Zenuwachtig.. - Zwangerschapsforum

Der (Gast) - schreef op 23-06 om 20:00
Hoi Allemaal,
Ik ben 10 weken zwanger en heb niet gekozen voor de nipt test etc. Maar ik las op internet dat de nekplooimeting tussen de 11 en 13 weken meer betrouwbaar is. Dus wat ik wil weten is kijken ze er ook naar als je al die testen niet hebt gedaan? Weet iemand hier war over.. Of zeggen ze er iets over als er iets niet klopt ofz.
Groetjes
14 antwoorden en 27867606x bekeken
N.L. - schreef op 23-06 om 20:18
Hi Der,
Gefeliciteerd met jou zwangerschap! Super leuk
Even mijn kijk op de nipt etc;
Als iemand in de familie of jijzelf ongezond bent of iets hebt wat schadelijk kan zijn voor de baby zou ik de nipt doen.
Ik heb er voor gekozen om niet de nipt te doen, maar te wachten op de echo omdat het zoals je zegt er dan al zoveel gezien kan worden (ze gaan bij de echo alles na). Naast dit vind ik het belachelijk veel geld. 
Dit is mijn mening, kan voor iedereen anders zijn natuurlijk X
Der - schreef op 23-06 om 20:39
Hoi N.L.
Nee er is niemand in mijn familie die ongezond is ik zelf ook niet gelukkig. De intake hebben we gehad dus daar hebben ze ook heel veel vragen gesteld. Maar ik las ook dat er 2 verschillende nekplooimetingen zijn maar dat het ook de nekplooi genoemd wordt dus ik weet het ff niet hoor.. ik heb nog ongeveer 9 weken voor de 20 weken echo maar ben nu al zo zenuwachtig. Werd er bij jou met 13 weken of met de 20 weken echo gekeken naar de nekplooi? Zo ver ik het weet moet je die nipt test doen zodat ze het met 13 weken meten toch of heb ik het verkeerd?
En heel erg bedankt voor je reactie!
Groetjes
Der - schreef op 24-06 om 15:45
Hoi BB 
Je bent nog 10 weken toch wat voor mediche echos heb je nu gehad dan?
Liefss????
N.L. - schreef op 23-06 om 21:40
Tot 14 weken kan je de nipt doen dacht ik zo..? Ik ben zelf echt super onzeker.. maar dacht meer van tja.. als het ongezond is kom je daar met de 20 weken echt wel achter.
Bij de 20 weken echo hebben ze open ruggetje, hazelipje en nekplooing gedaan en daarnaast allemaal dingen zoals hartkamers, blaas, nieren etc etc.. de appratuur is zooo goed dat je zelfs de verschillende bloedsomlopen ziet. Als ze ook maar iets vermoeden van “niet goed” word je meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis. 
Is ook leuk om op het internet beetje te verdiepen welke echo’s er zijn en wat de nipt testen inhouden. Op t begin is het zoveeel info dat je niet weet waar je moet beginnen ahhaha !
Der - schreef op 23-06 om 22:41
Nee nee de nipt test wil ik niet laten doen, ik denk er ook zo over dat je met 20 weken ook veel meer weet, ookal is het nu al zo spannend om daar op te wachten. Hopelijk is hoeven we niet doorgestuurd ofzo te worden en is alles goed! Ik denk wel dat als ze in het begin ook wat zien dat niet klopt dat ze het wel aangeven. Soms denk ik laat het los het komt wel goed en soms wordt het me teveel dat ik er gek van word. Maar goed we zien het met de tijd.
N.L. - schreef op 23-06 om 22:51
Hhaha ja ik snap je ! Same here. Was zo gestresst voor die echo.. dus begrijp je heel goed! Wij hadden naast de 10 weken echo met 15 weken geslachtsbepaling gedaan. Dan heb je net zo’n bruggetje tussendoor als je begrijpt wat ik bedoel. Van 10 weken tot 20 zou ik echt niet kunnen ????
Der - schreef op 23-06 om 23:09
Ik heb dat rond de 14 weken kijken of ze het dan ook kunnen zien. En dan na 6 weken 20 weken spannenddd!! Soms denk ik als het tot dan goed is dan is de rest ook goed maar dat weten we natuurlijk ook niet zeker helaas.
sweet - schreef op 24-06 om 09:13
Hoi der, 
ik heb ook niet voor de nipt gekozen. Wij hebben niemand in de familie die iets heeft dus de verloskundige zei ook dat de kans heel erg klein was dat er iets uit komt. En als er wel iets uit de resultaten zou komen, zou ik geen vruchtwaterpunctie enzo laten doen, dat durf ik dan weer niet   Ook vind ik het erg prijzig. En ik heb 2 keer eerder een miskraam gehad (met 10 en met 6 weken) dus eigenlijk denk ik zelf ook, dat mijn lichaam het zelf afstoot als het kindje ongezond of niet levensvatbaar zou zijn. En de laatste reden, al zou het kindje een handicap hebben zou ik het niet weg laten halen, mits het wel levensvatbaar is.
Ik ben nu nog niet zenuwachtig voor de 20 weken echo, maar dat zal nog wel komen als het bijna zo ver is, 
Ik heb 26-06 controle bij de verloskunde en 03-07 de geslachtsbepaling. 
---- - schreef op 24-06 om 10:58
Hee meis, ik denk dat je voor jezelf een keus moet maken en denken: hou ik het kindje als het gehandicapt is? Als je antwoord hierop ja is dan zou ik geen nipt test doen. Als het kindje niet levensvatbaar is dan zullen ze dat wel op de echo zien. Maar als het kindje bijvoorbeeld syndroom van down heeft kun je soms geen enkele afwijking zien op de echo...
Ik heb vanaf het begin gezegd ga geen gehandicapt kindje op de wereld zetten ( keus die iedereen voor zichzelf maakt) en wij hebben wel gekozen voor de nipt, terwijl iedereen in onze familie gezond is en wij ook en daarnaast ook beide erg jong (25) dus de kans op kindje met down was minimaal. Alle medische echos zagen er goed uit, geen enkele afwijking te zien wat op down duidde, maar tochhh gaf de nipt test down aan en daarna ook de vruchtwaterpunctie...

Ik vind het altijd belangrijk om toch even mijn verhaal te delen met vrouwen die twijfelen over de nipt test, dit omdat je achtergrond en gezondheid van jezelf en familie niks uitsluit. Tuurlijk is de kans veel kleiner dan, maar de kans is er. De kans was bij ons 0,08% dat het kindje down zou hebben, erg klein dus.  

Wens je verder nog een mooie zwangerschap toe en elke keus die je maakt is goed, het is jullie kindje en jullie leven, dus doe wat goed voelt  
Liefs bb
Der - schreef op 24-06 om 15:34
Hoi Sweet,
Ik heb ook een miskraam gehad dus had ook gehoord van als het ongezond is dat je lichaam het afstoot. Die punctie zou ik ook niet willen doen nee, hoop ook dat zulke dingen voor niemand nodig zal zijn, want dat zal ook wel heel veel stress met zich mee brengen. Maar goed we zien het allemaal met de tijd, gun het beste voor iedereen. 
Ik ben ook nieuwsgierig of ze het alleen met 20 weken zien of er iets aan de hand is.
Groetjes
Der - schreef op 24-06 om 15:41
Hoi BB
Nee weg laten halen daar denk ik niet aan, dus daarom heb ik ook niet voor de nipt test gekozen. Maar tuurlijk wil ik net als iedereen dat me kind gezond is en daarom gaan er zulke dingen door je hoofd. Ik denk dat elke vrouw het wel heeft of je nou die test wel of niet laat doen.
En die kans bestaat altijd ookal is je hele familie heel gezond.
En wat heb jij verder gedaan ookal is de kans heel klein?  
Groetjes
---- - schreef op 24-06 om 16:41
Ja het is een keus die je maakt en ja tuurlijk gaat er vanalles door je hoofd, maar hoop dat jullie kindje gezond is.

Mijn verhaal van hierboven heeft betrekking op mijn vorige zwangerschap. De kans was 0,08% dat ons kindje down zou hebben en het kindje had dus uiteindelijk down. Wij hadden ervoor gekozen om het weg te laten halen. Moeilijkste en zwaarste beslissing ooit.. maar wij vonden het beter zo voor t kindje.
Nu ben ik weer zwanger en gaan weer de nipt doen maar ik ga ervanuit dat dit kindje gezond is, het is weer zo'n kleine kans dat het kindje down heeft.. maar we willen het toch liever zeker weten, dus vandaar weer de nipt.
Anoniem (Gast) - schreef op 24-06 om 17:28
Het in overigens heus niet zo dat iedereen die de nipt test doet dat doet omdat ze een gehandicapt kindje niet op de wereld willen hebben. Het in gewoon een indicatie of er iets aan de hand is/kan zijn. Hierdoor kun je daarna je voorbereiden op wat komen gaat of eventueel nog anders beslissen. (Net als met een andere test) Het is gewoon fijn soms om te weten waar je aan toe bent of dat er gevaren zijn door leeftijd of erfelijke dingen. 

Sorry ik vind gewoon dat er zo vaak door mensen gedacht wordt alsof je zo een nipt alleen maar doet als je geen gehandicapt kind wilt. Terwijl het gewoon een indicatie is net als de andere tests alleen met wat minder risico's en dat is misschien juist de factor waarom mensen ervoor kiezen....De risico's voor jou en je kindje.
---- - schreef op 24-06 om 17:34
Nee dat zeg ik ook niet Anoniem, misschien verkeerd verwoordt.  Maar het is wel vaak een van de redenen waarom mensen ervoor kiezen. Kan me voorstellen dat je erop voorbereid wil zijn, stel het kindje heeft wat, maar dat mensen alsnog ervoor kiezen het te houden. En daar heb ik veel respect voor als mensen daarvoor kiezen.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zenuwachtig..' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan