Hapjes 4 maanden - Zwangerschapsforum

Bibi - schreef op 14-05 om 12:35
Hee ladies. 

Mijn dochtertje is nu een paar dagen 4 maanden. 
Ze heeft ongeveer een week voor ze 4 maanden werd af en toe aan een banaantje mogen sabbelen en daarna ook een beetje banaan geprakt en 2 hapjes gegeven. 
Daarna heb ik een paar dagen potjes met pompoen gegeven van de olvarit. Ze heeft elke keer een paar hapjes gegeten en dan was ze er klaar mee.
Vandaag heb ik voor de eerste keer wortel gegeven en deze vond ze heeerlijk. Ze heeft 1/3e potje gegeten van die kleine van olvarit. En ze wilde eigelijk meer hahaa..

Maar nu is mijn vraag. Hoeveel mag ze hebben op een dag? Een heel potje als ze dat lust? Of maximaal een half potje. Ik stop sowieso als ze dat aangeeft maar moet er ook een grens zijn? Meer dan een potje per dag lijkt me niet goed dus dat doe ik ook niet. 
11 antwoorden en 1135021x bekeken
proud_mommy - schreef op 14-05 om 12:46
20 weken
Hoi bibi, met mijn zoontje mocht ik hem maximaal 150 gram geven. Daar kwam hij natuurlijk niet maar dat was wel de grens. Als hij minder dan 150 gram kreeg mocht hij een paar slokjes melk erbij nemen. 
Bibi - schreef op 14-05 om 13:04
Hee proud mommy. Oke 150 is aardig.. Want zon potje wat ikg eef is 125 gr en ze at vandaag dus ongeveer 40gr.
Maar moest je een voeding door een potje vervangen of hoe moet ik dat zien? Want ik geef nog steeds zelfde aantal flessen en ook zelfde hoeveelheid. 
proud_mommy - schreef op 14-05 om 13:14
20 weken
Als je 150 gram geeft dan vervang je inderdaad het flesje met de voeding. Anders gewoon hetzelfde geven. Steeds meer groente geven zodat je het kunt vervangen.
Anoniem (Gast) - schreef op 14-05 om 17:16
Pas vanaf 6 maanden moet ze “iets” aan extra voeding erbij krijgen. Dus nu flesjes gaan vervangen door hapjes is niet de bedoeling. Het is kennis maken met voedsel niet ter vervanging van de fles daar is je kleintje nog te klein voor 
Bibi - schreef op 14-05 om 17:20
Oke bedankt anoniem. Ik zou het sowieso nog eens aan CB nagevraagd hebben maar ik was benieuwd hoe en wat. Voor nu heeft ze ook nog zeker alle flessen hard nodig. Want ik heb die 40gr gegeven en daarna direkt de normale fles en die ging er makkelijk in. 
proud_mommy - schreef op 14-05 om 18:38
20 weken
Wat ik zeg heb ik van de cb. Je geeft je kind steeds meer totdat je het flesje vervangt met een hapje. Groente of fruit. Ik moest om en om geven. 1 dag groente en 1 dag fruit.
kruimel - schreef op 14-05 om 19:56
Pas vanaf 6 maanden ga je idd voeding(en) vervangen / afbouwen / verschuiven. Daarvoor is echt alleen als “extra” en volgens velen niet eens nodig. Fles/borst is zeker het eerste half jaar de belangrijkste voedingsbron. Je ‘mag’ een heel potje geven, maar niet meer dan dat. (Je mag natuurlijk doen wat je wil hahaha)

Ik deed altijd precies tussen de voedingen in de fruit-/groente hapjes geven. Dus bijv. om 15:00u fles, 17:00u groente, 19:00 fles. Als je het te snel achter elkaar geeft heb je het risico dat ze de fles niet meer pakken en dat is belangrijker dan de groente, hoe lekker ze dat ook vinden.  
In de ochtenden met fruit idem dito. 
proud_mommy - schreef op 14-05 om 21:01
20 weken
De kleine krijgt sowieso geen 150 op voor 6 maanden. Mijn kleine is nu 15 maanden en krijgt het nog steeds moeilijk op. Ik moet het in 2 voedingen verdelen.
Anoniem (Gast) - schreef op 15-05 om 20:51
Je begint gewoon om aan de smaak te leren wennen. Ga er van uit dat er voorlopig nog een hoop niet gegeten wordt en zeker geen heel potje. En zo wel ook prima. Maar met 4 maanden nog geen voedingen vervangen inderdaad. Ik ben ook later rond 6 maanden (ook op de opvang) fruithapje tussen de voedingen in de ochtend en wat later groente in de middag gaan geven. Steeds iets meer voor zover hij het wilde. Maar mijne eet bij 15 maanden met gemak een vol bord of 250 g potje leeg. + soep vooraf en yoghurt achteraf. Vreetzak is het.
proud_mommy - schreef op 15-05 om 21:01
20 weken
Anoniem deze is geen eten. Hij is zo een hele moeilijke eter. 1 sneetje voor ontbijt, in de middag yoghurt en avond wat groente met vis kip of gehakt. Niet meer dan 150 gram. 
Puck - schreef op 16-05 om 07:59
Bibi, ik heb veel gehad aan de site van het voedingscentrum. Daar staat veel over wat ze mogen en wanneer. Ook dagschema’s als voorbeeld. Vanaf 4 maanden is het inderdaad oefenen met smaakjes en pas vanaf 6 maanden opbouwen en vervangen van flessen. Een potje is volgens mij prima, maar wij hebben groentenhapjes in de vriezer liggen. In een ijsblokjesvorm gepureerde groenten ingevroren en dan de volgende dag daar uit en alle blokjes in een zakje terug in de vriezer. Veel goedkoper dan potjes. 
Wel fijn dat jouw dochter zo makkelijk eet al. Die van ons heeft van 4 tot 8 maanden niks willen hebben. Daarna zag ze het licht en nu gaat het best goed.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hapjes 4 maanden' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan