Collega's vinden me een aansteller...!? - Zwangerschapsforum

Chelsea - schreef op 19-03 om 15:07
Ik ben bijna 24 weken zwanger en krijg al een best buikje. Ik ben allround medewerker bij een bedrijf waar ik dus vanalles doe, eigenlijk voornamelijk een beetje de voorraad bijhouden, afval naar de stort rijden, pakketjes weg brengen, zo'n beetje. Het verschilt een beetje per dag hoe mijn collega's over mijn zwangerschap 'denken'. Ene dag zijn ze geïnteresseerd hoe het gaat en nemen ze de zwaardere dingen uit handen, en een andere dag vertel ik iets wat ik bijvoorbeeld niet of beperkt maar mag, en dan beginnen ze allemaal te zuchten dat dat erg overdreven is en dat de tante van de buurvrouw tot op de laatste dag gewoon alles gedaan en gegeten hebt, inclusief mijn baas he die hieraan meedoet. Ik vind dit niet zo leuk. Het is mijn 1e zwangerschap en ik wil het allemaal goed doen, en hoe de dochter van de zus van een collega het allemaal gedaan hebt moet zij weten. Dit is toch mijn lijf? Ik zit 's avonds met bekkenpijn als ik er niet op let met bepaalde werkzaamheden. Vrijdag bijvoorbeeld ook, ik kom op kantoor, staan er een stuk of 8 dozen die ik even in mijn auto moest zetten en naar de opslag moest brengen. Ja best grote dozen he. Ik zeg "nou sorry maar dat is erg zwaar hoor voor mij nu..." Vliegt me collega heel geïrriteerd overeind, "sjonge jonge Jezus ik heb nog nooit een zwangere vrouw zich zo aan horen stellen, ga anders lekker thuis in bed liggen tot de bevalling!" en zet geïrriteerd de dozen in mijn auto. Ik moest ze bij de opslag maar uit de auto duwen dan ging hij ze wel maandag op hun plek zetten, 'als het allemaal teveel moeite was'. Nou sorry hoor, ik vind dit niet normaal. Mijn baas lijkt er ook zo over te denken. Wat moet ik hier nou mee. Ik probeer gewoon de eer aan mezelf te houden en als iets me te zwaar is doe ik het gewoon niet, dan maar gezeur, maar ik baal er wèl van. Zo ga je niet echt lekker je weekend in, en ik moet nog 2 maandjes ofzo tot me verlof. Wat vinden jullie?
10 antwoorden en 30961273x bekeken
* - schreef op 19-03 om 15:30
Echt naar hoe sommige collegae op je reageren, ik hoop van ganser harte dat dat zal veranderen...
Anoniem (Gast) - schreef op 19-03 om 16:45
Wat een ongelooflijk ongevoelige collega's heb jij af en toe. Wat kan jouw het schelen wat een ander allemaal wel of niet gedaan heeft tijdens haar zwangerschap. Vroeger rookte en dronk iedereen ook gewoon nog door, nu weet iedereen dat dat niet zo slim is. Jij moet jouw zwangerschap aanpakken zoals jij het wilt en je baas is vanaf het moment dat hij weet dat je zwanger bent wettelijk verplicht om jouw te beschermen voor dingen die schadelijk zijn voor jouw zwangerschap. Je mag nu niet zwaar tillen, je tilt met je zwangerschap al genoeg extra kilo's mee. En je zuchtende collega's... Ik heb eens een programma gezien waarin je aankomende vaders met een soort pak lieten lopen waardoor ze net een zwangere vrouw van een maand of 8 à 9 waren je had die eens moeten horen steunen en kreunen. Misschien leuk om ze daar eens op te wijzen dat ze pas mogen klagen als ze de rest van de dag zonder te zeuren met 9 kilo extra rond gaan zeulen. 
Het is niet leuk maar ik zou gewoon voet bij stuk houden, ze hebben er op je werk ook niets aan als jij de ziektewet in moet tot je verlof omdat je erger last krijgt van je bekken. Sterke
Michiel van Ooijen (Gast) - schreef op 16-10 om 18:37
Hallo allemaal, 
Ik ben voor mijn blog over discriminatie op de arbeidsmarkt op zoek naar vrouwen die mij kunnen vertellen over de problemen die zij hebben gehad met werk door de zwangerschap. Dat je niet meer in dezelfde functie kan terugkeren of vaker beoordelingsgesprekken krijgt etc. Of dat je kritiek krijgt dat je je aanstelt. 
Als jullie dit leuk zouden vinden, of belangrijk om je verhaal de wereld in te helpen om andere vrouwen mee te helpen dan hoor ik het graag.
Ik ben te bereiken op michielvanooijen@hotmail.com . Het artikel wordt op Wordpress gepubliceerd met uw naam en toenaam.

Groetjes,
Michiel van Ooijen
Roos - schreef op 03-11 om 20:58
O wauw dat is zwaar piep ! 
Voorzichtig met je bekken als jedaar problemen bij bemerkt hoor. lekker laten zeiken die lui. 

Sterkte ermee!
christina (Gast) - schreef op 06-11 om 18:20
Ga je na je bevalling ook kolven? Doet je baas daar dan ook moeilijk over? 

Op mijn werk ook geen begrip trouwens hoor. Maar als je het niet aangeeft dan kom je op een gegeven moment thuis te zitten en dat lijkt me ook niet de bedoeling toch? En die collega daar zou ik dus NIKS meer tegen zeggen. Wat een ***!
Chelsea - schreef op 07-11 om 08:10
Echt he? Ik heb gesolliciteerd bij een kennis van mij, dus ik ben van het hele gezeik af  Alleen het kolven wordt sowieso lastig want ik krijg nu een functie waarin ik gewoon iets af moet krijgen tussen 0900u en 1700u, dus ik mag best kolven, maar als ik dan later thuiskom is dat me eigen keuze, beetje zo. Nou kan ik wel met wetsartikelen gaan zwaaien dat ik er recht op heb maar ze kunnen mijn dagtaak niet inkorten en ik wilde ook niet dat ze spijt krijgen van mijn sollicitatie. Dus weet nog niet hoe ik dat weer op ga lossen. Me vriend begint al dat ik dan misschien toch flesvoeding moet gaan geven. Maar nee ik wil bv blijven geven tot zeker een jaar. Dus zie wel hoe ik dat ga doen. Heb in ieder geval een handsfree kolf gekocht zodat ik tussendoor een beetje door kan gaan.
Roos - schreef op 07-11 om 11:30
Ik zou het voor lief nemen en geniete  van de "vrijheid " die je da  krijgt. als Borstvoeding voor jou heel belangrijk is zou ik het lekker geven en het extra uurtje (?) voor lief nemen. succes  ermee
Anne (Gast) - schreef op 17-05 om 18:27
Absoluut geen akkoord aan geven hoor! je krijgt hier tijd voor van de baas dat zijn ze verplicht! 
Voor jezelf opkomen! ik vindt dat de werkgever jou ook hierin discrimineert! 
Linda (Gast) - schreef op 20-05 om 22:13
Het is tegenwoordig lijkt het wel zo als je zwanger bent kan en mag je gelijk niks meer ! 
Mensen in de zorg die gaan wel door ! Mensen wassen tillen alles ! Ook als ze zwanger zijn . Kom op zeg zwanger zijn is leuk geen ziekte !! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Collega's vinden me een aansteller...!?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan