Kindjes dicht op elkaar - Zwangerschapsforum

Tina (Gast) - schreef op 09-03 om 09:08
Hoihoi!!!
Wie van jullie hebben er ook kindjes dicht op elkaar, dus met net een jaar verschil of zelf binnen een jaar. Hoe bevalt het.. voor en nadelen, en hoe ging de bevalling zo snel na de vorige..

Ben benieuwd 

Groetjes tina
9 antwoorden en 20178875x bekeken
Dior - schreef op 29-03 om 21:23
Hoi hoi! 

Ik heb er zelf helaas nog geen ervaring mee..
Maar ik zou wel heel graag mee willen lezen!
Ik ben op dit moment pril zwanger van de ons wondertje nummer 2, 
mijn zoontje is nu 6 maandjes dus daar zal ongeveer een jaar en 2 maandjes tussen zitten...
Ben ook inderdaad echt reuze benieuwd naar de bevalling hihi....
starz - schreef op 30-03 om 11:19
Hallo Dames,
Ik ben na de geboorte van mijn dochertje sept 2018 snel zwanger geraakt. Voor ons echt een verassing dat dit zo snel ging(ivm heel verleden bij de fertiliteit). heel bewust voor gekozen. Maar zo snel hadden we echt niet gedacht. Onze kleine meid is in feb 2020 geboren.
Tijdens de zwangerschap heb ik het de tot aan laatste trimester goed gered. Het werd daarna enorm zwaar wanneer mijn partner aan het werk was. 2x zh opname vroeg tijdige weeën gehad dit omdat ik gewoon nog te veel deed. 
Ondanks twee keer vroeg tijdige weeën is de kleine de de dag voor de uitgerekende datum geboren. De bevalling ging heel snel. Die middag gestript, (had al weken 3 cm ontsluiting)dit omdat het lichamelijk heel zwaar werd. En geen oog meer dicht deed. Gynaecoloog gaf aan het effect ervan is afwachten.  En ja hoor na een uur voelde ik het al wat rommelen. Om 6 uur savonds begonnen de weeën. Half 8 savonds uit huis vertrokken naar zh. 8 cm ontsluiting, en om kwart over 8 is ze geboren.Super snel gegaan !!! Natuurlijke bevalling zonder ruggeprik.Precies zoals ik had gehoopt. Thuis werd het wel eve spannend dacht even dat ze thuis of in de auto geboren zou worden. Dit omdat ik net wat te lang gewacht had ( oppas was onderweg) en echt al pers drang had. Maar gelukkig we waren nog optijd.
Inmiddels in onze kleinste meid bijna 2 maanden, en moet zeggen dat het wel pittig is. Lichamelijk was ik snel hersteld. En super blij dat ik alles weer kon. Ons dochtertje van 1,5 heeft sinds een aantal weken dat ze snachts wakker word. En zorgt voor een hoop slapeloze nachten. Klaar wakker van bijv 1 tm 4 snachts (Kiezen komen door) en ons kleine meisje heeft heel veel last van buikkrampen gehad. Nu wordt dit een klein beetje minder,zo zielig en je bent zo machteloos.  Dit noem ik een pittige tijd en dit met name de nachten. Maar wat zijn wij onwijs gelukkig! En als je dan zn nacht achter de rug hebt, en je krijgt een knuffel en een kus van je kleine maakt dat alles weer goed. Voor we het weten gaan de nachten beter. Ook ben ik blij dat de meiden zo weinig schelen in leeftijd.  Ik heb zelf geen broers of zussen. Maar zo ontzettend blij dat zij elkaar hebben om lekker samen te spelen wanneer de jongste wat ouder is. 
Al met al een spittige periode maar dat is het allemaal waard. 
Liefs starz
Manon89 - schreef op 30-03 om 13:48
@Tina 
Ik ben zwanger van nummer 4.. Onze jongste is nu 11 maand (14 april 1 jaar) , Tussen de twee kindjes zit straks 1,5 jaar. Ik ben uitgerekend voor December.

Mijn zusje heeft twee kindjes dicht op elkaar. Mijn nichtje is van Maart 2018 en mijn neefje van Mei 2019 . Mijn Nichtje is geboren na een bevalling van 12uur en mijn neefje na een bevalling van 2uurtjes.  Ik merk dat mijn zusje het behoorlijk zwaar heeft, Vooral nu ze allebei lopen
Anne - schreef op 30-03 om 14:12
Hier zat er bijna 20 maanden tussen, dus niet heel snel maar toch redelijk dichtbij elkaar. 1e is geboren na een bevalling van ongeveer 12 uur, ruggenprik en het gevoel alsof ik overreden was door een vrachtwagen. Bij nr 2 ging het super snel, 2 uur nadat ik lichte krampjes had en 2 cm is hij geboren, voelde me super fit erna en lichamelijk weinig last gehad. Nu een half jaar en de oudste ruim 2, is super leuk nu bij elkaar. Samen spelen, kleine kijkt echt op tegen grote zus maar de eerste maanden waren behoorlijk pittig, mede omdat de jongste de eerste 8 weken heel veel gehuild heeft en niet aan de borst wou en ik kolfde. Was even wennen om de oudste niet gelijk uit bed te kunnen halen als ze wakker word, zat broertje aan de fles dan moest ze even wachten als ze een poepluier had. Dat soort dingen, daar had ik het in het begin heel moeilijk mee. Nu ze groter worden vind ik het super, al wachten we met een eventuele derde nog wel een aantal jaar haha
Zusss - schreef op 31-03 om 08:01
Hier 15 maanden verschil!
Ik vond het op zijn zachts gezegd best pittig, terwijl ik best wat gewend ben 
Nu zijn ze 4 en 3 en vind ik het makkelijker, vandaar onze keus om (nu pas) voor een derde te gaan.
Nina - schreef op 01-05 om 11:11
Hier straks 2 kindjes dicht op elkaar

1e kindje is van 06/12/19 , en uitgerekend van ons 2e kindje op 06/01/2021
Deboor83 - schreef op 17-05 om 15:20
Ik heb ook altijd kindjes dicht op elkaar gewild.. Helaas is dat er niet van gekomen.
Op vroege leeftijd moeder geworden van mijn eerste (22) en niet veel langer uit elkaar gegaan met mijn 1ste haar vader. 
Mijn oudste is nu 15 en wordt dit jaar trotse zus  
MiniMe - schreef op 22-05 om 11:25
Hier straks 2 kindje dicht op elkaar 


Er zit straks 11 of 12 maanden tussen onze kindjes. (ons dochtertje is van januari 2020 en van ons twee kindje uitgerekend in januari 2021)
ws91 - schreef op 05-06 om 20:48
Ik lees mee! Tussen de eerste 2 zit 21 maanden en een paar dagen!
Mijn jongste is van 3 maart 2020 en we willen graag nog een derde kindje. De planning is weer te gaan proberen als ze een half jaar is... van de eerste was ik ineens zwanger. Van de tweede in de 3e ronde dus ik ben benieuwd. Hopelijk duurt het niet te lang maar we hebben de tijd!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kindjes dicht op elkaar' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan