Djunake82 Djunake82 Djunake82

Mijn verhaal

Mijn vriend en ik zijn 10 jaar samen.
Al vrij snel stopte ik met de pil omdat ik ze meer vergat dan ze optijd in te nemen. Geen probleem voor mijn vriend, als ik zwanger zou geraken was het welkom.
Zo vrijden we een aantal jaren zonder ergens op te letten.

Op 1 januari 2010 hebben we besloten om er echt voor te gaan. in het begin maakten we ons nog niet echt zorgen,maar toen we na een jaar nog niet zwanger waren begon ik met boeken te raadplegen en het internet uit te pluizen. zo zijn we dan gestart met het bijhouden van elke lichamelijke verandering binnen de cyclus: temperatuur, slijm, ... Zelfs ovulatietesten maar we kregen geen goed nieuws.
Dan toch maar een gynaecoloog raadplegen.

Uit de onderzoeken bleek alles toch normaal te moeten werken bij ons, maar de dokter wilde toch starten met IUI. Zo hebben we 4 maal een inseminatie gehad zonder succes. Na de 4 de keer verwees mijn gynaecoloog mij door naar dr.Valkenburg. Een fertiliteits specialist in Hove.

Zij heeft eerst weer alle testen gedaan en raadde ons aan om mij eerst te laten opereren om 2 vleesbomen te verwijderen. Deze zouden een zwangerschap niet in de weg gestaan hebben maar toch.

Na de operatie op 21 maart2013 mocht ik vrijwel onmiddellijk starten met een eerste ivf poging. Op 31 mei 2013 kreeg ik voor het eerst een bevrucht eitje teruggeplaatst. Jammer genoeg nestelde het zich niet.

poging twee moest worden gestaakt doordat mij eigen cyclus niet volledig tegengehouden werd door de suprefact. Ik kreeg pregnyl toegediend zodat ik snel opnieuw kom proberen. Maar mijn regels bleven uit.
Op 19 augustus 2013 deed ik dan een test. Ik was ruim 1,5 week overtijd. De test was positief. We waren dolgelukkig en iedereen mocht het weten.
Ons geluk was echter van korte duur. Op 18 september 2013 kreeg ik een miskraam na 9 weken zwangerschap. Na een maand besloten we samen met de gynaecoloog om opnieuw te proberen.

Op 27 november 2013 kreeg ik 2 bevruchte embryo's teruggeplaatsst en 1 werd er ingevrozen. Jammer genoeg gingen deze 2 niet nestelen.
Na een maand rust begon ik op 7 januari 1014 met progynova voor het terugplaatsen van het bevroren embryo. Jammer genoeg overleefde dit de ontdooing niet.

Op 19 februari 2014 kreeg ik na een nieuwe ICSI 2 embryo's teruggeplaatst en 2 werden er ingevroren. Deze keer was ik er zelf niet gerust in. op 3 maart mocht ik testen, maar ik had reeds een bloeding. Toch bleek de test positief te zijn. De bloeding bleef echter duren en mijn waarden stegen niet zoals het zou moeten.
Als eindelijk de bloeding gestopt was en mijn waarden begonnen beter te stijgen dachten we het ergste gehad te hebben en ik keek uit naar de eerste echo op 6 weken. Daar kregen we opnieuw een koude douche. Mijn baarmoeder was leeg. Toch bleven de waarden stijgen. Er werd onmiddellijk gedacht aan een buitenbaarmoederlijke. Ik moest onmiddelijk stoppen met de utrogestan die ik nam in de hoop dat het vruchtje vanzelf zou afkomen. Het bleef echter zitten en de gynaecoloog besliste om het te zoeken en te verwijderen.
Op 25 maart 2014 heb ik dan de laparoscopie gehad waarbij op de echo te zien was dat het vruchtje in de linker eierstok zat. Het vruchtje was toen 0,8 cm en had een hartslag. Ik was 7 weken zwanger.

Ik heb redelijk lang in een diepe put gezeten maar besloot toch om zo snel mogelijk aan de nieuwe cyclus te starten.

Eerst kreeg ik 2 cryootjes teruggeplaats op 6 mei 2014, weer mislukt.

Op 6 juni 2014 hebben we 2 embryo's via een nieuwe ICSI poging teruggeplaatst gekregen. weer geen innesteling.Jammer genoeg waren er geen meer voor in de vriezer.

Op 2 augustus 2014 ben ik gestart met het spuiten van decapeptyl. 27 augustus 2014 getart met het spuiten van menopur. 8 september 2014 punctie. 10 september 2014 TP

Op 22 september eindelijk nog eens een positieve test in handen. hopelijk loopt het dee keer wel goed af.

3 oktober eerste echo gehad en alles was goed. er was een mooi vruchtzakje te zien en ook het dooiertje en het begin van het vruchtje kon je lichjes onderscheiden. ik ben zo blij.

10 oktober 2014 extra controle gehad. Ik had bang dat het mis zat. Maar alles leek in orde te zijn. ons wondertje is nu 5mm en het hartje klopt.

17 oktober 2014 controle echo. het vruchtje is niet meer gegroeid en het hartje is gestopt. volgende week woensdag op controle of curretage.

Op 22 oktober 2014 even langs de gyn voordat we naar het ziekenhuis gaan. op de echo was er toch een hartje en een mooi vruchtje te zien. curettage was niet meer nodig want ons wondertje zat toch perfect op schema.

13 november trippletest en nekplooimeting gehad. de nekplooi was mooi zei de gyneacoloog. Ze verwacht geen problemen bij de uitslag van de trippletest. ook de echo was weer fantastisch. ons wondertje was enorm actief waardoor de gyneacoloog jammer genoeg geen moie 4D echo kon nemen maar wij zijn vooral blij dat alles nu eindelijk loopt zoals het moet lopen.

17 december weer een mooie echo gekregen. vandaag kregen we ook te horen dat we een zoontje krijgen. De 3d echo was deze keer ook heel mooi.

14 januari hebben we de 20 weken echo gekregen. kleine man lag met zijn rug naar de camera waardoor we zijn gezichtje niet konden zien en zijn hartje niet konden horen. voor de rest was hij weer tip top in orde.

4 februari heb ik de chalange test gehad (bloedname na suikerdrankje). Het suikergehalte in mijn bloed was licht verhoogt, dus terug naar het labo om verder te laten onderzoeken. Na de Glucose Tolerantie test blijkt dat ik net geen zwangerschapsdiabetes heb. De gyneacoloog rade me wel aan geen snelle suikers mee te eten.

Op 11 februari weer echo gekregen. Onze kleine maan is aan de grote kant. Deze keer hebben we alles gefilmd. hij lag mooi met zijn gezichtje naar de camera en hij hapte naar vruchtwater.

Op de echo van 9 maart zagen we dat hij mijn neusje heeft en dat hij met zijn hoofdje naar beneden ligt en al aan het indalen is. we zijn nu 28 weken zwanger en ons ventje weegt nu 1360 gram.

Op 20 mei 2015 ben ik bevallen van een fantastische zoon Fynn. Hij is geboren om 12.41, weegt 3420 gram en meet 54 cm.

Vlindertje 2

Vlindertje 2 is geboren op donderdag 20 maart 2014 en is een een jongen of een meisje.

Over Vlindertje 2

 

Vlindertje

Vlindertje is geboren op woensdag 18 september 2013 en is een een jongen of een meisje.

Over Vlindertje

 

Fynn

Fynn is geboren op woensdag 20 mei 2015 en is een een jongen.

Foto's van Fynn

Over Fynn

 

Laat een berichtje achter voor Djunake82

*Lotus*
Jaa djunake hoe is t Meis 18-3-2017

chantieeeee
benieuwd hoe het hier is :-) (17-03-2017)

chantieeeee
hoe gaat het djunake? Was benieuwd of er al babynieuws was hier?? :-) (19-07-2016)

*
Djunake hoe ishet met jou ❤️❤️❤️❤️6-5-2016

Esra♡♥
Hey meis..hoe gaat t nu met fynn ♡♥♡♥ 09-01-2016 x esra

*
Dank je wel hoor djunake maar ik ben realistisch genoeg om te weten met alle onderzoeken dat ik maar 2% kans heb dus dat is haast nihil maar toch altijd nog 2% :) ik heb miss mijn beste tijd gehad en mag verder lekker genieten van wat ik al heb en ik hoop en bid dat je gauw een positieve test in handen zal hebben.. Tuurlijk hoop ik hetzelfde maar ja... we shall see 17-12-2015 wat cool zeg dat fynn al 5 tanden heeft en al probeert te kruipen wat gaat t toch snel met die kleintjes he :)

bianca1986
Van harte gefeliciteerd, met dit onverwachtse nieuws, wat fantastisch.. Heel fijn voor jullie .. Liefs

suzanne
He meid...ik heb zo aan je gedacht laaste week en nu dit!! Wat een enorm geweldig nieuws ik ben zooo blij voor jullie

123aap123
wat een klote nieuws om te lezen. geen woorden voor. Heel veel sterkte xxx

muts87
Meisje wat heftig!! Zooo oneerlijk.. Sterkte en ik denk aan je..

lisaaaa&milan
Meis, wat een rot nieuws :( sterkte het was je zo gegunt . Liefs

bianca1986
Wat een klote nieuws, heel veel sterkte met alles :( het was je zo gegund liefs Bianca

muts87
Succes met de echo!!

chantieeeee
Vind het echt geweldig voor jullie! Nogmaals gefeliciteerd :-)

muts87
Gefeliciteerd met je positieve test meid!! We gaan voor je duimen dat het een goede afloop zal zijn!!

bianca1986
Van harte gefeliciteerd met je positieve test :) geniet ervan, en hoop ook voor je dat het deze keer allemaal goed blijft gaan, liefs Bianca

 

Voeg zelf een leuke reactie toe !

Jouw naam:
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan