Borsten voor en na zwangerschap - Zwangerschapsforum

Miran (Gast) - schreef op 08-11 om 06:26
Hallo! Ik ben even benieuwd naar jullie ervaring. Wij hebben sinds een klein jaar een hele lieve zoon en hij doet het goed. Onlangs ben ik gestopt met de borstvoeding (begin september gaan afbouwen en oktober gestopt) en ik was benieuwd hoe jullie ervaring is en hoe je borsten reageerde.

Ik had voor ik zwanger werd cup 80d, vrij stevige borsten (gevoel, niet onvanf). Tijdens de zwangerschap waren ze wel twee maten groter (ik had vooral voedingsbh’s aan) en nu ik klaar ben met de bv pas ik weer in mijn oude bh’s gelukkig. Wel valt mij op dat mijn borsten wat zachter lijken als voor de zwangerschap. Herkennen jullie dit, gaat dat ook nog veranderen? Ben benieuwd wat jullie hebben ervaren qua verschil in maten en stevigheid?

En ging dat in een volgende zwangerschap ook zo of weer anders? Gewoon benieuwd! Kus, Miran
12 antwoorden en 26242100x bekeken
Hartje - schreef op 08-11 om 06:31
Hier ben ik plots gestopt  heb toen expres met stuwing rond gelopen om zo snel mogelijk te stoppen. Dat was de aanslag op mijn borsten ,ze zijn nooit meer geworden als voorheen. Maar denk dat dat bij niemand zo is, dat ze bij iedereen wel wat slapper worden.
Wat goed van je dat je zo lang borstvoeding hebt kunnen geven! 
Beagle - schreef op 08-11 om 15:35
Ik ben ook wel benieuwd .mijn dochter krijgt nog 3voedingen maar hoop rond 1e jaar toch wel te stoppen. Ben benieuwd of borsten weer de oude maat worden.

Hartje, waarom zo abrupt gestopt en met veel stuwing rondlopen? Krijg je daar geen ontstoken melkklieren etc van? Daar ben ik bang voor als ik straks stop. 
Hartje - schreef op 08-11 om 18:46
Het ging niet met de tweeling. Dacht dan ben ik er klaar mee ook, (heel moe toen ik dat besloot haha) ik haalde alleen de druk eraf en masseerde de plekken goed weg. Idd opletten voor ontsteking
Maar ik gaf dan ook 1,5 liter op een dag.
Als jullie straks stoppen, wat ik met z'n zoontje deed, merk je het ws haast niet. Hij dronk nog 2x per dag en dronk ernaast uit de rietjesbeker. Gestopt en niks gemerkt, weet alleen niet of je kind al wat erbij drinkt?
Beagle - schreef op 08-11 om 18:53
Pittig hoor 2 voeden. Wel super knap dat je het gedaan hebt! Wow 1.5 liter op een dag is veel.
Ze is nu 9maandem, drinkt wel wat uit een tuitbeker maar zijn meer slokjes dan echt drinken. Dus krijgt nu nog te weinig vocht binnen zonder melk. En ze moet nog 3maand voordat ze koe melk mag.
Wel fijn om te horen dat je niets merkte bij je zoontje met stoppen, gaat dan erg geleidelijk? 
Hartje - schreef op 08-11 om 19:19
Ja hij ging steeds meer zelf drinken. Als ze echt nog weinig erbij drinkt zou ik nog lekker even de borst erbij houden. Heerlijk dat 't zo kan. Zou 't andere drinken ongedwongen aan blijven bieden dan zal dat op gegeven moment vervangen. 
Miran (Gast) - schreef op 09-11 om 08:57
Hallo meiden!

Wat vet knap Hartje, echt leuk dat je dat hebt kunnen doen zeg! 
Welke cupmaat hadden jullie voor zwangerschap, tijdens Bv en daarna? En merkte jullie dan ook dat ze wat slapper leken? Of is dit maar tijdelijk?

Ik zou het nooit willen missen de bv maar het is ook fijn als je daarna weer mooie borsten hebt!
Falca - schreef op 09-11 om 22:51
Voor mijn eerste zwangerschap had ik goed gevulde cupmaat B. Tijdens de eerste liep het op naar een kleine D. Daarna geen borstvoeding kunnen geven door omstandigheden, liepen ze iets terug naar een C, half jaar daarna weer zwanger weer cup D yijdens zwangerschap en 4 maanden borstvoeding. Daarna weer teruggelopen naar cup C en daar bleef het bij en nr 2 is inmiddels net 2 jaar geworden 
Moedertjuh - schreef op 12-11 om 10:25
Ik geef nu ook borstvoeding, de derde keer en bij mijn twee oudste waren ze ook wat slap na het stoppen. Dat is heel normaal omdat je melkklieren je borsten meer vulde dan je vetweefsel. Nu moet het vetweefsel weer wat terugkomen. Maar ook vrouwen die geen borstvoeding geven kunnen hier last van krijgen hoor. Ze rekken toch op tijdens de zwangerschap. Eigenlijk worden ze nooit meer precies hetzelfde als voor de zwangerschap/ borstvoeding. Maar je kan wel de spieren trainen rondom je borsten. Dan verstevig je ze ook. 
Merel - schreef op 13-11 om 07:42
En hoe ging dat dan bij jou qua maten Clautje?
Moedertjuh - schreef op 13-11 om 09:24
Ik heb altijd een cup C gehad, alleen tijdens de zwangerschappen en borstvoeding een D cup. Daarna weer C cup.
Merel - schreef op 13-11 om 13:32
Zelfde hier Clautjuh! Wel bijzonder hé bv geven? Ging het goed bij jou?
Moedertjuh - schreef op 13-11 om 14:45
Ja de 2 oudste is allang geleden maar nu inmiddels mn dochter van 8 weken ook. Ze groeit hardstikke goed, dronk ook gelijk na de bevalling. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Borsten voor en na zwangerschap ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan