Zwanger en werkloos - Zwangerschapsforum

Renateee - schreef op 16-10 om 14:22
Hee Dames!  ik moet heel even wat van mij afschrijven! ik ben nu 10 weken zwanger waar ik echt super super super blij mee ben! alleen er is een punt waardoor ik echt even in de put zit! ik zit nu in de ww en in december loopt mijn ww af.. ik ben nog steeds werkeloos en heb best wel wat gesprekjes gehad maar wordt steeds afgewezen!  mijn zwangershapsuitkering gaat begin april in .. waardoor ik dus 4 maanden van mijn kant geen inkomen krijg..... en met 1 loon gaan we het echt niet redden! voel me echt zo k*t!!! heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand wat ik moet doen want ik weet het echt niet meer! ik soliciteer met echt rot en ben er constant mee bezig maar op de een of andere manier lukt het gewoon echt niet om aan werk te komen!
31 antwoorden en 15039357x bekeken
Kiki (Gast) - schreef op 18-10 om 07:00
Krijg je geen wazo uitkering? Zie uwv.nl . mij hebben ze er ook uit getrapt maar ik krijg 4 maanden100% van laatst verdiende loon.
kimjoy - schreef op 16-10 om 14:32
Pff Renate wat een rot situatie! Ben je ingeschreven bij een uitzend bureau? En weet niet in welk branche je werkzoekende wellicht heeft iemand dan hier een tip voor je! Verder os het belangrijk je gezondheid goed in de gaten te houden want mocht je daar last van hebben dan val je in een andere regeling!
Succes en houd ons op de hoogte!
Je mag ook altijd privé berichtje sturen!
Liefs kim
Renateee - schreef op 16-10 om 14:37
Hee Kim!
Ik sta overal ingeschreven heb ook wel wat baantjes aangeboden gekregen maar dat is allemaal maar voor een paar dagen en daar heb ik dus echt niets aan.. en verder helpt niemand mij hiermee!
Ik ben werkzoekende in de detailhandel maar bij ons ligt het helemaal plat . in die branche is er gewoon heel erg weinig te vinden. ik ben echt overal op aan het reageren van callcenter tot inpakker tot thuishulp noem het maar op .. maar ik wordt steeds afgewezen.
ik vraag me eigenlijk een ding af .. er zullen toch meer zwangere vrouwen zijn die geen uitkering meer ontvangen en werkeloos zijn hoe regelen hun dat... maar op internet kan ik er niks over vinden.
enige mogelijkheid is bijstandsuitkering maar die krijgen wij niet want mijn vriend verdient daar net te veel voor.
het zal toch niet zo zijn dat ze je zomaar laten stikken! maar niemand kan hier antwoord opgeven!
kimjoy - schreef op 16-10 om 14:51
Hi!

Ik vrees dat je dan echt tussen wal en schip valt en idd helemaal niks krijgt!

In welke omgeving woon je?
Renateee - schreef op 16-10 om 14:52
Ik woon in Stramproy. dat is in de buurt van Weert Roermond Eindhoven.
ik ben steeds aan het zoeken in een straal van 25km maar er is echt helemaal niks te vinden. !
kimjoy - schreef op 16-10 om 15:28
Jeetje das idd vervelend ja ik woon in de randstad hier werk voldoende te vinden hoewel niet wat je echt wilt maar in elk geval iets waar je voorlopig weer werk uit hebt!
Nu is het wel zo dat jij niets hoeft te zeggen over je zwangerschap! Het is zo dat je tot 3 weken voordat je met verlof gaat de tijd hebt om je werkgever op de hoogte te stellen!suc6!
Anne - schreef op 16-10 om 15:31
Hoi Renateee,

Gefeliciteerd met je zwangerschap, maar wat een rotsituatie zeg! Ik ben bang dat als je geen baan vindt dat je dan inderdaad geen inkomen zult hebben. 

Als je al overal ingeschreven staat is het enige wat je nog kan proberen "open sollicitaties" schrijven en letterlijk de boer op gaan. Dus zelf langsgaan met de vraag of ze nog personeel nodig hebben/kunnen gebruiken en dat je per direct inzetbaar bent.

Heel veel succes en hou ons op de hoogte!

Groetjes,
Anne
Renateee - schreef op 16-10 om 15:36
Hee anne dankje voor je reactie.

ik geef bij de solicitatiegesprekken niet door dat ik zwanger ben aangezien ik dan gelijk afgewezen wordt.
Anne - schreef op 16-10 om 18:32
Nee, dat ben je ook zeker niet verplicht om dat aan te geven. Zou ik zelf ook niet doen, tenzij de baan tijdelijk is en voor mijn verlof ophoudt. 

Wat ik meer bedoel is dat je willekeurige bedrijven een sollicitatiebrief stuurt zonder op een openstaande functie te reageren en zonder dat je weet of daar een vacature open staat. Soms hebben ze iemand nodig en dat kan net jij zijn. 


Het andere wat ik bedoel is dat je bij bedrijven naar binnen loopt en vraagt of ze iemand kunnen gebruiken. Soms kan dat je geluk zijn en hebben ze idd iemand nodig.

Succes!

Groetjes,
Anne
katie (Gast) - schreef op 17-10 om 14:48
Hoi Renatee,
Je zult het wellicht geprobeerd hebben maar kun je ook niet ergens gaan poetsen of in een restaurant gaan werken? Of op een event ergens? ook al is het maar voor een paar weken of paar dagen. toch weer iets of wat geld. Je kunt ook gewoon eerlijk zeggen dat je zwanger bent als het toch een baan is voor een maand? Je kunt open kaart spelen mag toch best? Als je niet verteld tijdens een interview dan hangt er misschien toch een gespannen sfeer. Je hebt gewoon extra geld nodig en ieder baantje is voor jou super op het moment. Of het nu een week is, een maand is of een half jaar is. Loop ieder restaurant binnen, afwaskeukens, bediening wat dan ook. Misschien dat je het al allemaal geprobeerd hebt, het is wel een ontzettend vervelende situatie. Ik heb altijd geleerd, alles komt goed. Je hebt diepen en dalen in het leven en een weg kan soms ontzettend hobbelig zijn en je het gevoel geven dat alles je tegen zit maar het komt goed. Je moet er natuurlijk zelf voor "vechten" want het komt niet aanwaaien. Geef de moed niet op meid en probeer toch te genieten van je zwangerschap. Ik weet dat dat niet zal meevallen maar is toch belangrijk.
Kiki (Gast) - schreef op 18-10 om 07:04
Jij bedoeld die 4 mnd...nou weetje, je moet je ziekmelden bij uwv wegens zwangerschapsgerelateerde klachten. Doe maar! Trust me.en even flink klagen bij de dokter over ziekte, misselijk buikpijn. dan ga je van ww zo over naar wazo :-) en 100% laatste salaris. Dat vertellen ze niet uit zich zelf hoor.
Kiki (Gast) - schreef op 18-10 om 07:06
Ik had net heel verhaal getikt maar niet op site gekomen. Je kan dit oplossen. Meld je direct ziek met zwangerschapsklachten! Mail ff andrrs, leg ik het uit yazzy@live.nl
joyce (Gast) - schreef op 25-10 om 10:37
idd ziekmelden vermoeidheid bekken klachten. dan konmt het helemaal goed en idd 100% doorbetaling
Renateee - schreef op 29-10 om 09:14
Hee Dames .
bedankt voor jullie reactie. ik heb navraag gedaan en ze zeggen dat ik het niet ga krijgen omdat de eind datum al vast staat van mijn uitkering.
of vergissen wij hier ons in en krijg ik het alsnog???

lastig dit!
Anne - schreef op 30-10 om 12:28
Hello,

Het lijkt me stug dat je geen aanspraak zou kunnen maken op een ZW-uitkering als de einddatum van de WW-uitkering inmiddels vaststaat. Het is echter wel zo dat je de eerste 13 weken na ziekmelding nog in de WW blijft hangen en dat daarna de ZW-uitkering pas in zou gaan. Maar ook dit lijkt me geen belemmering om het toch voor elkaar te kunnen krijgen. 

Let wel even op met de uitspraak die gedaan wordt over 100% doorbetaling van het laatst verdiende salaris. Dit is niet zo. Er wordt gekeken naar het ZW-dagloon. Dit betekent dat er gekeken wordt naar het gemiddelde dagloon over de laatste 12 maanden. Indien je een stabiel inkomen had is dit geen probleem, maar ben je in het laatste jaar gewisseld van werkgever met een ander salaris of ben je meer/minder gaan werken kan je wel eens heel anders uitkomen dan dat je in gedachten had. 

Overigens kan je je arbeidsverleden inzien op de site van het UWV. Daar kan je inloggen en zie je je gegevens.

Succes & liefs,
Anne
Kimpyxb - schreef op 11-02 om 15:49
Heb je geen recht op stempelgeld?

KnuffelKnuffel
irma (Gast) - schreef op 21-02 om 13:33
hej mijn contract loopt tot 1 november en word ook niet verlengt krijg geen vast.inverband met de functie.

maar officieel hoeven ze mij dat pas een maand vantevoor tezeggen maar heb vorige week functioneerings gesprek gehad en dat was wel goed beoordeeld. maar manager zij wil het je nu zeggen zal niet eerlijk zijn want dan zit je vol in je verlof en kan nou tog nergens anders gaan werken wel iets anders zoeken voor na mijn verlof maar dat is eind augustes.
mocht ik niks vinden kan ik dan gewoon nog werken van september tot eind oktober.

lekker lullig! die rot contracte ook altijd.
tally - schreef op 14-03 om 20:09
hey
ik heb ook zoiet ik ben ontslagen wegens mijn zwangerschap en t ergste is dat ook mijn vriend ontslagen is financieel is het echt moeilijk hoewel ik en men verloofde staan op ziekenkas en maar goed want anders had ik niks van geld en hij ook nie we wonen ook nog niet lang samen maar tot nu toe redden we het toen ik vertelde tegen de baas dat ik zwanger was kreeg ik een week erna een brief dat ik nog 1 week moest gaan ik belde en t raarste was dat ik die morgend belde en die zij niks over een eventuele ontslag zij wel toen ik niet veel later terug belde en vroeg waarom ik een aangetekende brief had gekregen ik ben toen op gesprek gegaan en wat da zij zij klopte nie ik was zo kwaad en toen ik zij dat ik ander werk ging zoeken was die verbaast maar tot nu toe ben ik die week nie uitwerken gegaan ik was misselijk kan nie lang staan had rug buik en heupijn dat nu nog altijd is ik ben 15 weken en ik wil eigelijk rap ook weer gaan werken maar die kans is klein werk vinden is moeilijk hopelijk heeft men verloofde rap terug werk en kan ik als ik beter ben en mijn buik nog wat plat blijft nog werk vinden x
groetjes tallyxx
tally - schreef op 29-06 om 17:55
wij doen bijverdiensten

en dat lukt vooral omdat het thuis werk is nu ik 30bijna 31 weken ben kan ik na de geboorte gewoon voor de baby zorgen en het heeft veel voordelen mensen die dit zien zitten kunnen mij contacteren en ik kan je al uitleg geven dus wij zitten goe nu geen zorgen meer wat dat geld komt bij je loon en das echt goed
Daan (Gast) - schreef op 15-11 om 15:38
Hoi!

Wat houdt dat precies in?

Groetjes,
Daniëlle
meissie (Gast) - schreef op 27-01 om 08:12
Hey tally

Mag ik vragen welk thuiswerk je doet?
Mvg Amanda
Carola (Gast) - schreef op 12-01 om 18:16
hallo,

Wat voor thuiswerk doet u als ik zo brutaal mag zijn?
Ik zit op het moment zonder werk en er is ook een kleintje onderweg.

Hoor graag van u
Vriendelijke groet Carola
zwijgt - schreef op 01-07 om 16:48
Hey meid dat is echt heel vervelend!

Wij hebben momenteel ook helemaal geen inkomen op mijn studiefinanciering na. Ik studeer nog en mijn vriend is wegens een reorganisatie boventallig verklaard (zijn hele afdeling was failliet) Recht op half jaar ww (hij had 6 jaar gewerkt en 24 jaar). Na half jaar precies eindelijk werk en na 1 maand wederom wegens faillissement van de afdeling ontslagen. Door zijn leeftijd heeft hij nu nergens geen recht meer op en moeten wij het doen van de 500 euro studiefinanciering van mij.  Gelukkig helpen onze ouders ons financieel. We hoeven nog maar de helft van de huur te betalen en we krijgen af en toe 100/ 200 euro toegeschoven voor boodschappen. Misschien ook een idee om de omgeving in te schakelen? Verder leven we van ons spaargeld (wat  nu bijna op is) en ga ik denk ik binnenkort een maandelijkse lening via ib-groep aanvragen. Mijn vriend hoort 14,50 te verdienen maar zoekt nu naar een baan waarbij hij met salaris zakt naar 10 euro, maar alsnog door de crisis is werk vinden bijna onmogelijk. Zelfs voor afvalsorteerder zijn ze behoorlijk kritisch en hebben ze het liefst HBO :/ Ik kan eigenlijk totaal geen tips geven en alleen heel veel sterkte wensen. Probeer zoveel mogelijk manieren van solliciteren uit. Plaats jezelf op internet, maak videosollicitaties etc. etc.  Vraag familie en vrienden om hulp.En blijf vooral proberen en geef niet op. Hoe zwaar het ook is en kan worden en hoe erg de moed je in de schoenen kan zakken. Volhouden!
tally - schreef op 01-07 om 20:13
hey moedernatuur misschien is een bijverdienste goed wij hebben ongeveer het zelfde maar bij dit kun je ver geraken je kunt zelfs een bedrijfswagen krijgen en je kan zelfs veel geld verdienen wij doen het ook pas dit is geen oplichterij en binnen 4 a 5 jaar zou je zelfstandig kunnen beginne als je info wilt kan je altijd terecht of als je de site wilt je kunt ook voor de kinderen zorgen dit is het voordeel enal van thuiswerken en het is heel simpel als je de uitleg hebt gehoord denk erover en misschien komt dit als roeping wij sparen voor een huis en dat kan wegens dit hopelijk kan ik jullie helpen voor extra geld en voor de kinderen is dit leuk je kan thuis alles doen echt super ik ben er trots op

meer info je mag me altijd vragen ik kan alles regelen zodat iemand langs kan komen en jullie de uitleg geven zeer interessant voor moeders die bij de kinderen wilt blijven of mannen die zonder baas willen werken echt super en elke maand optijd  je geld
mamalelie (Gast) - schreef op 08-09 om 13:38
@tally
Hoi hoi. Wat houdt dat werken in? Ben geinteresseerd en zou graag meer willen weten. Graag hoor ik van je.
Gr. Mamalelie
tally - schreef op 09-09 om 10:52
je moet produchten verkopen die ruiken echt goed je hebt een heel assortiment je heb juwelen en parfum je moet zoveel mogelijk mensen dat laten doen hoe meer mensen hoe meer inkomsten dat je hebt je begint van een laag bedrag en dat verdubbeld telkens en hoe meer mensen dan hoe rap je een bedrijfswagen krijgt ik kan je een site door geven van die bijverdiensten in begin is dat een bijverdienst natuurlijk maar je kan er je beroep van maken ze doen er leuke dingen je leert er mensen kennen je gaat ook een keer meer naar het bedrijf in Duitsland gratis daar krijg je rondleidingen ze geven je ook opleidingen ook gratis er zijn ook feesten in het buitenland enzo echt leuk ik geef de site van die man in lommel je kan je inschrijven en in Nederland dat verder doen da lukt ook want ze zitten ook in Nederland enzo je moet gewoon dat invullen dan nodigen zij u uit geven uitleg en je krijgt een kaart voor heel het jaar kortingen te krijgen dit is de site


 http://www.activicare.org/ 
je moet maar is lezen e en stel dat je wilt stoppen maar je hebt veel mensen die via u ook lid zijn blijf je geld krijgen dus dat inkomsten blijf je wel hebben en normaal staat er door wie je hun hebt leren kennen en dan vul je gwn talyssa en roel in dan weten ze dat
zwijgt - schreef op 16-07 om 11:34
Mijn vriend heeft een baan met een (voor deze tijd) goed salaris  . Wij zijn daarbij voorlopig uit de problemenzone  .
Daan (Gast) - schreef op 15-11 om 15:55
Ik heb precies hetzelfde. Tot deze maand, november, heb ik recht op ww. Tijdens mijn werkloosheid ben ik dus ook ondanks een spiraaltje zwanger geraakt. Super gaaf en onwijs spannend, maar helaas ook voor mij na november geen inkomsten meer. Als je partner meer dan 1200,- netto per maand verdient heb je pech en krijg je geen bijstand meer. Ontzettend aanpassen want we wonen ook nog maar sinds maart samen.
Ik kan je helaas geen tips geven maar wel begrip tonen want wauw..wat kan je hier van gaan stressen en wat is genieten van de zwangerschap lastig als je onafhankelijk wilt zijn en geen geldzorgen wilt hebben! Daarnaast merk ik dat ik de regelmaat en sociale contacten die ik bij mijn voormalig werk had nu ontzettend mis.

Ik ben nu 23 weken zwanger en het is al goed zichtbaar, zonder de buik is werk vinden al lastig..mét buik wordt mij standaard verteld dat ik "nog teruggebeld word". Je raad het al..zelfs bij tijdelijke banen.

Wij hebben ons er maar bij neer gelegd en gaan er gewoon doorheen. We noemen het maar "romantische tijden" en gaan er volledig van uit dat het van tijdelijke aard is ;-) daarnaast is zelf groente kweken bést wel gaaf en met een naaicursus maak ik straks op maat gemaakte gezinskostuums hahah.

Blijf lachen en richt je op de fijne dingen ;-) we komen er wel!

Liefs,
Daan
Ikke (Gast) - schreef op 12-01 om 20:12
En thuiswerk proberen te vinden??

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger en werkloos' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan