Hongerige baby - Babyforum

Tucky - schreef op 14-02 om 08:50
Hoi allemaal, 
Mijn zoontje van 2 maanden is een ontzettend hongerige baby. Hij krijgt flesvoeding en ik gaf hem gewoon de standaard 1 van jumbo. Hij weegt al bijna 6 kilo en dus mag hij volgens de richtlijnen 180cc voeding. Aangezien hij steeds sneller kwam voor de volgende fles mocht hij in overleg met het consultatiebureau over op forte, babyvoeding speciaal voor hongerige baby's. Ze zouden hier wat langer verzadigd van moeten zijn. Mijn zoontje echter niet, die lijkt nu zelfs nog sneller te komen! Als hij honger heeft gilt hij de hele keet aan elkaar, het doet gewoon zeer aan je oren en ik krijg er serieus soms hoofdpijn van. Ik wil hem natuurlijk geen honger laten lijden en dus geef ik hem soms al eerder een fles.
Jammer genoeg is hij nog maar 2 maand dus een extra groente of fruit hapje tussendoor zit er nog niet in, en ik mag ook nog geen rijstebloem door zijn melk mengen.

 

Zijn er mama's met net zo'n hongerige baby? Hoe doen jullie dat? 
3 antwoorden en 20435840x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 16-02 om 23:03
je kunt hem ook gewoon tussendoor wat water later drinken als hij te vroeg is voor de fles. Dat vult zijn maag ook een beetje en dan houd hij het misschien wat langer vol tot hij echt de fles mag drinken.
weet je zeker dat hij honger heeft en geen last heeft van darmkrampjes?
Sofie - schreef op 17-02 om 02:35
Water wordt afgeraden voor baby’s onder de 6 maanden. Dat zou ik dus niet geven. Heb je al eens een speentje geprobeerd? Misschien een hele sterke zuigbehoefte? 
Anoniem (Gast) - schreef op 18-02 om 17:12
Extra  water  wordt pas aangeraden vanaf de leeftijd van 6 maanden.  Water  gaat het maagje van je  baby  vullen, waardoor je  baby  misschien minder melk zal  drinken , wat zeker niet de bedoeling is, want  water  kan de melk niet vervangen.
Van de site van nutricia. Weet ook waarom iets af of aangeraden worden zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Gezien je met flesvoeding in tegenstelling tot borstvoeding niet zomaar meer mag geven zou dat wel een oplossing kunnen zijn in deze situatie. Mits het echt honger is. Maar het is wel verstandig het te overleggen met het consultatiebureau omdat hij ook om andere redenen onrustig kan zijn. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hongerige baby' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan