Groot gezin - Zwangerschapsforum

spirit - schreef op 27-12 om 19:07
haayy,

Mensen hier met een groot gezin? 4/5/6/7 kinderen. 
Hoe doen jullie dat met kamers?
Hoelang zitten er tussen de leeftijden?
Heb je meerlingen?
Zou je nog een kindje willen?
Nog goede tips voor een groot gezin?

Let me now
67 antwoorden en 22214884x bekeken
Ijsje123 - schreef op 27-12 om 20:57
Hi! Graag vertel ik iets vanaf de andere kant. Ik kom uit een groot gezin (5 kinderen) waarvan 2 uit een eerder huwlijk dus ouder zijn en 3 jonkies.

Het enige wat mijn ervaring was, was dat er maar vanuit gegaan werd dat wij(de oudere) altijd maar konden oppassen... ookal hadden we plannen en ook kenbaar gemaakt dan kon dit vaak last minut niet doorgaan doordat 1 van de 2 moest oppassen... ben toch wel een paar "vrienden" hierdoor kwijtgeraakt.

Om dit soort situaties te voorkomen kan je het natuurlijk altijd betijds(minimaal 2 dagen van te voren) aangeven. Zodat de oudere kinderen ook gewoon leuke dingen kunnen doen met vrienden.  dat was wel een dingetje waar wij tegen aan liepen (2 oudere).
Verder vond ik het wel heel leuk om me zusjes bewust mee te maken. Ik was 14 volgens mij toen de 1e(2e leg) geboren werd. 

Zolang je hier rekening mee kan houden zullen de grotere kinderen heeeeeeel blij zijn haha.
spirit - schreef op 27-12 om 21:18
Tussen mijn kinderen zit niet heel veel jaar (niet 14 in ieder geval) 
Tweeling van 6 jaar oud.
3 jaar oud
Drieling van 13 maanden
Nu 22e week zwanger.

Met oppassen hebben hun nu nog geen zorgen voor (ik ben nu 30 misschien komt er over een jaar of 9 nog een kindje?) als dat zo is zal ik daar zeker aan denken! Dankjewel. 
Ijsje123 - schreef op 27-12 om 23:10
Oh wauw wat een bijzondere zwangerschappen! 

Hihi bedoelde het niet kwaad^^.

Lekker gezellig druk dus.hoeveel meisjes en jongetjes hebben jullie samen?
spirit - schreef op 27-12 om 23:29
Jaa zeker bijzondere zwangerschappen. Bij de drieling dachten ze dat het er eentje was maar doordat mijn buik zo groot was gingen ze toch nog maar een keertje kijken en zagen ze nog een armpje. De verloskundige vertelde me dat ik een gehandicapt kindje kreeg. Een dag voor ik beviel belden ze me op dat ze toch nog een echo wouden maken. Nu kwam er uit dat het toch echt een tweeling werd. Ik moest opgewekt worden omdat ze al te lang zaten voor een tweeling. Tijdens de bevalling waren het er niet 1 niet 2 maar wel 3. Jaa dat was wel even schrikken op het begin. 
De tweeling zijn een jongen en een meisje: Raaf & Fara (6 jaar)
Jongen: Cahil (3 jaar)
Meisjes: Wieke, Denne & bauke
Nu zwanger maar het geslacht is nog onbekend. Ik hoop zelf stiekem op een jongentje omdat we al 4 meisjes hebben en maar 2 jongentjes. Mijn man heeft al 1 kind van zijn ex maar ze mag pas van haar  moeder naar hun vader als ze 15 jaar oud is. Ik heb haar zelf nog nooit gezien en mijn man ook al 10 jaar niet (ze is nu 12 jaar oud).
Ijsje123 - schreef op 27-12 om 23:45
Wauw hahahaha suprise suprise! Leuke namen!

Dat is wel echt erg, arme man zeg! Al 10 naar z'n eigen dochter moeten missen . Waarschijnlijk weet dochterlief ook niet beter .

spirit - schreef op 27-12 om 23:53
Dankjewel! We zoeken nog een naam voor ons nieuwe kindje (ik heb een forum gemaakt daarover) 

Ja echt sneu. Ik hoop voor mijn man dat zijn ex zich eerder bedenkt, lijkt me verschrikkelijk mijn kinderen niet meer te mogen zien
Hartje - schreef op 28-12 om 09:01
Ik kom uit een gezin van 9, reuze gezellig! Ik denk dat doordat jij ze zo snel op elkaar hebt door de meerlingen, je kinderen er minder last van hebben. M'n oudste broer scheelt 18 jaar met mij, die ken ik dus niet zo goed. Dat hebben ze bij jou minder. Als jongste hobbelde ik overal achteraan, ook wel eens niet goed voor m'n ontwikkeling (in m'n tekenschrift van groep 2 teken ik allemaal vechtspelletjes omdat m'n broers die deden en dat stoer was. Achteraf past dat niet bij wie ik ben). Maar ik weet zeker dat elke ouder 100% z'n best doet voor elk kind, maak je er niet te druk over en doe je ding zou ik zeggen 
Ijsje123 - schreef op 28-12 om 10:00
Oeh jongens naam ; Finn  vind ik zoooo gaaf alleen mn partner niet hahahaha
Roos94 - schreef op 18-01 om 22:38
Wauuww een groot gezin, ik vind het geweldig.
Mijn man komt uit een gezin van 8 kinderen. Ik zelf heb alleen een tweelingzus en een broer die is overleden.
Ons lijkt het ook geweldig om een groot gezin te krijgen. We zijn al op weg.
Hebben nu 2 jongens en de 3de is op komst.
spirit - schreef op 18-01 om 22:50
Wat leuk! Hoeveel kinderen zouden jullie willen dan? Xx
Roos94 - schreef op 19-01 om 12:28
Spirit, 4 of 6.
5 vind ik zo'n raar getal en als je dan naar een pretpark of iets gaat is er altijd 1 alleen. 
Jullie krijgen de 7de toch, als ik goed terug gelezen heb. Hoeveel zou je er willen? 
spirit - schreef op 19-01 om 18:01
Wij hebben 6 januari de 7e gekregen. Mijn man heft nog een oudere dochter waar hij geen contact mee heeft/mag. Soms zie je van die programma’s met mensen mrt 16 kinderen. Veel mensen maken bij ons ook de grap dat wij over een paar jaar met zo een programma mee kunnen doen. Nou zoveel willen wij er dus echt niet best zielig dat doe vader niet eens weten wanneer hun eigen kinderen jarig zijn, die kinderen slaan elkaar ook maar te pas en te onpas. We zitten er nu niet aan te denken om nog een kindje te krijgen omdat we 3 meiden van 13 maanden hebben en een zoontje in de couveuse maar in de toekomst zouden we er nog wel 1 willen misschien
Roos94 - schreef op 19-01 om 19:02
Echt super leuk! Het brengt een hoop gezelligheid mee. 
Wij hebben geen televisie, dus dat programma ken ik niet. 
Wat naar voor je man dat hij geen contact heeft met zijn dochter. 
Nee dat snap ik ja, hoe veel te vroeg is het jongetje geboren? 
spirit - schreef op 19-01 om 19:06
Mees is met 23 weken al geboren
Roos94 - schreef op 19-01 om 20:53
Oehh, dat is wel heel vroeg ja. 
Sterkte! 
Ijsje123 - schreef op 06-02 om 07:23
Spirit! Hoe is het nu met mees? Dn vooral hoe is met jullie? ?
Marije - schreef op 11-05 om 12:15
Hoi.

Wíj zijn een samengesteld gezin met 4 kinderen. 3 meiden 2x 10 en 15 jaar en 1 jongen 7.

De meiden delen samen en kamer en mijn zoon heeft zijn eigen kamer als de oudste komt dan slaap ze bij mijn zoon. Die 2 zijn 2 handen op 1 buik.

We zijn nu bezig voor ons 3de kindje samen totaal nr 5. Eerst dacht ik oohh nr5 maar als ik zie hoe ons gezin nu draait is het echt geweldig. Ben zo trots op onze kinderen.

We zijn wel opzoek naar een nieuwe woning zodat de oudste toch en eigen kamer heeft.

Zijn er nog meer samengestelde gezinnen?
spirit - schreef op 12-05 om 01:10
Niet helemaal “samengesteld”
Mijn man heeft een dochter van 13 die hij 11 jaar van der leven niet heeft gezien. Sinds kort is ze om het weekend bij ons. Samen hebben we 7 kindjes:
Raaf+ Fara (6)
Cahil (bijna 4)
Wieke+Denne+Bauke (1)
Mees (5 maanden)
Nu “totaal niet gepland” weer zwanger...
Roos94 - schreef op 12-05 om 13:58
Wel ontzettend leuk! Gefeliciteerd! Hoop dat je er toch van kunt genieten.

Ik geniet enorm van mijn ongeplande zwangerschap. Ben er inmiddels echt helemaal aan gewend. En de kinderen ook. 
AH (Gast) - schreef op 13-05 om 23:35
Ik kom zelf uit een groot gezin van zes kinderen, waar van de middelste twee een tweeling is (ik en mijn broer). Ik heb het altijd alleen maar als heel positief ervaren. We zijn heel zelfstandig allemaal en hebben al vroeg geleerd aan te passen en rekening te houden met anderen. Vooral nu op deze leeftijd brengt het heel veel gezelligheid en liefde met zich mee. In januari is ons eerste nichtje geboren en ik ben zelf inmiddels 21 weken zwanger. Een nieuwe generatie kondigt zich aan
AH (Gast) - schreef op 13-05 om 23:38
Wij hadden trouwens op jonge leeftijd allemaal gedeelde kamers maar toen we ouder werden hebben mijn ouders een huis gebouwd dat geschikt was voor een groot gezin, waar iedereen ook een eigen kamer kreeg. Het allereerste wat we bijvoorbeeld tegen kwamen in de bijkeuken, was een douche. Dus iedereen kon altijd schoon het huis in haha
Tooby - schreef op 14-05 om 00:01
Ik wil wel veel kinderen, zeker zo'n 5-6, misschien zelfs meer maar dat is aan God. Ook wordt het lastig met wonen, tenzij ze oké zijn met op dezelfde kamer slapen tot ze het huis uit gaan, maar op het moment maar 2 grotere slaapkamers en 1 kleintje. Kopen is geen optie.

Eerst maar zien of we wel een eerste kindje aankunnen hahaha
spirit - schreef op 15-05 om 00:38
Wij hebben 3 grote slaapkamers en 2 kleine Verdeling:
Slaapkamer 1. (Mijn man en ik)
Slaapkamer 2. Oudste 2 (tweeling J/M 6 jaar)
Slaapkamer 3. Drieling ( 3 meiden 1,5)
Slaapkamer 4 (klein) cahil (J 3 jaar
Slaapkamer 5 (klein) Mees ( J (6 januari geboren) nieuwe baby (december pas)
Als mijn man zijn oudste dochter komt slapen (12 jaar) slaapt die bij De tweeling. Dit vind ze zelf leuk!
Florien - schreef op 26-06 om 14:41
Wat gaaf, al die grote gezinnen (en wensen voor een groot gezin)! Het trekt mij ook altijd wel aan als ik de verhalen hoor, ik heb zelf nog geen kindjes maar mijn man en ik beginnen binnenkort voor de eerste. Ik ben ook wel benieuwd naar de verdeling; hoeveel kamers heb je dan en tot wanneer kunnen kindjes bij elkaar op de kamer? En wat mij ook altijd bezig houdt is, hoe betaal je al die kinderen? Haha! Iedereen zegt altijd dat het zo duur is, kinderen. Hoe staan jullie hier tegenover en hoeveel werken jullie bijvoorbeeld? Want ik kan me voorstellen dat de kosten van boodschappen en de opvang wel flink oplopen met zo'n groot gezin..  
Tooby - schreef op 26-06 om 16:29
Je krijgt per kind ook kinderbijslag, kindgebondenbudget en als je werkt krijg je ook kindopvang toeslag. Het enige waar ik me dan meer zorgen om maak met meer kinderen, zijn de schoolkosten uiteindelijk voor het mbo of hbo, je wilt ze toch een hoop kunnen geven.
Maandelijks zouden we er wel uit moeten komen, zelfs als we het doen van 1 uitkering.

Met kamers zouden we 2 slaapkamers voor kinderen hebben (we hebben nu 3 slaapkamers, vandaar) meisjes op de ene, jongens op de andere. Dat kan gewoon totdat ze uit huis gaan of totdat wij verhuizen naar een huis met meer (of grotere) kamers.

Als je kijkt naar wat boodschappen ongeveer kost, voor 1 volwassene zou je met 25 euro per week toe moeten komen (voor de fanatieke budget shoppers, zoals ik) en voor 2 volwassene en 1 kind houden ze dat op 70 euro per week. In het begin is het; hoe méér, hoe goedkoper per persoon, want een grote zak aardappels is goedkoper dan een klein zakje voor 1 of 2 personen (zo ook met vlees, groente in de aanbieding, grootverpakkingen etc).
De kinderbijslag is geloof ik rond de 200 euro per 3 maanden per kind (dus 65 euro pm per kind). Wij zouden 90 euro per maand aan kindgebondenbudget krijgen, dit is voor het eerste kind, het tweede, derde etc. is niet nóg eens 90 euro, maar gaat wel iets omhoog. 

Dus met die informatie hebben wij minimaal 65 euro per kind per maand en minimaal 90 euro per maand extra. Dit is dus zonder ons eigen inkomen meegerekend, echt enkel wat je krijgt van de overheid. 
Bij het nibud kun je zien hoeveel euro een kind ongeveer weg eet en drinkt per dag, maar laten we voor het gemak gewoon even 20 euro per week aanhouden, dat wilt zeggen dat je zelf 15 euro moet bijleggen voor het eten en drinken per kind.

De rest wat je moet bijleggen aan kleding, speelgoed, schoolspullen, school etc dat zou je dus moeten bijleggen van je eigen inkomen/spaargeld en dat is gewoon heel verschillend. Ik ben wel zo dat ik een hele hoop tweedehands ga halen en daarna kan je die kleding natuurlijk weer doorgeven aan je volgende kind. Het eerste kind is met spulletjes altijd het duurste, maar je kan het altijd zelf zo duur maken als je zelf wilt (en kunt).

Lekkere lange tekst haha, hopelijk is het een beetje duidelijk.
Marije - schreef op 27-06 om 09:37
Kinderen kosten geld dat is gewoon zo. Het zijn vaak de onverwachte dingen.

Maar kindgebonden budget krijg je tot een bepaalde inkomen. Kinderopvangtoeslag gaat ook op inkomsten hou daar rekening mee.
Om de 3 maanden krijg je kinderbijslag. Dat is aangepast op hoeveel kinderen je heb. Reken je niet rijk met dat geld. Het zijn allemaal extra's die het makkelijker maken als je er recht op heb. Wij krijgen het niet kan daardoor niet zeggen hoeveel het is.

Kinderen hebben is een verrijking aan je leven. De 20 extra grijze haren moet je voor lief nemen hahaha
Tooby - schreef op 27-06 om 11:14
Haha nee tuurlijk is het geen vetpot, maar als je een laag inkomen hebt, dan moet je maandelijks ermee rondkomen voor je kinderen, totdat ze ongeveer 1 jaar zijn.
Elk jaar wordt het een stukje duurder haha maar het lijkt het mij inderdaad ook totaal waard.
Maar eerst maar eens zien of erwel een eerste kindje komt, want een groot gezin klinkt leuk maar helaas hebben we ook dat niet voor het zeggen
Florien - schreef op 27-06 om 11:54
Helemaal waar! En komt tijd, komt raad. Heel erg bedankt voor jullie uitleg
Marije - schreef op 27-06 om 13:15
Komt goed Tooby. Het is jullie allemaal gegund

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Groot gezin' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan