dilemma - Babyforum

chantal26 - schreef op 07-08 om 23:35
hallo meiden,

ik zit met een dilemma, ik ben nu rond de 10 weken zwanger (heb maandag een echo) en ben gevraagd door de baas van een vriendin om naar polen te verhuizen en daar met mijn man te komen werken in een internationaal bedrijf, aan de ene kant wil ik heel graag omdat je zo,n kans niet zomaar krijgt en ga veel meer verdienen dan ik hier in nederland zou gaan verdienen met mijn opleiding enzo.

dus er zou veel veranderen, ik zou eindelijk weer een baan hebben waar ik goed ga verdienen en mijn man ook en zou daar een huis kunnen kopen wat ik hier nog niet eens voor zo,n prijs zou kunnen krijgen.

voor de dames die al verhuisd zijn naar het buitenland, hoe hebben jullie die stap genomen en is het je goed bevallen.

groetjes chantal
18 antwoorden en 44385926x bekeken
K - schreef op 08-08 om 04:35
Hoi Chantal,

Ik ben met mijn man meegegaan naar Zuid-Korea 2 jaar geleden.
Hier ben ik zwanger geraakt. De zorg hier is erg goed, behalve de taalbarrière dan.
Hij is hier gaan werken en we hebben goed kunnen sparen hier, we hadden geen huis in Nederland en zijn 2 maanden van te voren getrouwd en hier gaan samen wonen.
Gelukkig is alles goed gegaan.
We zijn nu 2 jaar verder met mooie ervaringen.
Ik zag er eerst heel erg tegenop, maar het viel allemaal reuze mee en vond het wel een aanrader. Ook heb ik hier goede vriendschappen opgebouwd en een hele andere cultuur leren kennen.
Het contract was eerst maar voor 1 jaar, dit is uiteindelijk 2 jaar geworden. 
Volgende week gaan we terug naar Nederland.
Mijn bevalling zal in december plaatsnemen in Nederland.
In februari gaan we voor een jaar naar Amerika met de kleine.

Wij gaan dus niet blijvend naar het buitenland, dus de situatie is wel een beetje anders en ik heb hier niet gewerkt. Dus ik hoop dat je er wat aan hebt. 

Groetjes Kimm
chantal26 - schreef op 08-08 om 10:46
dankjewel kimm,

kreeg je niet hele erge heimwee of miste je niet iedereen hoe ging je hiermee om, ik weet ook niet of we blijvend in polen blijven maar het lijkt me wel een uitdaging.

ik zit met het bovenste ben bang dat ik iedereen ga missen en uiteindelijk heimwee ga krijgen maar ben ook heel erg bang dat als ik deze kans niet grijp spijt ga krijgen in de toekomst, ook werkt mijn moeder niet echt mee ze praat der alleen maar negatief over en werd zelfs boos omdat ik niet aan hun dacht want hun zouden mijn dochtertje dan niet meer zo vaak zien als normaal.

hoe ga en ging je hier mee om kimm.

sorry dat ik zoveel vragen stel.

ik vind het wel knap dat je die keuze gemaakt hebt ik wou dat ik het kon.

groetjes chantal
Poesh - schreef op 08-08 om 11:22
Chantal, ik kan er niet over meespreken, zit namelijk niet in de situatie..
Maar ik denk dat je voor jezelf moet uitmaken alle voor en tegens.. Het maakt er niet makkelijker op dat je al een kindje hebt en je terug zwanger bent natuurlijk.. Dat verschil is zo groot met k.. Ik denk dat je dan je keuze veel moeilijker kunt maken.
Mocht ik nu in jouw situatie zitten zou ik het doen, omdat ik nog geen kinderen heb. Als de kinderen heel klein zijn (ik weet niet hoe oud je dochtertje juist is) dan zou ik het misschien ook wel doen.
Maak een lijstje met alle voor en tegens en bekijk eens welke er voor jou doorslaggevend zijn en welke minder.. En bespreek dit heel goed met je man, jullie moeten hier allebei achter staan in beide richtingen, naar buitenland of net niet..
Laat je niet te veel beïnvloeden door je ouders/schoonouders/familie/vrienden... Ok ze zullen je allemaal missen en je dochtertje ook, maar je moet doen wat jij denkt dat goed is op dit moment te doen voor jouw gezin.. Niet voor een ander..
Ik versta je schrik voor heimwee.. Ik ben zelf ook heel close met mijn mama.. Maar de dag van vandaag is er zoveel om contact te houden, denk aan skype,... Ik heb een collega waarvan de mama in het buitenland woont en de zus in nog een ander buitenland. Het was wennen in het begin, het vraagt moeite om elkaar te zien maar niemand heeft er spijt van gehad...
Ik denk dat het misschien interessant is om te bekijken of je voorgoed zou gaan of een x aantal jaar.. Want ook dit kan je beslissing beïnvloeden..
Veel succes met de keuze!!
chantal26 - schreef op 08-08 om 12:50
dankjewel mijn dochtertje is bijna 7maanden dus nog heel klein.

het enige wat me tegen houd is wat me moeder ervan vind en mijn man zegt precies het zelfde denk niet aan hun maar aan onze toekomst.
Poesh - schreef op 08-08 om 13:03
Chantal,
dan heb ik nog maar 1 iets toe te voegen. Als jullie er beide achterstaan zou ik er gewoon voor gaan! 7 maand is nog zo klein, nu zit ze nog niet op school.. Binnen 2 jaar is dit al veel moeilijker.. Tegen dat je oudste naar school gaat, zal de beslissing over al dan niet daar blijven ook wel al genomen zijn.
Bespreek het goed met je man en mijn motto: volg je hartje! doe in het leven waar jij je goed bij voelt.
chantal26 - schreef op 08-08 om 22:38
dankjewel poesh voor alle wijzee raad en inderdaad zolang wij der als gezin er alle 2 achter staan.
chantal26 - schreef op 09-08 om 14:07
wat leuk kimm, je stelt me echt gerust zat alweer behoorlijk te twijfelen of ik het wel moet gaan doen heb gisteren wel een heel lief gesprek met mijn beste vriendin gehad en die zei ook al je moet het gewoon doen als je er alle 2 achter staan, anders krijg je spijt zei ze ook al en gelijk heeft ze ook al gaat me moeder en niemand het begrijpen in mijn familie ik kan gewoon niet maar afwachten en hopen dat ik geen spijt krijg ik had altijd al gezegt dat ik de wereld wil zien en op verschillende landen wil gaan wonen.

maar super leuk dat je zoveel ervaringen hebt op gedaan en al zoveel hebt geleerd en gezien dat je na de bevalling naar Amerika gaat wij hebben besloten om te gaan naar polen als de banen nog door gaan en dan daarna tekijken hoelang we blijven en wie weet gaan we wel na een paar jaar net zoals jullie weer naar een ander land  


ik moet zeggen dat je me gerust hebt gesteld en daarvoor wil ik je bedanken.

ik zou het leuk vinden als ik je mag volgen op je blog dan kunnen we ook contact houden lijkt me erg leuk om te weten waar je bent en wat je allemaal beleeft hebt en dan ga ik ook een blog maken met de tijd en dan stuur ik je mijn blog adres op als je dat leuk vind.

nogmaals bedankt kimm
chantal26 - schreef op 09-08 om 14:12
kimm een vraagje jullie voeden je kinderen 2 talig op en hoe moet ik dat zien je praat gewoon 2 talen tegen hem of haar?
Poesh - schreef op 09-08 om 17:19
Chantal, wat ik vaak hoor is dat de papa 1 taal spreekt, en de mama de andere taal..
chantal26 - schreef op 09-08 om 20:26
okee op die manier

dankjewel
K - schreef op 10-08 om 03:26
Hoi Chantal,

Mijn vader was het daar dus echt niet mee eens, maar door Skype is het wel veel makkelijker geworden. En alles went. Toen hij hier voor de eerste keer op vakantie kwam, zag hij dat het hier veilig was, zelfs veiliger als in Nederland. Je kan hier gewoon als vrouw alleen 's nachts over straat. Wat je in Nederland echt niet hoeft te proberen. Hij zag dat we het hier naar onze zin hadden en dat het juist mooi was om dingen van de wereld te ontdekken.
Als wij er niet voor hadden gekozen om naar Zuid-Korea te gaan dan was hij ook nooit in Azië geweest. Nu we vertelden dat we naar Amerika gaan in februari, was het voor hem ook weer beter te begrijpen en wil hij dat ook graag zien en op vakantie komen. 
Ook Amerika zal een heel andere wereld zijn als Zuid-Korea of Nederland.

Fijn dat ik je heb kunnen helpen en de beslissing makkelijker heb kunnen maken.
Als Polen echt niet bevalt ben je ook zo terug in Nederland of kun je vaker op en neer gaan.

Mijn web blog van Korea is nu bijna ten einde, maar ik laat 'm d'r wel op staan.
Dus je kan hem altijd lezen. De link is hoebeninseoul.wordpress.com
We gaan voor Amerika weer 1 bijhouden, maar die moet ik ter zijner tijd nog aanmaken.

De bedoeling is om ons kindje straks sowieso 2 talig op te voeden.
Nederlands (en Limburgs) en in Amerika zullen ze Engels tegen haar praten en we zullen Amerikaanse kinderprogramma's opzetten. Maar we willen als we in Nederland terugkomen ook gewoon doorgaan om haar Engelstalige tekenfilms/kinderprogramma's te laten kijken.

Groetjes Kimm
chantal26 - schreef op 10-08 om 10:39
wat leuk kimm, ja idd het zou heus wel wennen en tegenwoordig heb je skype en zo

ik ga je blog bekijken hartstikke leuk.

spannend hoor 2 talig opvoeden is altijd goed.

heel veel plezier nog even in korea.

groetjes chantal.
chantal26 - schreef op 10-08 om 12:04
wat een leuke blog kimm, ik ben het vol aandacht aan het lezen zo leuk wat je allemaal beleeft in het mooie korea jeetje wat een mooi land zeg.
K - schreef op 11-08 om 02:43
Haha bedankt, leuk dat je hebt gekeken. Nu snap je zeker wel dat ik dat allemaal niet wilde missen .
En we hebben veel bezoek gekregen dat scheelt
chantal26 - schreef op 12-08 om 21:56
nee ik snap het heel goed hoor kimm dat je het echt niet wou missen, geniet de laatste weken maar goed van het mooie korea.
chantal26 - schreef op 14-08 om 11:36
kimm hoe deed jij het eigenlijk met de ziekenfondsverzekering in nederland zegde jij die op of bleef je daar verzekerd ?

en weet je toevallig ook hoe het met de vaccinaties gaat voor kinderen?

heb je nog meer tips waar we rekening mee kunnen houden of zo
K - schreef op 17-09 om 17:06
Uhm, dat werd allemaal via het werk van mijn man geregeld.
Over vaccinaties voor kinderen zou ik het helaas niet weten

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'dilemma' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan