Stress - Zwangerschapsforum

Celinatje - schreef op 13-06 om 00:13
We zijn sinds 2 maanden bezig voor ons eerste kindje. Tot nu toe niet gelukt. Het geeft mij super veel stress omdat ik er veel teveel mee bezig ben. En dat wil ik nu echt even niet meer . Angst gedachtes dat het jaren gaat duren. Welke anticonceptie is fijn? Spiraal is 3 maanden geleden eruit gehaald deze wil ik niet meer. Ervaringen met prikpil? 
7 antwoorden en 23159904x bekeken
stff48 - schreef op 13-06 om 00:22
Dit snap ik even niet meid ? Je wil een kindje maar je wil toch aan de anticonceptie ?
Leer het loslaten , is niet simpel ( ik kan het weten , na 2 jaar en 8 maanden ) maar is echt de beste oplossing !
En elke gyneacoloog  gaat je vertellen dat een normaal gezond koppel altijd 6 maanden tot een jaar tijd nodig hebben voor er verdere onderzoeken worden gedaan 
Celinatje - schreef op 13-06 om 01:04
Ik heb zelf een angst stoornis gehad en daar ben ik gelukkig volledig vanaf. Na de spiraal verwijdering zijn we begonnen aan zwanger worden maar helaas nog niet gelukt. We zijn zeker pas 2 maanden verder maar ik krijg weer terug angst gedachtes dat het nooit gaat lukken of dat het jaren gaat duren. Na de spiraal heb ik een inwendige echo gehad voor alles te controleren maar niks raars gehoord over PCOS ofzoiets.. neem aan dat ze het dan wel gezegd hebben? 
stff48 - schreef op 13-06 om 07:30
Dan hadden ze jou dat al gezegd meid .. gewoon rustig blijven  
starz - schreef op 14-06 om 13:35
Hallo Celinatje,
Als er bij de controle niks geks te zien was, zou ik het wat meer tijd geven. Klinkt mischien makkelijker dan gezegd, maar stress en spanning maakt het er niet makkelijker op. 
En zoals stff48 al zegt geef het 6 tot 12 maanden de tijd. 
daarna kan er altijd verder onderzoek worden gedaan mocht het niet lukken. 
Ik ga voor je duimen !! Hou je rustig en probeer het los te laten. Er minder mee bezig te zijn. Zorgt mischien voor wat meer rust. En zie elke maand gewoon weer als een nieuwe kans.


Celinatje - schreef op 16-06 om 13:10
Dankjewel voor je wijze woorden! Ik ga het ook zeker loslaten. Ben nu 2 dagen overtijd maar een negatieve test. allerlei klachten moe krampen in mijn buik zwaar gevoel in me buik. Maar we zullen het wel zien. 
Kathe - schreef op 16-06 om 13:45
Hi Celina, probeer jezelf voor te houden dat het een jaar kan duren en dat dat compleet normaal is (zoals de dames hierboven al gezegd hebben). Maar start de maand niet met het idee: deze maand gaat het lukken, moet het lukken... Ga de maand in met het idee dat dit één van de zoveel kansen is. Ik begrijp dat je onzeker wordt, dat heb ik ook, maar die gedachte heeft me deze maand echt geholpen. Ik ben in april gestopt met anticonceptie en ik denk nu gewoon al aan april volgend jaar als mogelijke kans i.p.v. deze maand moet het gebeuren. Wat me ook hielp is met mijn vriend praten en samen relativeren. Succes!
Mila (Gast) - schreef op 16-06 om 14:37
Wel herkenbaar dat je teveel gaat nadenken, dat doe ik ook! Maar Käthe heeft een goede aanpak; kijk lekker een jaar vooruit en als het je een goed gevoel geeft, werk met testjes. Dan weet je in ieder geval wanneer je ei is. En gebruik een app, heel fijn om alles in te noteren wat voor jou belangrijk is. Liefs!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Stress ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan