vd rest blijven genieten van het zwanger zijn. 

Liefs x
kleintje013❤️ - schreef op 28-07 om 16:38
@che3ky

Heb jij ook dat vieze suikerdrankje gehad dan? En hoeveel waren jou waardes Ik heb aanstaande dinsdag een gesprek bij de verpleegkundige en arts assistent weet jij wat dit inhoud??
En hoeveel weken ben jij nu dan? 

Liefs xxx
Che3ky - schreef op 28-07 om 17:53
@Kleintje013
Nuchter waren mijn waardes 6.5 wat eigenlijk 6.0/6.1 had moeten zijn en na het smerige gele drankje zat ik op 7.8. Dus te hoog. De ene arts geeft je info over wat het inhoud en de ander die geeft een demo en korte voorlichting over het gebruik van het apparaatje waarmee je je waardes moet gaan bijhouden. 
kleintje013❤️ - schreef op 28-07 om 19:01
@che3ky

Mijn waardes nuchter waren goed die was 4.8
Alleen naar dat vieze smerige drankje kwam hij terug op 9.5  dus best wel erg hoor neem ik aan... want hij moet tussen de 4.0 en 7.5 zitten na die 2 uur ben benieuwd wat me te wachten staat
Che3ky - schreef op 28-07 om 19:17
9,5..jup! dat is aan de hoge kant. Heb je ook een tussentijdse echo gehad? Om te zien of het kindje is gegroeid? Maak je niet te druk oke? Het enige wat je tot nu toe kan doen , is letten op je voeding, als het kan..in beweging blijven en chillex! Het komt allemaal goed!
kleintje013❤️ - schreef op 30-07 om 00:19
Ik zie nu pas je berichtje meis sorry!
Ik moet morgen voor het eerst naar het ziekenhuis voor me suiker heb een gesprek bij de verpleegkundige eerst en daarna bij de arts assistent dus weet ook niet wat me te wachten staan vind het enorm eng en spannend!
Krijg met 30 weken een groei echo op 12 augustus geloof ik om te kijken of ik zelf kan en mag bevallen maar dit stond los van de suiker, weet niet wat het beleid dan is maar dat zal ik vast wel horen
De verloskundige heeft alleen het hartje geluisterd en me baarmoeder gevoeld en die voelde prima zei ze lag mooi op schema, neem aan als de kleine niet goed groeit of te snel groeit ze dat ook zo moet kunnen voelen?
Natascha86 - schreef op 29-07 om 22:29
Tijdje geleden weer maar druk bezig kleine verbouwingen in huis . Met onze kleine gaat het goed. Gewicht loopt gelijk met de weken. De super hete week achter de rug...ik hoop dat jullie het een beetje getrokken hebben helemaal als je moet werken. Mijn zwangerschapsverlof is officieel begonnen. Woensdag een spuit aangezien deze zoon een andere bloedgroep heeft. Het zijn de laatste lootjes! gelukkig nog een weekendje weg in t vooruitzicht.jullie ook allemaal succes!
Meid23 - schreef op 30-07 om 05:43
39 weken
Hier gaat het redelijk, heb sinds vrijdag avond (de avond na dat ik de kinkhoestvaccinatie heb gehaald) enorme last van hoestbuien en daardoor een zeer pijnlijke keel.  
Heb soms zelfs bijna het idee dat ik ging stikken en maakte me zelf steeds wakker door het hoesten.       
Gisteren naar de huisarts geweest (ook dagje thuis gebleven van werk want was kappot na 3 geboren nachten en vele hoest aanvallen).  
Huisarts gaf aan dat het een bijwerking is van het vaccin (moet ook net ik weer hebben), doormiddel van wat verschillende hoestdrankjes zou ik het volgens hem wel wat kunnen onderdrukken maar voor de rest moest het vanzelf over gaan pff.           
Vandaag toch maar weer proberen om te gaan werken want thuis zitten is ook maar niks ;-) hoop wel dat het hoesten snel minder mag gaan worden. 
Che3ky - schreef op 30-07 om 18:36
@Kleintje013: 

Geeft niet! Ik zit ook niet steeds op mn telefoon. Maak je geen zorgen over de gesprekken van morgen. Jullie zijn in goede handen, zo mag je maar denken. Ben jij niet nadat het bekend werd dat je diabetes hebt, doorgestuurd naar een gyno? Daar heb ik mijn echo gehad om te zien hoe groot de baby namelijk was. Of een verloskundige kan voelen hoe groot een baby is(geworden) durf ik niet te zeggen. Ik zou het eerder geloven als ik het ook kon zien. Dat kan je morgen nog altijd even vragen, gewoon voor je eigen geruststelling. 

@Meid23: 
Das vervelend en eigenlijk ook niet echt gebruikelijk toch na zo een vaccinatie? Althans, dat geeft de site van RIVM iig aan. Wel goed van je dat je het hebt gedaan. Zeer belangrijk! 

@Natascha86:
Hoe ben je erachter gekomen dat deze zoon een andere bloedgroep heeft en waar dient de spuit voor die je krijgt?

Even een vraagje aan alle mami's..
Wie van jullie ziet al duidelijke schopjes buiten de buik? 

Liefs 
Meid23 - schreef op 30-07 om 18:45
39 weken
@Che3ky de huisarts had gisteren het vaccin nagezocht (de boostrix) en hoest klachten en een geïrriteerde keel schijnt wel een van de bijwerkingen te zijn (heb zelf de bijsluiter niet gelezen omdat de huisarts assistente hem deed zetten ;-)) wordt overigens idd niet voor gewaarschuwd maar is verder ook niet gevaarlijk voor de baby alleen wel erg vervelend voor mij  
Che3ky - schreef op 30-07 om 19:29
@Meid23: 

Ik hoop dat je je snel beter voelt (y)
Natascha86 - schreef op 30-07 om 20:42
Che3ky Ik ben zelf B-negatief dit was al bekend bij mijn eerste zwangerschap. Het kan zijn dat mijn lichaam het kindje gaat afstoten omdat deze zoon een positief bloedgroep heeft. De spuit is een middel om dat tegen te gaan. Wat ik wel vreemd vindt is dat ik hem voor de tweede keer deze zwangerschap krijg. Na de punctie  bij 16 weken waarbij ze het hartje van zijn tweelingbroer hebben stilgelegd vanwege het plottersyndroom. En nu dus weer maar het moet zegt mijn gynecoloog dus doen we het maar. groetjes natascha
Elena - schreef op 31-07 om 17:32
Na een slecht nacht vandaag de eerst doos baby kleertjes uitgepakt. Ik heb van een vriendin 5 dozen (75% nieuwe) kleding gehad in maat 50 tot 92.
Nu kwam ik in doos 50 t/m 68 veel romper met korte mouwen tegen. Zou de kleine deze aankunnen aangezien het oktober is als hij komt? Anders gaan ze na een goed doel.
Verwacht mijn eerste dus nog niet zo in thuis 
Meid23 - schreef op 31-07 om 18:02
39 weken
@Elena super lief van je vriendin  volgens mij kan korte mouwen romper prima hoor met lange mouwen kleding er over heen  heb zelf ook enkele korte mouwen rompers gekocht, zal misschien wel zorgen dat je een paar lange mouwen in huis hebt voor als het echt koud is buiten (in de winter) 
Elena - schreef op 31-07 om 18:06
@meid23, Rompers met lange mouwen zitten er ook genoeg in .
Nala - schreef op 31-07 om 18:31
Ik heb juist veel rompers met korte mouwen gekocht, leken mij wat handiger (komen niet onder de normale kleding uit). Kleine meid krijgt er toch telkens wat overheen zoals boxpakje, shirtje met eventueel vestje. Daarnaast genoeg dekentjes in huis om haar lekker warm in te houden 
kleintje013❤️ - schreef op 31-07 om 19:11
Dag dames!

Ben nu 3 dagen aan het curven en en me suikerwaarde zit steeds tussen de 4.1 en 4.4 nuchter en ook naar het eten gisteren wraps met shoarma en knoflooksaus op en ook toen was hij 4.4... 
iemand bekend hiermee dat achteraf de suiker helemaal niet zo erg is als ze dachten?
Anne - schreef op 31-07 om 20:47
@kleintje, bij mijn schoonzus eerste test te hoog. Moest opnieuw, toen was die goed. Vervolgens wel doorgestuurd naar diëtiste en konden ook toen niks meer vinden met curves etc..
Voor de grap net zelf eens gemeten na een beker chocomel en gegeten om 18:00. 7,2 dus je doet het beter dan mij in dat geval
kleintje013❤️ - schreef op 31-07 om 22:38
Oh echt joh?
Had net na het avond eten 2 uur erna teminste stond me waarde 6.1 en dat word als goed gezien en had toch aardappels met vlees en groentens en een bakje vla op....
Anne - schreef op 31-07 om 20:49
@meid wat vervelend dat je last van bijwerkingen hebt. Hopelijk snel weer over.

Betreft de rompertjes, lange mouwen is een heel gepruts en zeker met een trui etc erover bij de baby. Mijn dochter was van december dus moest wel, maar nu in oktober hoop ik toch op korte mouwen en een lekker shirt of trui met lange mouwen over. Ik zou zeggen bewaren en dan merk je vanzelf wat je fijn vind
Anne - schreef op 31-07 om 22:18
Een vraagje, misschien heeft iemand een leuk idee hoe ik mijn oma kan vernoemen? Ze heette Jenny en was altijd heel speciaal voor mij, geen verdere namen/doopnamen. Om daar een jongens naam van te maken (eerste naam staat al vast maar dit word een tweede of derde naam) kom ik alleen uit op Jens, maar ben daar niet direct stuk van. Zijn eerste naam gaat al op een s eindigen en onze achternaam begint met een s wie weet heeft iemand hier nog een leuke naam waar ik niet op gekomen ben.
Che3ky - schreef op 02-08 om 19:18
@Anne:
Miss is dit iets voor jullie:
https://www.babybytes.nl/namen/naam-op-een-S
Fashionkillaaaah - schreef op 05-08 om 17:20
Hoi iedereen  Heb deze middag een 3D echo laten doen. Ik ben nu 26 weken en 3 dagen. En wat zijn we al zo verliefd op ons klein ventje 
Meid23 - schreef op 05-08 om 18:32
39 weken
Prachtige echo Fashion

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend oktober 2019 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan