33 jaar en nog niet zwanger - Zwanger worden forum

Tulp (Gast) - schreef op 10-04 om 10:42
Dag dames,
Ik ben 33 jaar. Ik zit in de 2e ronde nu en heb 2 cyclussen gehad van 42 dagen. Denk door ontpillen. Nu zag ik dat ik een vaste smiley had bij de ovulatie test op dag 14 dus deze keer zal mijn cyclus waarschijnlijk korter zijn. Zondag ga ik testen voor zwangerschap. Vandaag een vroege test gedaan maar die bleef negatief. Eigenlijk moet ik ook gewoon wachten om het zeker te weten. Dus binnenkort nog 1 x
Nu is mijn vraag: zijn er meer vrouwen die  zwanger zijn geraakt na hun 32e? En hoeveel rondes deden jullie er over? Ik ben zo bang dat het lang duurt door mijn leeftijd of dat ik sneller een miskraam krijg. Wie kan deze onzekerheid weg nemen ??
8 antwoorden en 24039232x bekeken
Babytje4 - schreef op 10-04 om 14:04
Hey meid ik word in augustus 33 jaar en hier zwanger van 6 weken en 4 dagen en bij ons heeft het maar 1ronde geduurt maar had al gestopt met de pil sinds juli 2018 dus mijn lichaam was nu heel regelmatig. Dus geen paniek bij de ene duurt het paar maanden en bij de andere minder ik wens je alvast veel succes. 
Tulp (Gast) - schreef op 10-04 om 14:23
gefeliciteerd meis! Super leuk.. Ik hoop dat het bij ons ook snel lukt. In tegenstelling tot jou ben ik pas half dec 2018 gestopt met de pil. Hier heb ik spijt van! Het duurde ook 42 dagen voordat ik mijn eerste ( natuurlijke) menstruatie kreeg.
Maar ik en mijn vriend zijn nog niet zo heel lang bij elkaar dus de tijd was nog niet rijp. Wel hadden we dan veilig kunnen vrijen zodat ik toch eerder kon ontpillen. Maar eerlijk: heb me er nooit zo in verdiept! Wist niet dat ontpillen lang kon duren en ook niet dat de kans om zwanger te worden zoveel afneemt na je 30e.. Tuurlijk snap ik ook wel dat iemand van 25 meer kans heeft, maar eh ik ben er nu pas klaar voor.. als je leest dat 1 op de 10 vrouwen een miskraam krijgt ( leeftijd van 30-35) dan schrik je wel!
 En dan dat stomme advies: niet teveel mee bezig zijn... wat sommige zeggen. volgens mij is elke vrouw er mee bezig als ze de knoop door heeft gehakt. Als ik 26 was geweest had ik wellicht meer een houding gehad van: ik zie wel.. maar nu voel ik mijn klokje toch wel tikken haha. 
Nouja, een zwangerschap laat zich nu eenmaal niet plannen. hopelijk is het ons ook gegund. 
Anne - schreef op 10-04 om 15:15
Ik zou me niet teveel zorgen maken hoor!  Nog alle tijd. Ik was 37 jaar toen ik in de eerste ronde zwanger raakte. Ik was wel al heel lang gestopt met de pil. 
Babytje4 - schreef op 10-04 om 15:44
Ja bij mij zeiden ze ook denk er niet aan laat het natuur zijn ding doen maar gemakkelijk gezegt dan gedaan als je bezig ben om een kindje te hebben is het normaal dat we er bezig mee zijn de mensen denken soms niet voor dat ze spreken. Gelukkig is het bij ons zeer snel gebeurd ik heb mijn eerst echo vrijdag verlang al en hopen alles ok met onze kleine spruit. Succes aan jullie dames. 
Tulp (Gast) - schreef op 10-04 om 15:55
Bedankt dames,
Als ik jullie hoor dan lijkt het helemaal niet zo alsof je super veel “ geluk” moet hebben. Jullie waren vlot zwanger! Misschien is het ook wel zo dat je op die forums meer negatieve verhalen leest ( miskramen, lange cyclussen, lang bezig etc)
Maar 15 a 20 % kans op zwanger raken per maand is ook niet veel. Wel sport ik, rook en drink niet en ben bezig met gezonde voeding. Hopelijk draagt dit bij aan een snelle en gezonde zwangerschap. Een groot percentage is binnen een half jaar zwanger en hoop dat ik daar ook bij ga horen. Want ken mezelf.. Als dit niet het geval is zit ik echt in de stress. 
Hopelijk komen er nog meer positieve verhalen van 32 + ers. Dat doet me goed! 
Anoniem (Gast) - schreef op 10-04 om 16:25
33 is echt nog niet te oud. Iedereen is natuurlijk anders. Probeer dat een beetje los te laten. Ook de drang om gelijk zwanger te willen worden. Ik snap het heel goed. 

Als je op dag 14 een po ovu test hebt kun je het beste 12/14 dagen wachten met een zwangerschapstest. Vroeg testen heeft echt geen zin. De meeste zwangerschappen eindigen nog voor je nod. 

Bedenk je dat zwanger worden minimaal een jaar duurt. Natuurlijk zijn er bij die sneller zijn. Nog meer die langer moeten wachten. Probeer jezelf in balans te houden en te genieten.  En test niet te vroeg voorkomt stress en spanning. 
Babytje4 - schreef op 10-04 om 16:52
De vrouw mag gezond zijn maar de man ook. De mensen lachen met mijn man omdat hij elke dag verse fruitsap maakt en neemt het mee op het werk maar het is allemaal goed voor de zaadcellen. Toen ik zwanger was zei ik hem u fruitsap heeft de zaadcellen goed gezond gemaakt en waren heel snel kijk het resultaat. Hij moest lachen.
Tulp (Gast) - schreef op 10-04 om 16:56
Ik had op dag 18 pas een positieve ovulatietest zie ik nu in mijn app ( correctie) Dat houd in dat als ik 14 dagen later ongesteld zou worden, ik een cyclus van 32 heb. 
En dan is het nog afwachten, want vorige keer werd ik pas 23 dgn na mijn positieve test ongesteld. Volgende week weet ik meer..
Maar oké, mijn lichaam is bezig te stabiliseren/ontpillen denk ik. Het zou fijn zijn als ik deze keer op 32 zit. Want alles langer dan 35 is niet “normaal” en zal zwanger worden lastiger maken. In het begin twijfelde ik zelfs of ik wel een eisprong had. 
Ik zal proberen er wat minder mee bezig te zijn. Op sommige dagen lukt dat beter dan de andere. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '33 jaar en nog niet zwanger' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan