Miskraam/missed abortion 2017 - Zwanger worden forum

Kat - schreef op 22-01 om 12:28
Hey iedereen, 
Al bladerend in de onderwerpen kwam ik het topic miskraam/missed abortion 2016 tegen. Omdat ik het nu meemaak in pril 2017, dacht ik ik maak een nieuw groepje aan. 
Hierbij mijn verhaal: op 31 december had ik een positieve zwangerschapstest. Wat was dat super nieuws om aan het nieuwe jaar te beginnen. Spijtig genoeg is het nu al slecht nieuws geworden. Vorige week maandag begon het lichte bloedverlies. Direct naar het ziekenhuis geweest voor een echo. Daarop was een vruchtje te zien dat kleiner was dan verwacht. Ipv 6 weken, 4 weken. Maar de gyne maakte zich nog geen zorgen omdat het mooi hoog in de baarmoeder zat. 
Maar het bloedverlies minderde niet. Daarom terug op woensdag. Toen deden ze een bloedtest, om te zien of mijn hcg waarde gingen stijgen of dalen. 48 u later op vrijdag nieuwe bloedtest en dan het slechte nieuws. Mijn waarden waren gedaald. Op de echo was het vruchtje al kleiner en ingezakt. Dus met 100% zekerheid een miskraam. En nu is het wachten, wachten tot het komt... 
Ik heb het er zo moeilijk mee. Praten en lezen helpt voor me. Mss via deze weg kan in het ook wat delen met lotgenoten.
 
Zoen Kat 
847 antwoorden en 8827393x bekeken
Anoniem 2 - schreef op 23-01 om 20:17
Haaai kat,
Jammer dat het mis is gegaan ???? Zelf heb ik de donderdag voor kerst te horen gekregen dat het hartje niet meer klopte. En de dinsdag na kerst heb ik een curretage gehad. Was moeilijk om blij te doen tijdens de kerstdagen en nieuwjaar. Heb vorige week 3 weken na de curretage met clearblue negatief getest. Nou vandaag met sensitive test 2 keer positief en clearblue nog steeds negatief. Weet niet zo goed wat ik hier van moet denken. Ik heb soms dagen dat het heel goed gaat en dagen dat je heel de dag wel in het hoekje van de bank wil gaan zitten ????
Ster - schreef op 26-01 om 11:47
Aah meiden wat verschrikkelijk! al is het voor mij al weer ruim 10 jaar geleden ik weet hoe jullie je voelen en wil jullie heel veel sterkte wensen en dikke knuffels geven.
Kat - schreef op 26-01 om 11:57
Bedankt ster! 
Hey pip. Hier nog steeds aan het wachten tot het vruchtje komt. Een echte lijdensweg. Maandag medicatie gestart maar ze doet niets  
Straks terug om te horen wat nu. Ga wel vragen naar een curettage denk ik. Want dit is emotioneel niet haalbaar... 
zou idd ook constant in een hoekje willen huilen. Voel me zo slecht  
Anoniem 2 - schreef op 26-01 om 18:17
Haai allemaal! 

Ik test van het weekend weer even. Dan laat ik het jullie weten! Ik vond de curretage achter heel erg mee vallen. Het is de dinsdag voor oud en nieuw gebeurt bij was de reden dat voor curretage koos omdat ik gewoon wou dat het over was en het nieuwe jaar weer goed in kon gaan en niet nog weken zat van ik voel iets. Was heel erg bang voor het roesje wat ik kreeg. Maar achteraf gezien viel het mee en heb maar 2 dagen bloed verloren. Alleen nu dus nog steeds geen teken van menstruatie ????Ben nu wel op het punt van of menstruatie of een nieuw zwangerschap dat wachten vind ik maar niets en niet weten waar ik aan toe ben. 
Hoe is het nou bij jou kat? Heeel veel sterkte en hoop dat het snel achter de rug is.

Kat - schreef op 26-01 om 20:13
Ik duim voor een positieve test voor je pip! 
Hier is de lijdensweg nog niet gedaan. Vandaag terug geweest omdat de medicatie zijn werk niet doet. Curettage wil ze niet doen omdat het klein is en ze zou dan meer kwaad doen dan goed. Doordat het zo klein is sloeg wss de medicatie ook niet aan. Dus moet geduld hebben, hoe moeilijk ook. 
Start nu voor 7 dagen met een progesteron kuur. Daarna moet ik direct ermee stoppen zodat mijn lichaam wat een schok krijgt en zegt oei we zijn niet zwanger. Dan zou ik na 5 dagen bloedverlies hebben. Dus weer afwachten want tegen dan zijn de weer 2 weken verder en wil het liefste dat het nu gedaan is. Maarja daarvoor wil mijn lichaam niet meewerken...
Bueno - schreef op 06-02 om 00:14
Ook ik heb vorig jaar 2 missed abortions gehad.. in april en november. Weet wat je doormaakt. Veel sterkte..
Mama26 - schreef op 08-02 om 08:00
Hier een miskraam en meteen daar achteraan een missed abortion. 6+5 echo was goed. Het hartje klopte mooi. 10 weken echo was niet goed. Het hartje was vlak na de eerste echo gestopt. 2 dagen later een curretage gehad. Dat is nu 2 weken geleden. Sterkte allemaal 
kirstnn - schreef op 08-02 om 18:22
Bueno ik heb ook een ma gehad in april, met curretage tot gevolg omdat t maar niet van zelf kwam.. En vorige week n spontane miskraam pff. 
Mama26, wat verdrietig zeg! Was je na de mk meteen weer zwanger geworden?
Sterkte!
Mama26 - schreef op 09-02 om 08:18
@Kirstnn ja zo'n beetje wel. 2 september miskraam. Toen (na een provera kuur) eindelijk ongesteld op 4 november. En op 6 december een positieve test. 31 december goede echo, 23 januari "slechte" echo. 25 januari curretage.

Het ging dus best snel, maar helaas niet meer zwanger. Nu begint alles weer van voor af aan. 
kirstnn - schreef op 09-02 om 08:43
Mama26 ja ik ken t weer van voor af aan beginnen.. Eerste keer was ik na 7 maanden zwanger, ook een goede echo en 2e echo ook een slechte, en na iets langer als n week curretage met n lange nasleep, nu de tweede keer ook 7maanden na de curretage weer zwanger, alleen was t de eerste echo al niet goed, lege vruchtzak en paar dagen erna spontane miskraam en nu afwachten wanneer de eerste menstruatie komt. Dus hopelijk gaat de derde keer wel goed..
Mama26 - schreef op 09-02 om 09:32
Ik heb 2 vriendinnen die precies hetzelfde hebben meegemaakt..... Bij allebei was het de 3e keer gelukt en hebben zij allebei een prachtig tweede kindje mogen krijgen. Dus ik blijf hoop houden. het enige wat zo verrot is, is dat het allemaal zo lang duurt als je er middenin zit.
kirstnn - schreef op 09-02 om 09:42
Mijn vriendinnen zijn daar allemaal nog niet mee bezig, ik ben de enigste..  Dus hun begrijpen ook niet echt wat ik mee maak, en eentje zegt steeds van misschien is t jullie tijd nog niet en van die dingen, kan ik heel slecht tegen! Verder ook niet echt iemand om t mee te delen, mijn moeder is in augustus overleden aan leukemie dus de enigste met wie ik erover kan praten is mijn zus die heeft 2 kindjes maar geen miskramen gehad..
Pien - schreef op 14-02 om 06:27
Ik heb afgelopen nov een ma gehad. 2e x, 16 jr geleden ook al eens met 13 wk. Nu met 9 wk. 30 nov slechte echo, 16 dec gecurreteerd. Lang bloedverlies gehad (5 wk) maar 2 wk geleden weer een normale menstuatie. Eigenlijk was deze zwangerschap niet gepland. Ik ben 44, heb 5 kids tussen de 22 en 12. Toch vorige week met mijn man besloten er nog een keer voor te gaan. Erg spannend wel, gezien mijn leeftijd, en beetje bang voor commetaar. En bang dat t niet meer lukt. De overgang komt tenslotte voor mij ook dichtbij...
Pien - schreef op 14-02 om 06:32
@ anoniem 2, zou je zo snel al weer zwanger kunnen zijn? Tegen mij was ook gezegd 3 weken geen geslachtsgemeenschap na curretage, en daar stond mijn hoofd ook niet zo naar eerlijk gezegd maar ik had ook lang bloedverlies. Na 2 weken leek t minder te worden maar onverwachts toch nog een keer enorm bloedverlies en grote stolsels die ik kwijtraakte...
kirstnn - schreef op 14-02 om 08:51
@ pien spannend dan om er toch nog een keer voor te gaan, en lekker druk als je al 5 kids hebt hahah! Enja ze moeten altijd iets te zeveren hebben, dan ben je te oud en dan te jong.. Als t voor jou maar goed voelt toch! En hebben ze dat gezegd ja na je curretage? Tegen mij zeiden ze wachten tot bloedverlies gestopt is, en bij de een is dat na een week en bij de andere pas na 2 of 3 dus is heel verschillend. Bij mij was t 4 weken en toen nog 1 week menstuatie er achter aan dus in totaal 5wkn werd er simpel van. 2 Weken geleden spontane mk en toen stopte t redelijk snel vergeleken met curretage
Pien - schreef op 14-02 om 09:01
Ja, ze zeiden het en het stond ook in een brief die ik van het zh meekreeg. Ivm infectiegevaar. Ik durfde ook de eerste 5 wk niet zonder always de deur uit, vreselijk wat een ellende!  En precies toen ik een keer dacht t wel met een inlegkruisje af te kunnen had ik opeens die enorme bloeding!  Ik heb net mn vruchtbare periode achter de rug en we hebben er maar gebruik van gemaakt :-)  afwachten nu maar...spannend wel.  Vorige keer was ik er niet mee bezig, was al ruim een maand overtijd toen ik een test deed die natuurlijk hartstikke positief was.
kirstnn - schreef op 14-02 om 09:40
Ik had niet eens n brief gekregen van t zkh maar goed zal overal wel verschillend zijn, is wel idd vanwege infectiegevaar. Ik herken t wel dat je denkt van nu kan ik daar wel mee vooruit en uiteindijk toch niet heel vervelend! Was er vorig jaar erg mee bezig, maar toen de ma en nu spontane mk heb ik zoiets van wat kan ik nu nog meer verliezen.
Lisje (Gast) - schreef op 03-03 om 17:59
Ik 28 februari  eerste echo en hartje klopte niet meer...had 9.2 weken moeten zijn maar vruchtje was 8.2 weken. Zit er nog..vandaag medicatie mee gehad en vind het best eng
ilona (Gast) - schreef op 03-03 om 19:09
Hoi Kat,
Ik heb eind november een miskraam gehad. Bij mij kwam het meteen op gang en was het een complete miskraam met 8 weken. (Had nog geen echo gehad)
Inmiddels vol goede moed weer verder!! En iedere maand is weer spannend
Ik wil je zeggen: neem er de tijd voor. Het is echt niet zomaar iets en je moet het niet onderschatten. Ga niet meteen weer verder met je normale leven want je moet het verwerken en dat heeft echt tijd nodig. Veel mensen onderschatten het en dan komt de klap pas later...
Wens je heeeeel erg veel sterkte!! Xx
kirstnn - schreef op 04-03 om 22:40
Hee Lisje, snap dat het eng is! Ik heb zelf eind april curretage gehad en heb er in totaal bijna 3 weken meegelopen terwijl t niet meer leefde en t zag er niet naar uit dat het snel zou komen, en vorige maand spontane mk.. Heb je zelf voor de medicatie gekozen? In ieder geval veel succes!
Ano (Gast) - schreef op 08-03 om 23:30
Hey, 
Ik heb het gevoel dat ik toch ook even mijn verhaal kwijt moet. In dec  2015 besluiten we om onze kinderwens waar te maken. Een maand later het ik al een pos. test. Dolgelukkig onze eerste afspraak bij de gynaecoloog, krijgen we te horen dat het een leeg vruchtzakje is. De teleurstelling was groot maar ik wilde verder. 
Mei 2016 opnieuw zwanger maar opnieuw bij de eerste echo geen goed nieuws er was geen hartje te zien en ik was volgens de echo iets minder dan 6w ver wat volgens mijn berekening niet kon. Er werd besloten om toch nog twee weken te wachten. Dat waren twee heel lange weken. En uiteindelijk kreeg ik te horen dat het vruchtje gestopt was met groeien op 6 w. Ik heb toen gekozen voor een curritage. Dat gedoe met die pillen zag ik niet meer zitten en op mijn verjaardag ging ik binnen in het ziekenhuis. 
In okt 2016 opnieuw een pos. test. Met een klein hartje maakte ik een afspraak maar in de 5 de week kreeg ik opnieuw bruin bloedverlies zoals de twee keer voordien. In paniek heb ik naar de gynaecoloog gebeld. Ik mocht onmiddellijk gaan. De echo zag er goed uit nog geen hart actie maar alles zag er goed uit. Ik kreeg utrogestan mee. Eindelijk eens  goede hoop. Echter twee weken later zagen we op de echo dat het vruchtje maar twee dagen meer gegroeid was, geen hartje te zien. Opnieuw een curritage.
Vervolgens heb ik mijn bloed laten testen. Alles zou normaal zijn geen stollingsproblemen of  problemen met schildklier 
Nu weet ik het even niet meer. Mijn cyclus is heel onregelmatig en heb ik vaak bruin bloedverlies. Een week geleden heb ik volgens een ovulatietest mijn eisprong gehad. Vandaag heb ik een heel vervelend gevoel in mijn buik en bruin verlies. 
De teleurstellingen blijven komen en ik weet het soms even niet meer. Wat is dit nu weer...
kirstnn - schreef op 09-03 om 08:12
Ano, als eerste wat verdrietig dat je het al 3x mee hebt moeten maken! Daarbij het gevoel dat je het even niet meer weet herken ik zelf ook, wij zijn vanaf juli 2015 bezig en een MA en een MK verder. En dat hakt erin! Hoe was je cyclus voor de zwangerschappen, en wel fijn dat je in iedergeval je eisprong kan vinden dmv een ovulatietest! Je hebt al een bloedonderzoek gehad zeg je en die is gewoon goed, heb je ook al een inwendig onderzoek gehad? En wat zegt het ziekenhuis er verder van? Ik zelf heb alleen nog een inwendig onderzoek gehad en een inwendige echo, daarbij was ook alles goed. 
Anoniem (Gast) - schreef op 09-03 om 08:25
Kirstnn bedankt voor je reactie. Ik hoop dat het bij jullie volgende keer beter verloopt 
Mijn cyclus is eigenlijk nooit echt goed geweest vanaf ik gestopt was met de pil. Een inwendig onderzoek heb ik nog niet gehad. Maar wel telkens een inwendige echo gehad. Mijn gynaecoloog zegt dat ze in zo een vroeg stadium nog weinig kunnen doen en dat het vaak moeilijk is om een oorzaak te vinden. Nu ben ik nog aan het wachten op de uitslag van de karyotypering. Als dat goed is gaan ze het sperma controleren.
Ze hebben mij ook gezegd dat ze er van overtuigd zijn dat ik een kindje zal kunnen krijgen omdat ik iedere keer snel zwanger wordt. Maar ze weten niet hoeveel keer het eerst fout zal gaan. De vraag is natuurlijk hoe lang hou je zo iets vol
kirstnn - schreef op 09-03 om 09:21
Dankjewel, dat hoop ik voor jullie ook! Dat is wel lastig als je cyclus al vanaf het begin zo is, wel fijn dat ze positief zijn over het feit dat het dus uiteindelijk wel zal lukken en dat je de nodige onderzoeken in ieder geval krijgt. En inderdaad hoelang je zoiets vol houd is voor iedereen verschillend, maar blijf hoop houden hoe moeilijk dat ook is! Wat dat bruin verlies nu is is moeilijk te zeggen, zou van de innesteling kunnen zijn maar dat weet je natuurlijk pas zeker naar een zwangerschapstest en of je ongesteld word ja of te nee.. Veel succes in ieder geval 
Lientje27 - schreef op 21-03 om 14:15
Hoi Dames,
Hier gisteren ook een ma gehad op 5.4 weken.
Nog pril dus maar ik was dus een weekend zwanger en heb er van genoten tot maandag morgen..
Mijn hgc peil was ook niet genoeg zei de dokter na het bloednemen dus daarom is het al misgelopen zo vroeg.
Nu weet ik niet goed of ik na het bloeden direct terug kan starten met ovu testjes en direct terug zou proberen.. ik wil wel graag weer proberen.. want weer een maand wachten duurt dan weer zo lang precies..
Wat een verhalen hier allemaal toch! Sterkte allemaal en hopelijk lukt het idd bij iedereen toch snel en blijft het allemaal goed zitten!
kirstnn - schreef op 21-03 om 14:26
Lientje, dat zou je kunnen doen als dat is wat je wilt. Hier in het ziekenhuis/verloskundige raden ze aan om je eerste menstruatie af te wachten, meer voor makkelijker te kunnen tellen wanneer je weer zwanger bent geworden maar dat kan eigenlijk ook gewoon via meerdere echos in t begin. Maar het is voor iedereen verschillend de een net als ik gaat meteen weer door en de andere wacht een maandje of misschien langer.. In ieder geval moet je doen waar jij je goed bij voelt, want dat is het belangrijkste!
Ano (Gast) - schreef op 22-03 om 20:02
Lientje 
Ik ben ook iedere keer terug verder gegaan. Kon nooit echt wachten. Maar ik ben nooit echt onmiddellijk terug zwanger geweest. Mijn lichaam heeft er telkens toch wel min. 1ronde tussen gelaten. Ondertussen zijn we terug aan ronde drie. 
Loes - schreef op 27-03 om 20:15
Hoi allemaal,

Ik "mag" me hier helaas ook aansluiten. Net met 8 weken de eerste echo gehad. Maat van het vruchtzakje klopte mooi met de termijn, maar het vruchtzakje was leeg. Mijn lijf heeft dat dus alleen helemaal niet door... Nu is het dus afwachten of er een spontane miskraam op gang komt, of dat de gynaecoloog de natuur een handje moet gaan helpen. Ik zie dus echt vreselijk op tegen de komende weken - het staat zo stil allemaal. Je kunt niks doen behalve afwachten tot je gaat bloeden - niet echt een lekkere uitgangspositie.

Pfff wat voel ik me in de steek gelaten door m'n lijf. Niet eens zozeer omdat het geen gezonde zwangerschap was (ik was zwanger in ronde 1, dus best wel vertrouwen nog in een volgende poging), maar omdat ik gezien m'n medische geschiedenis toch al niet zo'n vertrouwen in mijn lijf heb. En als zoiets "simpels" als een miskraam nog niet eens lukt... Bah. 
Bueno - schreef op 27-03 om 20:23
Sterkte Loes... en alle anderen natuurlijk ook..

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Miskraam/missed abortion 2017' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan