Hoe moet je omgaan met een miskraam - Zwangerschapsforum

Beertje86 - schreef op 08-01 om 19:01
Meid dit kan iedereen overkomen!! Ga er niet gelijk van uit dat het aan jou ligt. Zo voelt het waarschijnlijk wel. Je voelt je verschrikkelijk.

Hoe je er mee om moet gaan is vooral praten praten en praten. Geef het tijd!!! En neem je tijd.


Ik heb in 2013 3 miskramen gehad, nog heb ik dagen dat ik het er heel moeilijk mee heb. Kan er nog steeds heel hard om moeten huilen. Die dagen worden gelukkig steeds een beetje minder. Het slijt, het gaat naar de achtergrond.

Ik zou met je arts gaan praten en misschien vragen om een doorverwijzing naar de gyn. Wees wel voorbereid op onnozele antwoorden waar jij niks mee kunt. Ik kreeg te horen domme pech. En bij mijn miskraam met 5 weken zelfs. Vroeger was je dan niet zwanger maar gewoon overtijd. Dit is voor jou en je man niet zo. Jullie hebben jullie kindje verloren. Hoe klein dan ook.

Meid ook hier een dikke knuffel en geef de moed niet op!!!!
27 antwoorden en 38052420x bekeken
* - schreef op 08-01 om 19:02
Lieve sofija,

Daar ben ik weer helaas zijn er best veel vrouwen die met een miskraam te maken krijgen en daar niet over praten...
Zelf heb ik er helaas 3 gehad... 1 met 9 weken en 2 dagen en 2 met 3 weken en 4 dagen ongeveer en Miss wel een 4e miskraam maar dat laat ik in t midden....

Het verwerken van de eerste was een hel ik voelde mezelf mislukt als vrouw...
Maar naarmate ik er over begon te lezen en te praten werd t me duidelijk dat t echt veel gebeurt,
Maar er wordt niet veel over gesproken zoals ik al eerder zei...

Meis t enige wat ik je kan meegeven praat erover lees erover huil lach schreeuw alle emoties die erbij komen
Gooi ze eruit.. Ik hoop dat je wel met je ha gaat praten of ze je Miss door een gyn wil laten bekijken..
Ik hoop voor je dat je heel gauw zwanger mag zijn van een plakkertje wat blijft zitten tot na 9 maanden en dan geboren wordt natuurlijk gezond en wel..

Dikke knuffel
Liefs ju of wel mavanmi
s - schreef op 08-01 om 20:50
Bedankt voor je reactie het doet mij goed om te lezen ik zit er even doorheen en je krijgt inderdaad lompe reacties. ...

We waren zo blij ik had er weer vertrouwen in maar nu ben ik teleurgesteld in mijn lichaam en ik probeer sterk te blijven maar je bent toch van slag.

Ik denk steeds is er iets mis met mij?? Over anderhalf week zijn we 9 jaar samen we gaan iets leuks doen en hopen dat ik snel weer zwanger ben.

Liefs
Poesh - schreef op 09-01 om 09:05
Hier wil ik ook even op reageren..

Een miskraam, ik ken er helaas alles van. We hebben r zelf 4 moeten verwerken. 
Ik heb elk onderzoek gehad, nergens is er iets uit gekomen. Dus de miskramen zijn onverklaarbaar. 
Denk dus zeker niet dat het aan jou ligt. Het gebeurt heel vaak en het is nog te weinig geweten van de mensen rondom jou..

Verwerken moet je doen op jouw manier. Daar is geen goed of slecht bij. Elke miskraam verwerk je ook net op een andere manier. Aan bepaalde waarden hoe je je vast in het verwerkingsproces. Maar wat de ene ker hielp, helpt miss nu niet. 

Hele dikke knuffel en veel sterkte en moed toegewenst!
hier dus na 4 miskramen, een dochtertje van 2maanden bij mij,
s - schreef op 09-01 om 09:17
Bedankt voor je reactie ik zal zien hoe het de komende tijd gaat en ben blij je horen dat jullie een mooi gezond dochtertje hebben gekregen! Ik ga er vanuit dat het ons lukt ooit 

Liefs
Ster - schreef op 13-01 om 08:35
Hallo,

Ik leef met je mee. Ik heb ook twee miskramen gehad. Ik heb me een jaar staande gehouden met het idee dat er waarschijnlijk iets niet goed is gegaan in het proces en daar door geen gezond lichaampje zou hebben gekregen. (Mijn moeder prate zo over haar 7 miskramen) dit werkte niet voor mij na dat ik net als alle dames hier er over ging praten heb ik het pas een plekje kunnen geven. En hebben we uit eindelijk drie pragtige gezonde zoons gekregen.

Sterkte met je/jullie verlies.

Liefs
Beertje86 - schreef op 13-01 om 10:54
Ik wil deze toch even delen.

Dit kreeg ik van een lief persoon toen ik in mijn 2e miskraam zat. Waar het weg komt weet ik niet, het heeft mij wel getroost.

Troost je met de mooie gedachte dat het al die tijd, al die weken zo heeft mogen zijn. Jouw kleintje groeide in jouw buik en had het daar heus wel fijn. Het is oprecht niet jouw schuld, het heeft hoe verdrietig dit ook is zo moeten zijn. 
Kijk vanavond even naar boven voordat je naar bed gaat. Je kleintje is nu een sterretje aan de hemel die over jouw en je gezinnetje waakt. Ooit komt de tijd, als je wilt en wat wacht, dat je kleintje mag komen en dan komt het heel onverwacht.
Troost je met de mooie gedachte dat het na de rouw heus wel weer goed met je gaat. Je hebt een prachtig gezinnetje en die zijn super blij met een mama als jouw die voor hun zorgt en lief heeft vanuit haar hele hart.
tumtummie - schreef op 14-01 om 17:33
Ons kindje is overleden met 10 weken, op kerstavond. Uiteindelijk ben ik dus 12 weken en 5 dagen zwanger geweest..
* - schreef op 14-01 om 17:49
Tumtummie wat een heftig verhaal zeg... Ik wou dat ik iets kon zeggen tegen je wat je kan opbeuren, maar ik kan alleen maar zeggen , dat het beter gaat worden stukje bij stukje dag bij dag... 
Goed van je dat je nu even niet werkt even tijd voor jou..
Kan je er goed met je man over spreken...
Ik wil je een dikke knuffel geven digi knuffel in dit geval...

Mijn gedichtje voor ons overleden kindje 

Dag lief kindje
Als vlindertje fladderde jij in mijn buik en in mijn leven,
Als duifje vloog jij bij me weg naar het hemelse licht,
Als beschermengeltje ben jij nu voor altijd bij mij,
Mijn sterretje aan de hemel die alle mensen verlicht...

Je mag me altijd pben of een berichtje sturen heb ook een heftige MA gehad dus ik weet t met 
Al dat bloed vreselijk, ik vertel er liever ook niet over... Zo open. Is niet zo smakelijk.. En ook heel heftig...

Liefs
Cutiex - schreef op 14-01 om 18:59
hallo , 

op 27 november 2015 heb ik ook een miskraam gehad , ik praat er niet graag over en ook niet met me vriend. iedereen verwerkt het op zijn eigen manier . 

veel liefst
Jacqueline - schreef op 15-01 om 07:56
Jeetje heftig zeg... hier ook 2 achter elkaar. Op 21 oktober en 31 december. Vreselijk!! De wereld zakt onder je schoenen weg. Gelukkig niet bang dat het een 3e keer weer misgaat. Belangrijk dat je positief blijft
s - schreef op 15-01 om 13:01
Hallo Allemaal, 

Ik wil iedereen een dikke knuffel geven en ik heb het er zelf ook moeilijk mee ondanks dat het zo vroeg was. Ik begrijp gewoon niet waarom ik zie dames die alles eten drinken en zelfs roken en als ik bij die vriendin ben rookt ze rustig een sigaret want het is er maar 1 zegt ze dan!! Ik ga de discussie niet eens aan want we komen beide uit de zorg ..... 

Ik denk dat ik ooit wel een kindje krijg alleen ik ben wel wat bang geworden en het wordt nooit meer zo onbevangen voor ons. Je doet dat ook uit zelf bescherming om teleurstelling te voorkomen.

Ik ben blij te horen over de succes verhalen dat geeft je hoop. Ik ben wel op een natuurlijke manier zwanger geworden dus dat zie ik ook al positief wellicht lukt het dan toch eens en ik ben denk ik nog jong genoeg. 

Bedankt voor jullie verhalen ondanks dat ze heftig zijn en ik hoop dat jullie allemaal een gezond kindje krijgen. 

Dikke kus 
tumtummie - schreef op 15-01 om 13:59
Voor jou ook een dikke knuffel sofija! En wat betreft het roken.. Ik snap dat ook echt niet. Vrouw van een ex-collega rookte een pakje sigaretten per dag! Heeft gewoon een baby op de wereld kunnen zetten na 9 maanden.. En dan wij, die alles laten staan wat je niet hoort te doen/eten/drinken tijdens de zwangerschap.. Bij ons gaat het mis, ik kan daar niet zo goed tegen. Ik gun dit uiteraard niemand, maar als er meiden zwanger zijn die zich netjes aan alle 'regels' houden en het mislukt in tegenstelling tot de meiden die roken/drinken dan vraag ik me echt af 'waarom'..
Jacqueline - schreef op 15-01 om 14:09
Ik rook zelf en heb 't afgelopen jaar 2x meegemaakt. Ik heb 2 gezonde kinderen terwijl ik toen rookte. Miskraam kan helaas iedereen overkomen. Ik dacht zelfs dat het kwam door de stress, er teveel mee bezig zijn. Waren mensen die zeiden doordat je er teveel mee bezig bent gaat het mis. Ik dacht dat ook want menstruatie is ook wel eens weggebleven tijdens enorme stress. Helaas word er vaak niks gevonden. Roken,drinken,vet eten verhoogt de kans maar veroorzaakt het niet. Laatst een verhaal gelezen online over een vrouw die 7 miskramen had gehad en blijkt dat haar man een afwijking had wat 50% kans op miskraam veroorzaakt. Ze hebben inmiddels een gezond kindje. Lijkt mij echt vreselijk! De leeftijd van de vrouw is het grootste risico. Gelukkig blijf ik positief ondanks mijn leeftijd. Inmiddels aan de E sigaret. En hopen dat het nu goed komt.
tumtummie - schreef op 15-01 om 14:27
Ik zeg ook dat ik het niemand gun. Ben zelf altijd fel tegen roken tijdens een zwangerschap geweest. Vind het er echt niet uitzien als zwangere vrouwen een peuk opsteken. Volgens mij is een positieve zwangerschapstest de beste tip die een vrouw kan krijgen om te stoppen met roken. Dat is mijn mening. Alles voor de gezondheid van de baby.

Er staat een filmpje op internet, tijdje geleden gepubliceerd op diverse nieuwssites, waarbij een 3D echo is gemaakt bij een rokende zwangere vrouw en een niet rokende. Vreselijk om de trekjes van de baby te moeten zien bij de rokende vrouw..
Ster - schreef op 15-01 om 15:07
Tumtummie,

heb je misschien een link van dat filpje ben erg benieuwd. Of de naam zodat ik hem kan Google
* - schreef op 15-01 om 15:15
Ik heb m al gevonden kijk maar zeer schokkend ik heb het gezien tijdens 4 handen op 1 buik was ook een rokende moeder, maar daar was meer aan de hand vreselijk...

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelijk/roken-tijdens-zwangerschap-dit-het-effect-op-de-foetus
s - schreef op 27-01 om 15:09
Ja het is inderdaad heftig en ik vind het ook naar dat vriendinnen de meest rare dingen zeggen!! 

Hoe snel was je weer zwanger? Givency
s - schreef op 27-01 om 15:13
Ow Ik lees het nu! Sorry!! 

Gefeliciteerd! !!
Beertje86 - schreef op 03-02 om 19:51
Je bent direct weer vruchtbaar. Zodra het hcg uit je lichaam is begint je cyclus weer.
s - schreef op 03-02 om 20:01
Ik zit nu 5 dagen voor Nod en een negatieve action test denk niet dat het deze maand raak is anders zag ik misschien wel een schaduw lijntje. Maar fijn om te weten! Hopelijk de volgende ronde is het raak

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe moet je omgaan met een miskraam ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan