het wachtbankje ovulatie tot nod - Zwangerschapsforum

Poll: Wanneer begonnen voor een kindje?


1-6 mnd
6-12 mnd
12 mnd of langer


San92 - schreef op 09-01 om 20:39
Hoi dames,

Ik ben nieuw op dit forum maar wij zijn sinds december 2017 begonnen met het klussen voor een eerste kindje! Ik ben nog helemaal nieuw in de zwangerschapswereld en wil heel graag met anderen ervaringen uitdelen (van eisprong tot NOD) omdat mensen in mijn omgeving hier nog totaal niet mee bezig zijn 

Sinds ik gestopt ben met de pil (december 2016) altijd een hele regelmatige cyclus gehad van 28 dagen. Afgelopen maand had ik mijn ongesteldheid twee dagen eerder. Mijn ongesteldheid begon op 19 december en op 27 december heb ik een positieve ovulatietest gehad, wat voor mij heel vroeg is! Ik ben door blijven testen met de ovulatietesten van CB en kreeg op 1 januari weer een positieve test! Zo bijzonder, ik begreep er niks van en de huisarts vertelde mij dat ik 1 januari aan moest houden. Uiteraard flink geklust in de dagen tussen 24 december en 2 januari. 

Nu heb ik een paar dagen na mijn eisprong wat krampjes gevoeld onderin mijn buik en voelde ik mij behoorlijk 'opgezet', deze klachten zijn momenteel weg. Ik kreeg gisteren echter enorme pijn in mijn borsten, ook als ik even op de bank plofte deed het pijn. Deze klachten zijn vandaag ook eveneens als goed verdwenen! Daarnaast heb ik wel last van witte afscheiding, sorry om dit zo met jullie te delen maar het is niet slijmerig maar meer een beetje cremig? (ik denk dat ik gek word omdat ik ieder symptoom aanzie voor een eventuele zwangerschap) wel heb ik elke avond onwijs gloeiende wangen. 
Vandaag getest (ik weet dat het nog te vroeg is, maar kon het niet laten) ik zit nu op 8 DPO maar mijn sensitest was negatief. 

Sorry dat mijn verhaal zo lang is, maar heeft iemand van jullie hier ervaring mee? En wat was toen de uitslag? Ik moet trouwens 15 januari ongesteld worden. 
3473 antwoorden en 10941634x bekeken
Ijsje123 - schreef op 11-01 om 11:03
Hi san92 welkom!

Leuk!
Afgelopen maand heb ik ongeveer de zelfde symptonen gehad maar bij mij is het niets geworden. Maar eey elk lichaam is anders!  Het lange verhaal maakt niet uit hoor!(zelf heb ik er ook een handje van om een ellelang verhaal neer te zetten haha).
Spannend hoor dalijk 15 jan.
Ik zal met je meeduimen ^^

faatje - schreef op 11-01 om 15:01
 Week 1. Rust veel, drink veel water, hou je onderbuik warm, gebruik maandverband maar geen tampons, neem co-enzym Q10 en doe acupunctuur voor bloedcirculatie, neem vitamine A, E, selenium en bioflavanoïden voor opbouw van baarmoederslijmvlies, vermijd intensief sporten maar doe yoga of meditatie.
Week 2. Neem vitamine B voor vrijkomen van eicel, zink voor celdeling, vitamine A, magnesium en selenium voor eicelproductie, sport veel (mag intensief), doe acupunctuur rond eisprong, visualiseer wat er in je lichaam gebeurt, vrij vaak, wind elkaar op (meer zaadcellen), blijf na vrijen 30 minuten liggen en ga pas daarna naar toilet.
Week 3. Luteale fase moet minstens 9 dagen duren voor innesteling. Neem zink, Vitamine A en C voor progesteronproductie, sport regelmatig maar niet te intensief, doe acupunctuur 6-8 dagen na eisprong, visualiseer wat er in je gebeurt, sta toe om in jezelf te keren (in deze fase dromen vrouwen vaak levendig). Eén week na eisprong is licht bloedverlies mogelijk omdat de embryo dan aansluit om de bloedbaan van de moeder).
Week 4. Embryo bereikt 4-5 dagen na eisprong de baarmoeder, innesteling gebeurt op dag 7-10. Eet vooral vetzuren, vitamine B6 en E, zink en magnesium, eet veel warm voedsel, drink 2 liter water per dag op kamertemperatuur, sport niet te intensief, hou een kruik tegen je buik voor verwarming, doe ademhalingstechnieken, verwen jezelf, geloof dat je zwanger bent, maar denk er niet te veel aan. Richt je aandacht op andere zaken.  

Dit kwam ik tegen op een site. Moeite waard om het te proberen. 
San92 - schreef op 11-01 om 15:59
Hoi Ilsje123! 

Bedankt voor je lieve berichtje, ik zit momenteel op 10 dpo. Vanochtend getest maar helaas nog niks geconstateerd! We zullen moeten wachten nog tot de 15e. Mijn gevoel zegt dat ik niet zwanger ben, raar toch? Ik heb namelijk helemaal geen klachten meer... Waar zit jij momenteel in je cyclus? 

@Faatje, bedankt voor de tips! 
Betty (Gast) - schreef op 11-01 om 16:02
Welkom San in de wereld van de zwangerschapswens. Wij gaan ronde 9 in al 8x (+9keer van onze 1e) mee gemaakt wat jij nu mee maakt. Ontzettend spannend die laatste 2 weken van de cyclus he. Ik heb ook wel een paar keer op dag 8 getest, maar dat heeft toch niet zo veel zin. Vanaf dag 10 zou evt. Kunnnen met een vroege test als je niet meer kunt wachten, maar dan zegt een negatieve test ook nog niks hoor. Een tip als je vaak test en het wat langer duurt: op 2besure hebben ze goedkope dipsticks, goedkoper dan de kv 2 voor 5. 

Ik had verwacht dat ik na een vroege mk toch wel iets meer zou bloeden, maar nee, slechts 2 dagen. Wel normaal qua hoeveelheid en kleur bloed, maar niet lang. Opzich niet zo erg natuurlijk, maar stom genoeg maakt het me toch wat onzeker en dus toch maar weer getest. Nu met een kv 2 voor 5euro maar helemaal blanco, dus nu de mindset echt weer naar de volgende ronde. Slijm en ovutesten dan maar weer in de gaten houden. Opzich moeten we wel iets goed doen, anders krijgen we helemaal geen streepje. Maar nu een echte plakker graag! 

Jouw stuk hou ik in mn achterhoofd faatje. Ik ben aan de miltivitamines, maar ik kan wel meer aan mn vochthuishouding doen, wie weet helpt dat. 
Ikke88 - schreef op 11-01 om 16:37
Wauw faatje, mooi schema. 
daar kan ieder die wil wel wat uithalen voor zichzelf.
Ik las hier inderdaad dat iemand een kruik had gebruikt om de bevruchting?/innesteling? Te bevorderen.
faatje - schreef op 11-01 om 17:07
Het zou best kunnen want mijn ijzergehalte is altijd heeel laag. Ben begonnen met die vitamine en wie weet. Baat het niet schaad het niet toch dames!!!!
Ijsje123 - schreef op 11-01 om 17:42
Hi san!

Ik ben net op mn 3e dag menstruatie, gewoon lekker rustig tempo verder ga me niet meer zo focussen gebeurt het is het super welkom en leuk. Is het niet zo jammer dan. Zijn nog maar 6 maandjes bezit en duurt gemiddeld  een jaar dus komt wel goed.
Ikke88 - schreef op 13-01 om 23:16
Hier 6dpo. Of m'n mind past zich aan op het lijstje van faatje en m'n zoekresultaten van Google, of ik voel toch echt af en toe soort menstruatie pijn. Deze zou rond dag 4-5 kunnen zijn doordat de embryo de baarmoeder bereikt. 

Voel wel meer rust erover. Lukt het deze maand niet, dan misschien volgende maand. Ondertussen kunnen we ons focussen op de levering van onze nieuwe keuken binnenkort!
cat89 - schreef op 14-01 om 10:47
Spannend weer lieve dames.. ik volg weer mee in de hoop op mooi nieuws. 
ff terugkomend op betty..een positieve test op 8/9 dpo kan wel degelijk... ik ben t bewijs hihi ( wel licht maar best duidelijk..zie profiel) ik ben zwanger geworden via het ziekenhuis dus weet precies de dag van de bevruchting. Ieder lijf is natuurlijk anders de een heeft sneller een innesteling dan de ander..ik bijv op dag 5 al dus 3 dagen later was mijn test al posi Tis alleen wel heeeel pril dan en kan vaak nog misgaan..maar loopt de test mooi op dan is dat natuurlijk goed. 
Granaatappelsap zou innesteling ook bevorderen... ik dronk het wel de laatste ronde. Ik duim zoooo hard mee! Komt er iemand eindelijk weer aanschuiven bij mij? 
Muis - schreef op 14-01 om 11:02
Zal ik eens gaan zoeken naar granaatappelsap,slik nu ook extra vitamine B12 naast foliumzuur met D3.

cat89 - schreef op 14-01 om 11:08
@ikke dat had ik ook op 6dpo ms klachteb.
Ik heb mijn eerste tekenen per dag in de app bijgehouden.. na 3 jaar en ontelbare keren dit bijhouden had ik wel het vermoeden dat het toch net anders was dan al die keren hoor durfde alleen niet te denken dat ik eindelijk zwanger was. Dus vertrouw op je gevoel en lichaam. Miss leuk voor de dames die het willen weten! Dpo 5 haha toen wist ik t achteraf al hihi... had btw op 6 dpo innesteling aan temp te zien.

5 dpo Temp vandaag 37.1 Vieze bugles lucht en zware irritatie om chips eten mike brrrr agressie gevoel
6 dpo lage rugpijn ms achtig nu al? Temp gedaald Buikkrampjes steekjes Borsten opvallend gevoelig...36.9 temp
7dpo temp opeens 37.4 nog nooit zo de hoogte in gegaan! Opvallend
8 dpo Ovulatieachtige pijn. Even last van maagzuur Moe.. temp 37.15. Vanaf vandaag super droog geen afscheiding...Beetje zalmkleurige(bloed?) afsch.gehad Daarna extreem droog valt op.Test ochtend niets smiddags na werk opeens duidelijke streep!!! Savonds herhaald streep kwam pas duidelijk na 30 min! Zou het?
9 dpo kruidvat 2v5 duidelijk streepje rond 5 min!
10 dpo direct een streep
12 dpo zwangerschap in zkh bevestigd hcg al 184.5!!!
13 dpo clearblue 2-3 wkn 
Ikke88 - schreef op 14-01 om 13:47
Fijn om te lezen cat! Volgende week weet ik meer  
faatje - schreef op 14-01 om 18:10
Cat89 lees dat men juist veel last heeft van afscheiding. Mijn vruchtbare dagen zijn begonnen(volgens app). Heb ook kleverige slijm alleen geen positieve ovutesten. 
cat89 - schreef op 14-01 om 19:38
Klopt maar bij mij was dat niet en een van de opvallende dingen die anders was die ronde
Heb het wel bij meer zwangere dames gehoord hoor. Dart het precies andersom was de ronde dat ze zwanger bleken
Succes weer! 
Ezkimo - schreef op 14-01 om 21:50
Cat89, bij mij was het inderdaad ook andersom. Normaal meer afscheiding voor de menstruatie. Maar bij zwangerschap kurkdroog, kwam wel terug een week na positieve test .
San92 - schreef op 15-01 om 15:07
Vandaag is het de 15e, officieel zou ik volgens mijn app vandaag ongesteld moeten worden. Ik voel wel wat klachten (maar dan ook echt menstruatie klachten). Ik ben het nog niet, maar ben ook zeker niet zwanger (tenminste dat denk ik niet) ik heb namelijk gisterochtend een test gedaan en die was negatief! 

Ik heb samen met mijn man besloten dat wij in ronde 2 niet meer vroegtijdig gaan testen, ik wacht liever tot mijn NOD. heb namelijk echt gemerkt dat ik er door in de stress schiet. 

@Cat89 van harte gefeliciteerd! mag ik vragen hoe jij je temperatuur op meet? Begon je vanaf je eerste menstruatiedag? Ik ben er nog niet helemaal bekend mee, heb in ronde 1 ovulatietesten gebruikt maar daar word ik zo gek van... heb namelijk 2x een positieve ovulatietest gehad. 
Hoe kan je aan je temperatuur weten dat je een eisprong hebt of eventueel zwanger bent? 
Mama van 5 - schreef op 15-01 om 16:21
Ik reageer niet vaak maar lees vaak mee
Spannend weer voor een aantal...succes allemaal. 
Hier zaterdag nod....vorige maand geeft mijn lichaam me echt voor de gek gehouden. Nu weer vervelende klachten wel andere naar toch. Al 3 dagen misselijk en zere borsten. Afwachten naar weer 
San92 - schreef op 16-01 om 13:56
Helaas vandaag ongesteld geworden! Op naar ronde 2. 
cat89 - schreef op 16-01 om 19:44
Ezkimo had ik idd ook week erna begon het weer.

San elke ochtend rectaal meten op hetzelfde tijdstip en die hield ik bij in mamaapps. Tip wat apps betreft! Mijn normale temp was altijd rond 36.5 en na eisprong schiet die dan altijd richting 37 maarrr je ziet dus pas achteraf dat je eisprong is geweest! Ovulatie testen van action gebruikte ik..en dan checkte ik mijn baarmoederslijm als dat echt slijm is google voor details haha... dan zit je in je vruchtbare dagen of komen die eraan. Dan zul je in 1 week en posi ovutest hebben meestal. Du s combi ovutest...slijm...temp om achteraf zeker te weten dat ei is gesprongen. En vooral n goede tip door blijven klussen na je ei! Veel stoppen te snel met sex! Echt om de dag 2 wkn dan weet je zeker dat je het niet mist! 
faatje - schreef op 17-01 om 14:37
Heb net een knaller van een ovulatietest gehad dus vanavond en morgen ffkes offline. Alhoewel ik overal lees om de dag te klussen. 
cat89 - schreef op 17-01 om 18:41
Wij hadden 1.5 week om de dag en na injectie pregnyl 3 dagen achter elkaar geklust! Maar vooral tot zondag doorgaan hoor faatje! Nu positief betekend pas een eisprong over 24-48 uur! Succes!!! Woehoeee 
faatje - schreef op 19-01 om 16:09
2 dagen lang een knaller van een ovutest. Vanochtend is ie pas lichter geworden.  Nooit eerder meegemaakt. Normaal 1 dag dan word ie lichter. Nou ben benieuwd. 
cat89 - schreef op 20-01 om 22:20
Its a girl  
Tenminste volgens de gyneacoloog! Gisteren 12 wkn echo gehad. 
Alles was verder goed.  Ook de nekplooi en alle orgaantjes etc! Helemaal happy .. 12 weken grens eindelijk voorbij !
Muis - schreef op 20-01 om 22:41
Leuk cat89! Kunnen ze dat zo vroeg al zien?
Ikke88 - schreef op 20-01 om 23:05
Cat geniet ervan! Lekker meisjes dingen shoppen!
Ijsje123 - schreef op 20-01 om 23:50
Super leuk cat!!!!! Helemaal genieten ^^
faatje - schreef op 21-01 om 09:11
Cat89 gefeliciteerd en nu lekker los gaan in het roze. Geniet er lekker van het is je gegund. 
cat89 - schreef op 21-01 om 10:17
Thnx ladys!! Ja gynaecoloog zei 80 % ze heeft het ook weleens fout gehad mja moet gek lopen.  100% weten weer het volgende week bij de uitslag van de nipt
Ijsje123 - schreef op 21-01 om 11:20
Oei alvast sorry voor de info...

Het klussen is super gevoelig eigelijk niet eens fijn.. aan natheid ligt het niet. Heb dit echt nog nooit gehad. Wat is dit

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'het wachtbankje ovulatie tot nod' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan