Irritaties tijdens de bevalling - Zwangerschapsforum

Lexie - schreef op 29-10 om 07:18
Hoi Dames,
Misschien een leuk topic voor degene die nog nooit zijn bevallen door degene die al wel een bevalling(en) mee hebben gemaakt.. Zo komen ze er misschien achter wat ze in hun geboorteplan willen zetten of wat ze met hun man af willen spreken.

Waar irriteerde jij je over tijdens je bevalling? Of anders gezegd, wat had jij liever anders gezien?

Ik snapte niet dat mijn gynaecoloog maar dingen tegen me bleef uitleggen terwijl ik een wee had, ik was zo druk met die wee weg te ademen dat ik het alleen maar heel irritant vond dat ze bleef praten en me afleidde.

Nu jullie
40 antwoorden en 15041758x bekeken
Cin - schreef op 29-10 om 11:14
Oh ik had ook toen ik weeen had dat de gym dat deed en nog vroeg wil je een spiegel die kan ik neerzetten dan kan je mee kijken...terwijl ik aan persen was...Ik riep ook spiegelll?? dat kind moet eruit :-P
Ik irriteerde aan veel dingen hihi...maar is ook niet zo soepel verlopen met wat fouten e.d. vandaar dat ik nu ander ziekenhuis ga...;-)
Dani - schreef op 29-10 om 12:33
Ik ben thuis bevallen en irriteerde me aan alles en iedereen!!
Ga alsjeblieft weg, laat me alleen, praat niet tegen me,ik word al misselijk als ik een poging tot antwoorden moet doen.....
Was dus een goede leerschool. teveel in mezelf gekeerd en nu ga ik het anders proberen.
Maar hou aub je mond als ik dat zeg!!!!!
Anne - schreef op 29-10 om 13:47
Dit is een leuk topic! Deze ga ik zeker volgen. Ik hoop dat er een aantal leuke & goede tips voorbij komen. Ik wil deze week het geboorteplan gaan schrijven dus kan wel wat tips van ervaringsdeskundigen gebruiken. 

Alvast bedankt!

Liefs,
Anne
Olivia-Anna - schreef op 31-10 om 00:20
Ik heb alvast uitgelegd aan mannetje dat ik (Das wat ik denk) vast heel erg in mezelf gekeerd zal zijn, omdat ik dat nu eenmaal heb als ik pijn heb.
Ik weet nu al dat ik helemaal kierewiet ga worden als ik constand moet antwoorden,
"Ja het gaat wel, nee je kunt niks doen, nee mijn water is nog niet gebroken, heb geen honger.."  inch:
Dus zeg van te voor, laat me maar lekker met rust tot de wee voorbij is..
Denk dat je daarom heel voorzichtig moet zijn met wie je bij je bevalling hebt!!

Maar hoop inderdaad dat er nog tips komen waar ik nu miss niet aan denk.
Olivia-Anna - schreef op 31-10 om 00:22
Waarom krijg ik nou weer een heel ander smily'tje?? izzy: had het moeten zijn..
Olivia-Anna - schreef op 31-10 om 00:23
Das weer de verkeerde!!! Ik geef het op!!
MamaVanDex - schreef op 08-11 om 23:49
Ik vond het erg vervelend dat het ziekenhuis personeel me tussendoor aanraakte. Normaal geen probleem met fysiek contact maar tijdens mn bevalling vond ik het verschrikkelijk! Zo'n aai over je arm of been bleh
MelanieHW - schreef op 17-01 om 13:12
Hallo allemaal,
Ik vond het heel vervelend dat mijn vriend opeens honger kreeg en elke keer even naar de snoepautomaat liep om wat snoep te eten. Ik mocht eindelijk gaan persen en toen moest ik hem opbellen. Waar hij bleef??!!! Dus zorg voor eten in je tas!
Debje - schreef op 21-01 om 13:14
Tijdens mijn weeën had ik besloten om naar het ziekenhuis te gaan. Daar aangekomen had ik hele heftige weeën (wat achteraf persweeën al waren). Het was 's nachts dus parkeergarage helemaal leeg. De verloskundige reed voorop en waar ging ze parkeren??? Helemaal achteraan terwijl er bijna geen auto stond! Niet heel fijn om nog zo ver te lopen wanneer je de persweeën hebt! Erg frustrerend! Dacht nog die heeft een weggetje binnendoor ofzo maar helaas. Wat ik ook niet zo fijn vond was dat de verloskundige de hele tijd zei dat ik het goed deed, ik dacht alleen mens hou je kop, je weet er niks van! (ze heeft zelf geen kinderen) Verder heb ik me niet echt geërgerd aan iets tijdens de bevalling, maar wel het verblijf in het ziekenhuis.
Olivia-Anna - schreef op 25-01 om 00:26
Dat ik niet drinken of eten mocht!!

Wat een onzin he?
Ik kreeg alleen een stom lapje stof die was gedrenkt in water waar ik op zuigen mocht???

Nou ja geen probleem, mijn man is tussendoor stiekem een sapje en chocoladebroodje gaan halen.
Kan me ook echt niet voorstellen dat het fijn bevallen is met een lege maag en ontzettende dorst...
Dani - schreef op 30-01 om 14:47
Deze keer moest ik wachten met persen totdat de kinderarts er zou zijn........ik wilde het liefst schelden maar vroeg poeslief en zeer vriendelijk of die aardige man misschien iets harder door zou kunnen lopen naar ons toe?
HALLO, ik lig hier  te bevallen ja!!! loop even door op zijn minst!!!!! "nou mevrouw, nog heel even wachten met persen hoor, de arts is er bijna"
irma (Gast) - schreef op 30-01 om 16:24
ik ben nu 22 weken zwanger van eerste,
wat bij bijzonder irritant lijkt als je dat wel eens hoort dat je bent aan het bevallen in het ziekenhuis en iedereen op de gang is aan wachten lijkent me zoooo irritant gaat tog niet sneller als het gaat.
wij gaan het met ons 2tjes doen en vk dan als alles goed is.
en we bellen ouders en wie wij belangrijk vinden wel als het geboren is.
je hebt tog altijd mensen die denken vooraan te staan hoeveel je ook van ze houd.
Mommy-Of-Nyana - schreef op 01-02 om 12:09
goh tijdens de bevalling niet echt irritatie's gehad was een super bevalling! echt met de slappe lag in gegaan...(wat het dus niet echt makkelijk maakte om te persen hahaha)
maar vooral na de bevalling irritatie's gehad! had heel felle dorst en ventje is dan sprite gaan halen maar toen ie trg kwam ben ik dan flauw gevallen en is die mezerie begonnen van dat stuk van de moederkoek...(om 22.30) nou ik voelde dat ik suikers nodig had op dat moment en ik mocht dus niets drinken niets eten...(dat terwijl ik ook al van 12.00 's middags niets meer gegeten had!!) dit heeft geduurt tot 1u 's nachts toen mocht ik 1 KLEIN slokje water...nog geen suikers... beginne die vroedvrouwe op mijn buik te duwen dat ik het uitroep van de pijn!! alle dit was 1 een echte Puuuuuuuuuuuuuuut vroedvrouw!! de anders was super lief! dit heeft ook 2uur geduurt dat geduw op mijn buik gewoon voor die moederkoek er uit te krijgen maar lukte niet!! terug verloszaal assistent haalt alles weg super ik vraag mag ik nu sprite drinke voelde mij nog steeds slap natuurlijk ook wegens het vele bloed verlies.. en mag ik wat eten... nog een uurtje wachten om 5u krijg je een beschuitje en mag je drinken van mij zei de assistent... lig ik op mijn kamer zet die Puuuuuuuuuuuuut van een vroedvrouw je krijgt niets tot morgen vroeg we moesten je maar eens terug brengen dan heb ik liever dat je nuchter blijft!!! was zo kwaad!!! kon ze wel een mep verkopen!!! de assistent had gezegd dat alles verwijdert was en alles in orde was!!
gelukkig is die lieve vroedvrouw mijn zakje bloed komen aanhangen om 5u en heeft ze me een groot glas water gegeven wat was ik die vrouw dankbaar! ok heb geen eten gehad maar heb toch mogen drinken!! 
en 's ochtends kwam ze nog voor het ontbijt al even een boterham met confituur brengen!
en natuurlijk heb ik mijn ventje toen onmiddellijk opgestuurd voor een frisse sprite en een broodje martino!! en wat had dat gesmaakt!!

maar verder waren alle vroedvrouwen schatten van meisjes behalve die oud puuuuuuut!!!! ha als ik er nog maar aan denk wordt ik terug kwaad haha...

Veel liefs meiden
MsMicevski - schreef op 08-04 om 16:19
Ik wou geen studenten bij de bevalling, ik had er toch één. Maar ze kwam zich voor de bevalling mooi voorstellen, ze was echt heel vriendelijk, vroeg telkens of ze iets mocht doen voor ze't deed. Ik dacht ook dat ik er een hekel aan zou hebben als mensen tijdens het persen me zouden zeggen 'nog een beetje' 'een beetje meer' 'je doet het goed'. Maar ik vond het eigenlijk best wel motiverend. Zowel de gynaecoloog, de vroedvrouw als de student-vroedvrouw hadden best zachte stemmen, dus het was aangenaam (als je't zo kunt noemen) 

Irritaties na de bevalling, ja. Ligt mijn kleine man eindelijk te slapen, moet de poetsvrouw kuisen, en die kon dat blijkbaar niet stil doen  En de eerste mevrouw die telkens het eten kwam brengen, keek en deed alsof ze er helemaal niet wou zijn!
marloes (Gast) - schreef op 13-11 om 19:01
ja ik vond het vreselijk dat toen ik in de outo zat ik vreselijke pers nijging kreeg ze viel er echt bijna uit ik kon haar bijna niet meer tegenhouden en aangekomen in de verlos kamer in het ziekenhuis zei ik ik moet persen ik kan niet meer toen zei ze nee mevrouw je mag nu nog niet persen even wachten we wachten even op de andere dokter war ! sxhreeuwden ik ik moet nu ik kan onmogelijk wachten ik begin toen zei ze nee mevrouw ik zei nee maar ik moet ! ik raakte in paniek want ik kon het in de outo al bijna niet meer binnen houden laat staan nu toen zei ze lichtelijk geïrriteerd oke ikk
marloes (Gast) - schreef op 13-11 om 19:05
oke ik zal even kijken en ze keek oo jee zei ze tien verbaasd je bent al bij 9 centimeter ontsluiting je moet inderdaad nu persen toe maar ik dacht opgelucht he he ijndelijk maar ik was ook kwaad en dacht tegelijkertijd dat zij ik toch dat ik moest persen en dat ik al zo ver was dat ik niet meer kon gelijk bij de eerste pers was ze eruit de verloskundige zij meid je hat al 9 centimeter toen je hier heen reed wat snel niet te geloven
Tess90 - schreef op 14-11 om 13:30
Haha interessant onderwerp! Ben zeer benieuwd..

Over irritaties VOOR de bevalling; ik moet zo'n beetje alles zelf regelen! Manlief is veel aant werk (12u per dag) maar heb daardoor wel beetje het idee dat ik de enige ben die bezig is met dé tas inpakken, papieren checken. Als ik vraag of hij zenuwachtig is voor de bevalling, dan doettie wat nuchter (zo zijn wij opzich ook, maar tóch!) en maaktie maar wat grapjes. Hij heeft er wel zin in zegt ie. Ik geloof dat ook wel, maar waarom moet ik alleen achter die gallige camera en oplader aan (zijn spullen) en grrrrr. Hormonen, dat zijn het, ik ben gewoon prikkelbaar van de hormonen denk ik.

1 ding: ik heb me al voorgenomen dat hij mooi bij mijn hoofdeind blijft staan! Ik wil niet dat hij ziet wat voor rotzooi er buiten de baby om uitgeperst word. Toch ben ik bang dat hij wel gaat kijken, zijn er mensen hier die dat is overkomen? Dat manlief toch ging kijken als je dat niet wilde? En hoe reageerde je dan? Of kan het je op dat moment niets schelen? Hmpf echt weer iets om me druk over te maken.
Anoniem (Gast) - schreef op 14-11 om 14:20
Ik heb mijn man verwittigt op voorhand dat hij niet mocht gaan kijken daar beneden. Ik mag er niet aan denken! Ik heb hem verplicht om aan mijn hoofd te blijven staan. Ook hadden wij voor de bevalling afgsproken dat hij mij niks mocht vragen of aanraken e.d., ik zei: ik zal wel zeggen als ik iets nodig heb. Ik zou echt lastig worden van de vraag 'En gaat het nog?' Nee het gaat niet!! Dus vandaar onze afspraak. Ook had ik gelukkig koeken in de valies gestoken. Honger! Zeer vermoeiend die weeën, en dan niet mogen eten zeker?? Energie heb je nodig. Dit is een gouden tip, neem zeker zelf eten mee want in het ziekenhuis krijg je meestal niets.
Callie (Gast) - schreef op 14-11 om 14:20
Mijn naam vergeten.
Groeten Callie
filijne (Gast) - schreef op 14-11 om 18:57
gelukkig is mijn mannetje heel lief geweest en nu nog hij doet zelfs meer met de kinderen dan ik hij zecht weleens bij ons is het de omgekeerde wereld ik lijk wel de moeder en jij hun vader ha ha daar moet ik dan heel erg om lachen hij pakte mijn tas in voor het ziekenhuis voor de bevalling hij zij dat doe ik want jij moet straks het zware werk doen het bevallen en daar heb je al je kracht voor nodig dat vond ik zo lief . hij stofzuigde ook deet de was de afwas hij wilde dat ik goed uitruste en hij doet nu nog de was en stofzuigt dweilt hij is ook de geen die hier thuis kookt ik werk vier dagen in de week namelijk van maandag tot vrijdag . hij kleed de kinderen shochtens aan want ik heb daar geen tijd voor ik moet op tijd op mijn werk zijn hij hielp mij door de pijnlijke weeën heen hij pufte mee en ik deet hem na ik werd er rustig van en de pijn werd draagelijker aan mijn verloskundige hat ik niks het was mijn man die mij hielp door de pijn heen. en hij kreeg bij het zien van ons meisje tranen in zijn ogen wat was dat mooi emotoneel hij doet veel werk wat normaal gesproken vrouwen doen maar hij ziet er gespierd uit en als een echte man hij kan
filijne (Gast) - schreef op 14-11 om 19:00
ook goed klussen hij is handig als iets kapot is in huis mijn vriendin zecht altijd jij hebt een droom man een man waar elke vrouw van droomt 2 in 1man en ik ben ook super trots op mijn mannetje dit wilden ik even met jullie delen groetjes filijne
filijne (Gast) - schreef op 14-11 om 19:03
en hij ging ook 3 keer per week eruit toen ze pas geboren was snachts dan kon ik doorslapen ik ging de andere nachten eruit dan liet ik hem weer slapen zo verdeelde wij het eerlijk en dat hadden we zo samen afgesproken groetjes filijne
Haha.....ik heb gezegt dat mn man niet iedere keer foto, s moest maken of aan mij moest zitten...was heel erg geïrriteerd, en in mezelf gekeerd!! De kleine moest er gewoon uit hihi...
Maar hij was ook heel lief voor mij en heeft goed meegeholpen, nu nog steeds 8 wk later en dat heeft ie voor 6 jaar geleden ook gedaan bij onze 1e.Mijn man is gelukkig ook een alleskunnet, doet alles zelf in huis enzzz.
Hij heeft zelfs het wiegje van de kids gemaakt met mijn schoonvader van roestvrij staal, hout en touw(super gaaf)Ben er Supertrots op en blij dat het mijn mooie lieve vent is heerlijk....en dat ik 2 mooie kids van hem heb mogen dragen en op de wereld mocht zetten....
filijne (Gast) - schreef op 16-11 om 19:22
hoi d.c.b wat leuk om te lezen dat jij ook zoveel hulp hebt van je man en dat hij zoveel kan zo te horen hebben wij het alletwee getroffen met onze mannen groetjes filijne
Tess90 - schreef op 17-11 om 12:46
Nou mijn manliefje is gelukkig ook wel een topper hoor, ik zou hem
voor geen goud willen ruilen. Het is meer dat ik nu een soort sprokkel-
drang heb om alles voor elkaar te krijgen voor de bevalling, en hij het
erg druk heeft met werk (60u per week) en dat is soms een lastige
combinatie.
Ja idd Fillijne...hij kan alles en ben er ook echt heel erg blij mee, zou m idd ook voor geen goud willen ruilen,hij is ook altijd druk, doordewks met zijn werk en s, weekends thuis altijd ergens mee bezig, schilderen enz.Hij zegt altijd..je moet altijd zorgen dat je vooruit gaat en niet achteruit.
hannah (Gast) - schreef op 02-06 om 03:10
Ik moet binnen nu en drie weken bevallen. Ik weet nu al dat ik me ga ergeren aan mijn man; dat doe ik nu namelijk ook al constant. Ik kan moeilijk zeggen dat ik hem niet bij de bevalling wil hebben, maar eigenlijk zou ik hem het liefst zo ver mogelijk bij me vandaan houden op zo'n moment waarop je toch in nood zit. Zou veel liever mn moeder ofzo erbij hebben, iemand die begrijpt hoe je je moet gedragen, ook zonder instructie (mijn man heeft overal instructies voor nodig, blijkbaar heeft hij thuis niks geleerd).

Ik heb nu al irritaties tijdens de voorweeën; sta ik te puffen en te heupwiegen, gaat mijn man uitgebreid lopen kletsen over allerlei onzin. ik heb al zo'n zes keer rustig en uitgebreid aangegeven dat hij even een paar minuten zijn mond moet houden als ik pijn heb (en het is op zo'n moment ook echt wel duidelijk dat ik pijn heb). Maar hij luistert niet of doet niet wat hij belooft.

Ik weet nu al dat hij straks tijdens de weeën ook koffie gaat lopen zetten en opdrinken terwijl hij weet dat ik daarvan ga overgeven. Dat deed hij laatst tijdens een ctg in het ziekenhuis ook. Dan zegt hij wel 'o sorry', maar daar heb ik dan natuurlijk niks meer aan! Ik heb al wel 10x gezegd dat hij helemáál tijdens de bevalling absoluut geen koffie mag zetten thuis en in het ziekenhuis geen koffie mee moet nemen naar de verloskamer en een kauwgompje moet nemen voor hij over mij heen gaat ademen, maar hij denkt alleen aan zichzelf en gaat dat natuurlijk weer vergeten. Nu is daar nog wel afzuiging, maar thuis niet dus dan blijft het heel lang hangen, ook als je lucht. En ik maar kotsen...

Hij doet af en toe wel lief hoor, maar hij kan niet nadenken ofzo. Hij redeneert ook heel krom (gaat me bijv verwijten dat ik de bovenraampjes in de woonkamer openzet waar geen horren voor zitten, terwijl er voor de grote ramen ook nog altijd geen horren zitten, slaat dus helemaal nergens op!), en hij doet steeds precies het verkeerde terwijl we het dan wel meerdere keren besproken hebben. Dan is zijn smoes 'ja maar de situatie was nu anders, dat ligt toch aan de context'. Nee, ik ben nog steeds zwanger en ga nog steeds kotsen van koffiegeur dus de context is exact hetzelfde! Als we iets in algemene zin bespreken is het niet contextgevoelig! Rotsmoezen steeds voor zijn onnadenkendheid. 

Verloskundige en verpleging enzo maak ik me geen zorgen over (er is een geboorteplan), alleen over mijn man die alleen aan zichzelf denkt en zich nooit aan zijn woord houdt. Maar ja, ik kan toch moeilijk zeggen "ik wil jou er niet bij hebben"...
Maride80 - schreef op 16-06 om 22:05
Ik heb mij alleen aan alles en iedereen geïrriteerd bij mijn 2e bevalling in het ziekenhuis (andere 2 waren thuisbevallingen en was ik erg lief vlgs manlief en Vlgs)

De zusters die door bleven vragen of ik echt geen pijnstilling wou
Het getik van de secondewijzer van de klok die boven het bed ging
De auto's die over de snelweg reden naast ziekenhuis
De typische ziekenhuisgeur
Het hysterische gekrijs van de vrouw die in de kamer naast mij aan het bevallen was (ze zal het echt wel zwaar hebben gehad maar op dat ogenblik irriteerde zij mij
Manlief die net chocomelk had gedronken (ohhh dat stonk letterlijk geschreeuwd "rot op uit mijn gezicht met je choco smoel!"
Manlief en Vk die me niet serieus namen toen ik zei dat ik het hoofdje voelde (en ja had gelijk, 4 min later onze dochter in mijn armen)

En zoals eerder geschreven, bij de thuisbevallingen was ik lief.
Wilde niet in manlief zn hand knijpen want dan zou ik hem pijn doen.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Irritaties tijdens de bevalling' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan