Uitgerekend oktober 2019 deel 2 - Zwangerschapsforum

Zantiax - schreef op 05-08 om 20:12
Och hoe lief fashionkillah!!
967 antwoorden en 14025304x bekeken
ZwangereMonique - schreef op 05-08 om 23:51
Mooooi fashionkillah!  Echt bijzonder he, zo’n echo!  
kleintje013❤️ - schreef op 06-08 om 09:32
Wauw Fashion wat een knapperd????????
Fashionkillaaaah - schreef op 06-08 om 22:25
Dankje wel dames! We zijn er al smoor verliefd op!  Is echt mega bijzonder zo'n echo! Is eigenlijk ook de eerste ontmoeting met je kleintje  Nog 13 weekjes en ik heb hem in mijn armen  
Hoe verloopt de zwangerschap bij de andere dames?
Liefs, xxx
kleintje013❤️ - schreef op 06-08 om 22:52

Bijzonder is die 3D/4D echo wel he! Je ziet al heel Goed hoe je kleintje eruit gaat zien ik was ook meteen verliefdOnze kleine jongen doet het super goed tot nu toe  ik ben nu al een week 4x per dag  aan het bloedprikken voor zwangerschapsdiabetes maar tot nu toe zijn de waardes elke dag goed geweest moet de waardes morgen in gaan leveren op het ziekenhuis dus ben benieuwd wat ze te zeggen hebben.. verder heb ik last van me bekken en word slapen wel een dingetje zo met die pijn steeds maar ach zolabg die kleine het maar goed doet heb im het er allemaal voor over! Hoe gaat het met jou verder meis?

Veel liefs x
Zantiax - schreef op 07-08 om 13:00
Hier gaat ook alles ok.
Heb juist heel veel last v kortademigheid, ook in rust. Maar anders alles ok hier met de kleine meid!
kleintje013❤️ - schreef op 08-08 om 10:01
Dag dames..

Gisteren me suikerwaardes in moeten leveren op het ziekenhuis en alles was prima!
Moet nu elke week 3 x gaan prikken dus om de dag en dat door mailen naar de diabetesverpleegkundige maar meer omdat na de 30 weken je suikerwaardes weer kunnen veranderen dus ze willen me wel blijven volgen maar dat is alleen maar goed vind ik! 

Hoe is het verder met iedereen.. het is zomaar stilletjes 
Elena - schreef op 08-08 om 10:35
Mag ik even klagen, doe het gewoon .
Vandaag 28+5 en ben sinds vanochtend zo misselijk, beroerd en vreselijke pijn in mijn rug wat uitstraalt naar mijn stuit en heupen dat ik amper kon opstaan. Nu eenmaal beneden lig ik op de bank want meer kan ik niet krijg ik ook nog vreselijke last van maagzuur wat ook z'n pijn doet. Ik heb al een drankje van de apotheek gehad maar werkt totaal niet hier.
Gaat zo een lange dag worden 
kleintje013❤️ - schreef op 08-08 om 12:28
Natuurlijk Mag je even klagen Elena hahaha
Het  is herkenbaar wat je zegt, hier net ook super misselijk en het zuur nu net maar wat gegeten en het word wat minder gelukkig want dat is echt niet prettig dus weet hoe je je , doe het gewoon lekker rustig aan vandaag meis!
Elena - schreef op 08-08 om 14:00
@kleintje013, Hier ook wat gegeten en gedronken maar helpt totaal niet. Ik heb er nu al ongeveer 2 uur last van. 
kleintje013❤️ - schreef op 08-08 om 16:08
Lig hier nu ook op bed door de misselijkheid ik dacht dat het zakte maar nee 
Elena - schreef op 08-08 om 17:22
Hier is de misselijkheid en maagzuur gelukkig gezakt. Alleen mijn rug nog maar dat zal wel niet meer over gaan (Bekkeninstabiliteit) 
Anne - schreef op 08-08 om 23:13
@kleintje fijn dat de waardes toch steeds goed blijven nu! Is toch een hele geruststelling, hopelijk blijven ze dat ook de komende weken
Hopelijk is bij jullie allebei de misselijkheid nu gezakt en weg
Hier is alles goed, laatste controle sloeg het hartje niet over gelukkig. Nu over een week weer op controle, als het dan weer goed is dan geloof ik dat het echt over is zou super zijn. Ben benieuwd of de controle erop al de liggingsecho is of nog later, ben heel benieuwd. Vorige keer kon ze toen ook zien dat mijn dochter haartjes had. Verder ook in de klaagmodus erg moe, last van mijn bekken en daardoor nog niks klaar voor de baby. De zwangerschap zo bij de tweede is toch pittiger dan bij de eerste, toen kon ik beter mijn rust pakken. Afgezien daarvan ben ik heerlijk aan het aftellen naar het einde en kan niet wachten om ons kleine te zien. 

Hoe is het met de rest?
Elena - schreef op 09-08 om 10:25
@Anne, fijn dat alles goed gaat.
Hier afgelopen maandag een controle gehad en wacht nu op de uitslagen, rhesus, b12 ijzer. Verder hebben ze gevoeld en de kleine is groot en super actief maar dat had ik al gevoeld. Baal alleen wel dat ik met 19+3 De laatste echo heb gehad. Ik krijg geen groei echo of dergelijke meer, hier maar 3 totaal. 8 weken, termijn en 20 weken 
Anne - schreef op 09-08 om 13:24
Hopelijk alle uitslagen goed Elena! Hier na de 20 weken echo alleen bij 35/36 weken liggingsecho. Stelde bij mijn dochter niet zo veel voor. Baby is zo groot dat je er weinig meer van kan maken wat je op het beeld ziet. Alleen de haartjes was gaaf om te zien
Elena - schreef op 09-08 om 14:21
Zelfs de liggingsecho krijg ik hier niet. Ze doen nu alles met de hand, drukken en duwen. Ik heb nu om de 4 weken controle, dus nog 2 x en dan moet de kleine komen.
Ik ben ook heel benieuwd naar de bloeduitslagen, deze is afgelopen maandag afgenomen en moet tot volgende week vrijdag wachten. Ben ik dan niet gebeld is alles goed. Dus wachten en wachten hier continu.
Anne - schreef op 09-08 om 15:36
Als het goed is worden de controles wel meer nu? Ik had vanaf een week of 24/25 om de 3 weken en nu voor het eerst na 2 weken alweerm geloof vanaf 37 weken of 36 om de week controle. Zou dat anders toch even navragen, op het einde toch wel belangrijk en fijn goede controle. Ze voelen wel iedere controle hier net als bij jou, met de handen hoe de baby ligt en hoe groot de baarmoeder is
Elena - schreef op 09-08 om 17:06
Toevallig maandag gevraagd netzo als de groei en liggingsecho maar nee alles blijft zoals het nu is, om de 4 weken. 
Nala - schreef op 09-08 om 18:15
Lijkt zo verschillend te zijn.. Toen ik bij mijn eigen verloskundige onder behandeling was elke 2/3 weken controle al vanaf het begin.

 Ik ben nu onder behandeling van de gynaecoloog en ik hoef pas 4 september weer te komen (er zit dus 6 weken tussen de vorige en de volgende afspraak!!). Verder ook geen verloskundige afspraak, dit vind ik ook wel apart.. 

Vandaag begonnen met de eerste babywasjes, lekker op een rustig tempo alles wassen en strijken

Volgende week hebben wij nog een 4D echo gepland staan 
deb95 - schreef op 09-08 om 18:38
Wat gek! Ik dacht dat daar gewoon richtlijnen voor zijn. Hier is het officieel tot 24 weken om de 4 weken, vanaf 30 weken om de 2 en vanaf 36 weken iedere week. Ik moet wat vaker i.v.m. Bloeddruk en complicaties.
@Fashionkilaah: wat een prachtige echo!!

@anne: super dat het hartje nu niet meer oversloeg  toch een hele geruststelling.


Sorry als ik meiden vergeten ben. Door drukte en stress vergeet ik soms te reageren! 
Meid23 - schreef op 09-08 om 18:39
39 weken
Hier 3 dagen geleden ook begonnen met wassen  controles waren hier om de 4 weken en nu om de 3 weken dat wordt idd om de 2 en uiteindelijk om de week ;-) morgen jaar getrouwd met mijn lieve man en dan hebben we een fotoshoot gepland  
deb95 - schreef op 09-08 om 18:40
Hier is nog niet eens de babykamer gedaan  zit allemaal tegen met de verbouwing van de peuterkamer voor ons zoontje dus ik begin hem echt te knijpen nu. Enorme nesteldrang.
Zantiax - schreef op 09-08 om 19:56
ik herken de nesteldrang heel goed deb. Ik heb vandaag eindelijk alle grote stukken in huis zoals het bedje en de kleerkast enz. . Weer een stapje dichter
Anne - schreef op 09-08 om 20:16
@deb, ik snap je heel goed. Ben ook nog bezig met de kinderkamer van mijn dochter. Die slaapt nu nog in wat de babykamer moet worden, tijd gaat zo snel bij de tweede. Hoop binnen twee weken mijn dochter over te hebben en dan de babykamer nog. Vind het allemaal maar erg spannend en begin ook echt behoefte te krijgen om me te gaan "nestelen" in de babykamer met alle babyspullen

Anne - schreef op 09-08 om 20:19
@elena, toch wel bijzonder. Loop je gewoon bij de verloskundige? Dacht inderdaad dat het protocol is dat de controles vaker worden rond dit termijn zoals hierboven gezegd. Ook wel belangrijk i.v.m de gezondheid van jou en de baby. Een stijgende bloeddruk bijvoorbeeld word dan eerder gesignaleerd net als andere dingen
Elena - schreef op 09-08 om 22:18
@Anne, Ik loop bij de verloskundige. Mijn bloeddruk is niet gestegen maar gedaald. Daarom dat ik er na heb gevraagd, is mijn eerste en heb dus 0 ervaring hiermee. Wacht het rustig af en zal er 2 september nog eens naar vragen (ben dan 32 weken).
ZwangereMonique - schreef op 11-08 om 14:37
@elena; rond deze weken heb je ook een zogenaamde ‘mid-pregnancy-drop’. Het is niet gek als je bloeddruk dan minder wordt.

Hier een tijdje stilte vanuit mij.. veel extra zhuis bezoekjes gehad en daarna rust genomen. Het sloopt echt als je zowat dag in, dag uit naar het ziekenhuis moet met allerlei onderzoeken, spanningen enz. 
Daarnaast heb ik ook ‘nesteldrang’; wil zowel dat onze woning als de kinderkamer helemaal af en klaar is! Maar goed, met een verhuizing gaat t helaas in etappes  en als je zelf niks kunt doen frustreert dat!
dus ook hier nog geen kinderkamer die af is. Als het goed is gaat mn vriend komende week alle meubeltjes in elkaar zetten. 
Vandaag voelt weer als een mijlpaal; 30 weken behaalt! Voelt toch weer fijner! Dan nog hoop ik dat de meisjes nog een tijd blijven zitten! 
Alles gaat wel steeds moeizamer, meer pijntjes enz om en met de stomste dingen, maar alles voor t welzijn vd meisjes! 
Anne - schreef op 12-08 om 08:32
@monique, wat fijn dat je de 30 weken grens hebt gehaald. Met een tweeling toch altijd extra spannend allemaal. Hopelijk blijven jullie meisjes lekker zitten een poosje, wel pittig al die ziekenhuisbezoeken. Is daar nu een extra reden voor?
Hier even een huilmomentje, zaterdag al gevallen in de winkel maar kon me opvallen. Nu viel ik verdorie vanaf de 5de tree van de trap met mijn dochter op mijn arm. Wel mijn buik en dochter kunnen beschermen, been doet iets zeer en een schaafwond. Maar dat is het probleem niet, ben bang dat het vaker gaat gebeuren omdat ik last van mijn bekken heb en moet de komende 8 weken natuurlijk nog gewoon de trap op en af met haar...
imw - schreef op 12-08 om 11:04
Via de computer gemaakt maar onze pretletter liet zich heel goed zien!
We hebben 43 pfotos mee gekregen en allemaal duidelijk en prachtig dus we boffen!!!

Verder hier alles wel oke, ben alleen zo ontzettend koopziek dat ik er gewoon last van heb en helemaal doorsla... maargoed karma komt vanzelf als ik straks teveel in huis heb dan heb ik weer genoeg te verkopen haha.. maar dat doet mijn nesteldrang .. denken dat de wereld vergaat zodra de baby komt echt heel ernstig haha..
Ik kijk ernaar uit en hoop zo dat deze laatste 20 weken vliegen! Ik hoooop het
ZwangereMonique - schreef op 12-08 om 16:14
@Anne; ja ik heb heel veel voor weeen. Gewoon om de paar minuten en dat vaak een hele dag of paar uur achter elkaar, ook als ik gewoon zit dus.
ze dachten dat de bevalling al zou gaan beginnen omdat de bmm maar korter werd en ze iets raars zagen bij de bmm zagen wat je dus rond je bevalling hebt.. doorgestuurd naar leiden, daar dus wederom zowat een hele ochtend/middag aan ctg en allerlei andere tests gelegen, maar toen zag het er naar uit dat ik een bepaald hormoon nog niet aanmaak dus dan ben je ervan verzekerd dat je de komende 7 dagen nog niet bevalt. Maarja wanneer wel?! 

Oei, kan me voorstellen dat je schrikt als je voor de 2e keer in korte tijd valt... niet alleen voor jezelf, maar ook voor de baby en je dochtertje. Daar is zeker niks aan te doen? Ligt echt aan je bekken?
Proberen zoveel mogelijk de trap vermijden (klinkt makkelijk - moet ik overigens ook), en of dingen uit handen gaan geven.... maar dat is vast makkelijker gezegd als gedaan, zeker als je juist nog een kleintje in huis hebt.
Aanwennen om jezelf altijd goed vast te houden in ieder geval? Voorzichtig hoor...

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend oktober 2019 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan