Minder ver zwanger dan gedacht - Zwangerschapsforum

Eli - schreef op 20-02 om 13:09
hey,
Ik heb 31/01 mijn bloed laten nemen en mijn HGC waarden waren equivalent aan 5 weken zwangerschap, 18/02 eerste echo en daar bleek ik maar 6 weken zwanger te zijn. Hoe kan dat er 2 weken verschil zijn?
Ook was het baby'tje moeilijk te zien via inwendige echo, en bleek dat hij/zij al heel hoog in de baarmoeder was ingenesteld. Via uitwendige echo was er wel duidelijk een flikkerlichtje te zien.
Ik moet pas 10/03 terug voor een echo.. Maar ik ben zo ongerust, de dokter heeft me ook niet meer specificaties gegeven....
Moet ik me zorgen maken?
5 antwoorden en 20543544x bekeken
Mila (Gast) - schreef op 20-02 om 14:28
Eli, er zit dan toch maar 1,5 week verschil in? Het kan best zijn dat jij gewoon meer HGC opbouwt in het begin en het dus eigenlijk iets minder ver was. Daarbij is de echo ook een indicatie en geen 100% zekerheid. Ik zou mij er niet druk om maken, als ze denken dat iets niet goed is hadden zij zich echt wel laten horen toch?
Eli - schreef op 20-02 om 14:46
Mila, Bedankt voor de reactie. Ondertussen ook gebeld naar mijn dokter. Hij zegt dat een echo meer indicatie geeft dan bloedonderzoek en dat ik me zeker geen zorgen moet maken.
Beetje opgelucht toch. Ik kijk alvast uit naar de volgende echo .
Mila (Gast) - schreef op 20-02 om 16:47
Dat kan ik mij goed voorstellen, haha! Fijn dat je nu meer kunt ontspannen. Heb je veel kwaaltjes eigenlijk? En was het snel raak?
Puck - schreef op 20-02 om 19:52
Aangezien je op 22-1 schreef 9 dpo te zijn en op 24-1 al positief testte, denk ik eigenlijk dat je al verder zou moeten zijn. Dan was dus 13-1 je ei (dan ben je “2 weken zwanger”) en dan zou 27-1 4 weken zwanger zijn. Dan zou je nu toch 7 weken + 3 dagen zijn, dus 7+1 bij de echo?

De hcg waarde zegt me niet zoveel, maar ik heb zelf vorig jaar bij 8 weken een echo gehad die overeen kwam met 7 weken. De vk kon het toen ook maar moeilijk in beeld brengen. Bij de termijnecho 2,5 week later bleek het niet verder gegroeid en het hartje gestopt. 

Ik hoop natuurlijk dat het voor jou gewoon goed uitpakt en ze het nu niet goed gemeten hebben, maar 6 weken klopt niet met je eerdere berichten volgens mij. Hopelijk is het een meetfout en is de volgende echo gewoon goed. 
Eli - schreef op 21-02 om 09:31
@Mila eingenlijk wel. Vooral misselijk en moe... Totaal anders dan bij de zwangerschap van mijn zoontje.
@Puck mischien klopt mijn berekenkng niet ik heb een onregelmatige cyclus en mijn dokter zei dat een echo beter bepaald hoe ver je bent dan je bloedafname. En op de echo zagen we een mooi kloppend hartje komt wel allemaal goed. 10/3 terug op controle

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Minder ver zwanger dan gedacht' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan