ontpillen of zwanger? - Zwanger worden forum

baby94 - schreef op 24-06 om 10:07
Dag dames, 

Wat kan een lichaam van een vrouw raar doen seg... Pff, ik wil toch even mijn verhaal kwijt.. 

24 mei is de dag waarop ik de laatste keer bloed heb verloren, sindsdien ook mijn pil niet meer gepakt.. 
7-8 juni heb ik een klein beetje bruinverlies gehad, niet meer niet minder. 

Een normale cyclus duurt, ongeveer 28 dagen. Nu zit ik aan een cyclus van 31 dagen, de laatste 3-4 dagen heb ik last van een rommelige buik. Hele dag door, misselijke vlagen maar niet overgeven. Licht in het hoofd, hoofdpijn, heel veel plassen heel moe( maar heb ik vaker ) en een stemmingswisseling. Ook zin achter alles om te eten, ene dag eet ik heel veel de andere bijna niets.. en afgelopen twee dagen een gevoel van een blaasontsteking.. branderig gevoel, pijn, heel klein streepje bloed maar breekt niet door.. ( in het verleden soms UREN op het toilet gezeten met een blaasontsteking en wenen maar nu is het anders.. ) 

Normaal kan ik zeggen ben al 4 dagen over tijd, maar aangezien ik mijn pil nietmeer pak heb ik daar geen vat op.. wel een test gedaan 3 dagen geleden (2v5) maar was negatief!! 

Hoelang duurt het voor je ms krijgt na het stoppen met de pil? 

Als ik vrijdag nog geen ms heb, nog eens een testje wagen??! pff, ten einde raad. Op van de zenuwen, en mee ne vent kunde daar niet over babbelen!
108 antwoorden en 39751167x bekeken
Toesie - schreef op 24-06 om 10:15
Lieve Sky,

Wanneer je weer ongesteld wordt na het stoppen met de pil verschilt per vrouw per keer.
Bij mij heeft het ongeveer 2 maanden geduurd voordat ik weer een beetje grip kreeg op mijn cyclus, maar zelfs daarna was het nog niet makkelijk te voorspellen, heb cyclussen van 27 en 38 dagen gehad.

Maar mijn lieve schoonzus heeft er 4 maanden over gedaan voordat ze uberhaupt ongesteld werd na de pil en had daarna weer 3 maanden geen bloeding.

We kunnen je dus allemaal vertellen hoe onze ervaringen zijn geweest na het stoppen met de pil maar er is geen rode draad in te ontdekken, je zal geduld moeten hebben. Je kan altijd een test doen, die 2 van 5 euro zijn zeker aan te raden. 

Ook een kleine bloeding, buikpijn, of wat dan ook kan vanalles betekenen. Ik had helemaal geen symptomen bij de zwangerschap, terwijl andere vrouwen al een paar dagen voor de test 'weten' dat ze zwanger zijn. Ook dit verschilt dus per keer en per vrouw. Al zullen we ons allemaal gek maken door iedere klein dingetje op te zoeken en te gaan vergelijke met anderen

Helaas kan ik je dus alleen vertellen dat je moet afwachten....
baby94 - schreef op 24-06 om 10:21
Bedankt Toesie. 

Bedankt voor je antwoord, inderdaad ik kan niet anders doen dan afwachten maar dat is zo hatelijk omdat ik niet weet waar ik aan toe ben. 

Ik denk wel dat het niets ga zijn, vrijdag ten laatste moet ik ms krijgen. Alle " ten laatste" , normaal gezien toch.. 
Toen ik mijn pil nog nam en ik vergat 1-2 dagen te nemen kwamen ze al door, dus het zou mij ten zeerste verwonderen moesten ze wegblijven. 
Op het internet lees je vanalles en ik maak mezelf zot, maar als een simpel testje het niet aangeeft, althans door wat ik allemaal voel. Ga je toch opzoek naar antwoorden? ????
Toesie - schreef op 24-06 om 10:29
Sky,

Ik begrijp je... meer dan dat je kan beseffen.
Ik denk dat iedere vrouw op dit forum je begrijpt want we hebben allemaal dagen/weken/maanden en sommige wel jaren moeten wachten tot het raak is.

De 1 is direct zwanger en bij de ander duurt het wat langer. Je moet alleen beseffen dat je niks af kunt dwingen en geduld moet hebben. Zelfs al ben je dadelijk zwanger dan bestaat je tijd alleen nog maar uit geduld hebben en afwachten... wachten tot de eerste echo met kloppend hartje, wachtend tot het einde eerste trimester, wachten tot de 20 weken echo...

Mijn advies, ga kletsen in de forums NOD Juni of NOD Juli, mij heeft het toentertijd enorm geholpen om met vrouwen te kletsen die ook op het wachtbankje zaten, want iedereen maakt zich gek en iedereen is het wachten beu... op deze manier kun je het nog een beetje leuker maken
baby94 - schreef op 24-06 om 10:33
Lieve toesie, 

Bedankt om naar mijn verhaal te luisteren! Zal ik zeker doen.

Groetjes
Cynthia (Gast) - schreef op 24-06 om 19:27
he sky

Het verschilt idd per persoon ik ben gestopt en was idd eerste maand zwanger bij me dochter en nu in mei gestopt en 27 dgn later ms.

Helaas kun je hier van te voren niets van zeggen.
Ik moet wel zeggen ik slik de Etos zwanger worden capsules hier zit een bepaalde stof in was je menstruatie helpt regelmatig te worden.
Miss is dit een idd het bevat ook andere vitamine en foliumzuur.

En wachten duurt lang he
Je lichaam kan je goed voor de gek houden soms. De symptomen van ontpellen zijn grotendeels gelijk aan de symptomen van zwanger zijn.
baby94 - schreef op 26-06 om 10:18
Hallo, 

Ik wil jullie toch even op de hoogte houden. Zit nu aan dag 33 zonder ms, gisteren naar dokter geweest en moet mijn urine laten testen want heb last van een blaasontsteking. Dokter had tegen mij gezegd, dat de kans erin zat dat ik zwanger ben , als ik binnen twee weken ms niet heb moet ik een testje uitvoeren! 

Spannend...
Missy - schreef op 29-06 om 21:38
Hoi, 

Wat spannend Sky! Wordt het dan een urine test of toch een bloedtest? 

Ik ben zelf eind april gestopt met de pil. Ben tot op heden nog niet ongesteld geweest, maar was ook nooit regelmatig voor de pil. 

Vorige week last gekregen van diarree en sinds een paar dagen bruine afscheiding. Merk dat alleen tijdens het vegen trouwens. Loop nu ook al een week met een opgeblazen buik! Volgens “mijn kalender app” moet ik deze week ongesteld worden. Maar omdat mijn cycles niet normaal is, heb ik ook geen idee wanneer wat plaatsvindt (eisprong, menstruatie) 

Ga van het weekend testen mocht de rode vlag nog niet uitgehangen zijn!
baby94 - schreef op 29-06 om 22:15
Lieve Missy, 

Ik hoop mee voor je. Ik ga maandag ook een testje doen thuis dan ben ik iets meer dan een week overtijd.. heb wel last van gevoelige tepels en veel witte afscheiding, hier ook een opgeblazen gevoel. 

Hou je me op de hoogte?
baby94 - schreef op 29-06 om 22:47
Lieve Missy, 

Ik hoop mee voor je. Ik ga maandag ook een testje doen thuis dan ben ik iets meer dan een week overtijd.. heb wel last van gevoelige tepels en veel witte afscheiding, hier ook een opgeblazen gevoel. 

Hou je me op de hoogte?
Missy - schreef op 29-06 om 23:01
Ja, absoluut! En jij mij ook hoor ...

Zenuw slopend dit! Later we hopen dat het goed nieuws is. 

Ff een klein berichtje maar deze website werkt niet erg prettig op mijn telefoon 
Missy - schreef op 30-06 om 07:26
Lieve Sky, 

Hier weer een kleine update ( vanaf een computer) 

Deze ochtend was mijn bruine afscheiding heftiger. Eigenlijk zoals normaal als mijn menstruatie zou beginnen.
Ben ook een kleine beetje bang dat het nu gaat komen. Ik heb een pijnlijke buik, maar hij is niet meer opgeblazen. 

Maar goed, aan de ene kant wel weer lekker dat ik vandaag weer een beetje normaal in mijn spijkerbroek kan. 
Beetje dubbel gevoel, maar aan de andere kant is het misschien ook wel beter dat ik eerst een x mijn ms heb voor dat het raak is. 

Zoals beloofd hou ik je op de hoogte, maar ik ben een klein beetje bang dat ik naar de volgende ronde moet… 

Fijne dag vandaag 
Missy - schreef op 01-07 om 18:53
Hoi Sky,

Wat een hitte he?

Bruine afscheiding is nog hetzelfde. Vanochtend een beetje bloed te zien tijdens het vegen. Dus ik vandaag maar wat ingedaan, maar niets!!! Snap er niets! Word echt gek van de onzekerheid, maar goed we wachten af. Mocht de ms wegblijven dan ga ik dit weekend testen.

Maar de foto's die je hebt geplaatst van de test lijkt het er wel op dat je zwanger bent ... Volgende week ga je naar de dokter toch? Duurt ook al zo lang ha ha... dat wachten heel de tijd 
baby94 - schreef op 01-07 om 20:30
Missy*, 

De foto's zijn ovulatietesten.. inderdaad wat een hitte loop er ambetant van. Juist een testje gedaan maar negatief... Pff wat beu zeg al die onzekerheid! Ok hou me even op de hoogte, ik duim voor je! 

Groetjes
Cynthia (Gast) - schreef op 02-07 om 12:56
he sky

Ik zag dat je ook ovulatietesten had gedaan, de foto's staan op 18 juni en je eisprong komt gemiddeld zon 14 dgn voor je menstruatie. Dan is het vandaag 2 weken later en zou dit je NOD moeten zijn. Of zij. De testen van andere datum?
Missy - schreef op 03-07 om 06:56
Morgen,

Ooh oke! Heb nog nooit een ovulatie test gezien, maar weer wat geleerd lol

Balen dat je test weer negatief was. Ik heb zojuist een test gedaan, maar ook helaas negatief. 

Ik wou dat het gewoon doorbrak! Dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Gisteren weer hetzelfde. Bruine afscheiding op zijn tijd en een heel klein beetje bloed verlies. Bloed is sinds twee dagen. Bruine afscheiding nu ong 1 1/1 week. 
Zou dat toch met het ontpillen te maken hebben? 

Hoe is het met jou?
baby94 - schreef op 04-07 om 20:04
Cynthia, 
De testen zijn inderdaad van toen. Ik moest vorige week vrijdag mijn MS gekregen hebben wat niet het geval is, vandaag al inmiddels 8 dagen overtijd. Wel al enorm steken gehad alsof ze er zitten aan te komen .. maar niets.. wel een rommelende buik. Pff wat lastig zeg! 

Missy, 

Hoh lieve meid.. ik weet zelf niet wat het is ontpillen of niet maar ik word er zot van! hier nog steeds niets. Een rommelende buik, piekende ogen en gevoelige tepels... Ik doe pas een test aanstaande vrijdag, geen zin in een negatief resultaat omdat ik mss te vroeg test.... Daarom nog even wachten!
ik zou zeggen, bedwing je eigen ook nog beetje kan nog vanalles gebeuren maar bruinverlies kan ook innestelling van het eitje betekenen.. 

Dikke kus
Anoniem (Gast) - schreef op 04-07 om 21:47
He sky 

Je menstruatie komt normaal pas 14 dgn na je eisprong, heb je al een menstruatie gehad na t stoppen van de pil of nog niet ? Want dan is t ook lastig te zeggen hoe lang je cyclus duurt. In theorie als je 18 juni positieve ovulatie hebt gehad dan is 2 juli pas je NOD en niet 8 dgn geleden
baby94 - schreef op 05-07 om 01:19
Je hebt vrouwen die de hele cyclus een positieve ovulatietest hebben..

De laatste bloeding die ik gehad heb is 25 mei dus dat is wel geteld 42 dagen geleden... Ik ben gestopt met mijn pil op 22 mei, dan drie dagen bloeding en sindsdien niets meer...
Cynthia (Gast) - schreef op 05-07 om 09:33
hoi sky

Soms kan het idd erg lang duren voordat je weer voor het eerst echt ongesteld bent na t stoppen met de pil. Ik heb 26 mei pilbloeding gehad en 22 juni weer ongesteld geworden. Lastig he als je niks zeker weet en zo in spanning zit.

Zou dit je eerste zwangerschap zijn? 
Wij gaan nu voor een 2e heb al een dochter van 14 maanden.
Missy - schreef op 05-07 om 11:18
Cynthia, jij natuurlijk ook heel veel succes 

( zo had het moeten staan!) Sorry maar via mijn mob werkt de website niet zo goed!
baby94 - schreef op 05-07 om 12:26
Cynthia, dit zou inderdaad mijn eerste zwangerschap zijn daarom dat dit allemaal zo nieuw is voor me :-( eigenlijk hoop ik gewoon dat ze door komen dat ik weet waar ik aan toe ben... Pff...

Missy, hoh ja goed zolang ik mijn gedachten kan verzetten want als ik eraan denk wordt ik ambetant omdat ik zo een onzekerheid heb, de ene moment voel ik gelijk vanalles en de andere moment niets? :s 
Ik moest aanstaande vrijdag een afspraak maken met mijn HA, op aanvraag van haar omdat het dan 47 dagen zou zijn.. ik weet ook niet wat me daar te wachten staat... ! 

Ik hoop alvast op een positieve test voor jullie damrs maar ik denk dat het bij mij niets is... ????
Missy - schreef op 05-07 om 13:15
Weet je wat het is Sky, ondanks de hoop en bewust / onbewust er toch mee bezig zijn, zou het een wonder zijn dat ik nu al zwanger ben. Ik ben eind april gestopt met de pil, dus nu dik 2 maanden. Toen ik stopte met de pil ging ik er vanuit dat het toch 6 maanden tot een jaar (als ik geluk heb) zal duren voordat ik zwanger mag / kan worden. 
En om teleurstelling te voorkomen ga ik daar nu toch een beetje naar toe.

Ik lees genoeg verhalen van vrouwen die binnen 3 maanden zwanger waren. Dus dat het kan en dat je hoopt is normaal. 
Maar mijn reactie na de negatieve test was echt een verrassing voor mij. Zo teleurgesteld, zo chagrijnig! 

Dus voor nu blijf ik hopen en ik zal er (on)bewust en mee bezig blijven, maar ik ga voorlopig nergens meer vanuit! 

Geniet van je zondag
baby94 - schreef op 05-07 om 14:54
Lieve Missy, 

Ik begrijp je volkomen ! Ik ben niet bewust gestopt met mijn pil.. alle laten we het zo stellen, in september zou ik aan kindjes begonnen zijn maar hoopte een beetje dat het al vroeger raak zou zijn daarom heb ik de laatste week van mijn pil niet meer genomen.. de week erop heb ik vrijdag bloeding gehad tot maandag, nadien geen pil meer gepakt. Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken, 7 juni bruin verlies gehas 2 dagen en dan is het gestopt.. 

Heb af en toe wel steken alsof ze doorkomen maar als ik kijk is er niets, ik heb stemmingswisselingen ja maar dat komt deels ook omdat ik ermee bezig ben denk ik.. 

Tegen mijn verwachtingen in hoop ik zo dat het raak is, maar heb er totaal geen zicht op. 
Moest het niet zo zijn, bedoel er komen nog rondes maar al mijn vriendinnen hebben geen moeite en zou me beginnen afvragen wat er mis is met me.. ik hoop dat ik vrijdag wat meer duidelijkheid krijg en jij ook lieve meid! 

Ik weet perfect hoe je je voelt en ik gun het je zeker en vast! de hoop niet verliezen!
Dikke kus
Cynthia (Gast) - schreef op 05-07 om 18:30
het kan allemaal, als je t niet verwacht is het soms raak. Bij me dochter was t meteen 1 ronde raak en had juist menstruatie gevoel in me buik zeg maar.
Hyacint - schreef op 06-07 om 07:15
Hoi,

Het kan tot een jaar duren voor je na het stoppen met het pil echt 'ontpilt' bent en dus weer een redelijk normale cyclus hebt. Je eerste menstruatie kan ook gewoon 6 maanden op zich laten wachten. Er zit, vrees ik, niets anders op dan rustig afwachten. Geduld, geduld, geduld. 

Veel geluk!
Missy - schreef op 06-07 om 07:29
Je hebt helemaal gelijk Hyacinta88. Maar juist door het wachten en het wegblijven van je ms krijg je hoop! 

Geduld moeten we zeker hebben, maar wat kan het af en toe frustrerend zijn! 

@ sky, dus jouw omgeving weet dat jullie proberen zwanger te worden? Xox
Missy - schreef op 06-07 om 07:33
Bij mij is trouwens de bruine afscheiding gestopt! Toch een vorm van ms??? Mocht het zo zijn dan zou het voor het eerst in mijn leven zijn dat mijn ms bestond uit alleen maar bruine afscheiding...
baby94 - schreef op 06-07 om 08:25
Missy, neen. Niemand weet het, maar in mijn omgeving zijn er genoeg mensen die wel eentje proberen te krijgen... Geduld tot vant weekend of toch eens een testje wagen? 

Groetjes
Missy - schreef op 06-07 om 08:52
De verleiding is groot ... Maar ik heb vrijdag negatief getest,  dus ik wacht nog even...

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'ontpillen of zwanger?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan