Bereken waneer je vruchtbaar bent en je kans op een zwangerschap

Wil je weten wanneer je vruchtbaar bent ? Op deze pagina kun je je vruchtbare dagen berekenen vanaf de eerste dag van je menstruatie. We laten je dan precies zien waneer je vruchtbaar bent, wat de kansen per dag zijn gebaseerd op de laatste europese onderzoeken vergeleken met jouw gegevens. Brabbels geeft je als enige de echte kansen op een zwangerschap !

Bereken je vruchtbare dagen en jouw kans op een zwangerschap

Eerste dag van je laatste menstruatie
Mijn cyclus duurt normaal gesproken
Mijn leeftijd
Cyclus regelmatig
 
Vruchtbaarheid (optioneel *)
 

Uitleg:
* vruchtbaarheid: waarschijnlijk weet je van te voren niet hoe vruchtbaar je bent. Vaak weet je dit pas na onderzoek als het niet binnen een aantal maanden lukt. Toch kun je soms aan de hand van je familiegeschiedenis een goede schatting maken hoe vruchtbaar jullie zijn. Daarnaast is het leuk om gewoon even te proberen wat er gebeurt als je dit verandert.

De ultime zwangerschapskalender met al jouw kansen !

  • zwangerschaps kalender !

Vul hierboven de eerste dag van jouw periode in, jouw cyclus lengte en jouw leeftijd en brabbels berekent per dag hoe groot de kans voor jou is om zwanger te worden. In tegenstelling tot andere sites zijn deze gegevens begasserd op europees onderzoek bij meer dan 10.000 vrouwen en daarom veel beter geschikt dan andere methoden die uitgaan van een ovulatie dag 14 dagen voor het einde van de cyclus. Hierbij houdt brabbels rekening met veriaties in de werkelijke dag van de ovulatie, jouw leeftijd, jouw cyclus lengte en de startdag van jouw cyclus. Je krijgt hierna een persoonlijke agenda met alle kansen en belangrijke dagen. Zoals je van ons gewend bent slaan wij deze data natuurlijk niet op maar gebruiken deze uitsluitend voor deze ene berkening !Hoe werkt het ?

Jouw kansen om zwanger te raken worden beinvloed door de dag waarop je ovuleert, de duur van jouw ovulatie, jouw leeftijd en de hoeveelheid schommelingen hierin

Kans om zwanger te raken als de ovulatie dag bekend is (achteraf)

Als je weet waneer je ovuleert heb je een veel grotere kans om zwanger te raken. Als dat inderdaad zo is, heb jij afhankelijk van je leeftijd de volgende kansen om zwanger te raken in de dagen ervoor en erna.

 

Ben ik vruchtbaar op een willekeurige dag in mijn menstruatie ?

Juist omdat de vruchtbare dagen erg kunnen verschillen en zelfs heel vroeg tot heel laat in je periode voor kunnen komen ligt de kans om in je vruchtbare periode te zitten veel gespreider dan gedacht. De vruchtbare dagen zoals die je vaak voorgeschoteld krijgt zijn zijn gebaseerd op 'oude methoden' zoals hierboven beschreven, waarbij achteraf gekeken werd wanneer je ovulatie was en aan de hand daarvan werd aanbevolen om de dagen rond deze periode te klussen. Helaas blijkt de vruchtbare periode van een vrouw veel minder goed te voorspellen dan verwacht. Brabbels geeft daarom als enige de echte cijfers en kansen om zwanger te raken op ieder moment van de maand !

Nog een complicatie: Regelmatige of onregelmatige cyclus

Het maakt ook nog eens uit of je een regelmatige of onregelmatige cyclus hebt. bij een onregelmatige cyclus ligt de kans op een zwangerschap na het klussen wat lager en verschuift bovendien naar wat later in de periode.

 

De invloed van leeftijds

Leeftijd is misschien wel de belangrijkste voorspellen van jouw kans om een kindje te krijgen. Tot je 30e is de invloed van leeftijd relatief klein maar daarna wordt de invloed steeds groter. Als je daarom je leeftijd invult berkeken wij jouw zwangerschapskans aan de hand van je leeftijd !

 

Vruchtbaarheid

Sommige stellen zijn zeer vruchtbaar en anderen niet. Een zeer vruchtbaar stel kan wel 9 keer zo veel kans hebben om zwanger te raken per dag als een koppel dat sterk verminderd vruchbaar is. Helaas weet je vaak niet van te voren hope ruchtbaar je als stel bent. Je kunt wel naar je familiegeschiedenis kijken. Als jullie ouders geen probelemen hadden om kinderen te verwekken hebben jullie dat waarschijnlijk ook niet. Als een van jullie met hulp is verwekt is de kans aanwezig dat jullie ook minder makkelijk zwanger raken. 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan