Hoe snel menstruatie na Mirena? - Zwanger worden forum

Bibi92 - schreef op 06-08 om 13:56
Dag allemaal, 

Op 12/7 heb ik mijn mirena spiraal laten verwijderen. Ik heb toen een paar dagen miniem gebloed (was nog een beetje rest van het verwijderen van de spiraal), maar ik denk niet dat het menstruatie was. Die had ik (denk ik) de week ervoor. Ik kreeg met het spiraal mijn regels niet meer door, maar had nog wel regelmatig een buikkrampje en PMS symptomen dus ik gokte dan dat het de tijd van de maand was 

We proberen nu zwanger te geraken maar ik heb dus totaal geen idee hoe het zit met mijn cyclus. Hoeveel dagen is die, wanneer moet ik mijn menstruatie verwachten, etc... 

Ik heb al eens een spiraal gehad, maar toen die verwijderd is was ik meteen zwanger. Dus toen heb ik nooit mijn menstruatie doorgekregen en ik kan dus niet vergelijken. Nu zou ik normaal gezien ongeveer nu mijn regels moeten gaan doorkrijgen. Ik heb al sinds vrijdag/zaterdag typische menstruatie klachten: Buikkrampen, hoofdpijn, rugpijn, trekkerig gevoel in men benen. Maar NIETS van bloed.

Ik heb praktische een hele maand mijn ovulatie proberen tracken zonder resultaat. Steeds was ik niet vruchtbaar. 

Inmiddels heb ik ook al een zwangerschapstest gedaan, maar ook die was negatief. 

Maar ja, misschien ben ik wel te vroeg, want ik weet niet wanneer mijn menstruatie eigenlijk moet doorkomen. Misschien ben ik al aan het menstrueren, maar heb ik door zo lang een spiraal te hebben geen bloedverlies? Misschien heb ik gewoon buikkrampen en is dit meer PMS. 

Dus mijn vraag aan de ex-mirena gebruikers, hoe zat dat bij jullie? Hoe waren jullie eerste menstruaties na het spiraal? Had jullie cyclus tijd nodig om op gang te komen of totaal niet? Want normaal loopt je cyclus toch gewoon door met een spiraal? Hadden jullie veel bloed  of amper bloed? 

 Ik ben hier even 100 vragen tegelijk aan het stellen, excuses! Maar ik wil gewoon ervaringsverhalen lezen. Zodat ik weet waaraan ik me kan verwachten, want van dit word ik gek. 
3 antwoorden en 22562972x bekeken
Lientje (Gast) - schreef op 07-08 om 12:13
Hoi,
Heel herkenbaar, ik had na het verwijderen ook het idee dat alles nu sneller op gang ging komen dan na jarenlang pilgebruik, maar heeft toch een paar maanden geduurd.
Ook wat bruinverlies gehad na het verwijderen, dan na 3 weken menstruatie en 3 weken later weer. In die periodes geen eisprong gehad denk ik. 
Spiraal is verwijderd in maart, en in juni pas het gevoel dat cyclus ok is. Jammer genoeg nog niet zwanger.
Hoop dat het bij jou vlotter loopt. Succes!
Bibi92 - schreef op 07-08 om 14:10
Frustrerend is het! Je hebt gewoon geen idee wat je cyclus is, en dus ook niet wanneer je moet gaan proberen! 

Maar jij bloedde wel 3 weken na het verwijderen van het spiraal? 
Want ik zeg het ik loop hier nu al bijna 5 dagen rond met typische menstruatiebuikpijn maar geen spatje bloed. Maar online lees ik net dat velen heel veel bloeden de eerste keer na het verwijderen van een spiraal. 
proud_mommy - schreef op 07-08 om 14:34
Ik heb mijn spiraal gelijk na mijn menstruatie verwijderd. Toen heb ik na het verwijderen weer 4 dagen gebloed. 28 dagen later had ik mijn normale nod weer. Dus voor mij was het tellen pas na de 4 extra dagen bloed. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe snel menstruatie na Mirena? ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan