Slapen in/op borstvoedingskussen - Babyforum

Anoniem (Gast) - schreef op 21-01 om 19:11
Hallo allemaal!

Sinds half januari ben ik trotse mama van onze eerste zoon.

Overdag is het een heel lief en rustig mannetje maar 's nachts wil het maar niet lukken.

Van zodra hij zijn laatste avondflesje (meestal rond 23:30/00:00u) heeft gekregen en hij in zijn bedje moet gaat het mis. Dan begint hij met huilen en kan hij vaak op geen enkele manier getroost worden. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd (inbakeren, troosten van naast het bedje, lampje laten branden, mobiel laten draaien met zacht muziekje, opnemen en troosten, opnemen en wiegen, opnemen en dicht tegen me aan leggen, bij ons in bed nemen, gewoon laten huilen en denken dat hij wel in slaap zal vallen, ...) maar niks blijkt te helpen.

Ik dacht zelf aan krampjes maar vind het raar dat hij er overdag na z'n flesjes geen last van heeft en 's nachts dan weer wel terwijl we net hetzelfde doen.

Overdag slaapt hij in zijn park en ligt daarbij heel graag op een borstvoedingskussen (ik leg er dan een zacht dekentje op)... Nu vraag ik me af of dit gezond is voor het kindje en of dit wel aan te raden is? Ik twijfel eventueel om dit ook eens te proberen in zijn bedje en te zien of hij dan wel lekker slaapt.

Wat denken jullie?
4 antwoorden en 40754420x bekeken
kruimel - schreef op 21-01 om 19:27
Hoi!

Nog gefeliciteerd met je zoontje.

Als hij overdag op het voedingskussen slaapt, leg je dan ook een dekentje over hem heen?
Mijn dochtertje van 4 weken sliep vanmiddag toevallig ook even op het voedingskussen en ik merkte dat zij heel langzaam omlaag zakte en dus onder het dekentje kwam wat over haar heen lag.
In dit geval niet erg - ze lag naast me terwijl ik bezig was in dezelfde kamer - maar ik zou haar zou haar nooit zo alleen laten liggen.

Of het qua houding goed is voor het kindje weet ik niet..

Xkruimel
Anoniem (Gast) - schreef op 21-01 om 19:29
Er ligt inderdaad een dekentje op. Hij blijft wel steeds heel netjes liggen... Inderdaad iets om over na te denken!
BabyRelaxed - schreef op 25-01 om 10:11
Hoi anoniem,

Wat een lastig zeg. Ik kan me voorstellen dat je al van alles hebt geprobeerd. Jullie willen natuurlijk ook slapen...
Toch zou ik ivm wiegendood afraden om hem te laten slapen op het Voedingskussens als jij niet de hele tijd in de buurt bent en geen oog op hem hebt. ( snachts als jullie als een blok in slaap zijn gevallen uit oververmoeidheid)
Fleur (Gast) - schreef op 24-01 om 03:14
Wij hebben exact hetzelfde voor. Onze baby slaapt nu sinds 2 nachten op het kussen. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Slapen in/op borstvoedingskussen' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan