Een dikke buik voor de zwangerschap voorspelt een dikke baby

Vrouwen met een minder slanke taille hebben een groter dan gemiddelde kans op een dikkere baby bij de geboorte dan vrouwen met een smalle taille blijkt uit een nieuwe studie - 18 nov 2011

Grote kans op marcosomie

Macrosomie is een beschrijving voor baby's waarbij het lichaamsgewicht van de baby bij de geboorte te hoog is in vergelijking tot vergelijkbare baby's in lengte en geslacht. Afhankelijk van de grens die aangehouden wordt krijgt ongeveer 1 op de 10 baby's te maken met macrosomie.
Vrouwen die bij top 25% 'dikste tailles' hoorden hadden maar liefst 57% meer kans op een te dikke baby dan vrouwen die bij de onderste 25% hoorden.

Vetverdeling van de moeder

Het was al langer bekend dat het lichaamsgewicht van de moeder een voorspeller is voor het lichaamsgewicht van de baby. Tot op vandaag wordt echter de BMI (Body Mass Index, ene maat voor de hoeveelheid vet in verhouding tot het gewicht) genomen als voorspeller van macrosomie. Nu lijkt het er dus op dat niet alleen het vet maar ook de plekken waar het vet zit (in de taille bijvoorbeeld) hiervan op invloed is. Hierdoor wordt het nog duidelijker dat het ook voor zwangere vrouwen belangrijk is om gezond te leven, voor en tijdens de zwangerschap. Dieeten tijdens de zwangerschap wordt altijd afgeraden maar voldoende bewegen en gezond eten is het meest gegeven advies.
 

Reacties op 'Een dikke buik voor de zwangerschap voorspelt een dikke baby'

Reacties

Jouw naam:

Nieuws

Het laatste baby, zwangerschap en kinderwens nieuws hier op brabbels

Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan