Tips om zwanger te worden

Als je zwanger wilt worden, zijn er zelf een hoop dingen die je kunt doen om sneller zwanger te raken.

  • tips!

Tips om zwanger te worden

Ontspan !

Als je gestresst bent, is het moeilijker om zwanger te raken. Stress heeft niet alleen invloed op je hormonen en de kwaliteit van het sperma maar zorgt er ook nog eens voor dat je minder zin hebt in vrijen. Dit komt doordat bij stress je lichaam in een soort overlevingsstand gaat. Er worden extra cortisol hormonen aangemaakt die er voor zorgen dat je minder goed zwanger kan raken. Als je gestresst bent en het te druk hebt, kijk dan eens goed naar jezelf. Als je nu al niet genoeg tijd hebt en je te druk maakt, hoe moet het dan strakjes als je een kindje er bij hebt? Kijk goed of je het wat rustiger aan kunt doen of dat je je ergens te druk over maakt. Het kan helpen om er met je partner over te praten. Dit neemt vaak een groot deel van de stress weg !

Doe gezond !

Gezond eten en leven, zorgt er voor dat je beter in je vel zit en dat je lichaam beter in staat is om zwanger te raken. Gezond eten is goed voor zowel de vruchtbaarheid van de man als voor de vrouw. Eet veel groente en fruit in een gevarieerd dieet. Vermijd fast food, snoep en andere ongezonde dingen. Alcohol, roken en andere drugs zijn ook slecht voor de vruchtbaarheid van zowel de man als de vrouw. Daarbij kan het ook nog eens een hoop problemen opleveren als je al zwanger blijkt te zijn.
Vrouwen met overgewicht hebben een kleinere kans om zwanger te worden. Als je dus zwanger wilt worden, is het goed om eerst wat af te vallen. Als je echter nu zwanger wilt worden of als je al zwanger bent, is het niet goed dat je gewicht te veel schommelt. Eet dan dus gewoon gezond maar ga niet afvallen.
Koffie is zowel voor de zwangerschap als tijdens de zwangerschap niet goed. Vermijd zoveel mogelijk caffeine houdende dranken.

Vrijen !

Ook tijdens het vrijen, kun je er een hoop aan doen om de kans te vergroten om zwanger te raken. Zorg in ieder geval voor een diepe penetratie. Zo hoeft het sperma van de man minder afstand af te leggen en vergroot je de kans op een succesvolle bevruchting. Na het vrijen, kan de vrouw maar beter eventjes op haar rug blijven liggen zodat het sperma het eitje gemakkelijker kan bereiken.
De kwaliteit van het sperma van de man blijkt het beste te zijn als je regelmatig vrijt. Je hoeft dus niet een hele mand te wachten om precies op je vruchtbare dag te vrijen. Je hoeft dus niets 'op te sparen'. Daarbuiten kan het best zo zijn dat je vruchtbare dag iets eerder of iets later komt. Door vaker te vrijen, vergroot je dus de kans op een baby.
Als de vrouw een orgasme krijgt tijdens het vrijen, zou dit de kans op een bevruchting ook vergroten. Dit komt door de samentrekking van de baarmoeder waardoor de zaadcellen beter naar binnen kunnen zwemmen.

 

Reacties op 'Tips om zwanger te worden'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Geslacht beinvloeden

Op het eerste gezicht lijkt het onmogelijk om het geslacht van je kindje te beïnvloeden. De helft van de zaadjes geeft een jongetje en de andere helft een meisje. Toch kun je dor wat slimme trucjes de kansen naar jouw keuze draaien. Wij leggen uit hoe je

Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Ondergewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Stress en zwanger worden

Als je zwanger wilt raken is het een goed idee om stress te vermijden. Alhoewel de relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid nog niet helemaal is bewezen lijkt stress van invloed te zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw

Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermenen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan