Ovulatie

  • ovulatie!

De ovulatie of eisprong vindt plaats als het eitje uit de eierstok van de vrouw vrij komt. De eicel leeft hierna enkele uren en binnen deze tijd kan de vrouw bevrucht worden.

Hoe lang duurt het voordat je zwanger bent

» Kans om zwanger te worden
» Hoe lang deed je er over voordat je zwanger was ?

Zwanger worden

Ovulatie testen

Als je zwanger wilt worden, is het prettig om te weten wanneer de eisprong plaats vindt. Helaas, is het niet altijd even duidelijk wanneer dat precies is. Om hierbij te helpen, zijn er een aantal tests die je kunt doen.

Als je misschien zwanger bent

Waneer kunnen we het beste vrijen

De meeste kans om zwanger te worden, heb je als je vanaf de 6 dagen voor de verwachte eisprong om de dag of om de twee dagen vrijt. Het eitje van de vrouw kan maar kort overleven maar de zaadcellen van de man kunnen gemiddeld wel 48 uur overleven in het lichaam van de vrouw. Soms kan het zaad zelfs wel 6 dagen overleven. Door vaker te vrijen, verdubbel je de kans om zwanger te worden. Niet alleen is het zaad van de man dan van betere kwaliteit. Je hebt ook nog eens meer kans om precies in de vruchtbare periode te vrijen.

Shopresultaten voor ovulatietest!

Brabbels vergelijkt dagelijks de prijzen in alle populaire zwangerschapswinkels. Hieronder vind je een overzicht van de populairste ovulatietests op dit moment

 

Reacties op 'Ovulatie'

Reacties

Lindaa1989
Ik heb 2 maanden de ovulatietesten van clearblue (smiley) gebruikt. Zijn veel duidelijker, smiley = vruchtbaar. (Daarvoor ook om de dag seks blijven hebben) maar dan weet je precies tot wanneer je door moet gaan. Ik ben zo in de 2e maand zwanger geworden. Maar kan ook toeval en geluk zijn natuurlijk. Als je heel lang bezig bent zijn die testen wel duur.

naomi85
De ovulatie testen van kruidvat zijn echt NIET betrouwbaar. Ik heb al 5 dagen een dikke streep! Dus denk laat mijn vriend een keertje over een test plassen! En wat denk je !! Dikke streep... heel vaag

Linda
Misschien gisteren te veel gedronken?Ik heb hrt nog nooit eerder gehad.Ze horen juist langzaam op te lopen.Welke testen heb je?

Annelous
Ik snap niets van mijn ovulatie testen. Zaterdag 2 strepen, vanmorgen hele lichte streep en nu weer twee strepen.... wie helpt mij?

Jouw naam:

Lees meer ... !

Kans om zwanger te worden

Je wilt zwanger worden. Wat zijn dan precies jouw kansen om zwanger te worden ?

Ovulatie

De ovulatie of eisprong vind plaats als het eitje uit de eierstok van de vrouw vrijkomt. De eicel leeft hierna enkele uren en binnen deze tijd kan de vrouw bevrucht worden.

Zwanger worden tijdens de menstruatie

Als je zwanger wilt worden dan heb je de meeste kans om zwanger te worden ergens 2 weken voor het einde van je cyclus. De kans om zwanger te raken tijdens jouw menstruatie is dus niet zo groot maar het is zeker niet onmogelijk

Ovulatie voelen

Sommige vrouwen voelen hun eisprong als een stekende menstruatie achtige pijn links of rechts in hun onderbuik. Hiermee kunnen zij precies bepalen wanneer ze vruchtbaar zijn.

Ovulatietest

Met een ovulatietest kun je snel en gemakkelijk testen of je nu vruchtbaar bent maar hoe werkt zo'n test precies en hou betrouwbaar is deze?

Eerste tekenen van de zwangersschap

Wat zijn de eerste tekenen van de zwangerschap en hoe merk je dat je zwanger bent?

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan