Tips zwanger raken - Zwanger worden forum

meid - schreef op 25-11 om 16:36
Hallo allemaal... 
ik zit met mezelf een beetje in de knoop.. ik ben vanaf mei gestopt met de pil in juni eerste normale ongesteldheid.
Tot op heden wil het maar niet lukken  onvruchtbaarheid spookt maar door me hoofd ligt het nog aan de pil, ligt het aan me vriend zn zwemmers??!! Ik weet dat het allemaal pril is maar om me heen worden vrienden binnen 3 maanden zwanger! Niet eerlijk!   Ik ben zelf geen roker en ik drink misschien een wijntje 1x in de 2 weken.. mijn vriend is bezig met stoppen van roken en minder alcohol aan het drinken.  
Hoe doen jullie dat? Soms wordt je wel een beetje gek van jezelf hè 
17 antwoorden en 7126280x bekeken
Hartje - schreef op 25-11 om 23:17
welkom op het forum waar veel meiden al 3 jaar bezig zijn. Niet iedereen wordt binnen 3 maanden zwanger al lijkt het zo. Ik zou van in elk geval een jaar uitgaan, volgens de procenten is 90% binnen een jaar zwanger. En dat kan dan ook in de 12e maand zijn. 
Wat betreft mensen die snel of niet snel zwanger worden, heeft niets met eerlijk te maken. Het is iets wat idereen krijgt, je kunt het niet plannen of maken. 
Veel succes en hopelijk mag je snel een test in handen houden (en dan moet je 8!!!maanden wachten voor je eindelijk je kindje in handen hebt )
In tussentijd lekker op het forum kletsen! 
floydi - schreef op 26-11 om 00:32
Hi meid. Waarschijnlijk doe je alles goed en is er niks aan de hand maar hoor je “gewoon” bij het gros wat niet gelijk binnen 3 maanden zwanger wordt. Heel frustrerend vooral omdat die mensen die wel snel zwanger zijn het van de dank schreeuwen en vrouwen die er lang over doen dit niet vertellen. Je krijgt daardoor een scheef beeld. Bij mij duurde het 7 maanden. Toen waren wij precies hetzelfde aan het denken als jij. Is er iets mis? Waarom wij niet en iedereen om ons heen in 1x we raakte er gefrustreerd van. We besloten om een tijdje tw stoppen althans geen anticonceptie maar ook geen ovu testen en geen focus op zwanger worden omdat het ons erg verdrietig maakt dat het nog niet gelukt was. Je raadt het al die maand zwanger snapte er niks van. Het is een kwestie van gelijk hebben bij ons na 7 rondes en nu alweer 8 maanden zwanger ! 
pingu - schreef op 26-11 om 01:02
De pil/anticonceptie heeft er jaren voor gezorgd dat je niet zwanger kon worden. Geef je lichaam ook wat tijd om  jouw baarmoeder baby proof te maken. 
Rosie (Gast) - schreef op 26-11 om 09:27
Het is volkomen normaal om nog niet zwanger te zijn hoor, maar 30% is dat geloof ik na 3 maanden. Troost je met het idee dat 90% binnen een jaar zwanger is. Bij mij duurde het 6 maanden, en ik heb vriendinnen die na 1 of 2 maanden zwanger waren, maar ook vriendinnen die er 10-14 maanden over hebben gedaan. Dus ik snap dat je je zorgen maakt.. , dat deed ik zelf elke maand ook, maar je bent écht nog niet te lang bezig zonder resultaat. Die vriendinnen die er langer over deden zijn ook heel gezond (gezond eten, matig met alcohol, niet roken), terwijl ikzelf nog wel van t goede leven houdt en regelmatig een borrel dronk en daarbij ook een gelegenheidsroker was. Heb vertrouwen in je lijf... en dan.. op t moment dat je het niet zo verwacht:  
D.L. - schreef op 26-11 om 19:47
Hoi Meid1987,
Mijn man en ik zijn sinds mei druk met het 'maken' van ons eerste kindje, maar helaas nog zonder geluk. Ik weet precies wat je mee maakt. Het lijkt alsof iedereen eerder dan jou zwanger is en het iedereen in 1-2 x lukt. Soms heb ik ook wel eens twijfels, maar je moet denk ik gewoon geluk hebben. Ik merk zelf dat, sinds ik 2 maanden geleden eraan begonnen ben, ik met het doen van ovulatietesten wat beter alles kan loslaten. Ik weet precies wanneer mijn eisprong is, dus wanneer de 2 vruchtbaarste dagen zijn. Zo verhoog je de kans op zwanger worden. 
Ik ben ook gestopt met caffeïne (geen cola of koffie meer) drinken en ben al bijna een half jaar aan de foliumzuurtabletten. Roken en drinken deden mijn man en ik sowieso al niet. 
Ik hoop dat je snel een positieve test in je handen heb! 
meid - schreef op 27-11 om 13:09
Deze verhalen doen me goed.  Zelf ben ik geen roker me vriend is gaan stoppen en samen doen we er alles aan om zo gezond mogelijk te leven.. 
Na me menstruatie ga ik beginnen met ovulatietesten misschien geeft dat ook wel wat meer rust in plaats van ja nu moeten we het doen!! 
Soms kan je je verhaal niet kwijt aan vrienden/familie dan is dit een mooie oplossing
Sterre (Gast) - schreef op 15-12 om 18:17
hallo allemaal,
Ik ben nieuw hier, had een forum gezocht voor wat hulp en tips. Ik neem van mij 14 jaar de pil ( deso 30 ) ben nu bijna 21. Mijn vriend en ik willen heel graag een kindje. Voor sommige is het jong maar hebben beide vast werk, een huisje & een sterke relatie. Alleen ben ik bang dat ik onvruchtbaar ben, kan het niet uit mijn hoofd zetten. Ik ben 28 augustus gestopt met de pil, intussen bijna 4 maanden verder. Als ik mijn opzoekwerk goed gedaan heb duurt het gemiddeld een jaar om zwanger te worden. 
Vrienden en kennissen zijn al na 2-3 maanden zwanger geworden. 
Iemand die weet hoe lang het ‘ontpillen’ duurt ? 

Lieve groetjes 
Sterre 
pingu - schreef op 15-12 om 19:05
Sterre heb je bovenstaande antwoorden niet gelezen? 
D.L. - schreef op 15-12 om 19:27
Dag Sterre,

Dan is voor mij ook alle hoop verloren. Ik ben nu 8 maanden bezig om zwanger te worden en ook mij lukt het (nog) niet. De meeste dames zijn binnen een jaar zwanger. Bij de ene kan dit dus al na 1-2 maanden gebeuren, de ander doet er 10-12 maanden over.. Dat is per vrouw verschillend. Het zwanger worden heeft te maken met allerlei factoren. Probeer eerst goed je cyclus in kaart te brengen, zodat je weet op welke dagen je het vruchtbaarst bent. Dat is al het halve werk. 
Sterre - schreef op 19-12 om 11:09
Hey Pingu, nee sorry had ik inderdaad niet gelezen! Excuses ????

D.L. 
Ook aan jou mijn excuses, ik had de reacties nog niet gezien, ons verhaal lijkt sterk op elkaar. 
Heel eerlijk gezegd heb ik een onregelmatige cyclus van toen ik gestopt ben met de pil. Ben gisteren (18-12) wel ongesteld geworden en had online berekend en mijn piek zou 1 januari zijn. Ben eens benieuwd. Dat wachten en die onzekerheid van misschien niet vruchtbaar te zijn maakt me zo gek ????
Hopelijk lukt het bij jou ook snel! 
D.L. - schreef op 19-12 om 19:23
Hoi Sterre,

Ik ben nog aan het wachten op mijn eisprong. Ben al sinds vorige week aan het testen en ik zou eigenlijk dit weekend (volgens de app) mijn eisprong gehad moeten hebben. Ik zit dus nu helaas weer met een onregelmatige cyclus  
Sterre - schreef op 19-12 om 21:21
D.L.
Laat me wat weten via dit forum als het ‘raak’ is en je zwanger bent! Ik zou het leuk vinden je te volgen 
M92 - schreef op 28-12 om 17:08
Hee dames, 
Fijn dat er een forum is he, als je het inderdaad met verder niemand kan delen.. Je wilt tenslotte toch dat het een verrassing blijft.
Ik ben zelf gestopt in september. Toen in oktober nog een menstruatie gehad van de pil. 
Daarna een cyclus van 26 dagen en daarna een van 31 dagen. Nu dus even afwachten hoelang hij nu zal gaan duren. Ergens deze week heb ik, volgens mijn berekening, een eisprong.
Als het dan straks in januari niet raak is, wil ik het de volgende ronde eens met ovulatie testen gaan proberen. Misschien dat me dat dan wat rust geeft.
Ik ben ook bezig met onvruchtbaar of niet... Ergens in ke achterhoofd zal dat altijd wel meespelen. Bij ons ook wel een reële kans, mijn man heeft chemo en bestraling gehad namelijk... Maar ook wij mogen pas na een jaar dit gaan laten testen... Eerst zelf proberen. En dus doen we dat maar. En wie weet is het ergens in 2018 raak... 
D.L. - schreef op 29-12 om 07:28
1 januari zou mijn NOD zijn. Maar mijn eisprong was 5 dagen later dan was aangegeven op de app (ik gebruik ovulatietesten), dus mijn ongesteldheid zal ook wel iets opschuiven. Tot op heden nog weinig tot geen klachten. Maar daarentegen testte ik vorige week donderdag positief op de ovulatietest en ik las dat het na de bevruchting nog 9 dagen duurt voor het zich innestelt. Zou dus morgen dag 9 zijn.. Ben benieuwd
meid - schreef op 29-12 om 09:23
Spannend D.L! 
Ik ben vanmorgen helaas ongesteld geworden na een hele lange cyclus van 34 dagen (vooraf 27/28) 
Ik ga voor jullie duimen dames! 
SaartjeM (Gast) - schreef op 16-11 om 16:42
Dag dames. Het is fijn om deze berichten te lezen. Al mijn vriendinnen waren de eerste maand dat ze probeerden zwanger. Ook veel rondom mij die zelfs met pil zwanger geraakten. Anderen, kennissen, hebben jaren nodig gehad.
 Ik ben nu bijna 3 maand gestopt met de pil en mijn regels komen er maar niet door het gevoel bij die groep te horen bij wie het 2-3j gaat duren zit er wel wat. Ik focus er mij niet op want dan lukt het niet maar zou het gwn heel fijn vinden dat mijn cyclus er zou zijn.

Maar zoals ze zeggen: geduld en het komt onverwacht  
Seerte - schreef op 29-12 om 13:08
Hey meid 
Je hoort vaker vrouwen vertellen dat ze zwanger zijn. En omdat je er zelf mee bezig bent zie je waarschijnlijk ook vaak zwangere vrouwen om je heen. Laat je niet ontmoedigen. Mijn man had een 4 maanden geleden een zaadonderzoek gedaan. Het lukt hem niet om te stoppen met roken of drinken. En zijn test was goed. Dus laat je vooral niet wijs maken met wat goed voor je is en wat niet. Het belangrijkste is dat je van elkaar blijft genieten

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Tips zwanger raken' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan