Laatste 10 weken aftelforum - Zwangerschapsforum

Poll: Verwacht je een jongen of een meisje?


Jongen
Meisje


orchidea - schreef op 12-06 om 09:13
IHoi allen!

Ik had op een ander forum ook zo’n soort forum gezien en het leek mij wel leuk om met “lotgenoten” over de laatste loodjes van de zwangerschap, de bevalling en de bijkomende klachtjes te kletsen! 

Ook lijkt het mij leuk om verschillende contacten op te bouwen, en elkaar tot de laatste baby’s geboren zijn een steuntje in de rug te kunnen geven.

Ik ben momenteel 29 weken en 4 dagen zwanger van mijn eerste kindje, bijna de laatste tien weken in zicht. Inmiddels merk ik dat het allemaal steeds echter word, het gesprek met de kraamzorg, het bevalplan. Ook merk ik aan mijn lichaam dat het steeds zwaarder word en dat is soms wel enorm frustrerend. Maar het leukste van de laatste 10 weken vind ik dat ik mijn dochtertje over een tijdje eindelijk kan bewonderen! 
593 antwoorden en 3720237x bekeken
Snowflake (Gast) - schreef op 12-06 om 09:39
Haha fijn dat er nog mensen hier ook op 9maand zitten 
Proficiat alvast! Hier nog niet zwanger maar wij beginnen volgende maand voor een eerste. 
Veeeel succes gewenst met de bevalling 
orchidea - schreef op 12-06 om 09:50
Dat is ook zeker heel spannend, vooral je eerste. Hopelijk dan snel een positieve test in je handen!  En bedankt! 
Babydoll - schreef op 13-06 om 13:32
15 weken
Bij deze ik doe mee Haha! Aftellen is begonnen ladies!!
orchidea - schreef op 13-06 om 13:37
Haha gezellig! Heb jij ook zo erg last gehad van “menstruatie-achtige” krampen?
Babydoll - schreef op 13-06 om 13:42
15 weken
Nee niet echt af en toe wel eens wat krampjes maar over het algemeen is mijn zwangerschap goed verlopen zonder klachten kan ook nog best veel vind ik voor de staat waarin ik nu verkeer Haha wel last van maagzuur vooral in het begin en het is nu terug gekomen en soms niet te houden ????
orchidea - schreef op 13-06 om 14:21
Ik heb daar momenteel erg veel last van, maar dat kon ook met indalen te maken hebben. Beeb is wel nogsteeds erg druk maar merk wel dat ze minder ruimte krijgt,bewegingen voelen namelijk wel anders, meer “schuifgevoel”. Ik heb zo nu en dan ook last van maagzuur, heb van de verloskundige te horen gekregen dat reni eigenlijk niet helpt. Gemberthee en zo nu en dan een suikerklontje helpt bij mij prima, maar mocht bij de apotheek als het erger werd ook zonder kuur flesjes ophalen die zouden helpen tegen maagzuur.
Babydoll - schreef op 13-06 om 14:25
15 weken
Ja klopt erg vervelend is dat ik herken me in jou verhaal ik ben zelf geen voorstander van de medicatie ik ben aan het begin naar de apotheek gegaan voor dat spulletje en zaten allerlei onnatuurlijke dingen in dus toch maar niet gedaan gember thee werkt idd erg goed en is nog gezond ook! Ik doe er zelf honing bij voor de bittere smaak 
orchidea - schreef op 13-06 om 15:13
Ja ik wil het liefst geen medicatie, bijvoorbeeld ook geen paracetamols, idee vind ik niet prettig met een kleintje in mijn buik. Gelukkig is bij mij het maagzuur minder geworden. Wel erg benauwd soms, vooral als ik wil slapen omdat de baby met haar hoofd een paar cm boven mijn navel lag.. soms is dat wel eng hoor
Babydoll - schreef op 13-06 om 15:27
15 weken
Gelukkig dat dat weg is! Ja benauwdheid ook last van en vooral snachts hij is nogal actief snachts en ik lig maar te draaien en te puffen erg vervelend maar uiteindelijk allemaal waard geweest Hihi 
orchidea - schreef op 13-06 om 16:06
Ja het is het wel allemaal waard hoor, maar soms erg vervelend en beangstigend. Voor jou komt de uitgerekende datum echt dichtbij! Heb je al een vermoede of meneer eerder of later komt? 
Babydoll - schreef op 13-06 om 16:30
15 weken
Ja ik snap het het is soms ook een beetje eng mijn zusje is vorig jaar bevallen dus heb wel het een en ander mee gekregen ben regelmatig toen mee gegaan naar de verloskundige dus vandaar dat ik me niet al te druk probeer te maken! Ik heb echt geen idee ik weet wel dat hij het naar zijn zin heeft daarbinnen lekker beweeglijk. Vanaf wanneer begon jij de kleine te voelen??
Snuitje88 - schreef op 13-06 om 16:38
Jaaa hier ook het aftellen stiekem begonnen! Vandaag de 30 weken aangetikt dus de 3 is in beeld. Het lijkt dan ineens nog sneller te gaan. Helaas wel de laatste 2 dagen flink harde buiken gehad en kan niet meer dan 50m lopen. Rust wordt wel steeds belangrijker, in de ochtend functioneer ik op zijn best. Volgende week beoordelen of ik misschien toch met 34w ipv 36w met verlof ga.
Babydoll - schreef op 13-06 om 17:08
15 weken
Hey snuitje gefeliciteerd!! Het aftellen is zeker begonnen en gaat super snel spannend allemaal!!! Rust is eeg belangrijk luister naar je eigen lichaam heeft het rust nodig neem het dan gewoon maak het bespreekbaar op je werk misschien al halve dagen gaan werken of uren verdelen succes! 
Snuitje88 - schreef op 13-06 om 17:13
Ja gelukkig heb ik lieve collega' en beheer ik mijn eigen agenda dus is makkelijker de boel de boel te laten. Kijk het even morgen en maandag aan. Maandag avond heb ik VK afspraak dus dan even bespreken.
Voelt meer even dat mijn lichaam mij in de steek laat. 29w nergens last echt van gehad dus dan merk je toch dat ze niet voor niks het de laatste loodjes noem.

Jij ben zelfs al stapje dichterbij de datum babydoll! Begrijp dat je ook een zoontje verwacht!
Leuk idee orchidea, om zoiets te starten. In de maand forum merk je op den duur dat meeste hun eigen weg heeft gevonden. Ik merk in mijn omgeving weinig aansluiting in mijn levensfase of ik wil zelf mensen niet belasten.
Babydoll - schreef op 13-06 om 17:47
15 weken
Gelukkig dat ze zo op werk zijn lieve collega’s. Ik ben idd een stapje dichterbij maar het gaat sneller voorbij dan je denkt! Ik heb ook vrij weinig last gehad alleen vermoeidheid moet je altijd wel serieus nemen gewoon even bespreken met de vk komt alles goed????en ja het wordt een jongen bij jou dus ook super leuk en het is fijn dat we hier kunnen praten met elkaar ik heb zelf in mijn omgeving ook niet veel mensen waar ik dit mee bespreek uiteraard mijn familie en vriend maar vriendinnen niet zo erg merk toch dat een nieuwe fase in mijn leven aan het ontstaan is en sommige mensen daar misschien minder bij betrokken raken of iets dergelijks.
orchidea - schreef op 13-06 om 17:53
Babydoll, vanaf 16 weken. Ik heb mijn placenta ook aan de achterwand liggen vandaar redelijk snel. En toen ook eigenlijk elke dag, waardoor ik zeker wist dat het de baby was.
Snuitje, ik ook over een dag de 30 weken, merk dat ik aardig moeite krijg met de dagelijkse dingen. Zit nu wel thuis, ivm volledig arbeidsongeschiktheid, dus ik kan wel tot rust komen. Maar merk de laatste dagen veel menstruatie-achtste kampen, spierpijn van onder en enorm last van rug klachten. Beeb is wel nog ontiegelijk druk, en merk dat nu de bewegingen enorm anders zijn geworden, het is nu meer te vergelijken met een soort “schuiven” i.p.v. een schopje, kan ook wel natuurlijk, word echt krap daar binnen. Ja het idee van dit forum vond ik leuk, ik wil het niet om te “klagen” maar het is wel fijn om met lotgenoten over die laatste 10 weken te kletsen, het is niet niks, het word gewoon veel zwaarder, daarom idd de laatste loodjes... de zin snap ik nu dubbel zo goed
Babydoll - schreef op 13-06 om 18:45
15 weken
Zo leuk ieder zijn eigen ervaring te mogen horen (lezen) 
Snuitje88 - schreef op 13-06 om 19:07
Nee maar hier is het voor jullie herkenbaar als je ergens last van heb of ergens mee zit. De drempel is wat lager. Of gewoon leuke dingen te delen. Merk dat sommige vriendinnen al weken niet eens vragen hoe het gaat. Niet dat het moet maar valt dan beetje tegen van sommige.

Hebben jullie alle inkopen en kamertje ect al klaar? En nesteldrang beetje onder controle hihi?
Babydoll - schreef op 13-06 om 19:46
15 weken
Ik heb hetzelfde met “vriendinnen” ik vind het af en toe ook jammer of vervelend dat het zo gaat maar mijn gezin staat nu al op nr 1 en er is niks mooiers dan al je liefde en aandacht aan de kleine te geven! Misschien als ze zelf ook kinderen krijgen dat ze wat meer interesse tonen. Ik heb alles klaar blijf nog wel de verleiding hebben die schattige baby kleertjes te kopen het lijkt alsof elke winkel die ik binnen loop het eerste wat ik zie is baby spullen of kleding etc Haha maar moet nu stoppen want anders heb je overbodig veel kleding en dat is echt niet nodig ze groeien r zo uit! Nesteldrang heel erg blijf schoonmaken iedere dag en de kamer zit ik meerdere keren per dag lekker weg fantaseren hoe het dalijk zal zijn???? hoever zijn jullie met de spullen ? En een vraag ik wil een draagdoek aanschaffen maar twijfel of ik het nou wel of niet moet doen iemand tips of meningen altijd welkom Hihi xoxo 
Snuitje88 - schreef op 13-06 om 19:53
Hier ook al ruim gevulde.kleding kast. Nu ik zelf weinig leuks kan kopen is alles gericht op de kleine. Hier alles al enkele weken in huis en gereed. Over paar weken alles wassen en vluchtkoffer gereed maken. Nu ben ik ook een type die graag alles ruim van te voren gereed wil hebben. Nu vooral de overige kasten aan het opruimen en al wat ritjes afvalstort gehad. Zelfs vriendlief heeft de tuin op orde gemaakt afgelopen week. Projecteer het op hem door geloof ik haha.

Een collega raadde aan als het kan eerst van iemand een draagdoek te lenen. Mij lijkt het ook wat maar je heb zoveel soorten en prijzen. En zonde als het achteraf voor jezelf het niks is of weinig wordt gebruikt. Dus ben ook al info aan het inwinnen. Zelfde als BV straks lukt wat voor soort kolf en flesjes. Ook zo'n onbekend terrein 
Babydoll - schreef op 13-06 om 20:00
15 weken
Hihi ik heb ook niks meer voor mezelf gekocht afgelopen tijd bij mij is alles al gewassen en de koffer is gereed ik ga ook verblijven in een kraam hotel leek mij fijn en ik wil ook bv gaan geven en er is dan 24/7 iemand die kan helpen etc...maar dat is wel een idee om van iemand te lenen aangezien het zonde zou zijn als je hem niet gebruikt en ze zijn idd erg prijzig
orchidea - schreef op 14-06 om 09:49
Ik heb dat ook met vrienden, vooral die nog helemaal niet aan kinderen toe zijn. Een vriend van mij hield helemaal geen rekening met het feit dat ik zwanger ben. Gingen we een keer samen winkelen, vond hij het nutteloos om even te rusten en een terrasje te pakken, en hij liep meters voor mij. Die vriendschap is helaas gestrand. Ik heb inmiddels de babykamer zover klaar, en inderdaad ook een uitpuilende kast met allerlei kleding. Ik ga ook een draagdoek aanschaffen, maar ik wacht tot de geboorte van ons kindje en ga dan naar de winkel, daar zijn allerlei test modellen en dan voel je toch het beste met je kindje erin! 
Babydoll - schreef op 14-06 om 11:58
15 weken
Ja ik snap niet dat mensen geen rekening met je houden maarja helaas lopen dingen soms anders dan verwacht!  Ik kreeg vandaag bericht van de prenatal mijn kinderwagen heb ik in maart besteld en was ruim 7 weken te laat met levering gelukkig is die nu binnen. Heb wel een tegoedbon van ze gekregen dus dat komt mooi uit om een draagdoek van te halen! en idd miss een idee als de kleine er is een aan te schaffen 
orchidea - schreef op 14-06 om 12:08
Vind ik ook erg jammer, waren al jaren bevriend en toch zonde om op deze manier een vriendschap af te sluiten. Ik merk ook meer medeleven bij vrienden met kinderen of een kinderwens, en dat voelt wel gewoon goed, zij staan ten alle tijden klaar om te kletsen over de zwangerschap. Zo hee, maart. We zijn alweer een paar maanden verder, belachelijk zeg. Wel fijn van die tegoed bon, leuk dat je daar dan weer een draagdoek van kan kopen. Wij hebben onze kinderwagen al binnen, meteen vanuit de zaak meegenomen en ge-luk-kig op voorraad! Vond het wel lastig hoor, een kinderwagen uitzoeken, uiteindelijk voor een limited edition gekozen, ook om origineel te zijn maar ook omdat ik meteen zoiets had van “wauw”! Welk merk draagdoek ga je naar kijken? Ik zit nu met het merk Tricot-Slen. Erg mooie draagdoeken!
Babydoll - schreef op 14-06 om 12:39
15 weken
Ja klopt of vrienden die Al kinderen hebben maar je merkt dat het echt veranderd allemaal helaas. Ja ik heb hem in maart al besteld ruim van te voren mijn vriend zei nog is veel te vroeg Haha nou uiteindelijk maar goed ook anders was die veeeel te laat en vond het netjes dat ze mij een tegoedbon hebben gegeven en erg blij mee natuurlijk Hihi ik zie zoveel verschillende soorten en prijzen ik weet het niet meer wat voor een ik moet halen  wil jij trouwens ook bv gaan geven? En ik denk dat de kleine aan het indalen is gisteren nacht erge krampen gehad en een drukkend gevoel naar beneden toe hopelijk ligt meneer wel goed ben zo benieuwd dinsdag weer een groei echo! 
orchidea - schreef op 14-06 om 13:08
Maar goed ook dat je hem op tijd hebt besteld idd. Hoor helaas regelmatig dat bestelde artikelen veel te laat geleverd worden bij Prénatal. Bij een kennis van mij ook, toevallig ook een kinderwagen besteld bij Prénatal, uiteindelijk hun bestelling niet in het systeem doorgekomen. Na zoveel keer bellen met de winkel en langs gaan kwamen ze daar achter, wel netjes opgelost maar ook laat pas hun kinderwagen, die zaten flink in de stress! Ik zou eens langs gaan bij de winkel en gaan passen wat jij en je partner het fijnst vinden, mijn man en ik willen hem beide gaan gebruiken en vinden een draagdoek comfortabeler, maar twijfelen nog wel dus gaan naar haar geboorte gewoon weer eens langs en schaffen er dan pas een aan! Ja. Ik ga ook bv geven, inmiddels kolf set al binnen, ga het eerst proberen met een handmatige kolf, mocht mijn bv niet op gang komen. Daarna over op elektrisch kolf apperaat. En jij? Ik hoop het voor je, klinkt wel positief!! Ik heb over 1.5 wk ook een groei echo en ben zeer benieuwd of de kleine meid ook ingedaald is, heb wel continu druk daar beneden al, en soort spierpijn, en telkens menstruatie-achtige krampen die regelmatiger komen dus ben benieuwd wat het allemaal betekend
N.L. - schreef op 14-06 om 13:34
Niet bij de laatste loodjes maar wel leuk om mee te lezen!
Ook hier veel vriendinnen die nooit-nauwelijks vragen hoe het gaat. Vind het wel lastig soms merk ik. 
Babydoll - schreef op 14-06 om 13:37
15 weken
Ja een gedoe was het en idd stress gevend zeg ik was bang dat die te laat zou komen mijn maxi cosi zat er ook bij maar gelukkig alles nu binnen en de kamer klaar ready for it hihi. Ja ik wil de draagdoek ook passen als hij er is lijkt mij het beste. En ook ik wil bv gaan geven en nog geen kolfapparaat gekocht , want blijf de eerste week in het kraamhotel en zij raden mij aan te wachten tot ik daar ben om te kijken welke geschikt voor mij zou zijn en hoe het gaat met de bv etc. Ik wilde er al meteen een aanschaffen maar ook daar heb je veel verschillende merken en soorten in dus daar wacht ik even mee en als ik weet welke het beste voor mij is kan dat gelijk aangeschaft worden heb wel gehoord dat difrax en medela aan te raden zijn echt totaal geen idee wel want info ingewonnen maar het blijft allemaal nieuw. Die kramen zijn echt vervelend heb het eerder niet zo gehad wel wat lichte krampjes maar dit is toch een ander gevoel. Spannend he wachten op de echo ik tel altijd af naar die dag stelt je gerust om de kleine weer te kunnen zien 
Babydoll - schreef op 14-06 om 14:00
15 weken
N.L Enjoy the club! Hoever ben je? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Laatste 10 weken aftelforum' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan