Miskraam? - Zwangerschapsforum

EK (Gast) - schreef op 17-02 om 17:08
Vanochtend eerste echo gehad, ik zou 8 weken zijn zei de verloskundige volgens de berekeningen. Helaas bleek het vruchtje op 6 wkn 1 dag te zitten en geen kloppend hartje. Ze geeft aan een miskraam. We gaan naar het ziekenhuis om de pillen op te halen, maar mijn gevoel zit in de weg. Als ik afga op onze gemeenschap zou het heel goed kunnen dat ik 6 wkn zwanger ben en ik lees hier ook dat er een reële kans is dat het hartje dan nog niet helder te zien is met een uitwendige echo. Maken ze in het ziekenhuis ook nog een echo voor je de pillen mee krijgt? Misschien is het puur emotie maar ik vraag me af of het wel een miskraam is. Geen klachten, vandaar even navraag doen hier, hoe gaat dit? Nog een echo vragen of vertrouwen hebben dat ze het gewoon goed heeft? 
5 antwoorden en 15642272x bekeken
Emmy - schreef op 17-02 om 19:43
als jij je er niet prettig bij voelt, zou je toch ook kunnen wachten? niemand dwingt jouw tot medicatie.
Veraaa - schreef op 17-02 om 20:10
Oh, wat verdrietig, verwarrend en heftig.
Ik zou zelf de verloskundige morgen gewoon nog eens bellen. Vertel je verhaal....zeg dat je nog even wil wachten... misschien kun je een soort second opnion krijgen in het ziekenhuis...of ze maken volgende week nog een echo. 
Ik zou het gewoon open bespreken...wie weet wat ze nog kunnen doen om jou zekerheid te geven. Ik weet dat het allebei kan...het kan dat je nu nog niks voelt en het toch een miskraam wordt...het kan ook, met een erg onregelmatige cyclus, dat er flink tijdverschil in zit. 
Ik wens je veel sterkte....een erg lastige en onzekere tijd zo. Toitoi 
Anoniem (Gast) - schreef op 17-02 om 21:03
Wat vervelend en verdrietig.. Ik zou je willen adviseren om je gevoel niet te negeren. Vraag om nog een echo en dit keer inwendig. Als jouw berekeningen kloppen zou het heel goed kunnen dat een hartje niet zichtbaar is met een uitwendige echo. Bij mijn vk is de 1e echo trouwens altijd inwendig.
Mijn ervaring is dat mijn vk een week na de 1e slechte echo nog een echo maakte. Beide inwendig. Ze kunnen dan ook zien of er groei is geweest of niet. Ook in het ziekenhuis maakte de gynaecoloog nogmaals een echo om te bevestigen wat de vk had gezien. Pas daarna heb ik pillen meegekregen. Ik wist toen ook echt zeker dat ik een miskraam had.
Heel veel sterkte en ik hoop voor je dat jullie eigen berekeningen kloppen.
Linda (Gast) - schreef op 22-02 om 23:43
Hier hetzelfde. Helaas geen kloppend hartje met 7 weken. Waarom zou je pillen nemen? Bij mij kwam na twee weken de miskraam op gang. Ik heb al drie horror-verhalen gehoord over die pillen. Vrouwen die echt bijna dood gingen door intens bloedverlies na het nemen van dus pillen. Ik zou ze niet nemen als het niet hoeft. Mijn verloskundige vertelde dat bij een vrouw de miskraam pas na 32 weken op gang kwam. Het kindje was niet verder gegroeid, dus ze had geen enorme buik ofzo. Over de curretage hoor ik ook slechte verhalen, vooral als je daarna nog zwanger wilt worden. Ik zou echt wachten op je lijf. Het heeft mij geestelijk veel goed gedaan om twee weken afscheid te kunnen nemen van mijn kindje dat ik helaas niet in mijn armen kan houden. Het is zwaar, maar ook goed geweest door deze periode heen te gaan. Vooral als je twijfelt, zou ik gewoon afwachten. Ik heb nogmaals een echo gehad om te kunnen accepteren dat het hartje niet klopte. Ben gewoon naar een andere verloskundige gegaan. Wilde zeker weten dat er geen fout was gemaakt. Ook daar heb ik geen spijt van. Sterkte meid! 
Maggie - schreef op 27-04 om 23:07
Linda, had jij die twee weken ook iedere dag bloedverlies of startte dat pas na twee weken?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Miskraam? ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan