Het gezellige mmm groepje deel 5 - Zwanger worden forum

Natasja - schreef op 13-03 om 09:35
@Marie
Gecondoleerd met je peettante. Dit is zo verdrietig voor je. 
Ik wens je ontzettend veel sterkte en kracht
3230 antwoorden en 30857839x bekeken
Ellatje - schreef op 13-03 om 10:42
Hoi iedereen,
Ik vond de 'onzekerheid' rond dat vocht in de baarmoeder slopend.
Ik ga voor de inseminatie bij life leuven,maar we mochten gerust voor follikelmetingen e.d. naar een ziekenhuis in de buurt gaan.
Gisteren ben ik op eigen initiatief naar een vrije raadpleging gynaecoloog geweest in mijn buurt.
Volgens deze gynaecoloog was er geen vocht te zien,behalve wat 'bloed',maar dat is niet abnormaal,aangezien mijn menstruatie op zn einde aan het lopen was.
Aangezien er nu geen vocht te zien was,bij de vorige follikelmeting ook niet,maar bij de inseminatie twee dagen later wel,sterkt dit het vermoeden als een bijwerking van de pregnyl.
Oke,dus ik ga gewoon life leuven een mail sturen dat ik zondag e.k. een follikelmeting ga laten doen in het ziekenhuis in mijn buurt en dat ik de resultaten laat doorsturen.
Ik ben wel een beetje opgelucht.
Eva - schreef op 13-03 om 13:49
Marie gecondoleerd en heel veel sterkte 

Ellatje fijn dat er  geen vocht gevonden is en dat je in een ziekenhuis in de buurt voor de meting kan!! Hopenlijk deze ronde geen vocht door de pregnyl .


Proudmommy - schreef op 13-03 om 15:24
Marrie, gecondoleerd met je peettante en heel veel sterkte in deze donkere dagen.
Jenny - schreef op 13-03 om 20:08
Hoi Eva,
Nee ze kunnen verder niks meer betekenen. Over 3 maanden weer ff bespreken. Misschien verder voor IUI.... maar omdat wij gewoon zwanger kunnen raken is dat ook niet heel hoopvol.
Maar goed. Geduld
meid22 - schreef op 13-03 om 20:13
Gecondoleerd Marie heel veel sterkte met dit verlies ;-)
Ik heb vandaag ook verdrietig nieuwe gekregen buiten onze zwangerschapswens om, mijn zusje van 15 heeft een terugval met haar eetstoornis ze heeft sinds zondag niet meer gegeten en gedronken en moest dan ook vandaag met spoed naar ziekenhuis, zo naar om dat van dichtbij mee te moeten maken, me zusje is heel belangrijk voor me en aangezien er zo N groot leeftijdsverschil zit heb ik haar geboorte heel bewust mee gemaakt zo machteloos dat ik nu niks voor haar kan betekenen 
Lizzy - schreef op 13-03 om 23:12
Meiden, wat een naar nieuws allemaal! Marie, gecondoleerd met je tante  en meid22 wat naar van je zusje. Hopelijk komt ze er snel weer uit.
Eva, fijn om te horen dat de punctie jou meeviel. De tegenvallende verhalen hoor ik nu ook liever even niet . Wat voor informatie kunnen ze uit het chromosomen onderzoek halen?
De 2e en 3e spuit zijn inmiddels ook gezet. Het ging gelukkig al ietsje makkelijker. Volgende week dinsdag mag ik weer terugkomen voor een echo.
meid22 - schreef op 14-03 om 07:15
@Lizzy, ze was net weer 2 maanden thuis dus had niet verwacht dat ze nu (al) een terugval zou krijgen, hoop ook dat ze er snel weer bovenop komt maar het is een lastige ziekte waarvan niet te voorspellen is hoe lang het gaat duren voordat het beter gaat, en het is iets wat ze haar hele leven bij zich zal dragen dus idd super heftig.
Wat goed om te horen dat het spuiten al wat makkelijker is ;-) en wat spannend van de echo, hoop echt dat het allemaal goed zal gaan en dat het snel raak mag zijn  liefs 
Eva - schreef op 14-03 om 09:36
Jenny wat naar om te horen !! Ik hoop toch op snel een wonder bij jullie !!

Lizzy wat fijn dat het spuiten al iets makkelijker gaat op naar een goede echo dinsdag !!

De kans dat ze iets vinden met het onderzoek is ong 4 % dus ik ga er niet teveel vanuit .
Wat ze onderzoeken is of alle chromosomen intakt zijn. 
Wat ze bij ons  denkt te vinden is een translocatie van een  stukje chromosoom bij mijn man ( aangezien ik in gent al gescreend ben voor de donatie,  alleen moest ik in nl helaas ook opnieuw ) dus dat er een stukje van het ene chromosoom mist en die zit er dan bij een ander als extra aan ( even makkelijk gezegt ) .
Als  dat het geval is bij mijn man hebben we 50% meer kans op mk dan bij een "gezond" paar . En dat zou dan de vele herhaalde miskramen verklaren. 

Meid 22 o wat heftig zeg rotziekte is het,  en heel moeilijk om zo van dichtbij aan te moeten zien!!  ik hoop dat ze er snel weer wat bovenop komt heel veel sterkte !!! 
DreamBaby - schreef op 14-03 om 21:06
Ik ben vandaag naar Dreambaby geweest en word zo verliefd op al die baby spulletjes dat ik zeker weet dat ik een kindje wil! Alleen vind ik zelf dat ik van al mijn medicatie vanaf moet voor dat ik en mijn vriend echt gaan beginnen aan onze kinderwens. 
DreamBaby - schreef op 16-03 om 20:25
Ik zit de laatste dagen veel na te denken over bepaalde dingen, waar onder als hoofdpunt mijn 'eetstoornis' ik sukkel er al jaren mee (van mijn 17 jaar) en ben het eigenlijk wel een beetje beu.. Met namen, niet het wegen ofzo.. maar wel de stress en frustraties die het met zich mee brengt. Ik wil graag afvallen tot een gezond gewicht maar op een nog steeds eetstoornis manier?.. Goh, ik weet het niet zo goed. Ben natuurlijk niet anders gewoon bij wijze van spreken maar toch... vind ik zoals ik al zei 'de stress en frustraties' die het met zich mee brengt best euhm.. niet leuk. Ook niet voor mijn vriend want als ik in de ochtend ben bijgekomen tegenover de vorige ochtend dat verpest al sowieso mijn humeur voor heel de dag en dat is voor zowel mij als voor mijn vriend niet leuk. 
Dus ik wil mijn eetstoornis graag laten voor wat dat het is, het proberen los te laten maar wel nog afvallen maar ik kan het niet zomaar loslaten, want ik heb dat al zo vaak geprobeerd en iedere keer herval ik weer in oude gewoontes dus eigenlijk vraag ik me af; kan ik mijn eetstoornis wel helemaal loslaten ooit?.. 
Het is niet dat ik het niet wil. Ik wil het zo graag maar toch.. het dagelijks wegen laten is sowieso al moeilijk voor mij omdat ik graag die 'controle' wil behouden. Het is ook niet alleen maar het niet meer dagelijks wegen ofzo.. maar het zit ook gewoon zo vast geroest in mijn hoofd dat ik het gewoon moeilijk, tot voor mij bijna onmogelijks zomaar kan loslaten, ook al wil ik het wel.. 
Maar hoe geraak ik er vanaf zodat ik voor de volle 100% kan gaan voor mijn kinderwens?
(sorry als dit thema hier niet thuis hoort)
DreamBaby - schreef op 16-03 om 20:29
Sorry dubbele post. 
skybles - schreef op 17-03 om 08:07
Hey dreambaby, wat vervelend dat je met een eetstoornis kampt. Dat moet erg lastig zijn voor jou en je vriend.
Omdat mijn schoonzusje ook een ernstige eetstoornis heeft wil ik toch even reageren op  je berichtje.

Mag ik vragen waarom je wilt afvallen? Is je BMI echt te hoog op het moment of zou je zelf nog graag een paar kilootjes kwijt willen? Misschien is het goed om hier hulp bij te zoeken. Het lijkt mij onwijs moeilijk om namelijk af te willen vallen en ondertussen ook nog te moeten vechten met dat eeuwige ‘stemmetje’ in je hoofd. Als je hulp vraagt dan kan diegene jou helpen met een gezonde manier van afvallen (als het echt nodig is natuurlijk).

Misschien kan je ook vragen aan je vriend om de weegschaal voor jou op te bergen. 1 keer in de week wegen is genoeg. 

Volgens mij was jij ook de persoon die eerst van haar medicatie af wou voor er kindje konden komen toch? ( sorry echt super veel verhalen soms haal ik ze door elkaar). Als dat het geval is wil ik je vooral eerst een dikke knuffel geven. Maar lieverd, je hoeft niet alles te gelijk! Pick your battles. 1 voor 1 alle problemen oppakken en proberen te tacklen. Dat gaat voor jou gevoel misschien iets te langzaam en je wilt zsm alles op een rit hebben, maar echt, neem je tijd om voor jou en jullie toekomstige kindje een stabiele basis te bouwen. Een stevig huisje is wat jullie straks nodig hebben en het bouwen van een stevig huis kost tijd.

DreamBaby - schreef op 17-03 om 09:47
Hey Skybles, Ik wil graag afvallen omdat ik toen ik begon in de categorie "obesitas" zat dus na wat kilootjes te zijn afgevallen zit ik nu in de categorie "overgewicht" maar ik kan daar niet echt mee leven zeg maar omdat ik jaren in de categorie "gezond" gewicht heb gezeten maar ik moet er wel bij zeggen dat ik door inderdaad mijn medicatie ook wel heel wat kilo's ben bijgekomen dus daarom wil ik graag zowel afvallen als van mijn medicatie vanaf. Ik heb in het verleden al geprobeerd om de weegschaal af te geven aan mijn vriend en die dan maar 1 keer per week terug te krijgen maar dan word ik gewoon bang om dingen te eten omdat ik niet weet hoeveel ik ervan bij kom dus dan vraag ik de weegschaal gewoon terug. Maar ik ga het van mijn eetstoornis eens aankaarten bij mijn huisarts (is er wel al van op de hoogte) maar misschien kan zij mij wel helpen of naar een diëtiste ofzo sturen zodat ik toch nog kan blijven afvallen maar dan op een gezonde en verantwoorde manier. Want ik weet zelf ook dat ik nu alles behalve gezond bezig ben maar ik krijg mijn eetstoornis maar niet weg uit mijn leven/hoofd (stemmetje) 
DreamBaby - schreef op 17-03 om 20:42
Ik heb het daar straks nog eens met mijn vriend over onze kinderwens gehad en wij gaan denk ik ergens in mei een afspraak maken bij het fertiliteitscentrum zodat wij toch al wat meer informatie hebben maar de echte eventuele behandeling starten zal pas ergens in september zijn  (na onze trouw en huwelijksreisje) en natuurlijk ga ik in tussentijd nog wat afvallen op een gezonde en verantwoorde manier en mijn medicatie zo gauw als mogelijk is afbouwen zodat ik in september helemaal goed en gezond kan beginnen aan mijn/onze kinderwens.
DreamBaby - schreef op 19-03 om 18:01
Twijfels, twijfels... 
Gisteren een gesprek gehad met mijn vriend over onze kinderwens en rondom de finaciële kant van een kind. Mijn vriend een relatief inkomen van 1700 euro en ik 300 euro. Het inkomen van mijn vriend staat vast dus dat krijgt hij voor heel zijn leven maar mijn inkomen van 300 euro staat niet vast dus het kan zijn dat ik dat inkomen kan kwijt geraken. Mijn inkomen word nu door de dokters van het FOD (waarvan ik het inkomen krijg) bekeken of dat ze mij dat inkomen nog gaan geven of dat ik gezond ben om te gaan werken maar ik kan door een arbeidshandicap niet gaan werken.
Wij twijfel over onze kinderwens omdat....; wat als ik die 300 euro niet meer krijg? Want met het inkomen van mijn vriend, die 1700 euro daarmee kan hij wel 2 personen onderhouden maar geen 3 (is nogal moeilijk) en al zeker niet omdat wij hier ook nog 2 katten hebben rond lopen.
Wij willen doodgraag een kindje maar vinden het jammer dat het door de financiële misschien niet zal gaan omdat wij het risico niet willen nemen, van toch voor een kindje te gaan en dan bij wijze van spreken geld te kort komen. 
Echt waar. Wij willen doodgraag een kindje maar ja die financiële kant van een kindje maakt het ons niet makkelijk en doet ons soms twijfelen of dat het dan echt wel een verstandige keuze is om voor een kindje te kiezen, ook al is het al jaren lang onze droom. 
stff48 - schreef op 19-03 om 19:00
Hè dreambaby , 
Misschien beetje onbeleefd om te vragen , maar je spreekt over een arbeidshandicap ? Is er dan geen mogelijkheid dat je iets van lichtere job kunt gaan doen ? Zodat jullie toch voor de kinderwens kunnen gaan ? 
Of eventueel eens aan andere instanties info vragen over je arbeidshandicap , VDAB Of acv ofzo ?want 300 euro is toch wel heel weinig .. 
Het is goed dat je er zo nuchter over nadenkt meid , maar is toch een beslissing die jullie zelf moeten nemen  
DreamBaby - schreef op 19-03 om 19:49
Mijn arbeidshandicap is, dat ik de stress van het werken niet aan kan. Ik krijg daar gewoon te veel stress van, dat ik dan moeilijk kan functioneren tijdens het werken. De reden waarom ik maar 300 euro krijg is omdat mijn vriend zijn inkomen al best veel is en ook omdat ik bij mijn vriend woon. 
stff48 - schreef op 19-03 om 21:36
En er is geen optie dat je iets zou kunnen doen dat je graag doet meid ? Het is allemaal niet makkelijk hè   
Ik werk 50 uur per week , ik vraag me af hoe ik dat ga combineren wanneer we met IUI moeten starten ... 
Keesje (Gast) - schreef op 19-03 om 21:56
Hi dreambaby, ik begrijp je twijfels..heel knap dat je er zo goed over na denkt! Maar heel eerlijk gezegd lijkt het me echt geen stabiele omgeving voor een kindje. Als jij de stress van het werken niet aan kan verwacht ik niet dat je de stress die een baby te weeg brengt goed aan kan. Het is maar een mening hoor ik ken je situatie natuurlijk alleen uit de verhalen die je op het forum hebt verteld..maar bij alles wat je zegt gaan er bij mij alarmbellen rinkelen: je gebruikt medicatie, hebt een eetstoornis, je bent financieel niet stabiel en je bent niet in staat om te werken..
Misschien kan je daar eerst aan werken voordat je de stap naar een kindje zet? Ik wil je absoluut niet kwetsen hoor hopelijk begrijp je me niet verkeerd
Lizzy - schreef op 19-03 om 22:20
Dreambaby, ik ben het wel met Keesje eens. Een kind opvoeden is niet niks, dus denk er goed over na. Aan de andere kant is het ook gewoon een oergevoel om graag moeder te willen worden, dus ik snap je verlangen heel goed.
Stff48, het is allemaal best lastig combineren met werk. Is je werk wel al op de hoogte? Bij mijn werk hebben ze heel relaxed gereageerd. Ik mag wegblijven wanneer het nodig is en ik doe momenteel ook wat minder drukke projecten.
Morgen ga ik weer voor een echo na ruim een week hormonen spuiten. Ben benieuwd hoe het er voor staat.
Trees87 - schreef op 20-03 om 07:19
@dreambaby ... ik zou zelf niet weten wat ik in jouw situatie zou doen ... jeetje zo moeilijk... ik ben er wel van overtuigd dat de basis goed moet zitten. Heel veel succes! 
Overmorgen heb ik men meting opstaan... ben benieuwd 
meid22 - schreef op 20-03 om 07:49
@stff wat lijken wij veel op mekaar zeg, ongeveer even lang bezig met onze kinderwens en ik werk ook 50u per week, op papier eigenlijk 40 maar ik ben dan zo iemand die alles goed af wil ronden en dat wordt ook van mij verwacht, ze waarderen het ook want had na 1,5 jaar al vast contract.
@dreambaby wat een lastige situatie, snap dat je heel graag een kindje wilt, maar denk dat dat nu ook heel lastig gaat zijn aangezien je dan wellicht stress om geld en je gezondheid krijgt ;-) heb je wel al wat geld gespaard voor jullie toekomstige kindje? 
€1700 of €2000 vind ik voor een gezin wel erg weinig om van rond te komen, wij zijn met z'n tweetjes en gebruiken elke maand €2000 als huishoudpot (dus voor de vaste lasten, boodschappen benzine, verzekeringen) en dan kunnen we nog €1000 per maand sparen (we gaan in augustus trouwen) daardoor hebben we ook wel de ruimte dat ik bijvoorbeeld als we een kindje mogen krijgen een dagje minder zal gaan werken.
Het is wel zo dat je een kind zo duur kan maken als je zelf wilt, bedoel je hoeft uiteraard niet alles nieuw te kopen, het belangrijkste is dat je in de basisbehoefte kunt voorzien en een stabiele omgiving hebt (dat je relatie goed is en je een veilige plek hebt  te wonen).
Wellicht is het een idee om een soort begroting te maken om te kijken wat mogelijk is? 
Begrijp dat werken erg lastig voor je is maar misschien is er iets wat je wel kunt & wil doen zo kun je wel extra geld sparen voor jullie toekomst ;-) bijvoorbeeld een baantje als postbode in je eigen wijk, dan kun je zelf je tijden indelen en het is maar een paar uurtjes per dag
Heel veel succes met jullie keuze, liefs 
stff48 - schreef op 20-03 om 09:15
Lizzy , ja mijn werk is op de hoogte maar kan daar precies op weinig begrip rekenen .. aangezien wij in een zeer kleine groep werken & ik een collega heb die enkel haar uurtjes wil kloppen , ben ik daar een beetje de dupe van .. mijn werkgeefster is ook zeer kwaad geweest omdat ik pas na een jaar heb verteld dat wij aan het proberen waren .. dus hoe ze nu gaat reageren als ik er regelmatig niet of later ga zijn , gaat nog af te wachten zijn   Hoe is je echo geweest ? 

Meid22 , ja hè wat een toeval zeg !  ik werk normaal ook maar 40 u maar aangezien mijn collega juist haar uurtjes klopt , moet ik dat opvangen . Denk dat wij ook ongeveer even oud zijn hè ? 

Dreambaby , er bestaan hier in België instanties die je hiermee kunnen helpen .. om te kijken of je in staat bent om iets lichter van werk te doen  bv in een beschutte werkplaats ofzo ? Daar ligt de stress veel minder hoog meid .. Maar de dames hier hebben wel gelijk dat je voor een baby'tje een goede basis moet hebben want alles kost tegenwoordig super veel .. 
Lizzy - schreef op 20-03 om 09:41
Er waren 4 follikels groter dan 10mm te zien. Niet heel veel dus helaas. Ik had er wel rekening mee gehouden dat er niet super veel zouden zijn, omdat er op de uitgangsecho 9 geteld waren. Vooral links gebeurt weinig, 1 grote en een aantal kleintjes. Ik moet nu vrijdag weer terugkomen. De arts zei eentje kan genoeg zijn, maar had toch wel op eitjes meer gehoopt. Maar ja het is wat het is. Hebben jullie ervaringen? Komen er later toch soms nog meer bij of niet?
Stff48, vervelend dat je werk zo lastig doet. In NL heb je ook officieel recht op verzuim voor dit traject. Kan je niet wat vaker thuiswerken of compenseren in het weekend?
stff48 - schreef op 20-03 om 09:51
Lizzy , ik duim voor je ! snap wel dat je wat teleurgesteld bent maar 1tje wat heeel goed kan soms ook meer als genoeg zijn  
Ik moet me eens gaan bevragen  hoe het hier in België zit .. thuiswerken is geen optie voor mij & op zaterdag werk ik ook .. Beetje nadeel als je in de beauty sector zit hè  
meid22 - schreef op 20-03 om 09:53
@stff denk dat jij ietsje ouder bent als ik ;-) ik ben 23 en mijn verloofde 28, hoe oud zijn jullie?
Zoals jij jou werk omschrijft zo gaat het hier ook en omdat ik altijd alles zo netjes doe krijg ik alleen maar meer werk erbij ;-) 
Maar ze zeggen wel dat als ik bijv wat eerder weg moet het mag al heb ik mezelf er wel mee omdat t werk dan blijft liggen ;-)
Spannend Lizzie 4 grote klink in elk geval al veel belovend toch? ;-)
stff48 - schreef op 20-03 om 12:38
Meid22 , Ik wordt in mei 27 , mijn man is er net 31 geworden . Ik had gedacht direct na ons huwelijk zwanger te zijn maar ondertussen zijn we bijna 2 jaar getrouwd   ons leven heeft altijd gesmeerd gelopen tot we aan het hoofdstuk baby begonnen .. mijn Man wou graag voor zijn 30ste papa worden , maar daar heeft de natuur een stokje voor gestoken .. 
zo flexibel is Mn werkgever niet aangezien mijn collega altijd vroeger wilt stoppen moet ik langer blijven om de klanten te doen .. ik doe mijn job met hart en ziel maar momenteel ben ik op een punt dat ik echt voor mijn eigen geluk ga kiezen , vanaf juni heeft ze iemand extra .. dus hopelijk wordt het voor mij dan ook wat draagbaarder 
Xx
meid22 - schreef op 20-03 om 13:10
Wij trouwen 10-8-18  
Begrijp dat je na je bruiloft graag snel een kindje had gewild, op een begeven moment krijg je natuurlijk ook dat mensen gaan vragen enzo, wij hadden dat laatst ook toen wij een nieuwe auto kochten van die mensen die zeiden zeker gezinsauto enzo kan soms best pijnlijk zijn, Maarja ze weten niet beter.
Hopelijk worden we beide nu snel zwanger nu we het medische traject in zijn gegaan
stff48 - schreef op 20-03 om 13:37
Oh leuk meid , dan zitten jullie volop in de voorbereidingen ? 
Ik krijg dagelijks die vraag .. gisteren nog een klantje die binnen 2 weken moest bevallen , die keek me zo vol ongeloof aan omdat die 2 weken voor ons getrouwd was... als je dan zoals ik gisteren niet zo een goede dag had .. dan hakt het er serieus in ..
Ik hoop nog altijd voor Juli op eigen houtje zwanger te worden maar dat zal er vrees ik niet inzitten 
Xxx

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Het gezellige mmm groepje deel 5' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan