Bijna 35 jaar en 6 maanden bezig - Zwanger worden forum

Carolientje - schreef op 18-04 om 09:46
Hoi meiden,

Ik ben bijna 35 jaar en ik ben een half jaar bezig om zwanger te worden van ons eerste kindje. Nu lees ik wat verwarrende berichten over wanneer je naar de huisarts kan gaan. Gezien mijn leeftijd, denken jullie dat het slim is om al naar de huisarts te gaan? Of toch echt een jaar wachten? Als ik nog een half jaar wacht ben ik inmiddels 35,5 jaar en dan moet er nog onderzoek gedaan worden... dat duurt dan ook weer erg lang. Ben benieuwd hoe jullie dit zien? 
Groetjes,
Carolien 
13 antwoorden en 14715837x bekeken
Veraaa - schreef op 18-04 om 09:53
Hey Carolien,
Ik ben zelf met 35,5 gestopt met de pil....en werd na 6 maanden zwanger. Het ontpillen duurde na 20 jaar pil nog vrij kort....dat kan best langer duren.
Ik weet niet of jij de pil slikte, of je een regelmatige cyclus hebt....als er eigenlijk geen aanwijzingen op iets geks zijn, zou ik best nog even durven wachten.
Aan de andere kant ..doe vooral wat voor jou goed voelt. Als je twijfelt, bel dan gewoon je huisarts. Of bel een verloskundige die ook begeleid bij een kinderwens. Mijn verloskundige doet dat ook....die kan luisteren naar wat je al hebt gedaan en met je meedenken of je al het medische traject in gaat.
Veel succes de komende tijd !
Carolientje - schreef op 18-04 om 10:24
Bedankt voor je bericht. Ik ben jarenlang aan de pil geweest maar direct een regelmatige cyclus. Ik voel ook elke maand duidelijk mijn eisprong.. dus ik denk dat dat wel goed zit. Was/is het voor jou ook je eerste? 
Elvira - schreef op 18-04 om 12:22
@carolientje vanaf 35 jaar mag na na een half jaartje al naar de huisarts voor een verwijzing naar de gynaecoloog
GEMMA - schreef op 19-04 om 08:59
Ik heb 8 maanden moeten proberen en het is geluk ik ben 34 jaar gynaecoloog zei het ook je bent geen jonge dame meer. 
Wondertje3 - schreef op 19-04 om 09:13
Sorry verkeerde account
Elvira - schreef op 19-04 om 09:13
@gemma tm 34 moet je dus eerst een jaartje zelf proberen
Anoniem (Gast) - schreef op 19-04 om 16:20
Elvira, dat is toch vrij normaal? Eerst een jaar zelf proberen als je leeftijd nog niet medische is? 

De meeste stellen zijn binnen het eerste jaar zwanger. 

Je moet eerst ontpillen oid. Dat kost vaak even. Je cyclus leren kennen. En elke maand heb je een. Jans van 20% op een zwangerschap bij 2/3 keer in de week seks. Er van uitgaande dat alles goed is. 

Carolientje ik zou de huisarts bellen en vragen om een door verwijzing. 
Elvira - schreef op 19-04 om 16:39
@anoniem het is indd heel normaal om het eerst een jaar zelf te proberen maar het is natuurlijk wel lang zeker als blijkt dat er een reden is waardoor het niet luktook als je niet hoeft te ontpillen moet je eerst een jaar zelf proberen
Ikke - schreef op 08-05 om 21:16
In België kan je meteen een afspraak maken bij een gynaecoloog.. Enfin.. Allesinds.. Voor 3e kindje meteen nr de gynaecoloog gegaan maar mss was het al door ons medische verleden dat we meteen verder geholpen werden.. 
Saar - schreef op 31-05 om 22:05
Hoi

Ik snap dat je een beetje haast krijgt als je 35 bent (en sowieso heeft iedereen met een kinderwens haast geloof ik, als je het eenmaal wilt dan ook gelijk nu, ik ook hoor ) Máar, als je wat ouder bent (zo oud is 35 niet, maar biologisch gezien is het nou eenmaal makkelijker om op je 25e kinderen te krijgen) is het ook normaal dat het iets langer duurt! 'Normaal' kan het al een jaar duren (oké, de meeste stellen zijn wel wat eerder zwanger), dus ik zou het op je 35e ook zeker een jaar geven. Beetje spanningsveld tussen haast omdat medische onderzoeken en hulp tijd kost, maar aan de andere kant geef je lichaam ook een poosje de tijd, wie weet komt het ineens nog spontaan!

Succes, hopelijk mag het snel raak zijn! 
Carolientje - schreef op 26-06 om 09:55
Hoi allemaal,
Even een update, helaas nog steeds niet zwanger. We zijn in de tussentijd doorverwezen naar het ziekenhuis. 
Bloed laten prikken, en nu zag ik online dat mijn FSH te hoog is, namelijk 12 op cyclus dag  3. Ik heb nog geen gesprek gehad met de arts hierover, dit duurt waarschijnlijk nog ruim een maand voordat er plek is. 
Is een FSH waarde van 12 erg slecht? Iemand ervaring? 
Is het verstandig om voor te stellen om nogmaals bloed te prikken voor FSH en vragen of mij AMH dan ook meegenomen mag worden? Want anders duurt het allemaal weer langer…
Groetjes!
Carolien
Veraaa - schreef op 26-06 om 11:15
Hè, wat vervelend voor je.
Ik heb er geen ervaring mee, wij zijn via de natuurlijke weg altijd zwanger geraakt. 
Ik zou wel zelf dat initiatief nemen ja. Ga dat gesprek maar aan, stel je vragen! Mijn ervaring in het ziekenhuis is, dat je beter wordt geholpen als je zelf je vragen blijft stellen.
Toitoi... hopelijk lukt het nu wel.
mama_elke - schreef op 26-06 om 11:19
Hey dames!
Hier ook lang geklust over onze kindjes. 
Ik was 29 jaar toen ik voor de eerste keer zwanger werd, 2,5 jaar over geklust. 
Nu 10 weken zwanger van ons tweede kindje en 2 jaar over geklust. 

Toen we ontdekten dat we voor de eerste keer een kindje gingen krijgen, hadden we een paar dagen later een afspraak in het ziekenhuis. Die is gelukkig niet doorgegaan  
Nu bij onze tweede bewust de natuur zijn gang laten gaan

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bijna 35 jaar en 6 maanden bezig ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan