Factor V Leiden - Zwangerschapsforum

Bloempje - schreef op 12-09 om 10:11
Dag dames,
Omdat mijn oma de erfelijke stollingsziekte factor V leiden heeft word ik hier ook op getest. Ik heb al wat op internet zitten zoeken enzo maar daar lees ik uiteenlopende dingen. Mijn vraag is dus of iemand dit ook heeft en hoe zich dat dan uit en of je ook medicatie ofzo moet nemen tijdens je zwangerschap. Alvast bedankt! 
2 antwoorden en 26750328x bekeken
Miss*Dees* (Gast) - schreef op 13-09 om 13:59
Check! Ik heb Factor V Leiden. Het is verschillend of je heterozygoot ot homozygoot bent wat de behandeling tijdens en na de zwangerschap is. En het verschilt veel per arts. Ik weet bijv dat ik na de bevalling bloedverdunners moet spuiten. Ik heb nog nooit een trombose door gemakt vandaar dat advies. Maar er heeft ook een andere arts gezegd prikken gedurende hele zwangerschap....bfus ja heel afhankelijk van je arts en situatir. Wel belangrijk om te melden als je weet dat je het hebt.
Dani90 - schreef op 02-10 om 14:28
Ik ben hier gisteren ook achter gekomen. Ik moet de hele zwangerschap fraxiparine injecteren in mijn buik en tabetjes nemen 1 per dag.
Dit omdat ik kort achter elkaar 3 miskramen heb meegemaakt. Ik ben nu zwanger dus hopelijk werkt het

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Factor V Leiden' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan