Bijna 40 en kinderwens - Zwanger worden forum

Liv (Gast) - schreef op 04-09 om 19:26
Hoi. Ik ben 39 en heb zo'n grote kinderwens voor een tweede kindje. Zijn er nog mama's van deze leeftijd die graag nog een kindje zouden willen, of die op deze leeftijd zwanger werden? Zou leuk zijn jullie te leren kennen!
1427 antwoorden en 6659524x bekeken
Suzanne - schreef op 04-09 om 22:03
Dag Liv, ik ben 41 en nu met zwanger. Op mijn 40ste onverwacht zwanger van nr.4, dat is helaas misgegaan rond 7 weken. Toen was ik al zo gewend aan het idee van nog een keer zwanger zijn, dat we het daarna serieus zijn gaan proberen en binnen 2 maanden weer zwanger. Nu hopen dat het blijft. Dus het kan zeker, als je de percentages leest wordt je niet vrolijk, maar hier viel het dus mee.
G - schreef op 05-09 om 00:44
Hi Liv, ik ben 35 jaar maar ik wil heel graag nog twee kindjes. Het er nu eentje, 5 maanden geleden geboren en zou er graag drie in totaal willen..! Als alles mee zou zitten zou ik denken dat ik bij nr 2 dan 36 ben en bij nr 38/39. We zijn op dit moment aan t proberen voor nr 2. Mn vriend is trouwens 41 nu. 
Liv (Gast) - schreef op 05-09 om 10:23
Hi Suzanne en G, leuk dat jullie reageren! 
Suzanne, gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat goed dat het zo snel raak was. Echt heel fijn. En moedgevend om te lezen ;-) Nu, toevallig las ik gisteren ene onderzoek dat stelt dat vruchtbaarheid niet noodzakelijk afneemt met het ouder worden; dat zou iets zijn dat vroeger wel zo was, maar nu door de betere voeding en gezonde samenleving enzo eigenlijk niet meer van tel is. Dus dat geeft de burger ook weer moed ;-) 
G, spannend bij jou :-) Zijn jullie al lang aan het proberen? Zou inderdaad mooi zijn he, alle kinderen voor je 40e? Alvast heel veel succes ermee!
Suzanne - schreef op 05-09 om 13:41
Dat is idd goed nieuws, hopelijk is dat percentage voor miskramen ook achterhaald. Temperaturen hielp hier wel goed om inzicht in cyclus te krijgen. Hoe oud is jouw eerste kindje liv? Hopelijk is het voor jullie beide ook snel raak 
Clautjuh - schreef op 10-09 om 14:01
Hoi Liv
Ik ben 38 jaar en wij gaan het ook weer proberen. Heb zelf twee kids en een bonus dochter. Vorige week ongesteld dus ben benieuwd wanneer mijn ovulatie is. Had normaal een regelmatige cyclus maar dat is al langer geleden natuurlijk. Ben nu wat ouder....????
Puck - schreef op 10-09 om 14:29
Ik ben ook 39 en nu sinds juni aan het proberen zwanger te worden. Het zou mijn eerste kindje worden. Hopelijk gaat het nog lukken.
Kun je iets meer over dat onderzoek vertellen Liv? waar las je dat?
Hetske - schreef op 11-09 om 11:39
Ik ben 38 jaar en heb de wens voor een 3e, momenteel ben ik aan het afbouwen met medicatie, ben er bijna en dan gaat de spiraal er uit, ik ben heel benieuwd hoe lang het zal duren en/of het lukt. Ik heb voor mijn dochter een miskraam gehad, maar bij alle zwangerschappen duurde het niet lang om zwanger te worden. We wachten af, spannend is het wel 
Anne - schreef op 13-09 om 20:47
23 weken
Hoi! Ik ben net vorige week 37 jaar geworden en probeer ook zwanger te worden van mijn 1e kindje. Erg spannend allemaal. Nu al 7 rondes gehad zonder succes. Hopelijk gaat het nog lukken. 
Hetske - schreef op 14-09 om 19:12
Hoi Anne, ik hoop voor je dat het snel raak mag zijn. Ook al heb ik er "al" 2 rondlopen, leuke pubers nu, toch ben ik ook net zo gespannen als bij de eerste en tweede, het is geen garantie dat het nu ook weer goed zal gaan. Mijn vorige zwangerschappen waren geen makkelijke zwangerschappen en bevallingen, bij mijn dochter de oudste ben ik via een spoedkeizersnede bevallen toen ik 34 weken zwanger was en mijn zoon is ook via een keizersnede geboren. Heftige ervaringen, maar zo de moeite waard. Wat gaat de tijd toch snel 
Anne - schreef op 15-09 om 09:35
23 weken
Jeetje Hetske, twee keizersnedes. Heftig hoor. Kan me voorstellen dat dit heftige ervaringen zijn geweest. Hopelijk gaat het deze keer goed. Wanneer ga je nu beginnen met proberen, ik lees dat je nog medicatie aan het afbouwen bent. 
Hoe zeer ik ook zou willen dat het onderzoek zou kloppen dat we niet een lagere kans hebben om zwanger te worden, klopt dat volgens mij niet hoor. Er zijn zeer veel onderzoeken die het tegendeel bewijzen, maar het blijft bij iedereen anders. De een wordt makkelijk zwanger op latere leeftijd en de ander niet.. 
Puck, in de hoeveelste ronde zit je? 
Puck - schreef op 15-09 om 09:52
Zojuist de vierde ronde in gegaan. Valt nog wel mee dus eigenlijk. 
Bella (Gast) - schreef op 15-09 om 09:56
hoi ik ben bijna 40 en nu 33weken zwanger van nr 4 zet hem op meiden leeftijd zegt dus echt niks x
Liv (Gast) - schreef op 15-09 om 10:27
Hoi dames, meer over dat onderzoek lezen jullie oa hier: 
https://www.ad.nl/lifestyle/leeftijd-heeft-geen-invloed-op-je-vruchtbaarheid~a8e24444/

Hetske - schreef op 17-09 om 19:55
Hoi Anne en andere dames!
Een spoedkeizersnede is inderdaad erg heftig, maar ik ben blij dat het kan in deze huidige tijd, mijn kinderen hebben er niets door opgelopen en daar ben ik erg dankbaar voor :-)
Mijn zus heeft nu ook 2 meiden, de jongste is geboren toen zij 40 jaar was, ze was bij beiden vrijwel meteen zwanger. Laten we vertrouwen op de natuur en ons koppie niet gek laten maken.
Momenteel ben ik nog aan het afbouwen, dat gaat wel erg goed en ik ben blij dat ik zonder medicatie ook af kan, maar ik wil helemaal niets meer in mijn lijf hebben voordat ik zwanger raak, voor een paracetamol ben ik niet bang, dit spul wel. Ik moet dus nog even geduld hebben, maar op korte termijn gaat het goed komen.
Moed houden Puck, komt vast goed!
Bella, hoe oud zijn je oudere kinderen? Red je het qua energie?
Liv, bedankt voor het artikel, ik heb het gelezen en ach er zijn zoveel "oudere" dames die nog gewoon zwanger worden
Nancy - schreef op 19-09 om 12:21
Hai Dames,
Ik ben 38 en we zijn bezig met ons eerste kindje. Helaas 27-08-2017 een miskraam gehad met 5,5 week .
Na een witte zwangerschapstest gehad te hebben,zijn we weer gezellig gaan klussen. Nu heb ik sinds een paar dagen een 'vol gevoel', met vlagen misselijk, steekjes onderin mijn buik en extreem moe.
Misschien is het een voorbode van mijn menstruatie..misschien niet...?
Hetske - schreef op 20-09 om 13:45
Hoi Nancy,

Ik hoop voor je dat je snel een positieve test in je handen zult houden. Voor mijn dochter (14jr) heb ik ook een miskraam gehad, ik kreeg met 12 weken een echo en toen bleek dat het met 6 weken al mis was gegaan. Dat was een nare ervaring, vanaf het moment dat je positief test ben je ook al echt zwanger en als het dan mis gaat is echt zuur. Zo zie je maar dat ook als je jong bent er risico's zijn, ik was toen 23 jaar.

Wanneer ga je testen?? spannend
Nancy - schreef op 20-09 om 14:12
Hai Hetske,
Oh jeetje..dat is zeker een nare ervaring. Had je helemaal geen bloeding tussendoor gehad?
Je hebt zeker gelijk,zodra je de test in handen hebt ben je ook echt zwanger. Alsof je op een wolkje leeft...
Als mijn cyclus weer helemaal normaal loopt,zou ik aankomend weekend m'n menstruatie moeten krijgen.
Ik denk dat ik dat afwacht..als die weg blijft ga ik na het weekend testen.
Duim maar hard voor me ;-)
Hetske - schreef op 20-09 om 18:06
hey Nancy,

Niets aan voortekenen, pas bij de zwangerschap van mijn dochter en zoon, kwam ik er achter dat ik toch wel veel vaker misselijk was dan de 1e keer. Ben uiteindelijk gecuretteerd, rot ervaring, gelukkig is het goed gekomen.

Ik zal zeker voor je duimen!! laat je het ons weten?

Nancy - schreef op 21-09 om 09:55
Hai Hetske,
Dan val je even in een gat zeg..als je niks hebt gemerkt en ineens te horen krijgt,dat het niet goed zit.
Wat kan het raar lopen... Gelukkig heb je nu een mooie dochter en zoon om je heen :-)

Ik laat het jullie zeker weten! Spannend. Al voel ik me wel anders als de afgelopen keer dat ik zwanger was.
Wie weet...
Bella (Gast) - schreef op 21-09 om 14:09
Mijn oudste is 18 de 2e is 10 en nr3 is 3bijna 4 ik red het wel soms wel momenten dat ik echt moe ben maar over het algemeen mag ik niet klagen nu 34 weken ben al wel aan het aftellen sorry voor mijn late reactie 
Nancy - schreef op 29-09 om 11:55
Helaas geen positieve test en sinds gisteren is menstruatie op gang gekomen :-(
Clautjuh - schreef op 29-09 om 13:55
Dat is balen Nancy....ik krijg ook steeds meer het gevoel dat ik één deze dagen ongesteld ga worden. Maar het was pas ronde 1 dus vol goede moed gaan we dan op naar ronde 2. 
Liv (Gast) - schreef op 29-09 om 14:34
balen Nancy en Clautjuh. Hier komt de ms ook net op gang, dus we gaan met ons drieën wel mooi gelijk op! Hebben jullie ook je nod rond 23/10? Leuk om samen af te tellen. Lijkt nog zo lang weer hè? 
Liv (Gast) - schreef op 29-09 om 14:46
Dames, nog een vraagje: zijn jullie langsgeweest bij een gynaecoloog om zwanger te worden? Of gaan jullie dat na een aantal rondes doen? En heeft het eigenlijk veel zin om te gaan als je elke maand een positieve ovulatietest hebt en er dus met zekerheid een eisprong is?
Ik twijfel, langs de ene kant wil ik niet te snel gaan, langs de andere kant wil ik ook niet te veel tijd laten verloren gaan. Misschien ga ik voor de zekerheid toch een keer langs, een keer informeren kan geen kwaad. Benieuwd wat jullie doen! 
Puck - schreef op 29-09 om 16:05
Ik ben niet bij de gynaecoloog geweest. Ik denk dat dat niet heel zinvol is, als je een normale cyclus hebt en nog maar net begonnen bent. Zeker als je dan ook al eerder zwanger geweest bent, zou het nu ook gewoon weer moeten lukken, lijkt me. Ik vind het dan wel lastig dat mijn man en ik niet weten of wij samen wel kinderen kunnen krijgen, maar ook als we een jaar verder zijn, zou ik geen medisch traject willen. Ik wacht het dus gewoon maar af nu.
In welke ronde zit jij nu Liv?
Ik heb rond afgelopen woensdag mijn ei gehad. Ik was het weekend niet zo lekker en had veel last van mijn buik. Ben deze week ook niet zo in mijn hum, dus ook minder zin om te vrijen dan andere maanden. Dat maakt me wel onzeker, omdat ik vorige maanden aan mijn stemming ook wel merkte dat er een ei aan zat te komen. Nu totaal niet... Volgende week een weekje op vakantie en dan is maandag mijn nod alweer. Dit wachtbankje zal wel korter duren dan anders.
Zeentje - schreef op 30-09 om 11:43
Ik wil me ook bij jullie aansluiten... was al aan het meelezen...
Zeentje, bijna 38, de rondes tel ik niet meer, zijn er te veel inmiddels...
We zijn bezig voor ons 1e kindje, heb in 4 jaar tijd 2 miskramen gehad, 1e op 14 weken, 2e op 9,5 week. 
Wij zitten inmiddels wel in het medische traject, maar door omstandigheden, vakantie en moeilijke momenten 2 rondes in het ziekenhuis overgeslagen en zelf geklust...
Zit nu nog op het wachtbankje tot 6 okt.
Clautjuh - schreef op 30-09 om 11:51
Jee Zeentje dat is wel pittig. Ik heb natuurlijk al twee kids dus iedere aanvulling is alleen maar een zegen. Ik hoop dat het jullie snel gegund is ! 
Ik zat in ronde 1 en het lijkt erop dat mijn menstruatie is begonnen helaas. Maar zoals gezegt eerste ronde dus ook weer fijn om te zien dat mijn cyclus mooi op tijd is. We gaan gewoon door naar ronde 2. 
wonder - schreef op 30-09 om 19:40
Ik zou mij ook graag aansluiten,ben 39 jaar en heb 6 kindjes en we zouden nog graag een laatste ukkie ukkie erbij willen.Hier is altijd leven in huis, kids zijn net verstoppertje in huis aan het spelen.Zelfs nog met de oudste is nu 15 jaar.En het jongste wordt 2 jaar.Mijn Nod is 7 oktober en het is de derde ronde.Ik heb twee miskramen gehad vroeger en drie kindjes zijn te vroeg geboren maar door in de couveuse te liggen is alles snel terug in orde gekomen.
Clautjuh - schreef op 30-09 om 22:30
@Liv , we gaan inderdaad aardig gelijk op. Mijn ms is nu echt doorgebroken. Werd er gelijk weer aan herinnerd dat mijn natuurlijke ms wat intenser is. Maar dan zal mijn nod rond 28 oktober zijn. Meestal weet je je natuurlijke cyclus pas na een paar maanden zonder pil dus reken nu gewoon een cyclus van 28 dagen. Het zat nu op 26 dagen na mijn onttrekkingsbloeding na de pil. We wachten het weer af  

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bijna 40 en kinderwens' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan