Ben je ook net zwanger van je derde kom gezellig kletsen! - Zwangerschapsforum

Choco3 - schreef op 11-04 om 16:34
Gefeliciteerd Lay! Hoe voel je je?

Ik merk dat ik het toch nog steeds allemaal net zo spannend (en leuk!) vind als bij de eerste en tweede. Hebben jullie dat ook? Of zijn jullie er nu heel anders mee bezig?

Bij ons is dit ook wel echt de laatste dus ga er echt zoveel mogelijk van genieten!
49 antwoorden en 33931928x bekeken
Lay88 - schreef op 12-04 om 08:58
Dank je! 
Ik voel me goed! Nergens last van eigenlijk behalve beetje gespannen borsten. 
Mijn vorige zwangerschap is al ruim 6 jaar geleden en het voelt voor mij alsof ik alles voor de eerste keer beleef. Ik vind het nu wel extra spannend omdat ik een half jaar geleden een miskraam heb gehad. Ben nu elke keer bang als ik naar de wc ga dat ik bloed aantref. Ik wil er niet teveel over nadenken maar helaas gaat dit vanzelf. 
Hebben jullie al een afspraak bij de verloskundige?
Knuffel - schreef op 15-04 om 12:41
Wie heeft het allemaal al verteld dat er weer een kindje komt en hoe waren de reacties?
Wij kunnen niet wachten om het te vertellen maar zijn erg benieuwd omdat meer dan 2 kinderen tegenwoordig toch een beetje gek lijkt te zijn. 
Choco3 - schreef op 15-04 om 17:46
Ik heb 28 april de intake bij de verloskundige en 8 mei de eerste echo. Ben dan bijna 9 weken.

Ik vind het ook best spannend om te gaan vertellen... ze zullen vast wel blij zijn, maar met drie kinderen zal er vast ook wel iemand een opmerking maken over "waar begin je aan?" Of "zal wel druk worden"..
ik zie er vooral bij mn werk een best een beetje tegenop! 15 mei (ben ik bijna 10 weken) heb ik functioneringsgesprek en krijg ik hoogstwaarschijnlijk een vast contract.. ik twijfel nog of ik het dan al zal noemen, we wilden het dit keer juist eigenlijk met twaalf weken pas tegen iedereen zeggen. Wat zouden jullie doen?
Knuffel - schreef op 15-04 om 19:22
Oh maar choco daar moet je je toch niet druk om maken.
Ik ben juist heel benieuwd maar het maakt me echt niet uit wat een ander ervan vindt.. Ben vooral benieuwd naar de verraste gezichten. 
Choco3 - schreef op 15-04 om 19:39
Haha, ik ben ook vooral benieuwd en weet ook zeker dat de mensen die dichtbij ons staan het heel leuk vinden het maakt me verder ook niet veel uit wat anderen gaan zeggen, maar weet van een aantal collega's wel hoe ze er over denken... dus zit met mn werk wel te bedenken hoe ik scheve gezichten kan voorkomen... Maar ik denk dat ik toch na het functioneringsgesprek het pas vertel, ook omdat ik daarna pas 12 weken ben
Knuffel - schreef op 16-04 om 22:21
Lastig met je contract.. Als je net een weekje langer wacht met vertellen dan krijg je misschien ook weer van die scheve gezichten.. Misschien kan je het tactisch plannen in je functioneringsgesprek.. Even wachten tot ze verteld hebben wat ze met je contract doen, dan kunnen ze al niet meer terug.. En dan daarna opbiechten dat je zwanger bent..
Choco3 - schreef op 19-04 om 13:40
Bedankt voor je reactie... dat is misschien wel de beste oplossing! we gaan het zien
klein hartje - schreef op 20-04 om 08:14
Heee, ik ben ook zwanger van mn 3e!

Ik ben 32 jaar.
En heb al 2 kids. Een jongen van 10 jaar en dochter van 8 jaar! 
Bewust zoveel tijd ertussen. Ik ben zelfstandige... en nu was de drang te groot! En wou ik persé mn derde ukkie

Hoe voelen jullie je?
Choco3 - schreef op 20-04 om 19:33
Welkom klein hartje! Wanneer ben je uitgerekend? Weten je kids het al?
Lijkt me ook wel bijzonder met wat grotere kids.. die maken het heel bewust mee met zo'n derde erbij

Ik voel me echt zwanger door de extreme vermoeidheid.. vanmiddag met de jongste samen geslapen, dat is eigenlijk niks voor mij! De eerste zwangerschappen bijna geen last van misselijkheid gehad en nu af en toe een vlaag.. Maar kan normaal eten dus dat valt alles mee! ik geniet vooral heel erg en probeer me niet te druk te maken over wat er mis zou kunnen gaan

Hoe voel jij je? Hoe zijn je vorige zwangerschappen verlopen?
klein hartje - schreef op 20-04 om 21:08
Ik ben uitgerekend op 15 december. Op 10 mei heb ik eerste echo. Spannend. Al hoop ik dat het deze keer goed blijft gaan.
Januari dit jaar heb ik miskraam gehad op 11 weken en 5 dagen zwangerschap

Dus duimpjes op.

Bij de zoon was ik totaal niet misselijk.
Bij de dochter "kots" misselijk, met overgeven erbij. 
En de vorige zwangerschap (die mis ging), was ik nog misselijker dan ooit. Overgeven 2x per dag.

Tot nu toe met deze zwangerschap voel ik me behoorlijk goed. Wat me soms een ongerust gevoel geeft. Maar toch probeer ik ervan te genieten.

Onze kids zijn nog niet op de hoogte gebracht. Ze hadden aangegeven na vorige keer, dat ze een nieuwe zwangerschap pas wilde "weten" als ik de 12 weken echo gehad heb. En het een beetje safe is.
Ze zaten er echt te erg van in de put. Net zoals ik zelf hoor.  
Maar bon, ik probeer positief te denken. Dus alles komt (hopelijk) goed.

Choco, Jij bent dan ook niet echt misselijk zie ik. Op zich wel fijn, dat dit ook kan he .
Heb jij al een echo gehad?
Choco3 - schreef op 20-04 om 22:46
Ja het blijft onzeker he, die eerste drie maanden.. zelf één keer een miskraam bij 6 weken gehad maar die "grens" voor mezelf nu gelukkig al voorbij! maar snap heel goed dat het voor je kids ook heftig is geweest.. Maar met t overgeven hou je het misschien toch niet verborgen.
Fijn dat je je ook nog niet misselijk voelt!! Hopelijk blijft dat gewoon lekker weg....

Ik ben rond 6 a 7 december uitgerekend denk ik en heb 8 mei de echo dus vlakbij elkaar!
Choco3 - schreef op 09-05 om 17:22
 Hoi meiden,
Ik was even benieuwd hoe het met jullie is?
Zelf vind ik het best pittig.... zwanger en twee energieke kids hebben  ik heb echt heel weinig energie.. nu zitten we ook nog midden in een verhuizing (wat een timing he? haha) 
Sunshine - schreef op 09-05 om 20:42
Hier net zo hoor! Ik heb best weinig geduld richting de kinderen. Gelukkig zorgt mijn man ervoor dat ik in het weekend extra kan slapen en verder ga ik 's avonds gewoon vroeg onder de wol. Meestal wel rond 21.00 uur. Erg saai, maar daarmee hou ik het wel vol. Ik hoop dat ik na een week of 12 wat meer energie heb!
Choco3 - schreef op 09-05 om 20:58
Oh gelukkig is het herkenbaar! Hier echt precies zo (zit nu in pyama op bed). Als ik van 21.00 tot 06.30 slaap dan trek ik het, maar vooral eind van de middag heb ik vaak echt geen puf meer.. gelukkig vinden de meiden het niet erg om dan een uurtje aan tafel te knutselen  dat geeft mij dan net even de rust die ik nodig heb..
Heb je je echo al gehad Sunshine? Ik vond het zo bijzonder weer!! 
Sunshine - schreef op 09-05 om 21:04
Wat heerlijk dat jouw kinderen zichzelf even kunnen vermaken. Mijn dochter van 3,5 kan dat prima, maar mijn zoontje van bijna 2 kan dat totaal niet! Gelukkig slaapt hij nog na de lunch. 

Wat ik trouwens ook echt super irritant vind: dan liggen de kinderen op bed, ruim ik beneden op, plof op de bank....begint er 1 te roepen! Echt stom, want dan moet ik me weer overeind takelen en naar boven enzo. Haha, echt erg dat ik er zo moeilijk over doe. Er staat wel tegenover dat mijn dochter heel goed snapt dat er een baby in mijn buik zit en dat ze nu al allemaal kusjes geeft en 1000 vragen stelt. Super schattig.

Ik had vrijdag de echo, het zag er allemaal goed uit. Ik vond het echt vertederend om het kindje te zien bewegen. 
Snoez - schreef op 11-05 om 21:27
Dag dames, ik ben heel pril zwanger van een drde, 4+3weken. Ik heb 2 zonen van 8 en bijna 2 jaar. Ik kom,volgende maand 30 en ik ben 11 jaar samen met mijn man. 
Mijn oudste zoon is spontaan gekomen en de jongste via ivf. Nu is ter terug via ivf. Ik duim alvast hard dat het allemaal positief blijft.
Eva, hoe loopt de zwangerschap? Ik las dat je een vruchtje verloren bent. Wat is dit hard. Ik hoop dat alles goed gekomen is met het ander vruchtje.
Hier veel last van menstruatie achtingen pijn wat me enorm beangstigd. Verder 1 borst die pijn doet Haha de andere komt achter.
Sunshine - schreef op 25-05 om 21:39
Gefeliciteerd Snoez! En wat fijn dat het allemaal gelukt is. Dat hele IVF-gedoe enzo lijkt me behoorlijk pittig. Die menstruatiepijnen herken ik! Irritant gevoel en inderdaad beangstigend. Het schijnt er allemaal bij te horen. Ik ben inmiddels 13 weken zwanger en heb er bijna nooit last meer van. 
Snoez - schreef op 02-06 om 07:05
Dank je, Ja is idd wel heftig het ivf gebeuren maar het is allemaal voor het goede doel. De menstruatie pijnen zijn nu ook al serieus afgenomen. Gisteren mijn eerste echo gehad en alles loopt momenteel perfect. Wat leuk dat je er verder geen las meer van hebt.
Hoe reageren de andere kindjes bij u op de zwangerschap?
Sunshine - schreef op 05-06 om 19:59
Mijn dochter van  ruim 3,5 vindt het prachtig. Zij stelt enorm veel vragen en geeft mijn buik regelmatig een kus of een knuffel. Die vragen gaan op elk detail: "waar komt de baby dan uit? Hoe komt dat zaadje dan bij jouw eitje? enz.". Mijn zoon van bijna 2 krijgt er niks van mee, geloof ik. Jouw zoon van 8 snapt natuurlijk al heel veel!

Wat super fijn dat je een goede echo had. Dat geeft vast rust!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ben je ook net zwanger van je derde kom gezellig kletsen!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan