het wachtbankje ovulatie tot nod - Zwangerschapsforum

Poll: Wanneer begonnen voor een kindje?


1-6 mnd
6-12 mnd
12 mnd of langer


Raisa - schreef op 26-06 om 14:38
Jeetje zeg  sterkte Meis, wanneer gaan ze dat onderzoek doen?
@cat ik ben nu 4 weken en 3 dagen zwanger. Heel pril dus!
3473 antwoorden en 11044849x bekeken
lillyyy - schreef op 26-06 om 19:00
Hij moet nog een afspraak maken maar dit zal pas in september zijn.. Toch nog wel even dus. 

Heb je last van kwaaltjes?  
Miss*Dees* - schreef op 26-06 om 19:03
Lilly jeetje wat ontzettend heftig. Wat een klap moet dit zijn. Sterkte voor jullie. Hoe voelen jij en je vriend Nu?
Raisa - schreef op 26-06 om 19:04
Wat een eind nog... veel te lang spannend vervelend voor jullie!
Kwaaltjes, ja voel mijn lichaam werken, ben wat moe, duizelig en ben veel aan het boeren. Onrustige benen en snachts eruit om te plassen. (Normaal nooit wakker nu 2 a 3 keer per nacht)
lillyyy - schreef op 26-06 om 21:15
Vandaag bij het thuiskomen toch wel een dipje. Maar ja we moeten erin blijven geloven he! Nooit gedacht dat te moeten horen gewoon...

Raisa, niet zo leuke kwaaltjes maar zo weet je wel dat je lichaam goed aan het werk is voor dat kleintje in je buik!  
Ysabel - schreef op 26-06 om 21:36
Dubbel gepost, maar dan maak ik er maar mooi even gebruik van want de 20 weken echo was goed, geen open ruggetje of iets anders wat te zien kan zijn op een Echo!!
Ysabel - schreef op 26-06 om 21:37
Raisa gefeliciteerd wat een prachtig nieuws zeg!
Kwaaltjes horen erbij, als je nou je eerste afspraak hebt bijna verloskundige of gynaecoloog vraag dan even of ze je ijzer willen prikken(aangezien je duizelig bent)
faatje - schreef op 26-06 om 22:15
Hey dames als eerst Raisa gefeliciteerd meiske ben echt superblij voor je. Cat89 ik haal die testen al niet meer ben bang dat ze niet te vertrouwen zijn met wat ik voel. Ysabel fijn om te lezen dat alles goed is. Je bent op de helft. Lillyyy ik ben daar ook bang voor dat mijn man onvruchtbaar is. Ik heb voorzichtig een gesprek proberen te voeren met waarom het niet lukt en dat 1 van ons misschien onvruchtbaar zou kunnen zijn. Zijn weerwoord was nou als dat zo is dan is het zo ik ga niet door die medische molen niemand hoeft aan me te zitten. Nou dan ben je meteen klaar mee. Dus om heel eerlijk te zijn weet ik het ook ff niet meer. De arts heeft gezegd dat ze tijdens de echo niks verdachts of afwijkend konden zien. Hij acht de kans heel klein dat het aan mij ligt. Sorry dames voor het lange verhaal. 
Raisa - schreef op 26-06 om 22:41
@ysabel ik ga morgen contacten omtrent tekorten oa b12 en foliumzuur voordat ik zwanger was al. Ik heb een gastric bypass en daardoor krijg ik minder voedingsmiddelen binnen dan andere
En afhankelijk van die waardes gaan we verder kijken. Wellicht is alles in orde. 
@faatje thnx Meis! Het is nog onwerkelijk maar laat het allemaal op me af komen
@lillyyy er komen steeds meer kwaaltjes bij dus dat voelt wel goed  gek genoeg 
Ysabel - schreef op 26-06 om 23:42
Raisa , foliumzuur kan toch niet gemeten worden? Het beste is om foliumzuur te slikken voor je zwangerschap, maar waarschijnlijk is dat info die je allang weet
b12 kan het inderdaad ook zijn, goed dat je actie onderneemt! Het kan ook nog zijn dat ondanks dat jij minder voedingsstoffen op neemt in je lichaam dat je bloeddruk gewoon laag is. Mijn bloeddruk was bijvoorbeeld de vorige controle 50/100 wat wel laag is maar voor mijn zwangerschap was die altijd 68/120 (heel laag dus) en vandaag was mijn bloeddruk 50/110 ze staat telkens met haar ogen te knipperen als ik zeg dat ik niet echt duizelig ben! (uitzonderingen daar gelaten, is namelijk 5 keer gebeurd.)

Buiten je duizeligheid en alle andere vervelende kwaaltjes die je kan krijgen de eerste 16 weken. Geniet van elke dag hoe ellendig je je ook kan voelen als je misselijk word, de tijd gaat zo ontzettend snel en voor je het weet voel je die kleine bewegen en heb je opeens een buikje! Ik voelde de baby met 17 weken al terwijl mijn placenta voor ligt en nu beweegt zelfs mijn buik al. En nu ik typ is de baby lekker aan het trappen en doen hihi.

Faatje, pff wat zit jij in een moeilijke situatie als je man zo expliciet daarin is. Ik zou met het handen in het haar zitten. Ik denk dat je nu al helemaal niet meer enige controle voelt over deze situatie en dat als het (waarschijnlijke) probleem bij jou had gelegen je zelf actie had kunnen ondernemen. Zoals hormonen of iets anders. Ik vind het een hele nare situatie voor je maar ik vind je ongelofelijk sterk!
lillyyy - schreef op 26-06 om 22:45
Faatje wat jammer dat je vriend niet verder wil gaan.. Langs een kant begrijp ik het ook wel. Merk dat het bij een man gevoeliger ligt. Maar zo ben je wel zeker he. Ik zou je advies willen geven maar mijn vriend vond het geen probleem om de testen te ondergaan.. 
misschien wil hij het van een arts zelf horen? Of maakt dat niet veel verschil?
faatje - schreef op 26-06 om 22:48
Lillyy het is idd dat aantasten van je mannelijkheid. Hij wilt gwn niks met artsen te maken hebben. Dus de kans dat ik hem kan overhalen is klein hem kennende. 
cat89 - schreef op 27-06 om 11:26
Fijn ysabel! En jeetje lilly wat super moeilijk zeg. Dit wens je niemand en is wel echt moeilijk kan ik me voorstellen!
Faatje wil je man wel al kindjes? Is hij er helemaal klaar voor ? Voorzover dat kan bij n man? Haha
Die van mij wilde er voorheen ook niet veel van weten.laat staan onderzoeken etc. Maar hij is na aan het idee gewend te zijn en te weten dat ik het heel belangrijk vindt. Toch overstag gegaan..laatst zij hij zelfs..nu gaat het beginnen schat..we gaan ervoor. Bij hem is het pas enige tijd echt iets waar hij mee bezig is..door de onderzoeken. Daarvoor was alleen ik er zo erg mee bezig natuurlijk. Maar ook wij hebben wel die dips gehad hoor. Tis niet makkelijk allemaal.
Ik zou eens goed praten en aangeven dat het voor jou belangrijk is om te gaan onderzoeken of er iets is..als hij daar niet in mee kan ontneemt hij jou wens toch ook? Je staat er met zn 2 in en zal dit toch in overleg samen moeten doen. Echt lastig die mannen soms pfff. Hoop dat t goed komt in ieder geval! 
Beau. - schreef op 27-06 om 11:27
Ik meld me ook weer. Vorige week mijn ovu gehad, helaas niet elke dag geklust waardoor ik weinig hoop heb. Wel gister erg gespannen borsten en duidelijke aders op mn borsten. Moet als t goed is rond 6/7 juli ong worden. Kan ik dan nu al bovenstaande symptomen hebben? Vorige week dinsdag/woensdag positieve ovu testen gehad. 
Myra - schreef op 27-06 om 13:58
Ik weet sinds zondag dat ik zwanger ben van ons derde kindje. Hcg was wel nog maar 100.. zijn er nog die uitgerekend zijn voor maart 2018? 
faatje - schreef op 27-06 om 14:21
Gaat goed met de dames. Nog een zwangere erbij gefeliciteerd myra. Cat89 hij wilt wel kinderen is er gek op maar het idee dat iemand over zijn zaakje begint laat staan gaat onderzoeken is toch not done. Ik begrijp het vanuit zijn kant ook wel maar dan denk ik als het nou aan mij ligt zal een man dan net zo begripvol zijn zoals de vrouwen dat zijn? Mijn biologische klok tikt door en mocht ik ivf moet starten ofzo dat is ook een traject van een paar maanden. Zo ben je makkelijk een jaar verder. Moet alles ff een plekje geven. Het is zwaar al die tegenslagen. 
Raisa - schreef op 27-06 om 14:41
@myra ik ben (als alles goed gaat) 3 maart 2018 uitgerekend

@faatje snap beide kanten maar hoop toch dat jullie de onderzoeken kunnen doen. 
Myra - schreef op 27-06 om 15:51
Oei faatje, klinkt helemaal niet gemakkelijk...
Ik ben uitgerekend voor 6 maart. Ik heb al een dochtertje van 3 jaar (ook een maart kindje) en een dochtertje van 20 maanden.
Jammer genoeg zitten wij sinds zondag in het ziekenhuis met de oudste. Ze heeft een bacterie in haar keel en daarbovenop een abces. Ze heeft heel veel pijn en kan nog niet eten. Ze ligt aan de baxter. Wel dubbele gevoelens nu...
Raisa - schreef op 27-06 om 15:56
Jeetje Myra dat is niet niks! Sterkte 
Puck - schreef op 27-06 om 19:20
Hallo dames!
Ik ben net nieuw hier op dit forum en tijdens het snuffelen ben ik in dit topic beland. Ik heb gisteren mijn mirena laten verwijderen en begin dus nu pas aan dit ... ehh ... traject? avontuur? Ik weet nog niet zo goed hoe ik dit moet gaan noemen.
Wellicht dat ik nog eens hier op het wachtbankje kom zitten, maar voor nu wil ik gewoon iedereen even succes wensen.
lillyyy - schreef op 27-06 om 21:12
Myra proficiat met je zwangerschap! En hopelijk is je dochtertje snel beter!

Puck, welkom in dit groepje  Wil je al heel veel succes wensen! En dat het snel raak mag zijn natuurlijk! Is het voor jullie eerste kindje?
Puck - schreef op 27-06 om 21:53
Ja, het zou voor ons de eerste worden. Dank voor de succeswensen.
cat89 - schreef op 29-06 om 20:58
Welkom nieuwe dames! En puck spannend.. succes!

@faatje gelukkig. Maar eigenlijk hoeft hij alleen n potje in te leveren tocb.. kan vanuit huis en jij kan t wegbrengen binnen t uur..dan kan t in ieder geval onderzocht worden.. hopelijk gaat die dat snel inzien hebben jullie ook indd snel duidelijkheid en weetje wat je eraan kan doen.
We zijn alweer n half jaar verder sinds ik dit topic heb geopend... en van de vaste prik zijn er geloof ik nu maar 2 of 3 zwanger is zo weinig he? Besef ik me gewoon ff haha
Volgens mij heb ik vandaag pas mijn eisprong. Heb super veel last en de usual klachtjes.. dus die testen van vorige week van de kv gebruiken we maar niet meer! Al had ik dat na het verhaal van faatje al wel verwacht.
Ysabel - schreef op 30-06 om 00:00
Hey meiden, ik voel nu toch wel even heel erg de behoefte om ergens mijn ei kwijt te kunnen. Ik ben namelijk nogal verdrietig en een klein beetje van slag (dat zullen ook een klein beetje de hormonen zijn denk ik.) Maar goed. Mijn schoonmoeder hebben we geregeld aangesproken niet blind allemaal spullen te kopen voor ons. Ten eerste omdat we alleen spullen willen die wij leuk vinden en ten tweede omdat we dan met spullen zitten die we dubbel hebben. Elke keer zei ze "nee ik koop niks meer" gisteren waren we daar weer, ze had 20 boeken gekocht een rompertje en een trui in maat 80(!?) Daarbij kwam dat ze zelf nog 30 Disney boeken in de kast had en die daarbij had gezet. Ik bedacht me al hoe gaan we dit netjes maar wel duidelijk zeggen? Dus ik zou " joh misschien is het een handig idee als jij dit hier houd voor als de kleine een middag met ons hier is zodat we niet alles hoeven mee te slepen" ze reageerde goed en ik dacht dat daarmee de kous af was. Helaas kreeg ik een telefoontje van een vriendin van mij dat ze her geslacht wist... tja dat had haar moeder van mijn schoonmoeder gehoord.. hier had ik mij allang op voorbereid en ik was niet eens boos of verdrietig. Maar ik wilde haar wel graag bellen om te vragen hoe het nou precies zat,verhalen veranderen nou eenmaal. Dus ik belde met alle moed die ik in mij had onder het mom van "eerlijk zijn" na 20 sec kreeg ik een tirade en begin ze te schreeuwen, ze wilde geen Oma meer zijn op deze manier want ze had samen met haar dochter de hele ochtend lopen huilen omdat ik de spullen niet wilde hebben. Ik had dat geen eens gezegd! Maar al had ik dat wel gezegd wij hadden duidelijk afgesproken dat ze ons moest bellen als ze wat leuks zag. Ze ging op en 15 min later stond mijn buurvrouw aan de deur, mijn schoonmoeder had haar gebeld.. Dat gaat toch alle perke te buiten? Je hebt als moeder geen eens het fatsoen om terug te bellen en sorry te zeggen maar wel het lef een derde erbij te halen en voor mijn deur te planten en buiten dat niet eens zelf voor de deur staan om iets te zeggen? Ben ik nou gek? Ik weet het echt niet meer...
Raisa - schreef op 30-06 om 05:19
WoW Ysabel wat een situatie... ik schrik ervan! En dat ze dan de buurvrouw gaat bellen. Het is onvolwassen!
Wellicht nog eens samen met haar een gesprek aan gaan en uitleggen wat het met jou doet, waarom jullie willen dat ze stopt met kopen en dat je het super lief vind maar het gevoel hebt dat je overspoeld word. 
En als ze het dan nog niet wilt begrijpen, dan vrees ik dat je je best hebt gedaan.. hoe denkt je partner hierover?
Smiley - schreef op 30-06 om 09:08
Wauw,, en k dacht dat k een lastige schoonmoeder had die zoveel der eigen gang ging! Idd proberen duidelijk het nog een keer te zeggen. Hopelijk komen jullie eruit! Succes meis
faatje - schreef op 30-06 om 09:16
Ysabel weet je wat je moet doen? Zeg maar dat ze in haar huis maar een kamertje moet inrichten voor haar kleinkind voor wanneer ze mag oppassen. Dat jij de ruimte er niet voor hebt. En waarom belt ze de buurvrouw? Lkkr volwassen allemaal hebje echt nodig dit. Anders laat je haar zoon maar eens goed met haar praten. 
Ysabel - schreef op 30-06 om 10:16
Raisa, dit gedoe speelt al meer als 3 jaar. Ze kan zelfs boos worden als ze vind dat ik het huishouden niet goed doet. Ze vind het raar dat mijn vriend zijn eigen shirts even strijkt omdat ik daar echt een hekel aan heb. Ze zei twee jaar geleden "en hoe moet dat dan als jullie een kindje hebben, moet hij dan ook alles strijken?"
Ik ben al 3 jaar bezig elke strijdbijl te begraven, uit te praten en weer verder te gaan. Deze 20 weken heb ik geen eens echt kunnen genieten van de zwangerschap omdat er altijd wel iets is ... mijn vriend is ook radeloos en zegt zelfs dat als het zo door gaat er gewoon geen contact meer is. En dat vind ik een heftige uitspraak, maar stiekem toch geruststellend.

Smiley, oh jeej nou zet je maar schap hoor als het over kinderen/kleinkinderen gaat. Hier voelt het alsof ik het kind moet baren en het vervolgens aan haar moet overhandigen.

Faatje, dat is een hele goede tip die ik dus eergisteren ook daadwerkelijk heb uitgevoerd. Maar buiten dat ze goed reageerde ben ik nu een prinses, iemand uit de hoogte en nog veel meer pijnlijke dingen die absoluut niet kloppen. Ze heeft buiten dat ze onze buurvrouw heeft gebeld (snap sowieso niet waarom ze daar opeens zoveel contact mee heeft, ja naja eigenlijk wel want die buurvrouw heeft gezegd dat ze mij wel als schoondochter wilde. Dus dit is gewoon expres willen stoken.) Maar de hele familie is op de hoogte en iedereen is ontzettend boos.
Smiley - schreef op 30-06 om 10:22
Ysabel, bij ons viel t uiteindelijk mee! Begin kwam ze vaak langs. Maar gaandeweg heeft ze haar plek leren kennen wat dat betreft! Gelukkig! We hebben al een kleine dus dat scheelt. Ze reageert er nu ook veel rustiger op! Maar als k t zo lees is het veel minder heftig voor ons.
Gelukkig staat je vriend wel achter jou en jullie gezinnetje straks! Dat doet iig goed. Sterkte ermee!
faatje - schreef op 30-06 om 10:23
Ysabel ik zou maar eens ff je schoonmoeder uit je hoofd zetten en genieten van je kleine wonder. Schoonmoeders zien schoondochter als bedreiging waarom weet ik niet. Ze willen toch dat hun zoon gelukkig wordt? Laat het voor wat het is en laat je vriend het maar oplossen. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'het wachtbankje ovulatie tot nod' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan