Na stoppen pil zwanger - Zwanger worden forum

Sunshine1995 - schreef op 24-01 om 20:10
Hey dames
Vraagje. Zijn er hier dames die vlak na stoppen met de pil zwanger zijn geworden? Zo ja binnen hoeveel tijd? 
(Gewoon heeel nieuwsgierig)
Groetjesss
19 antwoorden en 15962468x bekeken
Ess20 - schreef op 24-01 om 20:16
Hoi! Ik ben de eerste maand na het stoppen van de pil zwanger geraakt. 3.5 week na mijn laatste ingenomen pil had ik een positieve test in mijn handen. Maar goed ik heb ook maar 1.5 jaar de pil geslikt misschien dat het ook daar mee te maken heeft! Xx 
Sunshine1995 - schreef op 24-01 om 20:18
Het kan dus wel. 
Vernam je zelf ook iets of was en onbewust?
Ess20 - schreef op 24-01 om 20:23
Ik was gestopt met de pil omdat mijn man en ik graag kinderen wilden. Maar we hadden zo iets van, we stoppen met de pil maar we doen lekker rustig aan en we hebben sex wanneer we dat willen en niet wanneer het “moet”. Nou heb ik een man die veel van sex houd hahaha dus we doen het zowat dagelijks. Ondanks dat ik er niet mee bezig wilde zijn kocht ik bij de action ovulatie testen die heel donker werden. Dus ik wist wanneer ik mijn eisprong had (dat voel ik ook). Bij de action verkopen ze testen die je 6 dagen voor je je menstruatie verwacht kunt doen. Puur uit nieuwsgierigheid deed ik er eentje die positief was. Ik had geen symptomen eigenlijk die kwamen pas rond de 6 weken zwangerschap. Hoe lang heb je de pil geslikt en wanneer ben je gestopt? X
Sunshine1995 - schreef op 24-01 om 20:33
Ik heb zondag 6 januari de laatste pil geslikt. Ook samen de keus dat we kinderen wilden. Ben 2 dagen later ongesteld geworden. Ik en mijn vriend hebben ook best veel seks.haha. 
Ik had indd ook zonder dat ik t wou een ovulatie test gekocht. Die gaven wel een 2e streep aan maar dun en paars. Ik zou volgens de kalender 23 januari een ovulatie hebben maar ik had het idee dat ik dat 21ste al had. Omdat ik dag van te voren al hele erge hoofdpijn had en vreselijk pijn in de onderrug. Dag later was Mn afscheiding waterig en Mn temperatuur steeg omhoog. En erge druk op de vagina. Geen idee dus of dit een ovulatie was. Op de dag dat ik hem Zou hebben getest helemaal niks. Ik voel nu van alles. Kan ook door stoppen van de pil komen. Wat ik natuurlijk niet hoop. 

Sunshine1995 - schreef op 24-01 om 20:37
Trouwens 6 jaar de pil geslikt.
Hato - schreef op 24-01 om 21:56
Hey sanny2311 bij mijn eerste zwangerschap ben ik ook in de eerste ronde na de pilgebruik zwanger geraakt. Dat is al 5 jaar geleden. Bij ons precies hetzelfde als bij ess20. Mijn man en ik wilden graag beginnen aan kinderen en lieten de natuur zijn gang gaan. Uiteraard heel verrast dat het zo snel raak is geweest. Ik deed geen ovutesten maar hadden wel sex wanneer wij daar zin in hadden ( wij hebben allebei een hoog libido ). Ik heb trouwens de pil 9 maanden gebruikt. Nu zwanger van de tweede geraakt in ronde 4 
Sunshine1995 - schreef op 24-01 om 22:05
Aah gefeliciteerd. Ik hoop dat het bij ons ook lekker vlot gaat. Hielden julie julie vruchtbare dagen dan ook niet in de gaten? Ik ben er teveel mee bezig ben ik bang de wens is zo groot. Ik moet me er bij neerleggen. Is nog best lastig 
X sanny
Happy girl (Gast) - schreef op 24-01 om 22:54
Bij mijn eerste was ik ook direct na het stoppen van de pil zwanger. Was wel 6 weken na de stop dat ik een positieve test in handen had maar geen bloeding tussendoor. Had 14 jaar de pil gepakt.
Ik was er 0,0 mee bezig. Had geen idee hoe het allemaal werkte qua eisprong enzo. Moet gewoon geluk geweest zijn
Veel succes
Sunshine1995 - schreef op 24-01 om 23:39
Wat een mooi geluk dan. 
Ik ben net begonnen. Ik laat mijn lichaam mooi zn ding doen. En duimen dat ik binnenkort ook een positieve test in mijn handen heb. Iedereen bedankt voor de reacties. Ik dacht echt na zwanger worden vlak na de pik onmogelijk was. 
bloempje19 - schreef op 25-01 om 09:38
Ik heb 10 jaar de pil geslikt en in de tweede ronde was ik zwanger. 
Anne - schreef op 25-01 om 10:00
Ik was de eerste ronde zwanger na de pil, maar 2 maanden geslikt (6 maanden na bevalling). Direct zwanger maar werd helaas een missed abortion, cyclus was ook 6 weken i.p.v. 4. Zou het nu niet meer aan durven direct na de pil de eerste ronde, door de mogelijk nog afwijkende cyclus. Maar hoeft niks te betekenen, weet ik ook wel
Sunshine1995 - schreef op 25-01 om 10:20
Anne 

Een miskraam is hartverscheurend het is toch een begin van een kind. Moet zeggen dat ik enorm last heb dat ik nu van de pil af ben. Ik heb werkelijk overal last van. Maar ja laat mijn lichaam de hormonen maar mooi reinigen ik heb er alles voor over. Vind het een spannende periode. 
Anne - schreef op 25-01 om 10:35
Klopt, die hormonen doen een hoop met je. Lees ook veel op sites hier dat veel mensen last hebben van het ontpillen. Hopelijk valt dat bij jou mee.
Die hormonen worden alleen maar erger tijdens een zwangerschap en vooral na de bevalling haha, maar allemaal dubbel en dwars waard. Ik hoop dat het snel positief mag uitpakken voor je
Sunshine1995 - schreef op 25-01 om 11:45
Ja exact. Ik ben 24 nog lekker jong. Hopelijk heb ik gauw een positieve test in mijn handen Haha. Indd je hebt er alles voor over. En hopelijk verdwijnen de hormonen van de pil gauw. 
Ilona36 - schreef op 27-01 om 17:15
Bij mn eerste was het in ronde 3 raak. Nu zitten we in ronde 2. Dus ben benieuwd wanneer t deze keer raak is
deb95 - schreef op 01-03 om 14:51
Mijn ervaring is dat hoe langer je het de eerste keer geslikt hebt, des te langer het ontpillen duurt. Van mijn zoontje werd ik pas na twee jaar zwanger. Nou had ik ook bijna geen cyclus in die periode. Na de bevalling weer aan de pil gegaan en in mei 2018 gestopt. Ik had direct een mooie cyclus van 35 dagen en na 4 maanden was het raak. helaas een miskraam en toen weer in december raak. Opnieuw een miskraam en nu was het 19 februari opnieuw raak. Nu hopelijk wel een plakkertje, maar ik wil maar zeggen het kan enorm verschillen. Per zwangerschap, per lijf en per hormonale veranderingen. Ik heb gemerkt dat de zwangerschap van mijn zoon mijn lichaam wel goed heeft getriggerd. Ik heb weer een cyclus, wat ik voorheen nooit had. Ik had overigens voor mijn zoontje ongeveer 7 jaar de pil geslikt, dus misschien maakte dat ook verschil. 

Heel veel succes en ik hoop snel een mooie test voor je! 
Johanna (Gast) - schreef op 16-05 om 18:50
Ik heb mijn laatste pil genomen 2-05 heb de strip maar gewoon afgemaakt en dan ( ongesteld) geworden.
Ik zit nu in mijn ( vruchtbare dagen) , ik hoop natuurlijk dat mijn cyclus snel weer normaal is voor dat ik de pil ging slikken z'n 8-9 jaar geleden , ik ben nu 24 jaar. Bij iedereen is het natuurlijk anders bij de een is het meteen raak en de ander doet er wat langer over. Ik merk wel dat ik de afgelopen 2-3 dagen erg hoofdpijn heb , waarschijnlijk van het stoppen met de pil.  Hoop dat ik ook snel een positieve zwangerschap test in mn handen heb !  
Niks is mooier dan moeder te mogen zijn of ( stiefmoeder op dit moment nog van een jonge van 7  ) 
Ik probeer er niet te veel op te focussen wat soms nog wel moeilijk is ... 
Er word er aangeraden om met foliumzuur te starten las ik hier in sommigen berichten?

Mijn vriend en ik zijn nu 3 jaar samen en hopen zo op een wondertje samen ! 
Missxx (Gast) - schreef op 19-08 om 23:23
Hoihoi,
Wanneer ik dit schrijf is het heel onwerkelijk nog allemaal. 30 juli heb ik mijn laatste pil geslikt, dit was na een eerste week van een strip, hierna een 'onttrekkingsbloeding' gehad (denk ik) , dit verwacht ik dan omdat ik mijn strip niet heb afgemaakt.
Ik las overal op internet dat het echt een jaar kan duren voor de cyclus weer op orde kan zijn na gebruik van de pil. Daar ging ik ook een beetje vanuit. Verder niet meer ongesteld geworden, word die onttrekkings bloeding dan meegeteld als menstruatie?
Een paar weken geleden had ik echt iedere dag veel krampen en dacht dat ik dan toch ongesteld zou worden. Er gebeurde niks. We waren op vakantie dus prima, ik dacht verder nergens aan. Nu thuisgekomen was ik dan toch 17 dagen over tijd, gezien de laatste bloeding. Ik dacht, ik doe gewoon een test en ik had echt zoiets ik doe dat echt voor niks, ik dacht echt niet aan een zwangerschap. Maar 1e test= positief. Volgend dag weer 1 gedaan = positief. 
Gek toch dat het zo kan lopen? En nu ik het ineens weet ben ik misselijk, heel moe en veel krampen in mijn onderbuik zo vreemd...
Iemand zoiets gelijks meegemaakt?
GEMMA - schreef op 20-08 om 09:09
Ik heb ongeveer 6-7 jaar de pil geslikt en na het stoppen mijn eerste kind in ronde 3 zwanger.
tweede kind na het stoppen in ronde 3 , derde kind nam ik geen pil maar condooms en in ronde 1 zwanger en nu zwanger van baby 4 en ook geen pil maar pas na ronde 8 zwanger.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Na stoppen pil zwanger' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan