Ritme overdag en 's nachts - Babyforum

Kimmie1989 - schreef op 23-06 om 09:19
Lieve mama's,

Wij zijn deze week voor de 2e keer trotse ouders geworden van een knappe zoon... Onze oudste zoon is 3,5 jaar dus het is wel terug een beetje zoeken. :-)

Het is een geweldig rustig en lief kind die ook goed z'n flesjes drinkt. Maar (er is natuurlijk altijd een maar ;-)) ik loop tegen één iets aan... Overdag gaat alles vlot: luier, flesje, boertje, nog even rechtop zitten en wat kroelen en dan lekker terug gaan slapen (meestal in de box) tot de volgende fles. Alleen na de laatste avondfles, wanneer hij in z'n bedje moet gaat het mis. Hij is even stil en begint na zo'n 10 min te huilen... Ik ga vaak eerst even langs om een aai over z'n bolletje te geven en een troostend woordje te zeggen maar na 10 min gaat het terug fout. Dit blijft meestal een hele tijd aanhouden. (vanacht bv van 23-2u). Na de volgende fles slaapt hij meestal terug gewoon een 3-tal uur zonder probleem.

Heeft iemand hier tips?
Is best vermoeiend zo, hij slaapt wanneer ik wakker ben en slaapt eigenlijk max 3u wanneer ik zelf ook kan slapen... 

Ik dacht zelf om hem overdag mss iets meer wakker te houden maar dat is niet zo evident met zo'n kleintje. ;-)
8 antwoorden en 27878617x bekeken
Hartje - schreef op 23-06 om 10:09
Hoi Gefeliciteerd! Deze week, je zit dus nog in de kraamweek? Dan is het ritme vaak nog ver te zoeken. Misschien draait jouw baby dag en nachtritme nog om? Is het te donker als hij onrustig is?
Wat ik aanhield: ze moeten zelf gaan leren slapen maar de eerste 2 weken sws mag je ze lekker in slaap wiegen of iets anders wat je later niet zou doen. Zo jong nog, zon overgang, geef er maar aan toe dan is het vaak zo over. 
Hier nu gecorrigeerd 3 weken en t lukt heel vaak wel om in slaap te vallen. Als het een x niet lukt vind ik t belangrijker dat er geslapen wordt dan dat ze dat zelf redden. Dus dan knuffel ik ze in slaap, nu kan het nog zo lekker!
Groetjes! 
Anoniem (Gast) - schreef op 23-06 om 17:41
Wat een onzin om dat kleine ventje in zijn bed te leggen. Die wil lekker bij mama en papa zijn. Het nannmann is nog geen week oud.
Anoniem (Gast) - schreef op 23-06 om 17:42
Sorry komt er botter uit dan bedoeld
Hartje - schreef op 23-06 om 22:07
Hihi. Ik snap je redenatie maar niet elke situatie en elk kindje is zo. De mijne smachten naar rust als ze gedronken hebben en moe worden. En aangezien de oudste ook verzorgd moet worden, papa wil eten en t huishouden moet worden gedaan kunnen wij niet 24/7 knuffelen. Succes trouwens, een tweeling steeds knuffelen. Handen tekort dus een beetje gezond verstand is soms nodig.
Ps. De kraamweek kun je wel onbeperkt knuffelen, dan wordt in een normale situatie voor alles gezorgd. 
Dwars kimmie (Gast) - schreef op 23-06 om 22:10
Ik begrijp het in eigen bedje slapen wel. Is juist het allerfijnst als dat lukt, bij papa en mama slapen zou ik geen gewoonte van maken. Wellicht dat je kindje eraan moet wennen savonds in zijn eigen bed en dat hij de 'tweede keer' eraan gewend is. Hoe is de overgang qua licht ed. Het klinkt alsof je veel structuur hebt, da's altijd goed. Ik denk dat het een kwestie van volhouden is. Dan komt het ritme vanzelf. Zo niet, volg je gevoel.
proud_mommy - schreef op 23-06 om 22:36
Gefeliciteerd meid. Ik bakerde mijn zoontje in en dat hielp goed. Of hij heeft krampjes kan ook. Olie op de thermometer en dan beetje omlaag duwen. Had dat de eerste week erg met de kleine.
Gwen1 - schreef op 25-06 om 08:04
Overdag in de Box hoort hij jullie geluiden en snachts in zn eigen bedje natuurlijk niet... proberen om ook overdag in zn eigen bedje te leggen? Of White noise geluiden op zn kamer savonds? Het is heel stil ineens voor een baby die 9 maanden lang alleen maar geluid hoorde.
vdh - schreef op 02-08 om 11:33
Hey, Zoooo herkenbaar. Onze dochter was 's nachts wakker van 0u tot 6u.... Was best wel pittig. Heeft ongeveer 6 maanden geduurd.... en nadien ging het beter. Ik gebruikte na die 6maanden een schommelstoel om haar snachts terug in slaap te wiegen en ook comfortabeler voor mij :-) (was mijn ultieme redmiddel).  Bleek dat ze tijdens het wiegen nog heel veel boertjes liet... Ze werd er ook heel rustig van en ik kon haar dan weer weg leggen. Ze is nu 1 jaar en het slapen gaat beter, maar ja die groeispurtjes en tandjes zorgen ervoor dat we toch nog vaak moeten opstaan en dan is die schommelstoel wel zalig hoor :-).
Ene, het is nummer 2 lees ik. Hier ook, en blijkbaar bij al onze vrienden zijn de nummer 2's wel de minst makkelijk :-)))

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ritme overdag en 's nachts' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan