Brutale vraag - Zwangerschapsforum

Beertje - schreef op 18-07 om 09:31
Ik denk dat jou man gewoon nog een beetje bang is. En dat geeft helemaal niks. Geef hem de tijd. En meid eerlijk is eerlijk als het bij ons er inzat om eerst flink te sparen had ik dat zeer zeker gedaan. Maar over hoeveel tijd praten wij dan? Word die 10.000 echt een Jaren plan?

Bij mijn oudste 2 hadden wij letter niks. Was ook niet een al te beste situatie waar ik in zat, en alles is helemaal goed gekomen. Nu ben ik opnieuw zwanger, na een moeilijk jaar van 3 miskramen was de spaarrekening behoorlijk goed geplunderd. Stopte mijn verdriet in shoppen uit eten dagjes weg. Elke maand kunnen wij nu nog bij sparen. Hou ik geld over van de boodschappen loop ik naar de hema.

Maar echt meid praat met je man en vraag of hij bang is. Vertel hem ook over jou verdriet maar geef hem niet de schuld. Vertel hem dat het zeer waarschijnlijk wel even duurt voor je zwanger bent, en een zwangerschap duurt ook nog een 9 maand. 8 die je mee maakt. Kijk wel naar het contract wat jij krijgt.

Heel veel sterkte en success!
5 antwoorden en 42597677x bekeken
Griffiej - schreef op 21-07 om 14:46
Hoi Beertje,

Ik denk dat mijn man inderdaad nog wel wat angsten heeft. Hij geeft zelf aan dat hij er niet eens zozeer over twijfelt of hij (en wij) het wel kunnen, maar of we dan financieel uitkomen en of we dan over een tijdje wel kunnen verhuizen (terug naar ons geboortedorp).
Ik heb inderdaad ook zoiets van, veel andere gezinnen kunnen ook geen enorme bedragen sparen voor er een kindje komt. Zeker wanneer een kindje niet gepland was. Om te sparen, gaat het hopelijk niet langer dan een jaar, max. anderhalf jaar, duren. Maar dat is toch nog wel even slikken voor me, aangezien we in eerste instantie hadden afgesproken dat ik vanaf de jaarwisseling zou stoppen met de pil en dat we voor een kindje zouden proberen in februari.
Jeetje Beertje, wat vind ik dat erg voor je! Maar fijn om te lezen dat je opnieuw in verwachting bent en dat het ook bij de eerste helemaal goed is gekomen. Ben je al ver in de zwangerschap?
Ik denk dat we er inderdaad wel iets makkelijker over moeten en kunnen denken. We zijn allebei echte planners, maar soms moet je ook gewoon met je gevoel meegaan. Ik heb de afgelopen week heel veel gewerkt, maar ga binnenkort inderdaad nog eens zitten voor een gesprekje met mijn man. Bedankt voor de tip over mijn contract!
Beertje, heel erg bedankt voor je bemoedigende woorden en advies. Fijn om zo even mijn hart te kunnen luchten en alles op een rijtje te kunnen zetten. En heel fijn dat jij me dan weer even met mijn beide benen op de grond zet. Dank je wel en heel veel sterkte en plezier met je zwangerschap!
renate89 - schreef op 23-09 om 14:13
zojuist de bon van prenatal binnen gehad.. ik ben wel heel benieuwd want had veel positieve verhalen gehoord over de blije doos...

valt me wel op dat je echt veel pakketten op kan halen, dat had ik niet verwacht

ik heb echt voorop mijn buik aan beide kanten 2 striemen staan.. kwam toen mijn buik ineens op kwam zetten... verder nog niet maar heb gehoord dat het erfelijk is, mijn moeder had er heel veel dus hoop dat dat een fabeltje is.. 
Beertje - schreef op 23-09 om 14:30
Renate volgens mij heb je dit verkeerd geplaatst
renate89 - schreef op 23-09 om 15:26
sorry reageer op het verkeerde scherm 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Brutale vraag' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan