Baby's laten huilen is gevaarlijk - Babyforum

Iza - schreef op 28-11 om 14:30
Voor alle moeders die twijfelen over het wel of niet laten huilen van hun kindje om in te leren slapen. Ik ben een grote tegenstander van het laten huilen omdat ik niet in zie waarom een kind van zo'n jonge leeftijd moet leren zelfstandig te zijn maar juist alle liefde, aandacht en lichamelijk contact moet krijgen die het nodig heeft om zich goed te ontwikkelen (natuurlijk moet een kind niet overprikkeld raken en aan zijn slaap komen maar ik geloof dat hier ook andere opties voor zijn zoals een draagdoek, co sleeping etc).
Hier in ieder geval een link voor de geinteresseerden:
http://www.scientias.nl/de-baby-laten-huilen-is-gevaarlijk/7949
25 antwoorden en 45612113x bekeken
Ster - schreef op 15-12 om 10:56
Hey  Dames,
ik ben het helemaal met jullie eens een baby tot zeker 6 a 7 maanden moeten zo min mogelijk huilen. als mijn jongens niet konden slapen hing ik ze altijd op mijn rug en dan sliepen ze zomaar. zo kon ik ook gewoon het huishouden doen. 's nachts sliepen ze ook nog vaak bij me. nu slapen ze in hun eigen bedje maar ik moet er 's nachts nog vaak wel een paar keer uit om ze gerust te stellen.

liefs Nynke
Olivia-Anna - schreef op 22-12 om 19:16
Ik denk ook doordat ik mijn baby borstvoeding geef en haar aanleg nog voor ze de kans krijgt te gaan huilen (Dus zodra ze in de lucht gaat happen)
ik het sneller doorheb als er iets niet in orde is en ze gaat echt huilen..

Vorige week was ze 1 dag huilerig terwijl ik dat niet van haar gewend ben en ik zei meteen: volgens mij is er iets niet goed,
ze wilde alleen maar drinken en ik had het idee dat er niks meer uitkwam.
Dat bleek ook zo te zijn, de borstvoeding was 1 dag teruggelopen en ik merkte het meteen aan haar!!
Ster - schreef op 23-12 om 01:25
hoe oud is ze nu? met zes weken heb je altijd een regeldag dan vragen ze meer zodat je productie weer om hoog gaat. maar misschien wist je dat al. mijn jongste zoon had die dagen heel veel omdat hij de ene keer meer en de andere keer minder nodig had. 

liefs Nynke
Mommy-Of-Nyana - schreef op 14-02 om 13:58
ben het er ook helemaal mee eens!
ons meisje is nu 3 weken en slaapt door de dag op mijn buik of gewoon naast mij in de zetel ( wel lekker afgeschermd zodat ze zeker niet uit de zetel kan rollen  zou het niet op mijn geweten willen!!) en als ze in der box ligt weent ze en haal ik haar onmiddellijk op en ze is nog geen minuut bij mij op mijn buik of gewoon langs mij en ze slaapt heerlijk!
moet wel zeggen 's nachts slaapt ze op haar eigen kamertje in haar eigen bedje al en dan doet ze het wel prima! slaapt tot 5uur door ondertussen tussen elke maaltijd! het is een echte door slaper.. maar zodra ik haar hoor smakken in de babyfoon sta ik naast haar bedje nog voor ze huilt.. geef ik ze bv en dan slaapt ze op het einden tegen mijn borst en leg ik haar stilletjes terug in bedje en slaapt ze gewoon lekker rustig door... nu heb wel een spuw doekje dat elke dag gewisseld wordt slaap elke nacht met eentje bij mij in bed en dan leg ik het 's avonds onder haar hoofdje zodat ze wel het gevoel heeft dat mama lekker bij haar is. maar wenen laat ik haar niet vindt het zo zielig als ze al eens weent en kan het niet aanhoren zo klein en zo'n groot verdriet dan breekt mijn eigen hart!!!

Liefs
chantal26 - schreef op 14-02 om 22:32
dat is een goed idee zeg daphne met dat spuw doekje daar had ik nog nie over na gedacht heb wel een knuffeltje die ik in haar bedje heb gelegt maar dat ruikt toch anders dan der moeder.

ga het gelijk proberen.

knuff chantal
Mommy-Of-Nyana - schreef op 14-02 om 22:38
@ chantal
laat maar weten of het bij jou ook zo goed effect heeft zoals hier
Liefs xx
esther (Gast) - schreef op 19-02 om 07:18
Ik laat haar toch altijd wel even huilen. Is niks mis met huilen goed voor haar longetjes en door dat ik genoodzaakt ben om de fles tegeven kan ik ook niet voor dat ze huilt de fles al geven je zit aan een bepaalde hoeveelheid vast. Ze sliep vanaf 5 weken al door van 00:00 tot 07:00 pas schrok ik om 09:00 wakker en lag ze nog heerlijk te slapen.
Iza - schreef op 19-02 om 09:44
Goed voor haar longetjes? Dat is ook een ontzettend achterhaald argument...... Er zijn nu zelfs kinderartsen gespecialiseerd in de eerste maanden van de baby en vooral het huilen daarin. Zij onderzoeken de baby en kijken of er redenen zijn waarom het kindje snel overprikkeld is of veel/langdurig huilt. Waarom? Omdat zelfs artsen nu aangeven dat het slecht is om je kindje te laten huilen.
En laten huilen is geen garantie voor doorslapers..... Dit gaan alle baby's uiteindelijk doen.
Mommy-Of-Nyana - schreef op 19-02 om 17:54
hier heb ik de regeldag ook gevonden van ons meisje ze is nu 3weken en 3 dagen oud... en sinds vorige week dat ze telkens de nacht van maandag op dinsdag meer drinkt dan gewoonlijk ... om het anderhalf uur tot 2uur wil ze aan hangen en blijft ze wat huilerig.. dus zeer vermoeiend dat dit door de nacht is.. want door de dag slaapt ze altijd lekker rustig en laat ze haar gewone uurtjes (3uur-3uur en half) tussen elke maaltijd...
maar het hoort er bij en sta met veel liefde bij elk zuchtje op voor ons kleine prinsesje!! deze nacht heeft ze zelfs tussen mama en papa in mogen slapen omdat ze het zo moeilijk had ocharm als ze mama nog maar weg zag gaan begon ze al te snotteren en papa had de vroege en was al 2uur lang (van 1tot 3)om de 2-5min uit mijn bed aan het stappen dus heb ik ze bij ons gelegd en heeft ze nog eens lekker gedronken en is ze in slaap gevallen als een roosje op der rug word ik vanochtend om 5u dan wakker als papa opstaat en wat blijkt ons meisje ligt op haar buikje te slapen ineens...(ze draait haar wel op haar zij als ze plat in bed ligt dus mss toch per ongeluk door gedraaid maar ze lag zo zalig met die knietjes onder der ingetrokken) heb haar dus maar lekker laten slapen zoals ze lag.
Ster - schreef op 19-02 om 18:29
aah super schattig  lekker hoor je meisje bij je in bed. mijn jongens had ik ook altijd toen ze zo klein waren bij ons in bed en nu soms ook nog wel eens. maar dan is er meestal wel wat aan de hand ziek of een nachtmerie. geniet er maar lekker van nu ze nog zo lekker klein is.
irma (Gast) - schreef op 28-02 om 13:36
ik ben zwanger van mijn eerste nu 26 weken

maar denk dat je wel beetje in paniek raakt zo eerste nacht en een huilend kindje denk ook meteen zal opspringen om te kijken wat er is. en wat tedoen. is tog zielig zo hulpeloos indd en klein
Olivia-Anna - schreef op 06-03 om 12:01
Je merkt ook snel het verschil tussen een piepje en echt huilen.

Tijdens de 3e nacht gaf ons meisje een enorme gil en we zaten allebei verbaasd naar haar te kijken, ze sliep gewoon!!

Dus ik zag geen reden om haar te pakken,
ze heeft ook gewoon verder geslapen,
blijkbaar had ze gedroomd?.. Dat doet ze zo nu en dan.

Het gebeurd dat ze wakker is en ligt te brommen, sta ik net in de keuken met mijn handen vol cakedeeg. Roep ik al: "Mama komt eraan liefie!!!"
Tegen de tijd dat ik mijn handen heb gewassen en bij haar ben
ligt ze gewoon verder te spelen..


Ik denk dat het belangrijk is om zelf rustig te blijven,
als je snel in paniek raakt denk ik dat ze dat zelf ook sneller doen.
Vind van mezelf dat ik wel super relaxed ben.
Vertrouwen op je instinct!!!
Mommy-Of-Nyana - schreef op 06-03 om 12:15
haha Olivia zo herkenbaar!  
geweldig dit hier te lezen onze dame doet precies het zelfde!!

dat verschil merk je echt heel goed tussen piepen en huilen..
hier heeft ons meisje ook dat ze droom gebeurde ook de aller eerste keer 's nachts de 4-5 dag... ik verschoot zo hard en ben onmiddellijk naar der kamer gestormd maar ons dametje lag heerlijk te knorren ze doet dit nu wel vaker en ondertussen kan ik haar droomkresjes goed onderscheiden van echt gehuil dus hoe ik ook niet op...
laat haar dan ook mooi liggen als ze zo eens krest in haar droom...

ook als ik aan het eten bezig ben begint ze soms te brommele en dan zeg ik net zelfde als jij zeg ook onmiddellijk mama komt schatje en kom ik aan der box ligt ze zo zalig rond te snuiten en krijgt ze me int oog begint ze te schateren zo precies voor te zeggen haha mama ik heb je toch goed liggen he

@ de rest inderdaad zoals ons Olivia zegt vooral zelf proberen rustig te blijven...en vertrouwen op je instinct je moedergevoel geeft het juiste aan en je zal je kindje snel genoeg zo goed kennen dat je alle kresjes en piepjes enz echt uiteen kan houden...mijn vriendinnen vragen ook vaak alle waarom weent ze nou...dan zit ze zo wat te zeurig te bromme en dan zeg ik awel als je ze nu op moest pakken is ze blij dan wil ze gewoon een knuffel momentje en ze deden dit en ja hoor ondertussen kennen zelfs mijn vriendinne haar kresjes en piepjes uiteen...en moet ik als ze hier zijn niet veel doen haha dan zijn ze me altijd voor (vindt niet erg hoor als ze de luiers willen doen en eens knuffelen met haar) zo wordt ons kleintje het ook lekker gewoon bij andere...

Veel liefs en vertrouw altijd op jezelf het lukt ons allemaal!!!
Linam - schreef op 10-03 om 10:07
slaapt vanaf dag 1 in haar box,, nu 3 maanden verder slaapt ze in haar eigen bed.. ze doet het geweldig.. slaapt lkkr de nacht heerlijk rustig door in haar eigen warme bed.. wordt wakker en gaat heerlijk omzich heenkijken en haar kamertje verkennen.. ik snap echt wel dat een kleintje net is geboren, tuurlijk heeft et liefde, aandacht enz. nodig... maar structuur is et beste wat je een kind kan geven.. en structuur is niet je kind laten huilen.. structuur is bijv.. ieder geval altijd op dezelfde plek slapen, dus niet 1x bij mama op buik of 1x bij mama in bed enz.. een baby heeft ook hersens die in de war kunnen raken, waardoor ze juist overprikkelt raken en gaan huilen. zo heeft ieder natuurlijk zijn eigen mening..
@ Linam,


Ik ben het helemaal met je eens hoor....Mijn zoontje heeft ook gewoon vanaf dag 1 in zijn bedje geslapen en was heerlijk tevreden!!net wat je zegt het kindje moet wel weten waar ie aan toe is!!
En straks met mijn 2e doen we precies hetzelfde hoor en dat betekend niet dat het kindje geen liefde en geborgenheid krijgt maar gewoon voor het kindje is het beter om rust te krijgen!!
Zo denken wij erover,maar iedereen heeft een eigen mening.......
Anoniem (Gast) - schreef op 15-05 om 11:12
hoi mijn vier kindje hebben van af dag 1 boven op me borst geslapen me oudste was en hiil baby zodra ze van me af gelegdt werd begon ze te krijzen dat was geen huilen meer dus zat er niks anders op dan er dicht bij ne te houden en zelf heb ik ook zo iets van 9 maanden ben je niet alleen geweest en lag je lekker warm dus persoonlijk ben ik van mening dat voor mij en me eigen kindjes het beste is als ze gewoon lekker bij mama kunnen slapen en daar hun geborgenheid vinden
Dawn (Gast) - schreef op 19-06 om 12:22
Oh, wat ben ik blij om dit te lezen... Ik heb een zoontje van nu 5 maanden oud. Een heerlijk tevreden en vrolijk ventje.
Toen hij 2 maanden was, zijn z'n vader en ik uit elkaar gegaan. In die 2 maanden liet ik m'n zoontje altijd op mijn borst slapen, omdat hij huilde zodra hij in de box of in zn bedje werd gelegd. Daarnaast vond ik het heerlijk om na 9 maanden wachten eindelijk te kunnen knuffelen met m'n zoontje. Ik vond het vreselijk als hij huilde en deed er alles aan om hem zo min mogelijk te laten huilen.
Nu kreeg ik laatst een bericht van het advies- en meldpunt kindermishandeling. De moeder van mijn ex had een melding over mij gemaakt, omdat ik te verstikkend zou zijn voor mijn kind en dat ik hem geen vrijheid gaf.
Natuurlijk neem ik dit niet serieus, maar ik vraag me echt af waar ze het lef vandaan haalt.
Nadat we uit elkaar zijn gegaan wilde mn zoontje wel in zijn bedje en de box slapen, dus ik heb ook niets aan m'n kind verpest, waar mn ex en zn ouders riepen dat ik hem zou verpesten als ik hem niet liet huilen en continu bij me hield.
Ster - schreef op 19-06 om 14:54
pfff dat heeft het meltpund toch niet serieus genomen?  wat kunnen exen toch rare figuren zijn. je hebt gelijk hoor lekker niets van aan trekken gekke mensen. succes met alles
sjoukje88 - schreef op 04-10 om 12:22
Ben het er ook mee eens, maar waar ligt het omslagpunt? Onze zoon is nu 10 maanden en wij laten hem toch af en toe even huilen. Na 5, 10 of 15 min valt hij dan meestal in slaap. Is dit 'verkeerd'? Tot 6 maanden sliep hij nog op onze kamer en hij krijgt nog steeds borstvoeding, maar de nachtvoeding ben ik nu langzaam aan het afbouwen. Ook dit is voor hem een nieuwe fase en verandering, dus daar hoort dan verzet (huilen uit frustratie, boosheid, verdriet) bij. Ik leg hem alles uit, en dus ook dat deze veranderingen erbij horen. Huilen mag er ook zijn. Boos zijn, frustratie en verdriet..het hoort erbij.
Ster - schreef op 04-10 om 21:38
voor de 8 maanden  kun je een baby niet verwennen zeggen ze als je hem dan  zo min mogelijk laat huilen. daarna hebben ze door dat je door te huilen je zin krijgt dan is een kwartiertje laten huilen helemaal niet erg en zeker niet als je hem uitlegt waarom hij nu in zijn eigen bedje moet slapen. je doet het hartstikke goed hoor als je het mij vraagt
Nou...de kleintjes hebben het echt wel in de gaten hoor, hier nu Gregory ons 2e wondertje 2 wk oud & weet al precies hoe ieama om de vingers moet wikkellen haha.vorige wk kwam ie s, avond wat errder voor de fles...heb m er toen uitgehaald en de volgende dag kwam ie weer eerder en precies dezelfde tijd. Moeder en schoonmoe zeiden...laat maar ff huilen anders komt ie straks iedere keer eerder.Dat heb ik gedaan en toen ging het goed!!
marja (Gast) - schreef op 16-12 om 14:38
ik kan hier kwaad om worden sorry hoor dit slaat werkelijk nergens op ik heb bijde kinderen geknuffeld en in slaap gewiegd op mijn schoot ik kreeg ook te horen je bent teveel verbonden met je kindjes wat een onzin ik heb thuis een boek liggen over hoe goed het is voor de band tussen moeder en kind en hoe het de band versterkt nog iets laten huilen is niet goed voor hun verdere ontwikkeling en een kind kan pas verwend worden vanaf zijn vijfde jaar eerder niet luister alsjeblieft niet naar zulke onzin en geniet van je kindje nu kan het nog straks niet meer dan zijn ze groot voor je het weet zijn ze groot groetjes marja
vera (Gast) - schreef op 16-12 om 14:50
ik wil hier ook nog even graag op reageren ik paste altijd op de kindjes van mijn zusje elk weekend want dan gingen zij en haar man uit ze zei tegen mij als ze huilen niet uit bed halen negeren en ik moest de tweeling om 6 uur op bed leggen ook al waren ze niet moe en ik mocht niet blijven hangen in hun kamer ik moest gelijk de kamer uit en het huilen negeren maar ik merkte dat ze helemaal nog niet moe waren om die tijd maar deed maar wat mijn zus zei ze huilden ik deed wat mijn zus zei maar na een uurtje vond ik het genoeg ik smste mijn zus mag ik even naar ze toe een liedje zingen of heel even uit bed nee zei ze dat duurt altijd even niet er naar toe gaan maar ik kon dat toch niet ik ging naar ze toe en aaide ze even ze werden meteen rustiger en ik bleef bij ze aaide ze over hun rug tot langzaam hun ogen dicht vielen het duure niet eens lang ik deed dat vanaf toen ieder weekend met succes mijn zus klaagde dat ze doordeweeks zo huilden ik vertelden haar eerlijk dat ik ze altijd even aai eerst werd ze kwaad maar daarna probeerde zei het ook uit en wat blijkt ze hebben nooit meer zo gehuild wat ik hier mee wil zeggen is dat soms aandacht geven geen kwaad kan het kan rustig veilig gevoel geven voor de kinderen de tweeling van mijn zus hat gewoon erg veel behoefte aan contact en liefde voor het slapen gaan inplaats van in bed leggen en negeren wat is nou even aaien en aandacht schenken als ze daarna rustig slapen dit wilden ik even kwijt groetjes vera

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby's laten huilen is gevaarlijk' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan