Onbegrepen subfertiliteit - Zwanger worden forum

Lieke (Gast) - schreef op 19-11 om 16:30
Hallo allemaal,
Ik hoop hier wat steun te kunnen vinden en weer wat moed.
Wij zijn de gelukkige ouders van een prachtige dochter van 3,5 jaar oud.
We hebben een zware bevalling gehad en in eerste instantie moest ik niet denken aan een 2e aangezien er een behoorlijk trauma zat van de bevalling.
Na veel gesprekken en hulp hebben we besloten om 1,5 jaar toch voor een 2e kindje te proberen, de wens was zo hevig aanwezig dus we gingen het proberen! Spannend en vol goede moed begonnen, we waren bij ons 1e meiske gelijk zwanger en dan reken je toch stiekem erop dat het weer snel raak is maar niets bleek minder waar te zijn. We zijn 1,5 jaar verder en hebben het fertiliteit traject bijna afgerond. Er zijn namelijk geen oorzaken gevonden bij ons voor het uitblijven van een zwangerschap. We zitten er even doorheen even weten niet meer wat te doen. In de medische termen spreken ze over onbegrepen subfertiliteit. En we worden dus nu 'losgelaten' door het ziekenhuis om het weer een jaar te proberen. We zien dat niet zitten omdat ik al tegen de 40 jaar ben en we ons machteloos voelen. Zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt en tips hebben voor ons? We zijn al bij een osteopaat, homeopaat geweest en het heeft ons helaas nog niets gebracht.
En zijn er mensen die een second opinion hebben opgevraagd elders en hoe gaat dat in zijn werk?
Mochten jullie tips hebben dan horen we die erg graag.
4 antwoorden en 21527174x bekeken
Betty - schreef op 19-11 om 17:01
Lieke klets je mee in het mmm groepje? Er zijn dames vlak voor de medische molen en in de mm zowel iui als ivf. 
Wij hebben ook een zoon van 3,5 en al ruim 2,5 jaar aan het proberen. (Mocht niet eerder ivm een keizersnee, ook wel een pittige bevalling gehad). Zonder verklaarbare reden is het ons ook nog niet gelukt. We zijn inmiddels in ronde 4 van de iui beland. 
Sturen ze jullie echt weer een jaar naar huis? 35+ is het normaal toch maar een half jaar? Of mocht je met een half jaar al de 1e onderzoeken? 

Ik heb als tip voor je: goed op je voeding (vitamines en mineralen) letten en genoeg drinken. Verder heb je er zelf weinig invloed op. 
Anoniem (Gast) - schreef op 19-11 om 17:12
Als tip, foliumzuur + vitamine D + vitamine Bcomplex slikken. En ovulatietesten gaan doen vanaf dag 10 ongeveer van je cyclus.. net zo lang doortesten tot deze positief is.
En je dus weet dat het niet aan je eigen planning zal liggen.
Lieke (Gast) - schreef op 19-11 om 19:24
Vanaf poging 1 testen we al met diverse ovulatie testen, de laatste weken in combinatie met cyclus analyse van het ziekenhuis maar het lukt niet.
Ja ze sturen ons weer naar huis, we konden na een jaar en 2 maanden terecht en nu ze niets kunnen vinden moeten we weer een jaar proberen.We willen dit eigenlijk niet en willen een second opinion.
De gebruikelijke vitamines en supplementen houd ik me allemaal aan, ook hier is getest dmv bloed of er tekorten zijn maar die zijn er niet.
Voeding is gezond bij ons.
Ik lees even mee op het andere forum maar voor ons zit er geen verder behandeltraject in momenteel.
We willen zelf wel iui proberen en willen daarom een second opinion aanvragen.
Betty - schreef op 19-11 om 21:06
Ik vind een jaar na 40+ ook wel vrij lang. Je zou idd een ander ziekenhuis kunnen bellen en vragen hoe de procedure bij hun is. 
Ga er maar van uit dat je minimaal 6mnd iig zelf moet proberen. Maar wie weet valt er ergens anders 6mnd winst te behalen. Dan start je idd daarna met iui(6x) wel ook meestal meteen met hormonen en dan pas evt ivf.  
Mocht je dicht bij de grens wonen.. in Duitsland en Belgie zoeken ze ook veel meer uit. Dus dat is misschien ook nog het proberen waard? Let wel op je verzekering. Die van mij vergoed maar 70% in het buitenland. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onbegrepen subfertiliteit' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan