Babynaam wijzigen ervaring - Babyforum

Babynaam wijzigen ervaring (Gast) - schreef op 28-07 om 10:31
Hoi,
Vier maanden geleden bevallen van ons derde kindje. In de zwangerschap lang getwijfeld tussen 2 (heel verschillende) namen. Uiteindelijk voor een naam gekozen, maar achteraf past de andere naam veel beter bij ons kindje en bij de andere namen. Ik kan er maar niet aan wennen dat we de andere naam gegeven hebben en ben er heel veel mee bezig, waardoor ik steeds meer een afkeer krijg voor de naam. Aanspreken bij een eventuele tweede naam is geen optie.
Zijn er meer meiden die dit herkennen en zijn er meiden die spijt hadden van de gekozen babynaam en deze hebben laten wijzigen?
7 antwoorden en 13149375x bekeken
Melissa - schreef op 30-07 om 08:43
Hoi! Ik heb hier geen ervaring mee, het lijkt me echt verschrikkelijk om een naam te kiezen die je dan uiteindelijk op wat voor manier niet bij je kind vindt passen. Ik weet dat je voor naamswijziging een verzoek moet indienen bij de rechtbank. Mocht het afgewezen worden, zou ik als roepnaam de naam gebruiken die je graag wilt, en op papier de andere naam. 
Babynaam wijzigen ervaring (Gast) - schreef op 30-07 om 10:08
Hoi,
Bedankt voor je reactie!
Ja, het is heel vervelend! De naam is ook een heel ander soort naam dan de overige namen van ons gezin, dus dat past ook niet goed. Ik heb inderdaad opgezocht hoe het gaat als je een naam wilt wijzigen, maar die stap is ook weer zo groot. Er zijn natuurlijk bijvoorbeeld wel geboortekaartjes gestuurd met deze naam en het is dan wel gek om te moeten zeggen dat ze nu anders heet (of bij niet officieel wijzigen een andere roepnaam heeft). De namen zijn compleet verschillend, ook een andere voorletter. 
Ik vind het zo lastig, want het is zo'n stap om te wijzigen en het is raar voor de omgeving, maar hiermee rond te blijven lopen is ook echt niet fijn, want het houdt me veel bezig.
An1990 (Gast) - schreef op 30-07 om 22:54
Ik denk dat een naam wel 'went'. 
Je vindt hem momenteel niet meer mooi, maar je zal hem wel gewoon worden. 

Als je toch absoluut het gevoel hebt dat de naam absoluut niet bij je kindje past, zou ik toch niet te lang met de naamswijziging wachten zodat je kind tijdig kan wennen aan zijn naam. 

Mag ik vragen hoe je kind noemt want nu ben ik wel benieuwd? Als je het liever niet op dit forum zet, begrijp ik dat wel.
An1990 (Gast) - schreef op 30-07 om 22:57
O, ik wou er nog bijzeggen dat ik vind dat je vooral moet kijken wat jij en je partner vinden, en geen rekening houden met eventuele (slechte) reacties van vrienden/familie. Sommigen zullen ongetwijfeld wel even negatief reageren maar een half jaar later hebben ze ongetwijfeld alweer wat anders om over te praten. 
Babynaam wijzigen ervaring (Gast) - schreef op 31-07 om 09:36
Hoi An1990,
Leuk dat je reageert!
Ik wil het inderdaad nog even aankijken, en ik hoop dat de naam gaat wennen. De naam zeg ik inderdaad liever niet. Ik kan me op dit moment niet voorstellen dat ik weer volledig tevreden ben met de naam, maar het zou mooi zijn als dat wel zo zou groeien. Achteraf begrijp ik niet waarom we niet voor de andere keuze zijn gegaan, aangezien die naam ook veel beter tussen de andere namen van het gezin past, qua soort naam.
Ja, misschien moet ik het idee wat anderen ervan zouden vinden naast me neer moeten leggen, maar dat vind ik best moeilijk, want iedereen vindt er natuurlijk wat van en zal altijd weten dat ze eerst een andere naam had.
Ik hoop gewoon dat ik de andere naam kan vergeten en weer blij kan zijn met de keuze die we toen hebben gemaakt, al zie ik dat op dit moment nog niet gebeuren, maar wie weet. Tijdens de zwangerschap had ik ook niet aan zien komen hoe ik me nu voel over de naam, anders hadden we deze naam niet uitgekozen.
Mama van 4 (Gast) - schreef op 24-09 om 20:26
Hallo,
Ik heb net hetzelfde probleem als jij.
Ons zoontje is nu 2 maanden oud. Tijdens de zwangerschap ook enorm getwijfeld tussen 2 namen en nu het gevoel de verkeerde gekozen te hebben. 
Wij overwegen dus ook om zijn naam te laten wijzigen, maar het is zeker een hele grote stap.
Hebben jullie uiteindelijk de naam behouden? Hoe kijk je nu naar de naam?
Groetjes 
Mamavan3 (Gast) - schreef op 25-11 om 19:07
Hallo,
Ik ben benieuwd hoe het nu is. Heb je kunnen wennen aan de naam of toch gekozen om te wijzigen? Ik heb hetzelfde bij ons derde kindje en weet niet wat ik moet doen. Ik kan me nu niet voorstellen dat ik nog aan de naam ga wennen, maar wijzigen vind ik ook weer een grote stap....

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Babynaam wijzigen ervaring' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan