Pijnbestrijding bij bevalling - Zwangerschapsforum

N.L. - schreef op 08-07 om 12:26
Dag Allemaal,

Vraagje;

De bevalling zit er over 10 weekjes aan te komen en ik wil mij wat meer inlezen over pijnbestrijding tijdens de bevalling.
Misschien zijn er mama’s met ervaring of aanstaande mama’s die al weten wat ze wel/niet kiezen en waarom?

Tuurlijk weet je nooit hoe het gaat lopen maar inlezen over medicatie vind ik wel belangrijk.

Thanks 
25 antwoorden en 22758584x bekeken
Hato - schreef op 08-07 om 12:34
Hoi NL, ik heb altijd gezegd dat ik zo natuurlijk mogelijk wou bevallen, maja zoals je aangeeft je weet nooit hoe het gaat lopen. Ik ging de ziekenhuis in met gebroken vliezen maar had nog geen weeen. Die moesten op gang komen en we hebben 4/5 uurtjes gewacht. Toen ik nog altijd geen weeen had en de ontsluiting niet vorderde hebben ze mij kunstnatuge weeen gegeven en God wat waren die zwaar ! Natuurlijke weeen komen meestal om de paar minuten en dan heb je rust, nou bij die van kunstmatige is dat niet het geval, ze kwamen en kwamen tot ik het niet meer aankon, en op dat punt heb ik om een epidurale gevraagd. Na mijn epidurale was ik weer mijzelf en kon ik rusten en ademhalen. Ik heb persoonlijk de epidurale als aangenaam ervaren. En mocht ik bij een tweede bevalling weer de pijn niet aankunnen, dan zou ik het weer overwegen.. 
proud_mommy - schreef op 08-07 om 13:03
Ik had ook epidurale(ruggenprik). 
Zonder zou ik niet zo goed terug kijken op de bevalling, en niet bang zijn voor de volgende haha.

Succes meid. Ik wens je een gemakkelijke bevalling toe en een gezond kindje.
N.L. - schreef op 08-07 om 23:03
Thanks both!! Ik ga dinsdag alles bespreken met de VK dus dan neem ik dit ook mee, is altijd handig te horen van mama’s en niet meteen uit de boekjes:-)
MamaN - schreef op 09-07 om 22:49
Hi meis,

Ik heb bij beide bevallingen in principe geen pijnbestrijding gehad. Alleen uiteindelijk bij mijn eerste een ruggenprik omdat ik een spoedkeizersnede kreeg. Maar ik ben ook van mening dat onze lichamen gemaakt zijn voor de pijn in combinatie met bevalling. Bij mijn eerste bevalling zat er soms een pauze tussen de weeen en bij mijn tweede een weeenstorm. Beiden pittig maar je lichaam maakt zelf ook een stofje aan tegen de pijn. Een ruggenprik heeft ook gewoon invloed op je baby, alle pijnbestrijding trouwens. Ik weet niet toen ik las dat er een kans is dat je kindje er effecten van ondervind was pijnbestrijding niet echt een optie. Ondanks dat het niet heel erg is anders zouden ze het niet aanbieden. Mijn verloskundige zei wel pijn hebben is niet erg maar pijn lijden hoeft niet. Daar had ze ook weer gelijk in. Dus ik zou je gewoon inlezen in wat er is en wat de bijwerkingen zijn en dan kun je op het moment van de bevalling voor jezelf bepalen wat je aan kunt.

Veel succes met de laatste loodjes!  Liefsss
N.L. - schreef op 10-07 om 09:59
Bedankt voor jou mening mamaN!
Ik denk dat ik ook probeer zonder.. maar wat je zegt klopt. Het is goed om niet alleen de medicatie na te lezen maar ook de gevolgen, thanks X
N.L. - schreef op 10-07 om 09:59
Bedankt voor jou mening mamaN!
Ik denk dat ik ook probeer zonder.. maar wat je zegt klopt. Het is goed om niet alleen de medicatie na te lezen maar ook de gevolgen, thanks X
proud_mommy - schreef op 10-07 om 12:53
Ik had wel eerst aan de verloskundige gevraagd of het bijwerkingen had voor mijn kleine en die gaf aan van niet. Ik kreeg weeën op wekkers, dus dat zonder pijnstiller zou zwaar zijn. Een kind 9 maanden dragen dan denk ik niet dat iemand risico zou nemen om hem/haar iets aan te doen door middel van pijnstillers. Heb wel respect voor je dat je het zonder hebt kunnen doen maman. Denk wel dat dat een motivatie zou zijn voor de volgende.
MamaN - schreef op 10-07 om 16:37
Ik heb toen een boekje gekregen met alle soorten pijnbestrijding met kopjes wat voor effect het op de moeder en baby had. Zoals een verlaagde bloeddruk van de moeder wat de zuurstoftoevoer naar de placenta verminderd en ook het hartje van de baby kan abnormaal gaan kloppen waardoor de kans hoger is op een kunstverlosing. Dat gaf mij de motivatie om het dus zonder te doen. Ook al is die kans natuurlijk niet heel groot anders zouden ze het niet toedienen. Jullie zijn geloof ik ook moslim toch had ik ergens gelezen dacht ik Naja niet dat het wat uitmaakt natuurlijk maar ik geloof dus ook dat je niks krijgt wat je niet aankunt of beschreven is voor je. Zo had ik een verschrikkelijke eerste bevalling met 16 uur weeen en 2 uur persen en dus een spoedkeizersnede omdat mij oudste een sterrenkijker was. De tweede lag de eerste 38 weken ook zo en de kans op herhaling was groot dus ik kreeg zelf de keuze voor keizersnede of natuurlijke bevalling. Bang voor de bevalling maar toch met de gedachte ik krijg wat ik aan kan heb ik uiteindelijk een natuurlijk bevalling van maar 23 minuten gehad! 
N.L. - schreef op 10-07 om 20:00
Jaa klopt mamaN! Super knap van je dat je sowieso al zo erin staat. Laat mij ook weer even over dingen nadenken. Daarom is het fijn ervaringen te lezen. Het is allemaal zo
nieuw en spannend!!
Ik ga met 34 weken mijn bevalling bespreken en wil mij daarvoor t beste inlezen. Denk dat ik nu zeker ben dat ik sowieso natuurlijk wil bevallen als dat mogelijk is. Stel niet, dan kies ik voor pijnbestrijding.. waar ik mij dus eerst goed over ga inlezen:-)
proud_mommy - schreef op 10-07 om 20:32
Ik heb dat boekje dus ook gehad, en toen we bespraken wat er in het boekje stond werd aangegeven dat ruggenprik geen kwaad kon. En omdat de weeen zo snel achter een kwamen het best moeilijk was. Ja ben idd moslima en je krijgt niet wat je niet aankunt. Mij was sowieso aangeraden een ruggenprik te laten zetten door dames die bevallen zijn.   
NL ik wens je een gemakkelijke bevalling toe. Heel veel plezier en succes. Echt spannend haha.
N.L. - schreef op 10-07 om 21:06
Dankjewel!! Zal jullie wel vertellen hoe het allemaal is afgelopen 
proud_mommy - schreef op 10-07 om 21:24
Is goed, hou maar zakdoekjes bij hahaha. Je zult wel traantjes laten met je partner. 
Sjeel - schreef op 10-07 om 21:34
Hoi n.l. 

Ik wilde beslist geen ruggenprik en het zelf zonder pijnbestrijding proberen. Mijn vliezen waren wel al gebroken, maar de bevalling is niet opgewekt omdat ik nog geen 36 weken zwanger was. Uiteindelijk zijn de weeën binnen 24 uur vanzelf op gang gekomen en had ik ook een weeënstorm zonder pauzes. In combinatie met zware bekkeninstabiliteit was dat bijna niet te doen. Vooral mijn man schreeuwde om pijnbestrijding. 
Hoe dan ook wilde ik geen ruggenprik. Bij mij hebben ze toen een pijnbestrijding gegeven middels een klein prikje in mijn been. Ook niet schadelijk voor de baby en het haalt de scherpe randjes eraf. Voor mij een grote opluchting en binnen een halfuur was de kleine geboren ( en dat vanaf 7cm ontsluiting toen ik die prik kreeg). 
Laat je vooral goed adviseren over alle opties en kies wat het beste bij jou past. 
N.L. - schreef op 10-07 om 21:47
Thanks sjeel! Als je man er al om roept laat staan hoe erg de pijn was. Super stoer van je dat je niet aan de pij hebt toegegeven! En van zo’n been prikje wist ik niks vanaf. Heb mij sowieso nog niet ingelezen omdat ik deze dagen een beetje druk was. Van het weekend ga ik even zitten. Hoeveel kids heb jij? 
Sjeel - schreef op 10-07 om 21:53
Ik heb 1 dochter en nu zwanger van de tweede. 
Ik wist van dat prikje in je been in eerste instantie ook niks. Heb alleen altijd begrepen dat je bij een ruggenprik ook een catheter moet en dat wilde ik absoluut niet hoe erg de pijn ook was. En het liefst überhaupt geen medicatie maar ben achteraf erg blij dat ze met die optie van de beenprik kwamen. En ik zou het nu ook weer zonder willen proberen en als het niet gaat weer voor het beenprikje kiezen.

Succes met het inlezen en je keuze! En ik duim voor een soepele bevalling. 
N.L. - schreef op 10-07 om 21:55
Aaah ik zie het! 16 weekjes , leuk! Gefeliciteerd.
Ja ik wil het liefste ook zonder. Het is gewoon zoveel wat je kan kiezen. Dus inlezen is indd echt geen overbodige luxe. Goed van je dat je weer zonder wilt proberen ondanks de heftige pijn bij je vorige bevalling X
Linda - schreef op 10-07 om 22:54
Ik had al van tevoren willen kiezen voor een keizersnede, helaas mocht dat niet.. dat ik een ruggenprik wilde wist ik 100% zeker.. 
Ik voel(de) de behoefte niet om natuurlijk te bevallen..  om daar beneden iets uit te duwen.. om mezelf door pijn en gruwel te laten gaan.. uiteindelijk begon de bevalling.. dacht ik.. t gaat wel.. t gaat nog..t gaat wat minder.. wat doet dit fucking pijn!!!! Moest naar t ziekenhuis ivm ontlasting in het vruchtwater (maar wilde dat sowieso).. daar aangekomen (12 uur nadat de ellende begon) kreeg ik de vraag voor pijnbestrijding..  en toen.. durfde ik niet te kiezen!! Tot de gyn zei dat zij ook een ruggenprik had gehad.. toen wist ik wel zeker.. dat wil ik ook!! En t was heerlijk! De volgende 12 uur waren echt gezellig, samen met mijn partner, spelletjes doen, kletsen, bellen met iedereen (en niemand iets vertellen hahahahhaa).. om half 10 na 24 uur nog altijd maar 6cm, dus besloten voor een keizersnede (EINDELIJK!!! Ik vroeg er al om vanaf 14 uur...) .. toen werd ze geboren..  4.2 kilo!!! Echt, de mensen die zeggen dat een lichaam gemaakt is om te baren hebben geen kind van 4.2 kilo eruit geduwd!! Ze had nooit gepast, dat klem in mijn bekken en paste er gewoon niet door... bij nr 2 weet ik het zeker... ik wil een geplande keizersnede.. heerlijk lekker verzorgd naar binnen gaan, uitgerust en ontspannen je kind op de wereld zien komen en dan genieten!!! Dus... ruggenprik zeker weten.. 
N.L. - schreef op 11-07 om 08:39
Hee linda! Leuk om ook jou kant van een bevalling te lezen. Bijzonder ook dat je al van te voren wist dat je een keizersnede wilde en vervolgens het ook nog eens kreeg ook! Keizersnede lijkt mij persoonlijk niet heel wat. Maar weetje.. ik zal alles accepteren voor die meid in mijn buik. Dus als dat de optie gaat zijn vind ik dat ook helemaal prima. 
Hahhaha moet zo lachen om dat stukje van die 4,2 kilo! Ik heb ook een lekkere zware baby. En groot papa is 2 meter en ik 1,85.. Helllluuuup hahahah
proud_mommy - schreef op 11-07 om 09:58
Ze schatten het kind vaak zwaarder dan hij/zij is. Zou alles nalezen, goed nadenken en dan beslissen. Ik vond op dat moment de ruggenprik ideaal, dan kijk je er ook goed op terug. Bij de volgende ga ik kijken of ik t weer doe of niet.
MamaN - schreef op 11-07 om 14:39
Ik zal nooit voor een keizersnede kiezen ik was bont en blauw van onder en bij me buik.. erg veel bloed verloren aan infusen weet bijna niks meer van de eerste dagen en kon pas na 4 dagen uit bed. Een keizersnede is en blijft toch een grote buikoperatie. Keizersnede is alleen een prachtige oplossing voor kindjes die vast komen te zitten of verkeerd liggen en hierdoor bv zuurstoftekort kunne krijgen. Niet om je bang te maken natuurlijk maar na mijn eerste zei de gynaecoloog doodleuk dat als de keizersnede er niet was ik of mijn kindje het niet had overleefd in het beste scenario en in het ergste allebei niet. Hij zat echt vast dus in dat opzicht ben ik natuurlijk hartstikke blij dat er nu een keizersnede bestaat. Maar na de tweede natuurlijk bevalling van maar 23 minuten en daarna kunnen rondlopen alsof er niks gebeurd was was heerlijk  

Misschien dat masker met lachgas ( geloof ik ) kan misschien ook nog verlichtend zijn, die zie ik altijd bij die serie on born every minute komt goed in sha allah !
proud_mommy - schreef op 11-07 om 16:42
Haha ik keek dat voor ik bevallen was, maar daardoor werd ik alleen bang. Die vrouwen zoveel pijn dacht ga ik ook zoveel pijn krijgen haha. 
Keizersnede zou ik nooit voor kiezen, alleen als het echt moet. Mijn moeder heeft er 3 gehad en die vond de normale bevallingen toch beter. 

In shaa allah meid.
Lilith - schreef op 15-07 om 18:52
Mijn bevallig is opgewekt omdat ik zwangerschapsdiabetis had en niet overtijd mocht gaan. 
's Avonds om 20h "ballonnetje" geplaatst en die nacht had ik ongeveer om het uur een wee, maar wel draagbaar zodat ik toch nog een beetje heb kunnen slapen. 's Morgens rond half 6 gaan vragen aan de verpleging of ik nog mocht douchen (hete juni vorig jaar, remember?) wel dat is er niet van gekomen. Opeens had ik om de 5 minuten weeën, auwtch. 
Om 8 uur mocht het ballonnetje uit en heb ik instant epidurale gevraagd. Voor mijn gevoel zalig... ik kon volgen op de monitor wanneer een wee opkwam, heb nog wat kunnen slapen en uiteindelijk om 17h59 is onze kleine schat geboren. Ik heb de bevalling heel bewust meegemaakt, en echt geconcentreerd op de druk die ik voelde van ons meisje zonder afgeleid te zijn door de pijn. Ik vond het een superervaring!
Ik twijfel niet, geef mij bij de tweede ook maar epidurale!
Wij kunnen hier natuurlijk allemaal ons verhaal vertellen maar uiteindelijk moet jij beslissen waar je je het beste bij voelt! 
Linda - schreef op 16-07 om 18:19
Ik heb het geluk gehad dat het een hele fijne ervaring was en ik helemaal niet het idee had dat het een zware operatie was.. de 2e dag kon ik al zelf douchen.. de ervaring weet je natuurlijk nooit van tevoren..  onze dochter was eerst een p96 daarna een p97 en met 37 weken terug naar de verloskundige, een gemiddeld kind met een p waarde van 69.. uiteindelijk was ze dus 4.2 kilo.. een p97 kindje... bij mij zaten ze er dus echt wel zwaar naast... 
Snuitje88 - schreef op 19-07 om 23:11
Wel eens een een TENS apparaat gedacht. Is iets wat je thuis al kan starten en met 4 plakkers op je rug plakt. Daaraan zitten elektroden en kan je kastje zelf bedienen aan intensiteit. Ik ga dat proberen en hele goede verhalen over gelezen. Mijn VK is er ook enthousiast over. Geeft als ware schokjes en is niet schadelijk voor je baby. Ze gebruiken het ook bij rugpayoenten maar ook dus voor bevallingen. Ik wil namelijk als het even kan ook geen ruggenprik of injectie met pethadine. 
Lisette (Gast) - schreef op 14-10 om 07:31
Hoi N.L.,
Ik ben ingeleid geweest vanwege een zwangerschap vergiftiging.
Na het inleiden van een catheter had ik al 4 cm ontsluiting. De volgende ochtend werd mijn vliezen gebroken. Ze wouden mij weeen opwekkende medicijnen geven zodat de bevalling goed op gang kwam omdat ik ziek was.
Maar dat hoefde niet heb na een half uur al meteen heftige weeën gekregen. Deze heb ik de hele ochtend zelf opgevangen. Maar helaas het bleef op 4 cm zitten. Dus kreeg ik toch die medicijnen via het infuus. Maar ik wou dus wel een Ruggenprik. Helaas door mijn reuma was dat niet mogelijk om een naald in mijn wervels te steken.  Na 5 pogingen hielden ze ermee op. Dus kreeg ik nog een infuus erbij met morfine. Nou dat heeft goed de pijn opgevangen. Alleen ben ik de hele middag kwijt,hi,hi! Ik was goed stonie ervan. Toen ik rond 17:45 uur persweeën kreeg. Werd infuus uitgezet vanwege de baby. Ik heb toen puur natuur zelf de pijn opgevangen. In 26 minuten persdrang is mijn zoon geboren! Mijn advies is, leer goede techniek ademhaling dus puffen aan. Dat wist ik niet goed en ik heb daar best wel last van gehad. En luister tijdens de uitdrijving goed naar de verloskundige met het persen. Dat heb ik niet gedaan en daardoor was ik volledig uitgescheurd. Ik zat ook erg in mijn eigen wereld door die morfine en ik was er erg klaar mee. Dus in 1 grote perswee heb ik hem eruit geperst.
Maar ach hij was eruit en het was een prachtig moment. Ik zag hem er zo uit komen! Ik vergeet dat moment nooit meer.
Dus morfine pompje ideaal! En echt wij vrouwen kunnen heel veel pijn aan!  Geloof mij!????

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Pijnbestrijding bij bevalling' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan