Zwanger na een miskraam. - Zwangerschapsforum

MamaVanEenVlinder - schreef op 25-02 om 08:34
Hallo iedereen ! 

4 dagen geleden weer een plusje op het staafje. Jeetje wat ben ik blij... en ook zo bang. 
Net het miskraam verwerkt en alweer raak, maar nu komt het .... 
Ik merk heel andere dingen dan bij men eerste zwangerschap, ik weet dat niet elke zwangerschap hetzelfde is ... Maar ik heb heel veel krampjes, een beetje een gespannen onderbuik en pijn in me rug. 
Ik was vorige keer ook direct “ meer zwanger “ dan dat ik me nu voel... uiteraard loop ik bij elke kleine kramp naar het toilet omdat ik vrees om weer te bloeden. Zijn er nog vrouwen die buikpijn etc hadden ? 

Dikke kus 
13 antwoorden en 24554092x bekeken
sweet - schreef op 25-02 om 10:30
Gefeliciteerd met je zwangerschap !
Ik begrijp je heel goed ! Ik heb 2 miskramen gehad voor ik mijn dochter kreeg. Na de tweede miskraam ben ik gelijk weer zwanger geraakt. Oh wat ben ik bang geweest. Krampjes heb ik ook veel gehad, ongesteldheidsgevoel, dat betekent dat de baarmoeder groeit, maar ik vond het ook heel eng. Ik had er tot week 15 bloedverlies bij, is nooit gevonden waar het vandaan kwam. 
Pijn in mijn rug kreeg ik verder in de zwangerschap pas. 
Ook merkte ik verschil in mijn andere 2 zwangerschappen, 
Ik duim dat dit wondertje een plakkertje is 
MamaVanEenVlinder - schreef op 25-02 om 11:07
Bedankt voor je reactie sweet. 
Ja de onbezorgdheid is weg ! Ik las idd dat dit kan komen door een groeiende baarmoeder. Misschien is dit hoe een “ gezonde “ zwangerschap aanvoelt maar elke keer zakt men hart toch een klein beetje. 
Wat ben ik blij voor je dat na 2 x zulke klappen te krijgen moeder natuur je een prachtige meid te geven! Hopelijk is ze mij deze keer ook goed gezind ????
deb95 - schreef op 25-02 om 11:25
Wat snap ik jou goed meid! Ik heb zelf 2 miskramen gehad het afgelopen half jaar en nu opnieuw 5 weken zwanger. Ik blijf continu testen, mezelf opfokken, doodsbang bij elk toiletbezoek of steekje. Ik weet niet waar ik het zoeken moet en zou het liefst slapen tot ik zekerheid heb. Ik hoop dat het je echt gegund is nu. Hoe je je nu voelt is echter volkomen normaal. 
MamaVanEenVlinder - schreef op 25-02 om 12:33
Buh want ben ik al blij dat ik niet de enige ben ... 
ik denk dat ik maar pas echt gerust ga zijn als ik hem/ haar zelf kan voelen. Tot dan gaat het een lijdensweg zijn. En ik heb het dan nog maar 1 x meegemaakt ... 

Ik brand voor jou alvast ook een kaarsje deb, op een gezond kindje deze keer ! 
Tucky - schreef op 25-02 om 17:15
Ten eerste gefeliciteerd! En dat je maar een voorspoedige zwangerschap mag hebben!
Gelukkig heb ik nog nooit een miskraam gehad, ik kan me enkel indenken hoeveel verdriet zoiets met zich mee brengt, en vooral ook onzekerheid. 
Toen ik zwanger was van mijn dochter had ik de eerste weken ook vaak krampen, menstruatie achtig gevoel. Ik was dan ook vaak zat bang dat ik misschien toch ongesteld zou worden maar dit bleek gewoon het groeien van de baarmoeder te zijn wat net zo'n gevoel met zich mee brengt 
MamaVanEenVlinder - schreef op 25-02 om 17:41
Nou dan voel ik me al een stuk geruster ! 
Het is idd een beetje zoals lichte menstruatiepijn en het komt en gaat. Waarschijnlijk groeit men baarmoeder dan, jippie ! :-) 
Mereltje - schreef op 25-02 om 21:46
Gefeliciteer meis! Krampjes, bang, kijken naar je string of wc papiertje is zooo herkenbaar! Helaas hier ook een mk meegemaakt. Lekker rustig aan doen en vertrouwen hebben meis!
San1989 - schreef op 25-02 om 22:48
Mamavaneenvlinder die onzekerheid deel ik (en helaas vele met mij) zeker met je! Ik heb in november een miskraam gehad. Toen 1 ms gehad en erna terug zwanger. Nu 9+4. Spannend! Zelfs al 2 echo's gehad waarvan bij de laatste zelfs 3 dagen vooruit gezet en telkens een prachtig kloppend hartje. Toch blijf ik bang en heb ik bijna het liefst dat er elke dag even gekeken word maar dat heeft iedereen denk wel ben nog steeds onzeker en nu nog 2 weken wachten voor ik weer een echo krijg. Zo spannend. Maar ik probeer me vast te houden aan de enorm trekkende buik(voel me letterlijk soms een olifant dus beloofd wat als dat nu al is). En zo moet je per dag er toch doorheen.

Ik duim enorm dat deze zwangerschap een prachtige baby voor je brengt en hou ons op de hoogte
Mereltje - schreef op 25-02 om 23:03
Mooi gezegd San en jij ook van harte! Is er al een buikje zichtbaar?
MamaVanEenVlinder - schreef op 26-02 om 06:37
Bedankt voor je super lieve reactie San. Wij zijn trouwens van hetzelfde jaar 

Ik hoop idd dat deze “ ongemakken “ bij een gezonde zwangerschap horen  ik was 10 weken bij de vorige dus ik weet niet wanneer ik pas rust ga vinden... je hebt zo weinig controle hè ! En dan probeer je “ geen stress dat is niet goed “ verhaaltjes te maken. 

Ik ben alvast hartstikke blij dat bij jou alles de goede kant opgaat ! Het is je van harte gegund, keep us posted ! 
San1989 - schreef op 26-02 om 13:23
Mereltje haha zelf voel ik me soms een olifant maar ik denk dat het van de buitenkant wel meevalt ben ook niet enorm dik van mezelf dus misschien dat dat het is haha. Plus denk dat je graag met zon pens wil lopen dat iedereen weet die is zwanger
Mamavaneenvlinder tja over stress gesproken ik heb net een jaar ziektewet erop zitten en werk nu weer opbouwend. Zit nog aan de sertraline vandaar de echo's ect ziekenhuis. En dan ben ik zo nerveus voor een echo en dan denk ik die medicatie helpt daar toch tegen hahahahaha. Maar goed. Ik denk dat we allemaal 'stress' ervaren in het begin zeker als het een keer mis is gegaan. Wil niet zeggen dat dat deze keer weer gebeurd. Dus koppies op en per dag genieten van misselijkheid, krampjes, verschrikkelijke afscheiding, moeilijk naar de wc kunnen en niet te vergeten je nu al als een olifant voelen haha 
mami5 (Gast) - schreef op 26-02 om 16:52
Hi !
Ook ik weet hoe je je voelt. Even een lang verhaal kort maken, vorig jaar april ben ik met 17 weken ons zoontje verloren. 3 maanden later was ik tot onze grote verrassing weer zwanger, helaas werd dat een miskraam. Ik had toen juist geen “krampjes”. Een maand na die miskraam dacht ik ongesteld te zijn geworden (ik bloedde 4 dagen behoorlijk hevig). Toch bleef ik mij raar en zwanger voelen en de krampjes bleven ook. Een paar dagen na die “ongesteldheid” toch een test gedaan, en ja hoor hartstikke zwanger. Ondertussen ben ik 34 weken zwanger en lijkt nu alles goed te gaan. De eerste paar weken zijn altijd heel spannend, vooral als het al eens mis gegaan is, maar je ziet het vaak komt het uiteindelijk goed. Ik hoop dat deze zwangerschap voor jullie allemaal helemaal goed mag gaan ! Liefs ! Mami5
Marijke - schreef op 18-03 om 20:10
Hallo,
Ik ben nieuw hier. Ik sluit me aan bij krabbels omdat ik veel vragen heb. Ik ben nu 8 weken zwanger, maar 2 dagen enorme buikkrampen gehad en ook onderaan rechts stevige krampen. Ik heb zelfs 1 dafalgan genomen. Ik heb ook in november een curittage gehad op 8 weken zwangerschap. Ik voel me heel erg ongerust.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger na een miskraam. ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan