Voor de 3de keer zwanger.. - Zwangerschapsforum

xdc - schreef op 31-08 om 13:13
Gisteren deed ik een test. POSITIEF! In eerste instatie ben ik natuurlijk super blij. Maar ik heb hiervoor 2 miskramen gehad. De eerste bij 7 weken en de tweede een leeg vruchtzakje. Nu mag ik binnenkort naar de verloskundige voor een echo. Ik ben zo zenuwachtig bang dat ik weer slecht nieuws ga krijgen.. 

Heeft er iemand iets soortgelijks meegemaakt? 
9 antwoorden en 31634418x bekeken
Iris (Gast) - schreef op 01-09 om 15:05
Ik heb tot hiertoe één miskraam gehad op 7 weken, met de volgende zwangerschap kreeg ik een gezonde zoon (ook wel een stressy zwangerschap) en nu verwacht ik hoogstwaarschijnlijk mijn tweede miskraam. Ik heb nog geen echo gehad, maar de hcg-waarden stijgen te traag.
Ik weet niet of je al bloed liet nemen voor een hcg- waardebepaling, maar dat is echt een goede indicator. Anderzijds kan je ook kiezen om geen bloed te laten nemen, omdat je er misschien nodeloos meer stress van krijgt.
Wanneer is je echo? Als deze oké is, ben je echt wel vertrokken en is de kans op een miskraam veel veel kleiner.
Hoewel ik wel al een gezond zoontje heb, herken ik je stress. Elke keer ik eens wat minder misselijk ben of ik hem zelfs later in mijn zwangerschap een kwartiertje niet voelde bewegen ging ik al van het ergste uit.
Iris (Gast) - schreef op 01-09 om 15:09
Nog even op mijn vorige bericht, ik wil onze situaties natuurlijk niet vergelijken, want het lijkt me vooral heel moeilijk dat je die twee miskramen na mekaar had. Het is echt brute pech voor je en kan me inbeelden dat je dan helemaal niet meer gerust bent.
xdc - schreef op 02-09 om 10:27
@iris 

Wat vervelend voor jou dat je een miskraam verwacht.. ik heb 22sep de echo gepland. Heb al een tweede test gedaan deze was negatief.. bij de eerste zag je een heel dun streepje. We wachten het met volle spanning af. 

Iris (Gast) - schreef op 05-09 om 13:12
Intussen nog alles ok?
Ik nog altijd geen miskraam vreemd genoeg en opnieuw een beetje misselijk. Ik kreeg weer wat (valse?) hoop, maar durf eigenlijk niet te veel hopen. 18 september eerste echo, we kunnen samen aftellen. :-)
Loes - schreef op 05-09 om 15:11
Hoi xdc, 
Ik herken je verhaal wel een beetje! Was in februari zwanger van de eerste, maar bij de echo met 8 wk bleek het een leeg vruchtzakje te zijn. Toen begin juli weer positief getest, en dat werd een miskraam met 5 weken. Nu opnieuw zwanger en Tsja.... duimen dat driemaal scheepsrecht is.
Anoniem (Gast) - schreef op 13-10 om 23:09
Mag ik vragen of jullie hebben laten onderzoeken waardoor evt miskramen komen? Of bijv je bloed op hormonen laten testen. Of dit besproken hebben met een arts of iets dergelijks? Dit vraag ik omdat ik twee vroege miskramen heb gehad en nu twijfel over mijn lichaam.  Omdat het vroege miskramen waren heb ik dit nergens gemeld. Ik blijf hopen dat dit pure pech was. En dat een gezonde zwangerschap echt komt!  
Succes! 
Loes - schreef op 13-10 om 23:32
Ja, ik heb dit redelijk goed uitgezocht toen. Twee miskramen is doorgaans echt gewoon domme pech, mijn gynaecoloog gaf aan dat ze meestal pas bij 3 miskramen eventueel nader onderzoek willen doen. En zelfs als er echt sprake is van herhaalde miskramen en er onderzoek wordt gedaan komt daar in de meeste gevallen niets uit, dat is ook wel belangrijk om jezelf te realiseren.
Wanneer je eventueel op verder onderzoek aandringt zal afhangen van o.a. leeftijd, hoe makkelijk je zwanger raakt etc. Ik had wel met mijn vriend afgesproken dat als de derde zwangerschap weer mis zou lopen, dat we dan zouden proberen onderzoek op te starten. Gelukkig ben ik intussen 13 weken zwanger en durf ik te zeggen dat 3x scheepsrecht is
xdc - schreef op 14-10 om 12:43
Hoi Loes! 
Wat leuk om te horen dat je nu zwanger bent! Gefeliciteerd. Ik ben nu ook weer zwanger voor de 3de keer ben nu ong 5 weken heb over 3 weken een echo gepland zo spannend allemaal.. inderdaad mijn verloskundige zei ook al dat het ‘pech’ is en dat ze pas bij de 3de miskraam een onderzoek gaan doen. En hier meestal toch niks uit komt. Zo’n spannende tijd weer voor ons allen..

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Voor de 3de keer zwanger..' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan